Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lubkasungirl hlieny sú normálne u kojeného dieťaťa. Zelená stolica znamená, že ťahalo viac predného mlieka. My sme tiež na MM a UM mali sme tiež takto. Zelená je aj keď meníš UM.
vidím, že máme všetky rovnaký problém pri kojení. ešte doobeda je to celkom ok, ale poobede hotová katastrofa. ja tiež po kojení dokrmjem um, pretože môj drobec vytiahne obiva prsníky a aj keď si prsním stlačím, vyteká z neho mlieko, on už nechce ťahať, otáča sa, reve. musím dať cumel, aby sa upokojil a keď je kludný, tak rýchlo vyberiem cumel a dám mu prsník, zase chvílu poťahá a tak dookola. zaujímavé je, že v noci papá krásne, bez problémov.... tak ja nerozumiem, v čom je problém ☹ ....
baby, ja sa tiež pridávam s našou malou s tým jedovaním...presne ako píše @tintinamartina, malá je tiež rovnaká, doobeda fajn, poobede jedy a v noci ani nevie, ako sa napapá...tiež dokrmujem UM, ale iba poobede 1x a večer pred spaním...dokonca som už začala dávať cez deň aj ryžovú kašičku, tej sa napapá, ale poobede ako keby mala dvojnásobný hlad ako doobeda, no asi svoju ulohu zohravaju aj zubky, lebo sem-tam ma zacvicne, ale však raz to prejde a zasa bude dobre...len to trochu dlhšie potrvá 😉
@katren Ahoj!
ak ja by som mala i upratovať večer,len som uťahaná,tak si tu píšem a na fb,a potom zistím,že je už aj pol 23 občas,tak sa dotiahnem do kuchyne nachystám mlieko,dám do termo obalu a idem spať,a ráno si nadávam,že som lenivá a je neporiadok,ach jaj 😠 .A spať by som mohla ísť hoci už aj o pol 21,len keby som nebola taká zvedavá čo nové na internete.
@mitka2007 Ahoj!
Tak presne ako mi,koľkého si rodila?Ja 19-tého.
@tintinamartina Ahoj!
Toto mi robil malý tiež keď som kojila ku koncu,to robia pretože,sa im zapáčilo piť z fľaše prišli nato,že je ľahšie znej piť,a môj aj hrýzol reval a tak mi aj mlieko odchádzalo,lebo vždy menej pil vnoci aj mne pekne sal,lebo to majú ešte vpodvedomí,ten sací reflex a keď sú ospalé,tak si tak neuvedomia,že sajú ťahšie z prsníka,tak ja som ho nechcela trápiť a ani seba,tak som ho preto aj prestala kojiť,a kvôli tomu hryzeniu,hrozne ma boleli bradavky. ☹ Nechcem Ti vravieť aby si sa vzdala,ak to vládzeš uniesť to trápenie,tak veľa šťastia Ti prajem,ja som to neuniesla. 😒 Ja som potom už len odsávala,keď som mala čas,a dávala do UM,a tak mi ho vypil,kým úplne neodišlo.
podla mna to nie je flaškou.... lebo ja iba kojím, malička flašku ani nepozna a robieva to tiež.... tak raz za den, niekedy každý druhý den... ako kedy...
tiež som sa snažila prísť na to že z čoho to je... no na nič som neprišla
mne tiez niekedy maly vystraja na prsniku.. ked odgrgne nedam mu viac, az o hodinu... len dojcime, ma pekne 7 kg, tak sa nevzrusujem .. otacal sa na brusko ako 2,5 mesacny 😵
Cez den vobec nespaval. Teraz ako som ho naucila, nasilu nech spi aspon HODINKU - nejako sa mu to ulozilo, ze ma spat hodinu a praktizuje to aj v noci !! ☹ kazdu hodinu sme hore ☹ uz to trva 2 tyzdne ... takze vam zavidim, ze spite napr. 3-4 hod v kuse 😒
2x som mu dala aj kasu na vecer, nech "travi" ale ziadna zmena, o hodinu bol hore..
(to ho potom zakazdym uspavam na rukach) 😔
@zora256 ahojky, vieš, len mne to malý začal robiť a fľašu vôbec nepoznal 😒 . doteraz kojíme, malý dobre priberá, a raz do dňa, vačšinou okolo 17h dávam UM. vtedy je už unavený a zlostný, tak nemá význam s ním bojovať. no a o 18:30 ho ukladám a vtedy ešte kojím, keď chce, tak papá, keď nie, tak iba kusok potiahne, začne sa zlostiť, tak mu dám cumel, počkám kým sa upokojí a potom skúsim znova, to už pekne papá a potom hajde na kute a búva cca do 1h.
@janicka83 aj ja dávam jednu dávku UM o 17h a potom pred spaním kojím, alebo ak naozaj štrajkuje, tak UM ale potom chce ešte aj tak prsník, trochu poťahá, kým mu ide ľahšie a potom do postielky a spať. my ešte neprikrmujeme, malý má skoro 7kg, tak neviem kedy vlastne začať....
