Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@sliver Ahoj!
Asi má koliky,alebo jej niečo vadí v mlieku asi má niekedy inú chuť,podľa toho čo zješ,všimni si kedy sa pučí,keď čo zješ?
@mididen Ahoj!
dávaš mu niečo na koliky a bolesť bruška?Alebo mu idú zúbky?Môj sa tak budieval kým som mu nič nedávala na bruško a ďasienká.Na bruško je dobré Infacol je na všetko,koliky,meteorizmus,nadúvanie.Espumisan je len na nadúvanie,tak preto sme ho nekupovali.
@mitka2007 Ahoj!
Tak je medzi našimi anjelikmi 1 deň. 🙂
@tintinamartina Ahoj!
Tak to ho bolí bruško daj mu kvapky infacol pred papaním,to mu pomôže a bude pekne papať a aj búvať 3-4 hodinky. 😉
@majkauk Ahoj!
Ja dávam Nutrilon HA ryžovo vanilkovúkašu na večer a cez deň sme skúšali mrkvový prívarok kúpený je od 4 mesiacov,ale mu akosi nechutil a tekvičku ovko to mu chutí.
@tamtamka26
@katren Ahojte!
Čítala so vás o tých svokrách,tak ja zatiaľ mám len malého,aj mne sa núka svokra stále na kočíkovanie,ale tak ja zas nechcem aby mi ho brala,lebo nikdy nemôžem vedieť,ako to vezme malý či nebude revať,keď nebudem nablízku,a či nepozrie nikto malého,komu by som nedovolila,lebo moja svokra rada klebetí s hocikým,a to môj malý neznáša keď zastanekočík a na cudzie hlasy sa budí,takže asi by viac reval akoby spal,tak preto chodím sním radšej ja,alebo moja mama,keď veľmi musím bez malého niekam ísť,mama mi je podobnej povahy ako ja a hlasom tiež,svokra má veľmi taký prenikavý hlas,až hrôza ak hlasno reční a tichšie jej je zaťažko.
A my sme sa o malého tiež snažili 3 roky,ale radšej sa chránime,i keď podľa lekára,mám mizivú šancu prirodzene otehotnieť,ale to sa asi nepozrel do záznamu pred ním,čo som chodila k inému lekárovi,ten mi tiež liečil polycystické vaječníky a netvrdil,že nemôžem mať deti,a predca mám nášho anjelika,tak sa naposledy aj čudoval,že som prirodzene otehotnela,tak dúfam,že o pár rokov budeme mať aj dievčičku. 😵 A viete že sa čudujem jednej v dedine má trojičky dievčence majú rok aj pár mesiacov a teraz porodila v októbri ďalšie dievča,že ako to zvláda,ja som hotová z jedného dieťatka,ale to zato,lebo strašne chcem byť nezávislá od starkých,obe pracujú a chvália sa mi vždy,že ony sami boli na dve deti medzi mnou a bratom je 17 mesiacou a medzi mužom a jeho sestrou 2 roky.
@lubkasungirl Ahoj!
Tak to si sa aspoň od pôrodu aj vyspala,keď Ti spával 10 hodín v kuse.Náš 3-max 5 hodín spával,potom hodinky a jedol vtedy len 30-60ml stále,ale to sme vyriešili z Infacolom je na bruško pred jedlom treba dať keď ide spať vnoci aspoň,keď sa už tak nehýbe aby dobre trávilo a na ďasienka sme dávali calgel,nám už bol slabý,dávam už dentinox,a ke´d je mrzutý a nepomáhajú mu géliky a jeaj trošku teplý tak mu dám Panadol sirup,a to mu zaberie.Ani náš nemá červené ďasienka,ale tlačia sa mu vydno ich obrysi,nášmu sa vrchné 6 tlačia dolu nič.
@gadget.tt Ahoj!
To vôbec nemusia mať červené,zdurené,ani náš nemá,len obrysi vidieť a cítiť ich nášmu už 6 sa tlačí,a zrejme ho aj bolia,lebo je mrzutý,keď mu pästička a hryzátka nezaberajú,a aj géliky,tak mu občas musím dať panadol sirup,mávami semtam aj hnačku a teploty do 38.
