icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

matilde111
7. nov 2011

@zora256 mali sme nahnisané, samé mu to prasklo, napriek tomu nás pediatrička poslala na plúcne, kde mu to odborne vytláčali, potom sa mu to pekne zahojilo a už je aj zaočkovaný do nožičiek. Len žiadnu paniku... 😉

mitka2007
7. nov 2011

@zora256 ahoj,my sme mali to iste.mojmu to prasklo,vytieklo mu trosicku hnisu,ale isli sme k pneumologovi,tam mu to prepichovali a vytlacali.

pimma
7. nov 2011

@zora256 my sme s tym chodili na plucne, 3x mu to vytlacali a cistili

zora256
7. nov 2011

@sliver Ahoj!
Tak som mu to prstom prešla viac krát pri kúpaní a nič,len dúfam,že čoskoro to praskne.
@katren Ahoj!
Aký je ten framikoinový zásyp,ako sa volá,kde dostať a za koľko?Ja mu to liehom z lekárne a vatou utieram,aby muto vysušilo a prasklo.

zora256
7. nov 2011

@matilde111
@mitka2007
@pimma Ahojte!A po akom čase ste po prasknutí šli k pediatrovi,kým vás poslal na pľúcne?A tam čím prepichovali a vytláčali?Aj im to zalepili a ošetrili?Či ste si vy museli aj ošetriť potom doma?A to ste prečo museli a 3 razy chodiť?Ach,som ztoho hotová,od nás pľúcne je na 33km,a teraz aby som sa v zime trepala autobusom z malým,dúfam,že sa mu to dá pekne doporiadku a annajvyš mu to tu u pediatra ošetria.Revali vám pritom bábätká?Asi hej,že. 😒

katren
7. nov 2011

@zora256 normalne framykoinovy zasyp 😉

mitka2007
7. nov 2011

@zora256 vies co,cim prepichovali som si nie ista,asi ihlou,ja som sa nepozerala.pekne to zalepili,s tym ze v ten vecer sme nekupali a na druhy den som mu to len odlepila,okupkal sa len v cistej vodice avsetko to bolo v pohode.on ten hnis tam je dost hlboko a aj ked mu to same praskne,alebo ty mu to vytlacis tak to nejde vsetko von. ☹

pimma
7. nov 2011

@zora256 nam to same neprasklo, ale vsimla som si to, vyzeralo to akoby ho stipol komar,taky cerveny hrbolcek. bolo to asi tak 6 tyzdnov po ockovani. spomenula som to na poradni a tak nas poslala dr.na plucne.tam mu to prepichli ihou a vytlacali hnis s kvou.maly plakal silno,ale len chvilu v ordinacii.potom mu to zasypala framykoinovym zasypom a zalepila naplastou. doma som to zasypavala tam zasypom kazdy den a nesmelo sa to namocit do vody pri kupani. potom bola kontrola o 7-10 dni. bola som prekvapena, ked mu to takto cistili az 3x. ja som tam ziadny hnis nevidela,ale dr.ano. ale ja som to nestacala ako ona. ked to stlacis a objavi sa tam biele,tak je to hnis. moj muz tiez nechapal,preco nam to neosetria u pediatra,ved to nie je nic narocne. ale kontrolovali nam zakazdym aj uzliny na krku a pod pazuchami,nesmu byt zvacsene.

katkatt
7. nov 2011

@zora256 ani mi nehovor 🙂 nanosim sa dost, hovorim mu "ty moje male zavazie" 😀 este sa nepretaca a este to asi aj potrva, pri jeho vahe... kebyze mam mensi kocik, tak uz musi it do sportaku!

