icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

janicka83
11. dec 2011

@1lussy1 ja kojím a ešte som nedostala...prvu dceru som kojila 11 mesiacov a prvykrat som dostala 10 mesiacov od porodu, ked uz mlieka bolo ovela menej a mala ma vyuzivala vacsinou iba na dudlanie a uspavanie 🙂

olinecka22
11. dec 2011

@1lussy1 ani ja som este nedostala menzes po porode.

1lussy1
11. dec 2011

ano ešte stále kojím a chcem sa spýtat mohla by som cvičiť ked kojím napr. zumbu alebo niečo take?po porode som pekne schudla ale teraz ked som sa postavila na váhu tak som prišla na to že som zase pribrala tak by som chcela začať civčiť len neviem či už môžem

barca127
11. dec 2011

@1lussy1 ahoj ja si myslim ze zumba je az prilis vysilujuca ked kojis...ja som tiez uz nad niecim rozmyslala pretoze som sa este nedostala ani na povodnu vahu pred tehu ale myslela som skor na nejakou power jogou alebo pilatesom

mitka2007
11. dec 2011

ja sa uz vpracem do svojich starych rifli,ale este by to chcelo take 2 az 3 kilecka 😉

kackacatko
12. dec 2011

@1lussy1 Chodím do fitka (snažím sa aspoň 3x týždenne) a na mlieku sa to nijako neprejavilo. Ale pravda je, že po rade trénera cvičím tak na 70 %.

majkamrugi
12. dec 2011

@1lussy1 Ja čisto len kojím a tiež som zatiaľ nedostala...myslím, že na mliečku by sa to nemalo prejaviť, ale nebudeš potom slabá? vtedy by sa už mohlo trošku tratiť...
baby, ja mam zase opačný problém...som tak schudla, že mi je všetko veľké...:(

olinecka22
12. dec 2011

@1lussy1 ja som chodila na zumbu a mliecku to neuskodilo.akurat ked sa skakalo tak som len tak trosku podskakovala ze som to moc neprehanala 😀

erov
12. dec 2011

@1lussy1 cvicit mozes,ale neprehanaj to. idealne je posilnovacie cvicenie -aerobic sa moc neodporuca-resp take cviky kde sa vela skace. moja malicka je plne kojena,zatial cvicim 3mesiace a na mliecku sa to nijako neprejavilo.vsetko je tak ako predtym.citim sa lepsie,nakolko ma predtym bolieval chrbat, po cviceni sa uvolnil.cize ja to vrele odporucam...

zora256
12. dec 2011

Ahojte!
Tak ja som schudla a stále chudnem,keďže nemám moc času pri malom jesť,ale ja už nekojím,ale ani energiu na cvičenie nemám,a som chudšia než pred tehu až o 7kg,a nohavice namne doslova vysia,ale to jelpšie ako mať navyše 7kg. 😀 Nebojte sa baby,keď majd malý začnú chodiť schudnete aj viac,než ste mali pred tehu,dajú zabrať terajšie deti sú neposedné 😔 .

majkauk
13. dec 2011

@ellenie ahoj ako sa mate?boli ste na vyter?....nam sa tie hnacky znovu vratili,az je mi maleho luto,ze tolko kaka.

majkauk
13. dec 2011

@zora256 ahoj ako vam to ide s prikrmamy?....stale ti tvoj maly papka kazde 3 hodinky?

olinecka22
13. dec 2011

Mame krasnych 8120g a 64cm a preockovanie zvladame na 1* 😀

ellenie
13. dec 2011

@majkauk ahoj, no boli sme vcera u lekarky, nezrobila jej ziaden vyter, som bola najezena :-/ pozrela jej iba brusko, popytala sa ma ake ma priznaky a nastolila jej dietu: ryzovy odvar, bezlaktozovy nutrilon, varenu mrkvicku. No a pruser: lebo ryzovy odvar mala nechce ani za frasa, z bezlaktozoveho nutrilonu mi grcka, stale place, lebo je hladna, a ja uz som bola taka zufala, ze som jej navarila zemiacik a mrkvicku a davam jej to a vratila som sa k normalnemu nutrilonu a hotovo. Zatial ju neprehana, iba poprdkava, co je na dobrej ceste 🙂

barca127
13. dec 2011

ahojte babule tak nas caka zajtra kontrola z uzlinkami tak drzte palce aby sme dopadli na vybornu a nemuseli sa dalej trapit z liekami

lusia13
13. dec 2011

@olinecka22 ahoj. ked zaspi neskor alebo o 8 ako ho ukladam tak mu robím mlieko aj 3krat v noci 120ml ale nie vzdy vsetko vypije nebudi sa pravidelne ale rozne je to onicom no skusala som aj kasu na vecer aj ho podvecer viac vikrmit ale stale sa casto budi. no vstava mi okolo 8 taze mi to aj vihovuje.

majkauk
14. dec 2011

ahojte zienky chcem sa spytat...tie co uz prikrmujete......ci stale pije vase babo za hocijakym prikrmom este mliecko?...........alebo mu staci uz len ten prikrm?