@janicka83 ahoj, presne takto som to robila pri prvej dcére, hneď sme sa pasovai s lyžičkou a bolo to super, rýchlo si zvykla a nemuseli sme odúčať od fľaše, išlo to samé a prirodzene 😀
@zora256 nemyslím, že ho niečo bolí, podľa mňa iba skúša. keby ho bolelo, tak by ho bolelo aj na rukách... takže krpčekovia len skúšajú, čo si môžu dovoliť. deti v takomto veku vedia byť veľmi mazané 😉 , čítam, že ty dávaš svojmu malému rôzne liekym na bruško, ďasienka a ako sama píšeš, niektoré vám už nezaberajú a musela si dať iné... vieš, myslím si, že čím menej chemikálií dáme detičkám, tak tým lepšie. veď ani naše staré mamy to nepoužívali a všetci sme tu. proste to určite nie je prirodzené. nepoviem, že keď už drobcovi nie je pomoci, tak po niečom siahnúť,,, ale to iba v krajnom prípade...malý keď sa mi spúčal, tak som ho dala na bok, pokrčila jednu nôžku , malý si poprdkal a bolo. pred papaním sme si posvičili, aby sme dali črievka do pohybu a večer po kúpaní masírujeme celé telo. na ďasienka nedávam nič, keď ho bolia, umyjem si ruky a jemne mu ich stláčam, najviac od bolesti pomáha tlak na ďasienka a od teploty sme ešte panadol nepoužili, malý ju krásne zvládol sám.... pri prvej dcére som robila to isté, čo ty a teraz to ľutujem, je alerička a niekedy si proste bez liekov neporadíme... čo som ju v rannom detstve naučila, tak to teraz mám 😒
@gadget.tt my uz takto fungujeme treti tyzden 😉 keby mi manzel nepomahal,tak neviem,ci to zvladnem 😉
@zora256 no šak neboj, keby ho kočíkuje a vrieska jej na celú ulicu, tak by doletela s ním hneď.... ja som niekedy mala také dobré mienenie, že som zavolala svokru, že nech mi s niečím pomôže a potom zakaždým chcela chodiť, nevedela som jej vysvetliť, že len RAZ som potrebovala..... 😠
nas drobec v noci celkom spi. ked sa niekedy zobudi dam mu cumel, a spinka dalej. ale cez den je skoro stale hore, nie a nie si trochu zdriemnut. ja si nestiham nic porobit. posledne dni je az velmi mrzuty a netusim co mu je ☹ v utorok ideme na poradnu, tak som zvedava ci pribera, ci nahodou nemam malo mlieka. lebo inak neviem cim to moze byt. nejem nic take, z coho by ho mohlo boliet brusko. niekedy som uz zufala.
@rianka7 ahoj,,, my sme na tom tak isto, drobec mi cez deň skoro vôbec nespí, max 2krát po polhodinke a dosť. potom je mrzutý... daj vedieť, čo ti povedali na poradni. ja som začala tento týžden cez deň dávať um, dokrmujem, lebo tiež mám pocit, že mám pomenej mlieka 😒
caute. mozte poradit sme na umelom mlieku uz dlhu dobu nutrilon a posledne dni mame problem sa vikakat a ked sa vikaka je to uplne ale uplne tmavo zelene akoby travu jedol a to neprehanam lebo pted tym sme maly taku zltkasto hnedu z nadychom do zelena tak neviem z coho by to mohlo byt neviete nahodou?
ahojte...chcem sa este spytat mamiciek.......tie co uz prikrmujete svoje deticky,malo niektore z nich hnacky.....moj po kasicke a zemiaciku hnackuje.
@tintinamartina oki, dam vediet 😉
@tintinamartina Ahoj!