barca127
8. nov 2011

@mirkaradko ahoj tak my tiez ideme zajtra na ultrazvuk s uzlinkami po TBC ockovani 🙂 s tymi nozickami ma to mrzi ja som stastna ze je to ok lebo mi sme moc teda nebalili kedze malu strasne trapilo brusko a balenie to len zhorsovalo ale zato cvicili sme dost poctivo co vraj aj je vidiet

barca127
8. nov 2011

@zora256 ahoj tak mi sme mali tiez zahnisane po oskovani ,mmoja dtska je zaroven aj pneumologicka takze sme aspon nikam nemuseli chodit, prepichovali nam to raz potom sme osetrovali framykoinom,my sme ale ten horsdi pripad kedze mame k tomu aj zvacsene uzliny a musime brat lieky dlhodobo :( co as tyka toho hnisania tak nam to po vytlaceni este zahnisalo ale uz nie natolko zeby sa to muselo vytlacat ale to je tym ze berieme tie antituberkulotika a teda sa nam aj lepsie tym hoji ten pluzgierik

janicka83
8. nov 2011

@zora256 ahoj, tak my sme mali nahnisane, mne zasa pediatricka povedala, aby som to prepichla a vytlacila iba tolko, kolko mi pojde...takze len som nechala, aby si vytieklo, ziadne nasilne stlacanie, potom sme tam este mali taku malu bodku, ale to som uz nevytlacala...mne zasa pediatricka povedala, aby som to natierala aloe vera (hocijaky pripravok, co ho obsahuje, takze som si kupila taky gel s aloe vera)a natierala som to vzdy, ked som malu prebalovala a este som dostala aj homeopatika na to, aby to nehnisalo a rychlejsie to ustupilo, a my sme boli nakoniec ockovane prvykrat v neukoncenych 3 mesiacoch a teraz to uz mame iba cervene, a uz mame za sebou aj preockovanie 😉

sliver
8. nov 2011

@zora256 - neboj sa, nestresuj... je to normalne, to skoro každemu babatku hnisa to ockovanie, nerob si stres, skus mu to teda vypucit ak uznas ze je tam toho vela ak nie je tam toho az tak vela tak este pockaj, neboj, cisti mu to dalej nech sa to susi a bude fajn

mitka2007
8. nov 2011

@barca127 ahoj,kde mate zvacsene uzlinky?uz vas ockovali proti pneumokokom?

barca127
8. nov 2011

@mitka2007 my to mame zvacsene pod pazuskou na tej strane ako nas ockovali a vlastne ziadne ockovania nemozme absolvovat dokial sa nam to nezahoji :(

tintinamartina
8. nov 2011

pomoc, mám laktačnú krízu ☹ 😖 😢

janicka83
9. nov 2011

@tintinamartina vydrz, vydrz, vydrz ... ja som uz mala tusim 2x a som myslela, ze uz koncim a nakoniec som to vydrzala, hlavne vela tekutin a skus castejsie prikladat...ja este pijem Gravimilk, je to sice drahe (1 krabica v DM stoji skoro 6 Eur a pri pravidelnej konzumacii rano a vecer vydrzi 1 tyzden), ale mam pocit, ze mala je sytejsia...

sliver
9. nov 2011

@tintinamartina - nebojkaj vydrz!
ak sa nebude dat zavolaj laktačnej poradkini, isto ti pomože, mojim kamoškam vždy pomohli a koja dalej...

tintinamartina
9. nov 2011

@janicka83 držíííím, len malý je už tak nespokojný a nervózny, že už odmieta prsník. ja by som si ho pokojne prikladala aj každú hoďku, ibaže on odmieta a plače. spúča sa, otáča hlavičku. mám pocit, akoby sa mi vôbec nenalievali prsia. pred tým som z jedného kojila a z druhého mi tieklo mliečko a kojila som vždy iba z jedného, krásne sme to prestriedali,,, no a teraz ☹ proste nič. vždy po kojení mu ešte dorobím UM a vypije okolo 60ml a je spokojný. v noci sme hore 3 krát. včera som začala brať homeopatiká a aj čokoládový gravimilk 😉 , teraz som dovarila zápražkovú polievku, som pevne odhodlaná vydržať 😠 , ale mám obavy 😢
ďakujem krásne za podporu, je to ako balzám na dušu 😵

tintinamartina
9. nov 2011

@sliver ďakujem,,, len v mojom okolí nie je žiadna laktačná poradkyňa, teda aspoň o nijakej neviem. 😒

