Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@januska712 Ahoj možem sa spytat malinku ešte kojíš?Tiež som už uvažovala či začať malemu davať už nejake príkrmi je plnekojení,ale v poslednej dobe sa mi zda byť nepokojny aj ked je napapaný tak neviem či už začat alebo ešte počkať?a s čím si začala prvy krat???
@januska712 ahoj! My chodíme plávať, no zatiaľ sme boli len dvakrát, lebo sme mali medzi tým očkovania, tak vtedy sme radšej nešli. Neskutočne si to užívame všetci......😀len škoda, že musíme cestovať vyše 40 km, lebo tu nablízku nič také nie je, takže chodíme do Maďarska...
@barca127 ja používam väčšinou Babylove sensitive, čiže bez parfumu a iných prídavkov, na tváričku teraz v zime máme z lekárne winter cream a ešte kvôli mliečnym chrastám na hlavičke používame špeciálny šampón Babe. Podpazušie, za uškami a krk natierame 100% olivovým olejom. Baby vytierate Vaším deťom ústočká nejakou navlhčenou gázou? Ja to nerobím, ale počula som, že by sa malo?
Tiež máme Babylove bez prísad, na tvár máme od BABÉ Pediatric pleťový hydratačný krém, na potničky BABÉ pastu na zadoček - ale to sme mali len raz v lete. Kompletne používame BABÉ kozmetiku. Je fakt dobrá. Na ústočká som si kúpila Babylove kefky - sú 3 ks v balení a od 4.mesiaca- taká gumená, okrúhla, potom ako kefka ale tiež gumená a 3 je klasická kefka.
@januska712 Ahoj!
Tak to Ti nezávidím.Mne keď si aj zdriemne na 30min.tak si rýchlo umyjem riad,alebo pozamecem a naložím na oheň,a tak,ale predca,čo nemám veľmi čas niektoré veci spraviť,keď je hore,lebo ho musím zabávať hrať sa sním,lebo ináč mrnčí,ale čo už,už ponovom aj keď zaspí po 8 večer max o pol 9,tak okolo pol noci sa budí už na jedenie,a potom každé 3 hodiny,niekedy už o pol 7 inokedy o pol 8 musím z postele von a rýchlo sa dať do poriadku a brať ho z postieľky von a prezliecť do domáceho a hrať sa,a ak mi dovolí,tak sa aj naraňajkovať a ak nie,tak jeho nakŕmiť najskôr a potom môžem ja. 😀 A vlastne,tak som aj obedom,a večera niekedy už ani nie je,len si niečo zobnem pred spaním hodinku,aby som neumrela hladom,aj to potom ako ho uložím,nevadí,aj tento čas prejde,a už budú len spomienkami,a možno budú i chýbať,lebo takto aspoň chudnem,a potom možno budem priberať,keď budem mať viac času aj na jedenie 😠 .A s príkrmami,sme tak,že zatiaľ mu dávam len ráno,a zemiaky a mrkvu nechce,zato jabĺčko áno a aj tekvičku iné sme zatiľ neskúšali,ktoré zeleninky smú ešte 4 mesačné?
@renca31 Ahoj!
My vytierame raz za dvatýždne roztokom z lekárne takým fialovým ako atrament,áno má sa aby nemalo bábo pleseň v ústočkách keď je len na mlieku,ale keď už nebude len 2 razy za deň na mlieku a bude iné jesť,tak už nebude treba,iba ak by mal veľmi biely jazyk raz za čas.
@barca127 Ahoj!
Ja používam na kúpanie Bupi telový šampón a bupi telové mlieko,a na tvár zatiaľ nič,kým nesedí,tak ho vietor nevyštípe,tak to ešte neviem aké budeme používať ale asi tiež bude Bupi,som sním spokojná a aj cenovo je fajn.
@jamocka4 to v noci je u nas tiez taketo - kopkanie, budenie sa - posledne dve noci boli celkom ok, tak dufam, ze sa to zlepsuje... 😉
@barca127 Najlepšia a mojou sestrou na dvoch deťoch vyskúšaná je obyčajná modrá indulona.S prvpu dcerkou mali ekzém a kožná lekárka im poradila práve túto modrú indulonu. Krémujem ňou aj moju dcérku a nemáme žiadny problém.
@renca31 Tiež som to čítala v nejakej príručke, že by sa to malo. Potom som s pre istotu spýtala našej doktorky na poradni a tá povedala, že ak chceme, tak môžeme. Tak sme sa rozhodli, že jej pusinku vytierať nebudeme. Predsa naše mamy nám ničím pusinku nevytierali a nič nám nebolo.
