Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@renca31 - tie naše herečky sa nejak telepaticky dohaduju, vždy ked je mojej niečo je aj tvojej 😀 😀 😀
ja som trošku pomenila polohy a pomohlo... doobeda som ju nakojila ležiačky v postely, sa prevalovala a občas si cucla 🙂 a poobede na boku futbalovým držením ;) a krasne pila, no som zvedava čo tu bude teraz večer pred spaním to býva najvacsia kríza....
@katren a cez aku flasku mu davas kasu? lebo kasa je predsalen hustejsia a treba vacsiu dierku. Ja najprv dam malej zoparkrat lyzickou, ale kedze este to velmi nevie, tak sa po chvili zacne zlostit, tak zbytok jej dam dopit z flasky. Mam taku najobycajnejsiu a na nej mam obycajny makky didik a v nom spravenu vacsiu dierku. Len mam obcas strach, lebo z flasky to mala vypije behom minuty a bojim sa, aby ju potom nezacalo boliet brusko alebo aby jej z toho nezacalo byt zle.
@rianka7 ahoj uz nekojim vise mesiaca. vtedy som to kombinovala flasa cez den a v noci kojenie. a ked bol trochu nachladeny tak som kojila i cez den ked sa nazbieralo mliecko ale hned si nato zvykol a ked som mu dala flasu tak ju zase nechcel oni su maly ale nie hlupucky a nas ma hrozne mlsný jazýček. treba len pevne nervy zo zeleza tak sa drz. pa
ahojte.niekto tu spominal ze mu neprisla na ucet materska tak niekam volal. vola sa na nejake vseobecne cislo ci kazda tam kde byva alebo koho mam kontaktovat ze mi tiez neprisla alebo co mam robyt. poradte prosim.
@lusia13 ahoj! ja som volala najprv na všeobecnú linku a tam ma odkázali na príslušnú pobočku, takže mala by si volať tej pobočke Sociálnej poisťovne, pod ktorú patríš.....teda ja som predsa len volala do BB, lebo poštu spracovávajú tam. Takže ak máš aj ty nejakého väčšieho zamestnávateľa, tak Ťa potom možno odkážu zase ďalej, ja som sa dovolala tak na štvrtý krát....😀
@lusia13 ja som volala na svoju pobočku, kde patrím...skús túto stránku, sú tu nejaké kontakty, teda ak platí, že bývaš v Sabinove, ako tu máš uvedené:
http://www.socpoist.sk/kontakty--xly/48023s?ids...
skús tú ustredňu, ja som tak volala a pýtala som si niekoho, kto má na starosti materské dávky
@renca31 Ahoj!Dnes aj môj reval akoby ho drali a potom prestal,ale prišlasom nato že ho bolí asi to očkovanie v pliecku tbc,lebo som mu naň dala predtým vatu z liehom,lebo to má zapálené.A má tam chrastičku,tak zrejme ho to bolí.A tak keď sa ho nedotýkam tak je ok.Ale tak može byť,že vašmu bábu je niečo iné,ak má ok pliecko.
@katren Ahoj!
Tak veď som si hneď aj myslela,ale doteraz ho ešte neštípal lieh,ale ani nemal chrastičku,len teraz tak už dúfam,že sa mu už zahojí,už sa stým trápime mesiac,a ešte stále ho nebudú určite očkovať do nožičiek 😒 ,ja by som bola už najradšej keby sme aspoň toto maly už za sebou.
@majkauk Ahoj!
Náš ešte nemal hnačku,hnačka sa ráta od 3 pokakaných plienok,náš zatiaľ mal len po dve zo dva razy,ale nikdy nie zasebou nasledujúce dni,takže to neviem,ale,tak som od známych počula,že vtedy je v každej plienke riedka stolica,čiže nie tvrdá,a je sprevádzaná teplotou.Ale tak každé dieťa je iné,niektorým vyjdú zúbky bez toho aby vedeli,čiže nie každé má vtedy hnačku a horúčky.