@lubkasungirl zelená je vtedy, ak drobček papá viac predné mliečko, ktoré je slabšie na výživu, hlieny sú v malom množstve ok. skús zmeniť značku UM, nám pomohlo. mali sme bebu háčkovú a prešli sme na nutrilon tiež háčkový a odvtedy pokoj, a pijem ešte nápoj gravimilk + homeopatiká na tvorbu mliečka a je to oveľa lepšie 😀 😀 😀
@sliver ja som tiež už prečítala všetko možné na webe a na nič som neprišla... ja som jednoducho prestala s krpcom bojovať, pijem gravimilk, beriem homeopatiká, takže sa spolieham, že mliečko je bohatšie a je ho aj viac, a drobec papá kým chce a keď začne vystrájať, tak prestaneme papať. okolo tej 17h dám UM, niekedy sa zlostí aj na fľaši, ale nakoniec sa napapá a je spokojný. pokiaľ dobre priberá, tak je to ok. 😀
@tintinamartina na tvorbu mliecka pijem bylinkovy cajik a mam pocit, ze ho mam dost, dnes bola stolica viac dozlta, lebo som ho nechala iba na jednom prsnicku a hlavne je, ze to neznamena ziadnu chorobu ani nic 😉
ahojte baby......ake prikrmy davate svojim ratolestiam? 🙂
@mididen uff, no máš čo robiť. dávno som tu nebola, tak len tak narýchlo prelietam očami vaše príspevky.... náš bol dnes tiež riadne nervózny, jedla som koláč so sušenými slivkami, asi ho bruško bolelo...občas mu dávam aj probiotiká, nech lepšie kaká, tak som mu dala z nich. neskúšala si ho uspávať vo vajíčku?? my večer keď už nevieme čo s ním (v postieľke ťažko zaspáva), tak príde na rad vajíčko a keď zaspí, tak po hodke ho preložím do postieľky.
@katren ahojj, pozerám, že máš len rok rozdiel medzi deťmi.... ako sa to dá zvládať??? ja mám medzi deťmi 6 r. rozdiel, dcéra je doobeda v škole, ale občas mám pocit, že skončím na psychiatrii. hlavne, keď mám variť, krpec nechce spať, dcéra "nutne" niečo potrebuje atď.... alebo to len ja neviem zvládať stresové situácie?? 😒
@lemge nechceš skúsiť kojiť cez silikónový klobúčik??? cez to ti drobec dobre mlieko vytiahne a nebude sa jedovať, aj keď už pôjde zadné mlieko, pôjde to ľahšie.... a samozrejme nemá šancu ťa uhryznúť.... 😉
@tamtamka26 no, niekedy sa aj ja cudujem, ako to zvladam 😅 ale niekedy som aj ja na prasky 😀 mne velmi pomaha svokra 😉 asi som na konikovi jedina, ktora na svokru nic zle povedat nemoze 🙂
@katren no moja svokra by bola tiež ochotná, ale mne by to asi išlo na nervy, stále ju tu obchádzať.... a ešte - ja som taká hrdinka, že aj keby som mala s vyplazeným jazykom chodiť, tak svokru nepoprosím, aby išla napr. kočíkovať. lebo potom by som sa jej už nezbavila.... ale inak je fajn. a to ste chceli tak naraz mať, či náhoda?? 😉
@tamtamka26 vies co, ja som bola tiez hrdinka, ale ked musis, tak musis....a zasa moja je taka, ze ked netreba, ide domov....no Dominicku sme snazilkovali 3 roky, takze Miskovi sme sa nebranili vobec 😉
@katren aha, no tak to áno, keď sa nedarilo.... mne stačí, aby preleteli okolo mňa trenírky.... 🙂
@majkauk ak myslis kupovane, tak prave robim objednavku v jednom internetovom obchode...my sa kedykolvek rano zobudime a mm ked chce mat volno, tak ze nespravime si vylet??? je zivnostnik, tak si sam organizuje cas. niekedy ide spat o tretej a o osmej uz vstava, takze sem-tam si spravi volno...a co nepojdes s nim? aj ja som rada, ked niekde vypadneme...takze ja som za....a aj Dominicka mi tak odrastla...ja som taka "pohodlna" ze pokym mi normalne nepapala to co my, tak som zvlast moc nevarila...iba na zaciatku ked sme zacinali...
@tamtamka26 😀 😀 😀 no teraz aj ja mam strachy, ked sa Misko tak skoro podaril, takze trosku davame pozor...ale nie nejak extra 😅
ahojte, ako vam spia deticky? nas posledne noci otrasne - budi sa kazdu hodku, aj po polhodke celu noc - ked spi dve hodky, tak si mi zda ako sviatok 😉 inak dost slinta, horsie papa - neviem, neviem, ci to uz zubky nebudu... 🙂 skoncili kraaasne casy ked nam prespal aj desat hodin vkuse...
ahojte kočky, písali ste, že dávate ryžovú kašu, chcem sa spýtať, to dávate z flaše alebo lyžičkou ? ja keď zarobím podľa návodu na krabici tak je to docela husté a cez cumel na flaši /aj keď je určený na kašu/ to nechce tiecť a keď to zriedim, nemá to potom menej živín než by malo mať ? som z toho voľáka zmätená ☹ ,
naša malá mala dnes nejaký zlý deň, vôbec nespala a stále len poplakávala, hlavu mám jak melón 😝 , už našťastie spinká

aj môj tak nervozne papa, jeduje sa na dudke 😒 niekedy sa vyzuri za minutku a tak znova taha 😉 asi len trpezlivost nato
inak sa chcem opytat, co to je, ked maly ma taku vodovu zelenu stolicu a akesi hlieniky v nej??? raz do dna mi takto kaka cudne, inokedy ma stolicu zelenozltu alebo zltu, je kojeny, ale aj prikrmovany UM