icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

renca31
15. dec 2011

@sliver prajem skoré uzdravenie!

renca31
15. dec 2011

baby, je možné, aby sme v takomto veku mali ešte koliky? neviem, čo sa deje, už tretí deň keď začneme obedovať, malá spustí obrovský srdcervúci plač, ktorý trvá tak 1-1,5 hod. nechce ani zeleninu, a odmieta aj prso. Potom sa upokojí a pekne sa napapá a ideme spať...nechápem, čím to môže byť. Keby ju bolelo bruško, tak by to bolo hádam v rôznych časoch, nie? Ale ona vždy spustí presne počas obeda......čo si o tom myslíte?

dankamat
15. dec 2011

Ahojte... ale som tu dávno nebola. My už cez deň len prikrmujeme, lebo moje mliečko nechce vôbec, len večer a vnoci. Takže cez deň kasičky, zeleninku, polievky, pribináčik, už aj piškotky a tak. A už konečne vyšiel aj prvý zub - veď bolo načase mesiac ho trápil ☹
@renca31 áno môžu byť aj teraz, minule malému tiež niečo zle sadlo asi, tak mi strašne plakal a nechcel nič, iba na rukách. A potom som ho pomasírovala, pokrčili nôžky a pekne sa vykakal a bolo dobre. To kým si aj na stravu zvyknú dá to zabrať. čo zvyknete robiť pred obedom - možno sa jej niečo nepáči...

katren
15. dec 2011

@dankamat pribinacika nedavaj, to je tvarohove a velka zataz na oblicky....radsej nieco nie tak tvarohove 😉

renca31
15. dec 2011

@dankamat no vyzerá to, ako keby ju trápilo, že sa nevie poriadne vykakať, stále tlačí, ale kaká len málo naraz a toľko sa s tým natrápi, chúďatko.....teraz už začala revať aj večer, dnes je celý deň taká uplakaná, len tak, z ničoho nič začne a nič nepomáha, ani len na rukách......ja neviem, či zuby, ja nič na tých ďasienkach necítim, niekedy sa mi zdá, že zaplače, keď do niečoho zahryzie, ale nie vždy je to tak.....už fakt neviem, čím to bude.....

dankamat
15. dec 2011

@renca31 no mne malý tiež veľmi zvláštne kakal, tak som sa pýtala Dr. a ona, že zo zúbkov to tak býva. A tiež sa trápil dosť pri tom, no keď "buchol" tak až tak veľmi že sa prekakal celý. No ono to nie je nič cítiť na ďasienkach, ja som tiež jedno ráno náhodou zbadala. Sme sa hrali a malý mi začal hrýzť do prsta a cítila som také škrabkanie o niečo ostré. A mal tam len akoby jazvu a potom viac a viac začal vykúkať až vyšiel úplne.

renca31
15. dec 2011

@dankamat no ale pri zúbkoch by to mala byť hnačka, nie? a ona kaká také tvrdé, že je to normálne celé v kuse prilepené na riťku, a dosť do zelena.....berieme aj probiotiká, už dlho, doteraz super zaberali, ale teraz ani tie nepomáhajú, preto si myslím, že to nebude asi bruškom....

dankamat
15. dec 2011

@renca31 nemusí byť hnačka len. Paťko mal chvíľu hnačku, potom tvrdé a potom už ani vytlačiť nevedel a takto dookola. Presne to mal také isté do zelena a husté.