@janicka83 www.feedo.sk najlacnejsie a velky vyber....my sme tam minuli 100,65eur 😅 , tento tyzden by to malo prist...35 poloziek a 15kg
ahojte kocky...minuly tyzden sme boli na nozickach a je vsetko v poriadku,uz nemusime balit-teda ja som uz od mesiaca nebalila 😀 a uz sa pekne prikrmujeme,maly spapa vsetko co mu dam..aj ked sme kojeny tak asi mu uz moje mliecko nestacilo kedze spapa dost vela co som velmi prekvapena....zacinali sme s mrkvovou stavou,potom som mu do nej pridala jablcko a teraz pokracujeme s polievkou..najskor mrkva,zemiak a teraz uz davame aj brokolicu,pastrnak,kalerab...a vecer papame ovsenu kasu,najskor som ju riedila s cajom alebo mojimmlieckom...a teraz mu do nej pridam banan,jablcko-az je trosku sladka....a chystam sa mu dat marina keks kedze je bez vajicka 🙂 sice som ho chcela plne kojit do 6.mesiaca ale uz si to prikrmovanie asi ziadalo....a ked vidim ako mu chuti som strasne rada 🙂
vy ste ako na tom si prikrmovanim? 🙂
@sisanka ahoj, tak to je super, ze malemu tak chuti...my sme tiez kojene, ale tiez sa mi v poslednom case zdala stale hladna, stale mlaskala, tak my sme zacali s ryzovou kasou Sunarkou, ktora jej chuti, skusali sme prvu mrkvicku, dnes zmes zeleniny (ja zatial iba kupovane prikrmy zeleninove) a dnes dostala ovocny prikrm jablko-broskyna, zo zaciatku krutila papulkou, co sa jej to zdalo trosku kyselsie, ale v pohode 3/4 spapala...takze som rada, ze jej chuti a nemusi byt neustale iba na prsniku
@janicka83 presne nemusi byt stale na prsniku a ked raz zacnes s prikrmovanim uz by si jej chcela vselico dat skusit 🙂 aj ked sa mi zda ze vypije dost mojho mliecko,dost spapa potom aj...ale to sa asi bavi na prsniku,lebo sa napapame a pred spanim ho este kojim a potom si pekne podudle a zaspi 😀 a vobec mu nic nie je z tej zeleninky,ani ho neprehana...prave naopak,vidno ze papa uz aj ine lebo ma tuhsie hovienko 😀 😀 😀 😀 ja som kupovane prikrmy ani presnedavky neskusala ale ked budem nutena niekde mimo domu tak skusime,ved ovocne je sladke tak snad mu bude aj take chutit 😀
@zora256 ja som si ten roztok pýtala už dávnejšie od jednej známej lekárničky len tak aby som ho mala doma, keby bolo treba a ona mi povedala, že ona by teda svojmu dieťatku tú tekutinu do úst nedávala, že už sa to vôbec nepoužíva ani proti plesni, vraj treba vydržať, prejde aj sama, ale našťastie sme zatiaľ ten problém nemali, dúfam, že ho ani nebudeme mať. Nakoniec mi ten roztok dala s tým, že len keď naozaj nutne bude treba a aj to len jediný raz natrieť. Ale som sa rozhodla, že ho asi nepoužíjem, keď mi toľko zlého o ňom hovorila. A čo sa týka plesne, čítala som, že väčšinou ju mávajú detičky, ktoré majú cumeľ a ten moja malá nechce ani za svet, tak hádam nás to obíde....😀
@sisanka aj ja som plánovala až od ukončeného 6. mesiaca, ale práve cez víkend som začala uvažovať, že začneme asi skôr, lebo sa mi malá zdá akási nepokojná. Jesť si síce pýta len po troch hodinách, a keď jej ponúknem skôr, tak odmietne, ale stále mrnčí a je nekľudná, tak asi skúsim už nejakú mrkvičku a zemiak, možno sa to zlepší....ešte pár dní počkám, či to mrnčanie neprejde....ale tak možno to bude aj zúbkami, síce tam nič nevidím, ale ktovie....😀
ako vidim tak v juli sa narodilo hodne babatiek.ako ste zvladli porod a kto mal termin 12.7?
baby, chcem sa vás opýtať, prišla vám už materská dávka na účet??? mne od augusta chodila 15,16,17teho a teraz už je 21eho a ešte stále nič ??? čo im tam zašibalo alebo to blbne iba tu v TO????
😢
Vidim, ze sa preberaju prikrmy....my sme zatial skusali mrkvu a zemiak, no netvaril sa nejako nadsene a ani moc nespapal....radsej sa dotlacil Nutrilonom 😀
Ale kase tie zlupne ako nic, aj 250ml zato mlieka max.120ml
@janicka83 som rada, ze nie som sama, co radsej kupuje prikrm 😅 ja pri mojom mm nikdy neviem co bude cez den, ci nevymysli nejaky vylet, tak ja som radsej poistena 😉
@olinecka22 ja som rodila 12teho, ale sekciou 🙂

babule chcem sa spytat aku kozmetiku pouzivate pre svojich drobcov?