icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

rianka7
3. dec 2011

@zora256 dakujem 😉 ja mu davam len 30ml ale ani to nie je schopny vypit 😢

silviatko
3. dec 2011

maminky,ja uz zacinam prikrmovat mrkvicka,zeleninka jemne kasicky ale moj maly nechce papat po sediecky,len po leziacky.aj vam sa to stalo?ako ho od toho odvyknem,ci nauci sa sam?

zora256
4. dec 2011

@rianka7 Ahoj!
A skúsila si mu dať doň a z MM,ak máš, ešte tak skús zmiešať,a tak mu kvapni do úst,možno tak Ti zje aj Um,ja som zozačiatku odsala čo som ešte mala,a tak zjedol vpohode. 😉

zora256
4. dec 2011

@silviatko Ahoj!
Aj mne lepšie je poležiačky,ja to ani neriešim,tak som si zmyslela,keď bude už vedieť sedieť potom ho naučím jesť posediačky.Takto sa aspoň tak nezababre.A tebe je zeleninky?Môj nechcel ale ovocie zje,najmä jabĺčko,a banán,iné sme okrem mrkvy a tekvičky neskúšali,tekvičku samú zje a s mrkvou nie a zemiakytiež nechcel vypľúval.

katren
4. dec 2011

@silviatko my papame v autosedacke 😀
@zora256 po leziacky vam moze zabehnut, ja by som tak nedavala...ale tak to je vasa vec

rainbow1
4. dec 2011

@silviatko my papáme už v stoličke, opretý o vankúš
@zora256 súhlasím s katren, dojča by nemalo papať po ležačky, nemôže tak bezpečne prehĺtať a ani si neviem predstaviť ako by som jedla tuhšiu stravu (aj keď len kašu) po ležačky, nemyslím to v zlom, je to len môj názor 🙂

katkatt
4. dec 2011

@majkamrugi ahoj, ja mam tiez julove babo, ale do 24.1. neplanujem prikrmovat 😉 samozrejme plus minus, na den presne nezacnem ... ja sa moc do toho nehrniem, lebo starsi do 8-9 mes. nechcel prikrmy, babo zatial pekne pribera (az moc) z mlieka, tak neriesim....

katkatt
4. dec 2011

a co sa tyka polohy, niektore stolicky (tie plastove) sa daju trosku zaklonit, aby dieta uplne nesedelo a nezatazovalo si chrbticu alebo potom niektore lehatka sa daju dat tak do polosedu, resp. krmit vo vajicku

silviatko
4. dec 2011

@katren super napad s tou autosedackou

renca31
4. dec 2011

@silviatko ahoj, aj my papáme tak, že začíname v polosede a ku koncu už skoro ležíme, ona sa sama zosúva. Ja si myslím, že keď budú schopné samostatne sedieť, tak to nebude problém.....

rianka7
4. dec 2011

@zora256 vidis, skusim aspon vyskusat, ci by pil MM z flase, ked budem schopna nieco odsat.
@katren aj my v autosedacke 😅

barca127
4. dec 2011

ahoj babule, tie ktorých deticky trapili koliky uz ich to preslo?lebo nasa babulka sa stale trapi nie je to uz tak casto ale predsa...uz ozaj neviem co s tym este stale mam stravu ako po porode ale aj tak nas to sem tam potrapi aj dnes bolo zaspavanie plne kriku a placu (aj u mna ) az kym nezaspala od unavy z bolesti

majkamrugi
4. dec 2011

@barca127 ahoj, myslis, že to su koliky? som niekde citala, ze niektore babatka, ked sa napapju pred kupanim, tak potom im tepla vodicka trosku pohybe a boli ich brusko...neskusali ste espumisan, alebo dat lyzicku fenikloveho caju? pripadne si ty pi ten caj...nasa dnes tiez zaspavala s krikom a nervami, ale to nevieme z coho bolo... ☹

barca127
5. dec 2011

@majkamrugi ahoj hej myslim ze su to koliky lebo s s nimi trapime od narodenia a poznam ten srdcervuci plac ...my kupeme pred papanim potom sa napapa a ide spinkat a ona nam uz pekne zaspab´va v postielke len ked boli brusko tak to je strasne...my sme brali espumisan nazaciatku teraz beruieme stale sab simplex

akinorev30
5. dec 2011

@barca127 Ahoj, nás trápilo bruško iba prvé 3 mesiace, brali sme probiotiká a sab simplex, ale už sme to všetko vysadili. Si si istá, že malú ešte trápia koliky? Nemôžu to byť zúbky, alebo niečo iné napr. veľká únava? Moja Lenka keď je unavená, ako napr. včera tak ručala večer ako tiger, ako keby ju rezali. Tak som ju po dlhom čase musela uspať na rukách. Myslím, že bruško už nás nebolieva, i keď sem tam plače, a to hlavne ráno pred prebudením. Ale keď ju preberiem, tak sa pekne vyprdí a vykaká a je zas spokojná. Inak keď vidím, že je nejaká nepokojná tak ju dávam na bruško, jej sa to ľúbi a ešte sa aj vyprdká.

