Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@renca31 juj, ejha, tak potom neviem poradit 😒
@zora256 Ahoj tak ten Libenar, mu aj ja davam, prakticky od narodenia, bo je urceny na dennu hygienu nosteka, tak nam to aj pediater odporucil (i ked mi mame takeho divneho)... ale davam mu ho iba rano a vecer, ked idem odsavat... my mame sopliky uz pomenej to je pravda, ale stale ich mame a neviem ich nejako odstranit a potom mu zatekaju do hrdielka... teraz mu davam Ambrobene sirup (chutovo je strasne horky, tak to su ine xichtiky 😀 ) na rozpustenie hlienov, nech sa mu neusadia na pluckach, tak ich krasne vykasliava...
Nasivin som neskusala, bo mne hned drazdi sliznicu, tak nahodou aby aj krpcovi nie.. s tych soplikov si nerobim velku hlavu, nakolko sa rano musim vysmrkat aj ja, co mam plny nos, len teda nemusel by ich mat :D
@majkauk a ma ich cervene?napuchnute?lebo aj moj ma hrbolate dasienka,aj slinky mu idu..ale zase nie az tak moc a aj do pusy vsetko pcha ale na zubky to este nevyzera...popozeraj ci na nich nema taku ciarocku-tam sa potom ten zubcek prereze..my zatial este nie,ale zase cim mensie dieta tym to lepsie znasa a vacsie deti uz tak intenzivnejsie vnimaju bolest...
babeny tiež si myslíte ked ma dieťatko teplotu do 38 tak mu nemam nič davať? ja sa už nemožem na nu pozerať ako sa trapi s 37,6 chudatenko moje....
@sliver ak myslíš, môžeš skúsiť viburcol čapíky, tie sú homeopatické a ukľudnia trošku bábätko. Ja som jej ich dávala, keď mala zvýšenú teplotu po očkovaní a pekne mi po nich zaspala, ale ja som jej dávala naraz len polovičku......to skôr tak preventívne a ani nie tak kvôli zníženiu teploty....
@gadget.tt presne to isté, najprv som si myslela, že má niečo s uškami, lebo v nich mala chrastičky a potom sme ju raz prichytili, ako si veselo škriabe uši.....a tiež v spánku, ked už sa začína prebúdzať.....🙂 a okolo očiek má teraz momentálne min. 5 bodiek, čo sa včera doškriabala a dnes sú to už chrastičky......ešte že sa to tak rýchlo hojí, že o pár dní odpadnú aj chrastičky....
@gadget.tt Ahoj
Tak nám alergologička povedala,že ak mu soplíky úplne nezmyznú,tak mu vezmú krv na krvný obraz,na imunologocké vyšetrenie i alergiu.Ani nám ešte úplne neprešli,tak len dúfam,že prejdú a nebude mu treb brať krv. 😵
Baby mne detská sestra vravela,že teplota do 37,5 je u bábätiek normálna nad je teplota.
Ahojte baby!ako casto maju vase deticky stolicu.moja dcerka ma v poslednej dobe kazdy den a niekedy aj 5x za den.mozu jej ist zubky?
@olinecka22 Ahoj, nám sa presne toto stalo včera prvýkrát. Kakala 4 krát, tak som bola prekvapená. Ani ma nenapadlo, že to môže byť zo zubov. Naša nemá ešte ani náznak, že by jej šli zúbky. Ja som ale jedla brokolicovú polievku, tak možno to má z toho, i keď pochybujem.
@akinorev30 to mi naposledy takto kakavala ked sme dosli s porodnice domov.kazdy den aj 5-6x za den.a teraz zasa.sak uvidime ci sa nam daky ten zubok coskoro ukaze.nechame sa prekvapit 😀
ahojte.nas dnes ockovali,dali sme prevenar 13.maly to celkom dobre zniesol,vyzbrojili nas liekmi proti horucke,ktoru dufam nebudeme mat.vazime 6890g a meriame 67cm.to mame 4 mesiaciky a 10 dni.jaj baby bojim sa tej horucky ☹ .
Ahojte kočky, tak naša kakavala toľko bežne keď sme prišli z poordnice. Teraz mame praveze niekedy opačný problém- minulý týžden mi kakala až po dvoch dňoch. Ale chcela by som sa spýtať, dávali ste niečo bábätku keď kašle? ani nemá taký veľký soplík, ako si to chúďatko nevie odkašľať...