katren
9. nov 2011

@tintinamartina http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
pozri si, je tam aj kontakt na laktatcku v Lucenci

sliver
9. nov 2011

@tintinamartina - jo presne, mas tam Stanku Kollarovu, vklude jej zavolaj, mozno ti poradi cez telefon alebo pride k tebe... alebo jej napis mailik, neboj sa su to velmi mile !!!
ale radsej by som asi zavolala lebo ak ti to trva uz dlhsie na mailik ti moze odpovedat neskor... isto to nevzdavaj, neboj isto ti pomoze. Držím prsty!

zora256
10. nov 2011

Ahojte baby!
Ďakujem,za rady,už mu to prasklo pondelok večer a potom to mal už celkom fajn,teraz tam má odosť menej dávam mu nato lieh z lekárne,a zásip so septonexom,tak dúfam,že sa mu to vysuší,a zbytok snáď ešte vyjde,utorok idem k pediatrovi,tak snáď do vetdy hnis vyjde,a bude sa to už len hojiť.
Ale so zúbkami mám už radne nervy,stále je nervózny,dáva si pästičky a čertí sa,aj chladiace hryzátko mu dávam,občas mu je zneho lepšie,a inokedy nechce,a aj mlieko občas zje vlažné,inokedy chce len teplé,a cez deň mi je len 2 razy a vnnoci 3.A soplíkujeme,a občas aj zakašle z nich. 😒

majkauk
10. nov 2011

ahojte baby........mamicky co uz prikrmujete malo vase babatko hnacky???................moj je na UM a kasicku uz papa raz na den ale ma hnacky,kaka aj 5-6 krat na den ale len po troske,no ale kaka......neviem ci je to od zubkov,alebo od tej kasicky,alebo ma nedaj boze nejaku crevnu virozu....ja uz neviem,ak sa to do rana nezlepsi tak pojdem k lekarovi...........ma s tym niektora z vas skusenosti???

mirkaradko
10. nov 2011

dievcata ako mam naucit malu na flasu??? mala mi dost schudla tak sa ju snatim prikrmovat ale ona odmieta akykolvek cumlik ona chce len mna 😀

mitka2007
10. nov 2011

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,my sa uz nemusime balit na siroko 😀 😀 😀

ninan2
10. nov 2011

@mirkaradko a ake prikrmy jej chces dat? Pretoze ak by si zacala mrkvou alebo inou zeleninou, ako sa odporuca, tak tu mozes predsa davat na lyzicke... nepotrebujes flasku.

1lussy1
10. nov 2011

@mirkaradko ahoj aj ja som sa snažila malu naučiť na flašku lebo som mala málo mlieka ale vôbec mi tu flašu nechcela potiahla chvilku a potom to pustila lebo nevie z nej piť.Tiež sa toho obávam lebo mám pomenej mlieka a ked ho už nebudem mať tak neviem ako to urobím lebo pri mladšej som prišla o mlieko.Ale skús ju nechať vyhladovať a musíš skúšať.Kamoška tiež bola s malou u doktorky a mala jej za 2 týždne nepribrala tak jej doktorka povedala že už má 4 mesiace tak ju mala začať prikrmovať a pomohla.Možno môžeš skúsiť ešte tak že na obed jej dáš nejakú zeleninku.Asi som ti moc nepomohla čo ☹

mirkaradko
10. nov 2011

@ninan2 ja som myslela mlieckom...
@1lussy1 no presne ako to opisujes...uz som skusala ju aj vyhladovat a nic...zacala plakat zlostit sa a neodolala som dala som jej cicinu... ja neviem trapime sa...uz zacala aj teplotovat a tak divne kaka...
jooooooooooj tazko ale zvladame :D

ninan2
10. nov 2011

@mirkaradko hmm zbytocne ju teraz uz ucit na flasku a umele mlieko, ked uz mozes zacat davat aj prikrmy... urcite je lepsia a zdravsia zelenina ako UM 🙂