janicka83
14. dec 2011

@majkauk tak moja áno, mliečko je pre ňu neoddeliteľnou súčasťou, ale dávam jej ho trochu neskoršie, aby prišla na to, že jej to ešte len začne žalúdok spracovávať a že vlastne niečo papala. Ešte sa mi nestalo za ten mesiac papania prikrmov, ze by mlieko nepotrebovala po spapani niecoho a to zeleninky okolo obeda spapa hojne a takisto aj kase vecer sa napapa, ale mama je len mama a mlieko je ako balzam na dusu pre ňu. 🙂

katren
14. dec 2011

@majkauk my tak po hodinke pijeme este mliecko 😉

zora256
14. dec 2011

@majkauk Ahoj!
Tak môj nechce zeleninku,tak mu dávam z jednoty broskyne,marhule a jablkovo-škoricovú polovičku ráno s polkou piškóty,a jedáva mi všelijak po 50-100ml,a je schopný nejesť aj 4 hodinky,proste mu dám,keď chce a keď nechce,tak skúšam,či by nechcel jesť.Prečo tebe ako papá?A mne najviac zje z namiešanéhých 150ml,tak že aj ostane občas 10-20ml.Tak náš nepíta po výžive nič,dám mu len čajík,aby ho nesmedilo,a aj po kaši býva smädný a až potom mu dávam mliečko,keď je hladný a nechce čaj vtedy.
@janicka83 Ahoj!
Tak to vám gratulujem k zúbkom! 😉
Náš má zatiaľ len napuchnuté ďasienko a boľavé dolu na jednom mieste,tak dúfam,že už čoskoro vykukne 😵 .

janicka83
14. dec 2011

@zora256 my sme ani ďasienka nemali napuchnuté, ale keď mala 2 mesiace, tak som mala pocit, ze jej tie zubky cez ďasienka presvitaju, ale nic neslo von a nemyslela som si, ze v 2. mesiacoch jej budem vidiet zubky...lenze potom mi strasne "rozkusala" bradavky, aj ked teda zubky este nemala a vtedy mi napadlo, ze jej zrejme tie zubky len vystupili vyssie v dasienkach...ale potom to zrazu utichlo, bradavky sa mi hojili 2 mesiace, hviezdicky som videla, ked sa prisala a nic nepomahalo ani mastenie, ani vetranie...a ked som ich mala 1 mesiac zahojene, tak zrazu sa mi hrala s prstom a som zacitila zubok...iba trosku nervozna bola, ziadne hnacky, kakanie raz za den...tak som si potom striehla ten druhy zubok, nakolko teda presvital a nakoniec do tyzdna aj vysiel... 🙂

sliver
14. dec 2011

kočky pls. hepl
ja som dnes dostala horučky a nemožem malu kojiť, kolko davate umeleho mliečka? vobec neviem kolko jej mam namiešať

ninan2
14. dec 2011

@sliver a preco myslis ze nemozes dojcit? Da sa aj pri chorobach aj brani antibiotik... Do mlieka ide iba stopove mnozstvo liekov, minimalne, je to bezpecne...
Inak ak nikdy nemala flasu, resp. dlho, bude mat problem z nej pit, nebude to vediet...

katren
14. dec 2011

@sliver vzdy je to na 30ml vody 1 odmerka UM

renca31
14. dec 2011

@majkauk ahoj! my pijeme po príkrme už väčšinou len vodu, ak sa mi zdá, že toho zjedla menej, tak jej zvyknem ponúknuť ešte prsník, ale nie vždy chce.....

renca31
14. dec 2011

@sliver ak máš mliečko, tak neprestávaj s kojením....môžeš kľudne, aj keď máš horúčky.....drž sa!

olinecka22
15. dec 2011

@sliver ja ked som mala zapal laveho prsnika tak som mala tiez teploty a sla som k doktorovi a urobil crp a mal som ho vysoke tak mi predpisal antibiotika ale malu som kojila dalej.sice bola to bolest jak hovado ale dako som to vydrzala a kluden si mozes dat aj paralen

sliver
15. dec 2011

@ninan2
@katren
@renca31
@olinecka22
dakujem kocky... beriem ATB a bojím sa jej davať o mliečko, tak odsavam a jej davam UM, dufam že vydržím tak dva dni a potom jej dam normalne. Flaska jej nevadí lebo pijavala kedysi cajik tak je naučena no len mame akýsi malý prietok a to mliecko cez to nechce ísť... používam Tommee Tippee a potom mam jednu obyč. Babyono čo som mala k ohrievačke a z tej pije ako duha....
mam brušku chrípku a už druhý den nič nejem lebo ma strašne prehana tak som na suchároch.... a z toho mliečka sa vobec nenajedla,stale bola hladna... tak to riešim tým umelým....

olinecka22
15. dec 2011

@sliver prajem skore uzdravenie

zora256
15. dec 2011

@janicka83 Ahoj
Tak to máte super,že tak hladko jej vyšli zúbky.Náš tiež ma hrýzol v druhom mesiaci a odvtedy býva nervózny,ale zatiaľ má hore belšie a hrboľatejšie dasienko,a dolu má napuchnuté na jednom mieste tak čakám a sledujem,že kedy mu vyjde zúbok.,lebo veľa krát mu géliky nepomáhajú,tak mu dávam vtedy panadol sirup.kakať mi kaká asi tak každý 3-4 deň niekedy aj dva razy,horúčky mi nemáva iba ak zvýšenú teplotu do 38 stupňov..