Mne nič nedávala mama a predca som alergička,takže sa neviň,kvôli dcérke,to závisí od imunity.A nie od liekov proti bolesti,lebo ja si napríklad dám proti bolesti,len keď mi zasahuje do bežnej činnosti.A malému dávam,len vtedy keď horí,a je urevaný a nechce mi vtedy ani jesť,a nezaberá vtedy nič naneho.A infacol mu dávam,len nanoc,aby som ho nemusela dvíhať na odgrgnutie,proste sa vyprdí namiesto grgnutia a spinká ďalej.
@tamtamka26 Ahoj!
Mne svokra zriedka príde a pomáhať mi nechce,len ísť sa kočíkovať,a aká je klebetná,tak by mi ho každá starena pozrela pri nej a to nechcem,aby mi nemal z očí 😖 ,zato jej ho dať nechcem na vozenie,mne ten vzduch veľmi prospeje na alergiu i imunitu,tak to je najkrajšia časť z materskej 😉 ,tak tej sa zriecť nechcem,keďže podľa môjho gyndoša,mať ďalšie nemôžem,tak si to kočíkovanie chcem užiť kým môžem,pri vnúčencoch neverím,že by som mala možnosť od nevesty.A v domácnosti by mala čo pomôcť ale to ju ani nenapadne 😠 ,čo už.Tak sa sním môže unás pohrať,keď príde,alebo u nich trošku kým jej malý dovolí,ponosiť 😀 .
@lusia13 Ahoj!
Môj malý také kakal jeden čas tiež sme na Nutrilone HA,a nejedáva Ti častejšiepo menej?Mne jedával vtedy áličkoa to skoro každú hodinku,to preto,že sa mu začali zúbky tlačiť,a bolelo ho vtedy ďasienko poprvý krát,a aj z bruškom mal vtedy asi koliky,či čo,ale akosi si zvakol na to a aj bruško mi má lepšie,tak už pekne kaká žlté,aj mi je už kašičku HA a začali sme tekvicovú výživu jesť,tak asi aj preto,je sýtejší,tak už zelenkavé nekaka,pamätám,na tú trávovú zelenú,bola som až zhrozená,a tu mi jedna písala vtedy,že je to preto,že menej je akoby mal.
@danka.k Ahoj!
Tak tlačia sa mu predné a vedľajšie a očné,ale len vrchné,ale tak možno mu ich predbehnú spodné,ktovie,ale to potrvá kým budú vonku,hoci by som už niekedy nedbala,keby sa už začali,lebo som sa ešte ani raz nevyspala cez noc odkedy je na svete.
@majkauk Ahoj!
Ryžové kašičky a zemiaky pôsobia opačne,takže určite nie,skús mrkvovú výživua a ak aj pri tej,tak to budú zúbky.Ja dávam ryžovú kašičku a tekvicovú výživu a zatiaľ mi nehnačkoval,má mi len kašovitú stolicu ale aj to raz za 4 dni a ak sa vyskitne nejaká v ten istý deň,tak len raz,a to nie je ešte hnačka u nášho,ale aj tú mi má,len keď mi má teplotu od zúbkov.
@zora256 a vies naisto ze mu idu zuby????? aj nas ma v ustach na dasienkach kadejake obrysy ale urcite su to nie zuby..... a zeby mu slo naraz tolko zubov????? a to ze si sa od narodenia nevyspala tak to je prirodzene.. co si si myslela ze das dieta vecer spat a ono bude spat kym sa ty rano nezobudis????? niektore matky sa nevyspia celu noc este v dvoch rokoch.....
@majkauk mozno hnackuje preto, ze je to pre neho zmena. hm ktovie nestretla som sa s tym este...
@danka.k
Ahoj!
tak zo začiatku mu bolo len dve vidno,a pozdejšie ďalšie vedľa nich,a po tom ako mu natriem ďasienka gélikom,sa aj ukludní,takže určie ho bolia,ja som už ako 5 mesačná mala zub vonku,takže som si tým istá a máva mi aj teploty a určite nie zničoho nič.A to viem aj ja aj som vedela,že mi neprespí celú,noc,len ste písali,že vám prespal aj 10 hodín,čo mne max 4 hodinky vkuse.
@katren Ahoj!