@majkauk mne prvy syn hnackoval strasne dlho,asi mesiac,mozno aj dlhsie...teda ani nemal hnacku ale kakal aj 7krat do dna...dr mu robil aj vyter a nic nezistil tak sme nakoniec skonstatovali ze je to zo zubkov,vtedy mal asi rok a tlacili sa mu nejake zadne zubky..uz presne nepapamtam ale kakal pozehnane 😀
@sisanka presne aj moj tak kaka uz asi 3 tyzdne niekedy 5-6 krat denne inokedy len 3 krat,ale ma len 5 mesiacikov,tiez mu brali vyter a cakame na vysledky,tak dufam ze budu ok,lebo sa strasne bojim ci nema nejakeho bacila alebo nedaj boze nejaku infekciu,brusko ho neboli a ani horucku nema a doktor povedal,ze je ok,dnes sa ideme vazit tak uvidim ako to vyzera....dakujem.
naša mala ma teplotu 37,5 od včera... dr. povedala že počkame či sa z toho sama nevylíže ked je kojena... a že si mam dať viac Cčka a to sa dostane do mlieka... ale ako??? neviem ako mam zjesť viac Cčka
môžem pomaranče a mandarinky??? citrusy som doteraz neskušala....
už ste mali chore detičky??? naša ma zapalene hrdielko ☹ ☹ ☹
@sliver ahoj drzim palceky nech sa z toho co najrychlejsie dostanete... my sme boli chori, ked sme mali 2,5 mesiaca, brali sme aj antibiotika...ale teplotu sme nemali, zato sopliky mame do dnesneho dna a vysavanie soplikov je uz bezna rutina ako obliekanie, nemozeme sa ich nejako zbavit... a v noci mame suchy nostek sa nam zle dycha, ale to bude asi zo sucheho vzduchu-musim kupit nejaky zvlhcovac......a malinka ma aj kasel? ci iba hrdielko bolave? ja som citrusy skusala, no dobre to nedopadlo, maly bol cely vyhadzany na tvaricke... a céčko v tabletkách nemozes?
@rianka7
ahoj, tak ako pokračujete? tá fľaša je značky Nuby a kupovala som ju v tescu. mne sa teraz celkom spustilo mliečko, aj na váhe sme celkom pribrali, tak cez deň už bez fťaše. skôr sa trápime s lyžičkou. malý ričí ako tur a vôbec nechce otvárať pusu ☹
@gadget.tt - nema ani soplíky ani nekašle... praveže sme boli u dr. ako trti že čo jej vlastne je a ja že ma teplotu stale... no a mrnčí ako ked ju fest niečo bolí alebo ked si ublíži... taký ten iný plač... to už tiež isto poznaš aký plač je prečo kedy...
potom kukla hrdlo s velikým bojom lebo sa jej to nepačilo a povedala ež ho ma cele zapalene...
skusila som mandošky 😉 tak uvidíme čo sa bude diať... som neuvažovala nad tabletami, mna hned napadlo niečo prirodzene nie tablety...
my mame opačný problem a to že mame vlhko lebo bývame v novostavbe... som uvažovala kupiť nejaký stroj ale radšej vetrám ostodušu 😀
zvlhčovač su podla mna vyhodene prachy, lepšie je dať mokre uteráky na radiatory...
@sliver ahoj! my sme mali trošku chytené hrdlo tak pred troma týždńami, ale bez teplôt. Doktorka mi povedala, že jej mám dávať dvakrát denne Nurofen alebo Panadol sirup na hrdlo, ale nemyslím si, že je to dobré zbytočne pchať do nej lieky, ak jej v podstate nič vážne nie je, ale tak dva dni som dávala a prešlo to, ale teraz by som už možno radšej skúsila nejaké homeopatiká, myslím že Homeogene je na hrdielko, ale spýtaj sa v lekárni pre istotu. Ja beriem Cetebe už od začiatku tehotenstva až dodnes, tak by sa jej malo nejaké to Cčko dostať do mlieka. Citrusy by som radšej neskúšala, veľmi často sa potom z toho kojené detičky vyhádžu, tiež to prejde do mliečka. Takže skús brať normálne v tabletkovej forme vitamíny....a želám skoré uzdravenie!