majkamrugi
16. dec 2011

@barca127 dufam, že vsetko bolo ok 🙂
@zora256 ináč, mne lekárka vravela, že ak nemá nad 38 tak nemam jej nič dávať, že až nad 38 sa u babätiek počíta za teplotu 🙂 a neskúšala si mu dávať chladiace hrýzatko?
@sliver uff...držím prsty...sama som to zažila, našťastie jeden deň a bolo mi do plaču....už som sa videla v nemocnici na infúziach a bolo mi smutno za bábätkom :Dneskúšala si espumisan? ja som jedla ryžové vývary, veľa banánov, vysoko percentnú horkú čokoládu a hlavne veľa piť....a kľudne si daj buď nejakého štamperľa, alebo cesnak- to dezinfikuje....mne našťastie pomohol manžel, lebo som tak oslabla, že som nevládala udržať malú...ale tým, že som veľa pila, tak som mala v noci potom strašne veľa mliečka 🙂no ty píšeš, že máš aj teploty, tak dúfam, že to nie je nič vážne...držkaj sa...ps: malinkej skús dávať piť nie z fľaše ale rovno z lyžičky;)

barca127
16. dec 2011

@majkamrugi ahoj mno dopadlo to celkom fajn aj ked nie je to este uplne dovbre uzlinky sa nam zmensili o dva mm ale lieky uz nam vysadila ze uvidime ako bude a v january by sme mali konecnce ockovat az na to ze po tom ockovani sa nam to moze opat zhorsit :( inac s tou teplotou mas pravdu do 38,5 by sa malo babatko popasovat samo az potom by sme mali nieco davat ja som robila na detskom a tiez sme nic nedavali do tych 38 stupnov takym malym dedtickam

lubkasungirl
16. dec 2011

baby vy uz davate piskotky? a co vravite na kukuricke chrumky?

janicka83
16. dec 2011

baby, chcem sa spýtať, už vám nabehla na účty materská??? nakoľko mne minulý mesiac neprišla( nejaký škriatok), tak teraz sa bojím, aby som zasa nezostala bez peňazí a radšej to budem skôr urgovať ako minulý mesiac som neskoršie a nedalo sa s tým už nič robiť ☹

gadget.tt
16. dec 2011

@janicka83 no mne sice materska chodi od zamestnavatela, a mala som ju uz min. piatok ale rodicovsky prispevok z uradu prace mi prisiel vcera...take uz by si matersku isto mala mat... ak nepride hned do obeda v pondelok, tak by som volala...

lubkasungirl
16. dec 2011

@janicka83 prisla az dnes

zora256
16. dec 2011

@majkamrugi Ahoj!
Ja mu panadol nedávam na teplotu,ale na kvôli bolesti ďasien,keďže je naňom písané že je aj na prerezávanie a bolesti zubov.A chladiace hryzátko mu tiež dávam,ale to je len chvíľkové uľavenie od bolesti,kým sa mu zas nezahreje ďasno a keď gélik nezaberie lebo aj to je len na schladenie,tak vtedy mu dám trošku panadolu sirupu,a ten mu zaberie.
Baby mne rodičovsý príspevok prišiel14.12.aj z rodinnými prídavkami.

renca31
16. dec 2011

@dankamat Ďakujem, si ma trošku upokojila....inak dnes to bolo oveľa lepšie, lebo ráno všetko pekne vyložila, mohla to zbierať také tri dni.....😀 ale už je oveľa kľudnejšia, ale sem-tam pri kŕmení zaplače, ako keby som jej lyžičkou náhodou zatlačila na boľavé miesto....no uvidíme, či to predsa len nebude nejaký ten zúbok....😀

dankamat
16. dec 2011

@lubkasungirl ja davam aj piskotky aj tie kukuricne a nic mu nebolo.
@renca31 neboj čoskoro vyjde a bude lepšie.

renca31
16. dec 2011

@janicka83 ja som tento mesiac dostala 15.ho aj materské aj prídavky na deti.....

renca31
16. dec 2011

@lubkasungirl kukuričné sa určite môžu, ak sa kukuričná kaša odporúča už od 4. mesiaca.....ja som dala len raz kúsok piškotky a veľmi jej chutil.....vy už dávate normálne ako desiatu alebo olovrant?