akinorev30
5. dec 2011

@barca127 Inak na margo tých piškót...........dávaš nejaké špeciálne bezlepkové? Lebo bežné piškóty by sa mali dávať najskôr až po ukončení 8 mesiaca, niekde dokonca píšu že až po roku. Deti v takom malom veku by vôbec nemali jesť lepok.

kackacatko
5. dec 2011

@akinorev30 Najnovšie by sa mal lepok zavádzať u plne kojených detí medzi 6. a 7. mesiacom (a u nekojených myslím rovnako). Výskumy preukazujú, že je lepšie lepok zavádzať pod ochranou materského mlieka. Ale pred dvomi rokmi (sestra mala bábo) odporúčali lepok zavádzať až po roku. Tak nech si teraz človek vyberie...

akinorev30
5. dec 2011

@kackacatko barca127 No ja tiež keď čítam, aby som sa pripravila na prikrmovanie tak sa nestačím čudovať aké rozdiely sú v literatúre 😒 . Len ma nepadlo, že možno preto malú bolí bruško, lebo jej dáva tie piškótky a možno jej ten lepok vadí. Ťažko povedať, ale myslím, že každá mamina vyberie pre dieťa do najlepšie 🙂 .

22beba
5. dec 2011

ahoooj 🙂 já mám termín 11.7. 🙂 skoro na tatinove narodeniny 🙂 aj ked je toto babo nečakane moc sa z neho tesim 🙂 a drzim vam palce :D dufam ze to všetko dobre zvládneme 🙂

22beba
5. dec 2011

@22beba no ale som si zle prečítala az na 2012 :D pardon 🙂

majkamrugi
5. dec 2011

@22beba jej.....tak držime prsteky....my sme sa to takto pred rokom tiez necakane dozvedeli 🙂 a Bohu vdaka🙂 Amalka je náš malý zázrak a všetci sa z nej veľmi tešíme 🙂 Nech sa vám dobre darí 🙂
@barca127 no chudatko male....naša niekedy nad ranom potom zvykla plackat z toho, kym sa vyprdkala...a ked ju das skor spinkat, zobudi sa na to?

barca127
5. dec 2011

@akinorev30 ahoj mno tak ja si myslim ze je to brusko ale akurat uvazujem aj nad tou moznostou ze je to z unavy...co sa týka tých piskot tak davam obycajne to my odporucila moja pediatricka ze vraj podla najnovsich vyskumov sa plne kojenim (iba plne kojenim) detom ma davat pomalicky od stvrteho mesiaca lepok aby si nan zvykli pod ochranou materskeho mliecka ale to davame len dvajrat za tyzden stvritu piskotky takze to je dost malinko a z toho si nemyslim ze by ju boelo bruko lebo to amla aj predftym ako sme zacali davat piskotky
@majkamrugi my ju davame spat vzdy skoro v rovnakom case a stane sa to pred zaspanim potom sa uz nebudi

akinorev30
5. dec 2011

@barca127 Tak to máš asi pravdu, že pri takom malom množstve to nemôže byť z piškotky. Ja som s našou malou dlho bojovala, kým som prišla na to, že ona plače iba vtedy keď už nutne potrebuje spať. Už ma napadlo aj to, že vlastne nemala koliky ale bola len unavená a ja som to nevedela rozoznať. Musím vždy nájsť ten správny moment kedy ju dám spať, lebo keď ju dám spať až keď už plače tak to je už neskoro. Vtedy reve od únavy aj hodinu. Inak ju dám do postieľky, keď už pomrnkáva a ona sa tam sama uloží a spí. To pre mňa bolo kedysi absolútne nepredstaviteľné 🙂 .

mirkaradko
5. dec 2011

baby co ste mali chore deticky, ako ste riesili hlieny???ja aj ked malej odsajem sopliky nepomoze to....