Ja nevrvím o šestke,ale otom že mu vidno obrysi šiestich zúbkov,a to viem i ja,že mu očné nevyjdú ako prvé,ale tie vychádzajú najdlhšie a časom,ale to že mu pomaly idú,a nie že sa už prerezávajú,to je rozdiel,ísť a prerezať sa.Mne išli od dvoch mesiacou a vyšiel prvý v 5 mesiacoch.A to kým sa zúbky tlačia,to potrápi deti,tiež,nie len prerezávanie sa,celý ten proces,z ničoho nič sa neprerežú.
@zora256 ja som aj rastikovi ked viac reval a nevedela som z čoho potrela ďasná a on sa ukľudnil aj ked mu zuby nešli. A to ze si ty mala zuby ako 5 mesačná neznamená hneď ze musí ich mať aj tvoj malý. No ale veď ty vieš. Ale ak vám fakt idu tak držím palce nech vyjdú čím skôr, aj ked sa mi to nezdá ze tam ide toľko zubov naraz. Zvyčajne vychádzajú 1 alebo 2. A deti sú rôzne. Jedno od narodenia v noci spí 7 hodín, iné ma zas rok a budí sa aj každú hodinu. Nemôžeš porovnávať.
Chcem sa opýtať, vaši drobci sa už pretáčajú na bruško? Lebo našej sa veľmi nechce (má 3 mesiace a 4 týždne). Na bok sa pretáča pekne a keď jej pridržím nožičku, tak aj na bruško sa pretočí, ale sama to ešte nespraví.
@kackacatko ahoj! my máme už viac ako 4 mesiace a ešte len minulý týždeń sa malá začala pretáčať na bok, aj to len na jednu stranu, ale na bruško ešte ani nechyrovať......na takéto veci je dosť lenivá, ale na vyvádzanie by ju bolo, čertík malý! 😀
ahojte, mamičky! už ste rozmýšľali nad vianočnými darčekmi? ja ani za svet neviem, čo by našu malú potešilo, má kopec hračiek a aj tak sa so žiadnou nehrá......nejaké nápady?
@kackacatko ahoj tak my sme sa pretocili ked mala tri mesiace a potom ani naznak 🙂 teraz tak akurat ako ty hovoris na bok a na brusko s malou pomocou a z bruska ani chyru ani slichu,tiez sa jej asi moc nechce ale sak mame cas potom budeme lamentovat ze nerobime nic ine iba prevalujeme ich naspat 🙂)
@renca31 fuuuuu ani nehovor s tymi darcekami...malej aasi moc nejdeme kupovat a rodine som povedala ze co by trebalo brat kupi stolicku na jedenie a rodicom som povedala ze ak chcu nieco jej kupovat tak nech jej radsej zaplatia kurz plavania 🙂
@kackacatko nas ani zdaleka, ani o 90 stupnov sa neotoci, ale zase je aj dost tazky, tak mu este chvilu asi potrva 🙂
@renca31 my sme starsiemu dali na vianoce (ked mal 5 mesiacov) penove puzzle, zdravotne nezavadne a potom sme ho na ne davali na zem na brusko, hracky okolo neho a tam sa aj ucil lozit na jar (mame plavajucu podlahu - studene, aj tvrde), toto leto som to vyuzila aj na balkone pod malym bazenikom 🙂
@kackacatko nás sa pár krát pretocil a je mu to jedno, viac sa nechce 😀 vsak načo 😀

@lubkasungirl ahoj moj spi presne tak isto, nemal problem spat od pol 8 do pol druhej a teraz, ked zaspi o osmej tak od desiatej je hore a potom kazde dve hodinky, za noc aj 5 krat, co predtym bolo max. 2x... ja uz som nevyspata tyzden... 😒 a strasne si vyzaduje dudlat prsnik pri zaspavani, co predtym nerobil... a o slintani ani nehovorim a cmulani paprciek, tie uz ma cele cervene od sliniek... a stale si do pusi nieco strka...ono ich asi svrbia dasienka, bo ja zubky este nevidim a ani dasienka nema cervene-zdurene, tak neviem....