lubkasungirl
16. dec 2011

a piskotky nie su z muky? radsej by som este nedavala... chrumky mu velmi chutili /2 ks-mensie/ - dala som mu len dnes prvykrat, inak skusame len kasicky - aj to som nechcela - no nespi mi pekne v noci, budi sa kazdu hodinku... 😉

katren
16. dec 2011

@lubkasungirl piskotky aj kukuricne chrumky...samozrejme tie nesolene 😉
@janicka83 ano, dnes mi prisla materska aj rodicovsky naraz

janicka83
16. dec 2011

@katren
@lubkasungirl
@gadget.tt no už aj mne nabehla materská, takže už som spokojná aj ja, bo ďalší mesiac bez peniažkov by bol veru zaujímavý 🙂

katren
16. dec 2011

@janicka83 a hlavne teraz pred Vianocami 😕

lusinda24
17. dec 2011

Ahojte baby, nebola som tu strááášne dlho snáď niekedy ešte po pôrode lebo moja malá ma zamestnáva naplno, obávam sa, že bude hyperaktívna...Nemám šancu prečítať všetko čo sa tu za ten čas udialo, ale pár stránok do zadu som prečítala a vídím, že riešite naozaj všeličo 🙂 Tak mi máme 5apol mesiaca a vážime niečo málo cez 7kg, stále kojíme, neprikrmujeme, papáme každé 2-3hodiny (aj v noci), zúbky nám zatiaľ nejdú, z bruškom a kakaním máme problémy neustále, neustále sa prevracáme z chrbátika na bruško behom sekundy aj 50krát za deň, ležať sa nám už nechce najradšej sedíme ale najviac nás aj tak baví státie na nožičkách (aj keď by sme ešte nemali) a keď tak nemôžeme byť tak sa jedujeme, všetko nás baví tak 5minút a treba vymyslieť niečo nové, baví nás keď tata robí hapčí a mama sa schováva a vykúka so slovami kukuk to sa ideme popukať od smiechu, vyžadujeme si veľa pozornosti, keď sedím pri nej je ok no čo i len sa idem napiť tak spustí rev čiže nemám čas ani na jedenie čoho výsledkom je, že mám o 12kg menej ako pred tehotenstvom, len by sa nosila na rukách čo vplýva na môj chrbát keďže už aj čo to váži a tento mesiac sa už ozval aj prvý menzes...Je toho veľa či už dobrého alebo zlého, ale aj tak ju neskutočne MILUJEM...Avšak mám veľký problém: SPINKANIE. Baby poraďte čo robiť? lebo už som zúfalá...cez deň doma vôbec nespí iba si žmolí oči a je mrzutá, spí iba vonku v kočári (aj to musím podotknúť, že len za jazdy akonáhle sa priniečom/kom pristavím tak behom pár minút je hore a začne plakať a tak ju musím stále hegať) a tak sme sa kočikovávali aj 3-4hod doobeda aj poobede ale teraz cez zimu sa to nedá chodíme len na 2-3hod okolo obeda kedy je najteplejšie ale ten spánok jej nestačí a po novom posledný týždeň polku z času prechádzky prekuká a potom keď prídeme domov je zlá, nevyspatá...Večer chodieva spávať o ôsmej ale väčšinou len špekuluje a aj tak zaspí až ale o deviatej a zaspí jedine keď som pri nej a tak musím ležať pri nej až po kým úplne tvrdo nezaspí...a posledný mesiac sa od tej ôsmej cca do 12ej budí každú pol hodinu zistí, že som tam neni spustí rev a keď jej dám prsník tak 5krát potiahne a spí (podotýkam, že dudlík nechce). Viem, že určite nastala chyba v režime ešte niekde na začiatku (keďže som niekoľkokrát po pôrode bola hospitalizovaná) a vybudovala si zlé návyky, ale neviem ako to teraz zmeniť...Pre zhrnutie potrebujem radu ako zabezpečiť aby mi spinkala aj doma počas dňa? a ako to spraviť aby zaspávala sama? ďakujem za všetky rady...