@tintinamartina ahoj, stojime stale na tom istom. z flase mliecko vypluva. skusala som aj striekacku, ale to je tiez o nicom. neviem si rady. mozno by pomohlo to, keby som mu dlhsie nedala z prsnika, aby sa vyhladoval, a zobral by aj tu flasu. ale ked mu nedam, aby som potom nestratila este viac mlieka. rozhodla som sa teda, ze budem viac prikladat a pit viac tekutin. ak ani to nepomoze, tak potom budem dalej skusat a skusat flasu ☹ v utorok ideme na krv, a potom s vysledkami k doktorke, tak skusim popytat sestricku, aby nam ho prevazila. davala som mu uz mrkvu, dnes prvykrat zemiak, ale velmi do neho nejde ta zeleninka. ale su to este zaciatky, tak mozno mu to postupne zachuti.
som rada, ze mas mliecko 😉 juj, keby sa to aj mne nejako podarilo. a co mu davas lyzickou?
ahojte, maminy! chcem sa spýtať, aj Vaše detičky sa škriabu? už dlho nás to trápi, malá sa mi nenormálne doškriabe skoro každú noc. Akonáhle sa jej niečo nepáči, alebo zle spí, tak si hneď ide pazúrikmi do tváričky, aj do očka, niekedy má trošku aj krvavé očká, keď sa jej podarí strčiť do nich prštek. Jedna jazvička sa ani nezahojí a hneď sa objavujú ďalšie. Naozaj neviem, čo už s ňou, nechty jej striháme neustále a predsa nemôže byť stále v rukavičkách....tak si stále doriadi ten krásny ksichtík....☹
@renca31 my sa snazime fakt casto strihat nechtiky, aby sa to nestalo...
@majkauk Ahoj!
Tie hrbolčeky má aj náš v ústočkách sú tvaru zúbkov,to sa tlačia zúbky,a tiež býva mrzutý,keď sa mu nepodarí hryzátkom utíšiť si svrbenie,alebo bolesť,tak mu vtedy dávam panadol,keď mu gélik nepomáha,aj mňa hryzie pri natieraní,ale máva aj lepšie dni,zato mne viac ako 2 krát ešte za deň nekakal a aj to zatiaľ len dva krát bolo také.Tak vám držím palce,aby malý bol ok,a a aby ste to mali čím skôr zasebou a prvý zúbok vonku,aby ho to kakanie už netrápilo. 😉
@gadget.tt Ahoj!
A na soplíky mu čo dávaš?
Ja som tiež tak už 3 mesiac má vkuse soplíky,ale už 2 týždeň používame Libenar a chvala Pánu Bohu,to prechádza už len zo 2 razy mu trošku odsajem a je ok,mával upchatý noštek a veľa krát aj chrápal a veľa soplíkov mal,teraz je už lepšie,a dúfam,že aj prejdú úplne.Predtým sme mali Nasivin soft a Stérimar,a alergologička mi vravela,že Nasivin je návikový,tak mi poradila Libenar,a je fakt dobrý,až nato,že po otvorení ampulku treba do 48h minúť,alebo vyhodiť.A je vnich 15ks.A je to len minerálny roztok pre detičky,ktoré si nevedia vyfúkať noštek.

@sliver no posledných pár dní to začína robiť už aj moja malá, tak som jej začala dávať mrkvu, ale dnes už aj pri tej bol rev, aj na prse potom....trošku si dá a keď začne plakať, tak už nechce ani jesť....a tak strašne srdcervúco plače, ako by ju niečo bolelo, dlho ju neviem ani utíšiť a potom odrazu prestane....fakt by som chcela vedieť, čím to môže byť....ako keby ju odrazu začalo bolieť bruško, tak sa vzpiera a kope nožičkami....