Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
katren dakujem🙂
@majkamrugi ahoj! no my máme problém so zaspávaním od narodenia. Zaspáva výlučne na cicíku alebo na rukách, za 5 mesiacov sa nám jediný krát stalo, že sa vrtela na rukách, položila som ju do postieľky a zalomila, nikdy viac sa to neopakovalo....☹ A aj v noci sa dosť často budí, niekedy sa ani nezobudí, len si začne šúchať oči a noštek a to ju potom zobudí....
@nika1987 my sme sa plne dojčili a pred dvoma týždňami som začala naobed so zeleninkou, včera sme mali na večeru prvýkrát kašičku. Dnes má 5 mesiacov, tak od zajtra asi začnem do zeleninky pridávať nejaké to mäsko a nakoniec potom príde ovocie na desiatu a olovrant, ale to tak o dva týždne počítam. Mne sa zdá, že je malá pokojnejšia, odkedy ju prikrmujem. Asi jej už mliečko nestačilo. Aj keď ho mám dosť a dúfam, že ho aj dlho mať budem aspoň na ráno a na večer, ale asi ju už nezasýtilo dostatočne.
@renca31 ahoj možem sa spytat aku zeleninku davaš?my sme tiež plnekojení zatial som malemu skušala davat mrkvičku a zemiačik.Tiež sa mi zda že už asi treba prikrmovat byva taky nespokojny...dakujem
@majkamrugi no aj nas dnes zaockovala aj ked mal sopliky.. dychanie mal ciste, tak povedala ze tie sopliky su v pohode 🙂
@daduska881 ahoj! tak zeleninku striedame po troch dňoch, aby som zistila, keby jej niečo nesadlo. Tak sme začali s mrkvou, do ktorej som zo začiatku primiešala trošku MM, ale potom už len čistú dostala, potom sme mali mrkvu so zemiakom, potom tekvicu, cuketu so zemiakom, kareláb s mrkvou a zemiakom- toto jej ale nechutilo, takže sme to mali len dva dni a teraz máme zase tekvicu so zemiakom. Zemiak používam na zahustenie, lebo tekvica aj cuketa sú dosť šťavnaté, keď sa rozmixujú....neskôr ešte asi skúsim karfiol a brokolicu, ale zatiaľ sa bojím, že by ju veľmi nadúvalo....tak asi tieto zeleninky jej budem striedať a pridávať postupne mäso. Jasným favoritom je tekvica. 😀Neskôr by som chcela skúsiť aj nejaké tie kupované príkrmy....
@renca31 Dakujem 🙂 moc tak aj my skusime pomaly aj tu tekvičku hadam bude malemu chutit :D čistu mrkvičku odmietal vypluval mi to tak som pridala zemiak a zatial v pohode papka...aj ked nie moc tak poskušame teda tuto zeleninku 😉
renca31 ja by som uz pomalicky chcela skusit tiez ale mam troska aj obavy ako to pojde lebo simonko mi okrem mm nechce nic ine...ani cajik ani vodicku 🙂 inak malicka je nadherna🙂
@majkamrugi aj moja v poslednej dobe akosi strakuje.zabuva mi dobre a tak za pol hodku sa zobudi a je hore niekedy aj 2hodiny a zaspi aj o 22:00.a najnovsie sa naucila vyskat tak aj teraz lezi s tatinom v posteli a vyska.som zvedava kedy zabuva. 😉
@olinecka22 :D to vyskanie velmi dobre pozname...nasa tak dva tyzdne vyskala cely vikend, ze v pondelok bola zachripnuta:Dtak pevne usi :D
@majkamrugi dakujem.a vsetko co ma po ruke tak chyta len buvat sa jej akosi buvat nechce a to si uz ocka zmolila co by buvala ale sa akosi prebrala.tebe ked sa mala zobudi po tej pol hodke tak ti kedy zabuva?