gadget.tt
17. dec 2011

@lusinda24 Luci no s tym spankom ti tazko poradit, ja mam teraz ten isty problem... maly spi iba v kare (uz som vanicku vymenila za sportak), od deviatej ideme von a vydrzi aj do dvanastej, ale teraz ked prsalo alebo fukal silny vietor tak som s nim nebola a spat mi nechce, iba ak lezim vedla neho a to ma pocas spanku aj 4x skontroluje ci som naozaj tam, a spi tak max 1,5 hodky... a potom spi 20 minut okolo 16 tej a to iba na prsniku a musim ho mat na rukach, bo akonahle ho chcem polozit, uz je hore... ale zato v noci je to uz super, cca kazdy druhy den spi celu noc od pol osmej do stvrt na sedem a len ho ulozim do postielky, poviem uspavanku, nieco si zamrmle, porozprava, ale zaspava sam, ale mi sme to tak robili od narodenia, aj ked spociatku plakal, len sme prisli k postielke, pohladkali ho a isli prec, potom zaspal a teraz nie je problem... ja po novom roku chcem prejst na novy rezim a to spanok v postielke od 9:30 ci bude unaveny alebo nie,potom papanie, hranie, a po obede od 14:00 spanie, potom prechadzaka a posuniem mu kupanie na pol osmu... predpokladam, ze to nebude jednoduche, a bude vrestat aj tyzden, ale urcite si zvykne... potrebujem aby sa naucil sam zaspavat v postielke, bo ked nastupim do prace aby uz mal dobry rezim... ja si myslim, ze rezim do pol roka ani nemaju, a spinkaju ako potrebuju a pod - sice je to individualne... myslim, ze ak by si ju postupne aj na silu davala spinkat, tak si zvykne i ked bude to o nervy a susedia budu mat co robit... 😉 a nebude to za jeden den...
ti poviem, ze si teda dost schudla, my sme zase lenivejsi, pretacat sa nam nechce, sice mrnci ked idem prec, ale zabavi sa s hrackami a mame vyhodu, ze dudlujeme...inak by som sa ani ja asi nenajedla....

nika1987
17. dec 2011

ahojte maminy🙂 mam otazocku na vas.....maly mi uz par dni v noci kazdu hodinku pyta jest.....predtym vydrzal aj 3-4....myslite si ze mu uz moje mlieko nestaci? cez den ho vsetko zaujima takze vela nepapa...mala by som uz zacal prikrmovat podla vas?....mame pomaly 5 mesiacov a sme plne kojeny....Dakujem 😉

peony
17. dec 2011

@nika1987 myslim,ze mozes este pockat s prikrmovanim.Mliecko sa prisposobuje potrebam dietata,takze urcite mu staci.Ale moze byt smädny,ak kurite,tak pije od smädu,alebo jednoducho ma potrebu viac papat,mozu mu ist zubkyJe to docasne.
Moja tiez tak pila a ked vysli zubky,tak papa 2xza noc a to ma 8240g a staci jej moje mliecko 😉

olinecka22
17. dec 2011

ahojte baby§uz vam sedia deti.moja vanes uz sedka celkom pekne 🙂

ellenie
17. dec 2011

@olinecka22 sedka, ale musim ju este pridrziavat, sama este nedokaze 🙂

katkatt
17. dec 2011

@lusinda24 ahoj, podla mna je to o dietati, nas spi tiez len v kociku za jazdy, on sa po 40 min. zobudi a v kociku vie znovu zaspat, ale v postielke uz nie, tak mame zatial 3 spanky, doobeda 1-2 hod., cez obed 40 min. (to ho uspim v kociku na chodbe) a poobede 1-2 hod. cez obed musime byt doma, to mi zas starsi spi v postieke ...aj mladsi bol taky ... je to narocne, najma teraz v zime, v case-necase, zababusit dieta aj seba a prechadzat sa ci prsi, ci fuka, ja som tak chodila aj do minus 10 stupnov, lebo doma sa to fakt nedalo vydrzat s nespavcom, treba vydrzat ten prvy rok 😉 ked je to fakt zle, ze by ani psa nevyhnal tak mame 3-4 spanky 30-40 minutove za den