@mitka2007 neboj, naša bola trošku nervózna, aj mala mierne zvýšenú teplotu, ale dali sme jej štvrťku paralenu a na druhý deň bolofajn...držte sa 🙂
ahojte, dávate niektorá Nutradefense sunar 1? Je tam odporučené dávkovanie len do 5 kg, a môj má hádam už aj 7 skoro. Ja len, že sa začal v noci budievať na jedenie, a predtým, keď som mu dávala Nutrilon Comfort, tak prespal celú noc... neviem, či je to tým...
@majkamrugi dakujem 🙂
@rianka7 tak stále bojujete 😢 ,,, tú flašku si neskúšala? ja mám dve, tak poprípade ti môžem jednu poslať 😉 mne malý začal papať aj po fľaške už obyčajnej, ale zmenila som mlieko. nutrilon nechcel, tak máme bebu a tú papá. trvá aj 5 min, kým sa chytí, dovtedy sa jeduje, ale potom začne pekne ťahať a spapá všetko. teraz mu dávam po lyžičke ryžovú kašu a veľmi mu chutí od hami tekvička, ale mrkva vôbec,,, to mu nič nehovorí. ovocie zatial nedávam, aby si nezvykol na sladkú chuť.
@renca31 Aj ja svoju každé ráno vyberám z postieľky poškriabanú. A pritom jej nechtíky strihám poctivo a aj keď po nich prejdem svojím prstom, tak okraje sú hladké. Už naozaj nechápem ako sa dokáže tak doriadiť. Takže staré škrabance nám postupne miznú a nové pribúdajú....
@olinecka22 Moja kaká takto od narodenia, teda aj 5x denne. Stále som čakala, že to prejde a postupne bude kakať menej ako iné kojené bábatka, ale nestalo sa tak. Už som si aj zvykla. Vraj je to u plne kojených detí celkom normálne, niektoré kakajú raz za týždeň a niektoré po každom kojení ;)
@tintinamartina stale si neviem rady, neviem co robim zle ☹ zatial som mu davala len z flase mam. fakt netusim, ci mu vadi flasa, mlieko alebo len vymysla. dnes sa zase tolko naplakal 😢 az mne je z toho do placu. a zelenina tiez do neho velmi nejde. tiez som rozmyslala, ci neskusim nejaku kasu, ale vobec neviem aku.
@rianka7 a ake mlieko mu davas??? inu flasku si zatial neskusala? viem, ze nie su najlacnejsie, mozno mu zrovna tato nesedi...a s tymi prikrmami, ja viem, ze vsade sa pise, ze najskor zeleninove, potom ovocne, aby si dieta nezvyklo na sladke a potom zeleninu nebude chciet, ale prva dcera mi tiez zeleninu nechcela, tak som jej davala aspon ovocnu vyzivu, nech si zvykne proste na inu chut, ako len na mlieko a potom mi zacala papat aj zeleninu...a ohladom kase, ja davam teraz Sunarku od 4teho mesiaca, ta sa zaraba s vodou (da sa aj s mliekom), teraz papame ryzovo-kukuricnu, predtym to bola cisto ryzova...vraj na zaciatku by to mali byt nemliecne kase, ved aj Nestle maju kase, tusim sa to vola moja prva kasa, tak vyskusaj, vsade je pisane od ktoreho mesiaca to moze dieta papat 😉
@janicka83 doktorka predpisala nutrilon, takze ten. a inu flasu som neskusala. kedze byvam na dedine, nemala som moznost ist do mesta,a manzela som s tym radsej neotravovala, lebo on by mal z tych flias zmatok. musim nieco ja sama vybrat a este vyskusat. nedavno maly zaspal, s manzelom sme sa zase natrapili, vobec nechcel zaspat. len drzi flasu v ustach, jazyk vyplazuje a ked nieco potiahne, tak to vypluje ☹ ja sa normalne bojim, ked pojdeme k doktorke, ci maly vobec pribral...dakujem za rady 😉 kedze je tych znaciek a druhov vela, musim pozriet ake kase vlastne su, a nieco vybrat a vyskusat.
kocky za zeleninkou davate papat maso alebo ovocie?
je normalne ze mi mala kycha aj ked nema sopliky,
@rianka7 my sme masko este nemali, mame trosku problem aj so zeleninkou, tak az potom....
@olinecka22 daj jej preventivne oscillococcinum, nam pomohlo 😉

@lubkasungirl no naša malá to dokáže aj s úplne ostrihanými nechtami.....ona si tak strašne silno šúcha oči aj nos, že sa pri tom vždy nejako poškriabe....:-ˇ(