renca31
5. dec 2011

@akinorev30 tak pre mňa to ešte stále je nepredstaviteľné, že by som malú dala len tak do postieľky a ona by bez plaču zaspala. Buď zaspí na prsníku, alebo na rukách. Ale aj tak ešte raz-dvakrát vstane a musím ju ešte uspávať, takže na prvýkrát sa mi to nikdy ani nepodarí.....☹

akinorev30
5. dec 2011

@renca31 tak aj nám sa stáva, že síce zaspí sama a hneď, ale za tu pol hodku vstane a ideme odznova 🙂

ellenie
5. dec 2011

ahojte julovky, moja mala ma dnes presne 5 mesiacov a takyto "sviatok" sme zacali horuckami. Nesopli, nekasle, ani brusko ju neboli, len ma teplotu vzdy okolo 38 stupnov, je placliva, murci, malo papka, vela slinta, dokonca dnes 3x kakala, tak teraz neviem, ci ide o 6 chorobu alebo nam idu zubky? skusila som ohmatat aj dasienka, ale tak mala ma tam nechce poriadne pustit, zatne ustocka a je hotovo 😀 Mate niektora tiez nejaky podobny problem?

rianka7
5. dec 2011

@zora256 ahoj, skusila som mu dat MM z flase, a pekne to vypil. neskor som mu dala UM, a aj to vypil. stal sa zazrak 🙂 len dufam, ze len nemal vynimocny den. bud pomohla tvoja rada, alebo aj to, ze vcera pil cajik z flase lovi, alebo bol velmi hladny 😀 neviem presne ale dakujem pekne za radu 😉
@janicka83 @tintinamartina nas maly dnes vypil um z flase, fakt neviem co presne pomohlo 😕 som zvedava ake budu nasledujuce dni.

zora256
5. dec 2011

@katren Ahoj!
Tak môj je na autosedačku akosi alergický nechce mi v nej byť ani keď niekam ideme to mi reve aj 10min.kým pochopí,že ho nemôžem a nevyberem znej.A keď mi je hladný nemá čas mu ani zabehnúť,tak hlce,tak mi papá mlieko od začiatku,to mi posediačky nevie ani z fľaše jesť,to mi aj pri výživách strká do fľašky ruky,a zababre sa po uši ale jesť mi tak nechce všetko iné ho zaujíma,a v stoličke na kŕmenie nevydrží ani 5 min.takže kým nebude sám sedieť ho dotoho nenútim,keď takto sa mi aspoň naje.Zabehnúť mu len vtedy zabehne keď sa hrá s cumľom a nechce jesť.
@rainbow1 Ahoj!
Ja vás chápem,ale náš ináč vôbec neje,a nevie ináč jesť, v stoličke mi nechce byť ani 5 minút,a odzačiatku mi len takto vie jesť,lebo ho všetko iné zaujíma,tak mi nechce jesť,a ani nikde inde mi jesť nechce,len doma na posteli,ináč mi len mrnčí a ani inému a aani vtedy keď je u nás niekto cudzí,proste on je taký,ale keď bude už väčší a bude sám sedieť a nebude sa váľať v stoličke,tak sa snáď naučí jesť aj posediačky.
@mirkaradko Ahoj!
Nám zaberá Libenar,a to soplíkujeme už vyše 3 mesiacou,a teraz od týchto kvapiek ustávajú,Chvála Pánu Bohu.
@rianka7 Ahoj!
To som rada,že sa vám podarilo papať z fľašky 🙂 .Tak nám sa takto podarilo,tak vám držím palce,a kým máš MM,tak hoci aj pár kvapiek,tak ho daj do Um,a zvykne si a keď nebudeš mať MM,tak si to ani nevšimne,že papá UM.Ja som dovtedy dávala doň,kým som mala,a po čase,raz za deň,a ani si nevšimol,že mliečko má inú chuť ako MM.A tá Lovi fľaška bola v tom čase požehnaním,lebo mi sme kúpili pre istotu Nuk fľašku a ztej nám nevedel papať vždy mu zabehlo a z Lovi sa musel napracovať ako na prsníku,a časom som ho previkla na Nuk fľašku a zvykol si,lebo aj na čaj fľašku máme Nuk. 😉

kristinka681
6. dec 2011

@ellenie ahoj, tak nasa mala siestu chorobu asi 2tyzdne dozadu, tiez to prislo z nicoho nic, len som ju chytila a bola horuca a rano o 11tej mala teplotu po odratani 38,3, cez vikend sa jej to zhorsilo az na 39,5, takze sme sa 3dni trapili s horuckami a na 4den sa mi vyhadzala, to trvalo dalsie 3dni, potom to zmizlo, bolo som hned prvy den u lekara, nic jej nedala, lebo si hned myslela, ze je to siesta choroba a aj sa to potom vyhadzani potvrdilo