@nika1987 Ďakujem! ty máš teda doma krásneho valibuka. To bude určite dobrým mliečkom! Ani Renatka nechcela predtým piť ani čajík ani vodičku, ale odkedy papáme príkrmy, tak pije pekne vodičku z pohára s náustkom. Určite Vám to pôjde, neboj. Skús mu lyžičku pritlačiť na jazýček a trošku nakloniť smerom do úst, uvidíš, ako z nej pekne vycická kašu....😀
@olinecka22 no naša sa tak zobudi po pol hodke a posledne dva dni sme ju učičíkali okolo desiatej, ale stalo sa, že do pol dvanástej bola hore.🙂 Taktiež všetko strká do pusy, a ak sa niekto priblíži, hned ho chytí za vlasy a taha do pusy :D ale ked ju dame do postielky, tak aj by spinkala, ale akoby si nevedela najst miesto- sa prehadzuje...a nejak aj prdka casto- aj to ju zobudi...dufam, ze sa to zase uparvi do normalu🙂
@majkamrugi presne aj vanes uz by kolko krat si uz tak ocka zmoli ale sa nemoze ulozit a len mrnci a ulozi sa tiez tak okolo 22:00.ty uspavas malu na rukach?
ahoj nas tiez si hrozne sucha ocka ked chce spat niekedy zaspí sam a nikedy ho hojdam na rukach lebo takto zaspi skor napr. teraz mi zaspal asi pred 15min, a to i tak na rukach uz som bola zufala.
@lusia13 ahoj!a ked ti zabuva takto neskoro tak ti buva dokedy.moja ked zabuva takto neskoro tak mi prespi celu noc 🙂
ahojte babenky, mam problem s nasou malinkou. Uz niekolko dni akokeby nam hnackovala, vzdy ked sa napapa, nie je toho vela, ale stale je plienocka pokakana. Brusko ju neboli, inak je cula a stale sa smeje 🙂 Mate niektora tiez takyto problemik? V pondelok chcem s malou skocit k lekarke, aby jej ked tak vzala vyter, ci nema nejakeho bacilika, lebo zubky zatial ziadne necitim...
@ellenie ahojky moj maly takto hnackoval mesiac aj 5-6 krat denne,kvapky,ryzovy odvar a ani banan nepomohli,vyter bol ok tak sme uz vedeli,ze je to od zubkov a teraz asi tyzden sa to uz samo upravilo.....tak my papame uz aj masko,mozno to bude aj tou tuhou stravou,neviem,len som rada ze uz ho tie hnacky netrapia a dufam ze sa uz nevratia,lebo zubky tiez este ziadne necitim,ale priznaky su a hnacky patria k tomu si myslim ked su vsetky vysledky v norme.
@ellenie ahoj! my mávame jeden deň po každom jedle pokakané plienky a inokedy zase celý deń nič, odkedy prikrmujeme, tak sa nám to pekne strieda obdeň....ja si myslím, kým tá stolica nie je tekutá, ale trošku tuhšia, že to hnačka nie je, berieme probiotiká, iné by nám aj tak nepredpísal ani lekár....ak je spokojná a smeje sa, tak je určite všetko OK, ale pre pokoj duše zájdi k lekárovi a on už bude vedieť, čo s tým.....
Ahojte!
Baby,má tu niektorá také veľké dieťa ako my?Náš má už 9 kg a nosí veciod 6-9 mesiacou,a pritom je len 120ml zo 4-5 zadeň s nocou dokopy a polku výživy.Kaká už niekedy skoro každý deň raz.Akoby sa všetko na neho lepilo,či čo,veď ani neje veľa,a predca rýchlo rastie.
@majkauk diky. No ja zajtra skocim s malou k lekarke, aby jej pre istotu spravila vyter, nech mam pokoj na dusi 🙂 Lebo mala cely vikend namiesto poprdkavania vypustala do plienky kakanicky, take trocha redsie. Ale iba po troske, lenze to som ju musela prebalovat po kazdom papani, alebo po kazdom "šprici" 😀 No uvidime co na to doktorka, lebo buduci pondelok mame druhe ockovanie, tak dufam, ze malu zaockuje.
@gadget.tt aj my sme iba kojeny a moja mala uz ma tiez hadam 8lebo8,5kg.v utorok ideme do poradne tak sa uvudi kolko ten moj valibucik vazi a meria.
baby už ste všetky dostali menzes?Lebo ja ešte nie
@1lussy1 Ahoj ani je ešte nemam beriem aj hak a stale kojim tak neviem asi to je tym 🙂 a ty ešte kojíš?

@nika1987 my nedojcime, takze ano....papame zeleniku