icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katkatt
17. dec 2011

@olinecka22 ahoj, so sedenim netreba ponahlat a neodporuca sa davat deti pasivne sediet, podlozit vankusmi a tak... sediet by mali az ked sa same posadia - z lozenia vacsinou alebo zo stoja ... cize o par mesiacov neskor, mne sedel tak az od 9 mes. Aj ked sa to neda uplne dodrziavat, ale netreba to zas prehanat s tym posadzovanim dietata - ak sa da aj pri krmeni trochu zaklonit stolicku, aby sa chrbatik tak nenamahal, nedavat zbytocne sediet

katkatt
17. dec 2011

@lubkasungirl
@dankamat piskotky a keksiky, ktore obsahuju vajce (kvoli bielku) sa odporucaju az od roka, ale kazda mama sa rozhodne sama

lubkasungirl
17. dec 2011

@katkatt piskotky nedavam, iba tie kukuricne chrumky a inak nas sa sam zacina dvihat do sedu, tak mu pridrzim rucky a on sa pritiahne :P

lusinda24
17. dec 2011

@katkatt vydržať do roka veď to už nie je nič strašné pol roka za nami a pol roka pred nami 😅 Určite je to ako píšeš aj o povahe dieťaťa a výchovou ho môžeš iba usmerniť ale nie zmeniť. Veď keď sa vezme mňa vychovávali rovnako ako môjho brata a pritom sme v detstve mali obidvaja iné zvyky a návyky...Doteraz ma to nespinkávanie doma hnevalo, že je to tak, ale neriešila som to, ale teraz keď je chladno vonku už sa nedá takto pokračovať neustálym kočikovaním...buď sa to pokúsim dajako drasticky zmeniť (vyrevaním sa v postielke aj keď viem, že to nevydržím a aj tak za ňou pôjdem) alebo sa s tým zmierim a počkám ako sa to vyvinie čím bude staršia...Ale ďakujem za info, že nie som v tom sama 🙂

lusinda24
17. dec 2011

@gadget.tt kati ako čítam ten začiatok tak je to presne to isté čo ja (spanie iba v kočíku, keď je vonku zima a nejdeme nikam tak cez deň nespí, poobede okolo 16-17 zadrieme na 15-20minút ale iba na rukách a keď ju položíme tak hneď spustí plač...) až do tej noci to mi vstávame každé 2-3 hodiny a niekedy aj častejšie (hlavne do tej polnoci)...To s tým dávaním spať na silu mi radili viacerý, ale keď ja ten plač nedokážem vydržať lebo až fialovie od revu a nie a nie prestať, ale budem to musieť skúsiť takto alebo to nechám tak a budem čakať ako sa to časom vyvinie...A prečo si už dala šporťák? veď vy máte väčšiu vaničku než my...A ozaj kedy ideš do tej práce?

lusinda24
17. dec 2011

@gadget.tt a ešte otázočka čím si myslíš že je to, že ti začal spávať celú noc? veď si kojila donedávna v noci tak ako ja...

gadget.tt
18. dec 2011

@lusinda24 no mne sa uz do tej vanicky zmesti, len tak tak, uz si nemoze narovnat nozicky a ma ich stale pokrcene... ale este to nejako vydrzi, davam vanicku a sportak na striedacku a po vianociach, ked uz bude v aute autosedacka tak uz len sportak bude, bo doteraz sme vanicku pouzivali ako autosedacku, vo vajci uz nezaneme pasy.... no ja idem do prace v polke marca, ale s bubakom ostane este muz a potom babky a niekedy v polke aprila ho dam na varovku jednej pani.... no s tim nocnym spankom... doteraz som pred spanim kojila cisto iba z jedneho prsnika, ale skusila som mu ponuknut aj druhy a pekne papal a odvtedy spi celu noc, ale musi sa poriadne napraskat, ak mi zaspi skor na prsniku, tak sa zobudi okolo druhej, ale uz to nie je kazde 2 hodinky, to bolo na umretie.....cez den mu davaam iba jeden, bo druhy nechce, to si iba cucne a hotovo a papame presne kazde 2 hodinky...
s tym rezimom to budes musiet nejako vydrzat, bo zima este ani nezacala a mozno sa to zmeni, ked zacnes prikrmovat, tazkko povedat, ale uz teraz viem, z lahke to mat nebudes, kedze bola zvyknuta, ze spite pri nej ..som zvedava ako to zvladneme my 😎
a my sme vcera skusili dat bubakovi mrkvovu stavu (uz aj dr.nam povedal, ze stavy uz mozeme davat) a teda len sa po nej tak zaprasilo, normalne az rucky natahoval za miskou... ale tuhu stravu este nedavam, zatial iba mrkvovu a jablkovu stavu...

sliver
18. dec 2011

ahojte a som tu zas... neverila som že budem tak často zufala a stale otravovať...
ja sa už celkom preliečujem a verím tomu že zajtra pozajtra som fit ale prosím vas Sonke začalo strašne zapekať z UM, viete mi niečo poradiť??? rurka nepomoha vobec 😒 😒 😒
včera sa vykakala po čípku proti teplote lebo jej vždy teplota stupne, no teraz nepomohlo ani to no strašne sa trápi ☹ ☹ ☹
dakujem za každu pomoc a vas čas

olinecka22
18. dec 2011

@lubkasungirl aj moja vanes sa pekne pritahuje do sedu a sem tam sa uz pekne aj idrzi sama sedkat nachvilocku a potom sa prekotula na brusko 🙂

dankamat
18. dec 2011

@olinecka22 my už sedíme 🙂 niekedy sa ešte prekotúľa, ale krásne sedí sám 🙂 už musíme dať športový kočík, lebo vo vaničke nechce ležať a ani sa tam veľmi nevmestí.

olinecka22
18. dec 2011

@dankamat aj ja budem davat asi zachvilku sportiak lebo sa mi mala coskoro nezmesti do vanicky,ale vo vanicke mi vydrzi zatial. 🙂

mitka2007
18. dec 2011

@olinecka22
@dankamat ahojte.a uz vam sedia tak,ze sa samy posadili?

dankamat
18. dec 2011

@mitka2007 nie, len sam sedi, ale neposadi sa aj ked uz sa poriadne dviha hore.

mitka2007
18. dec 2011

@dankamat tak este nevie sediet.to sedenie sa povazuje za ozajstne sedenie az,ked si same babo sadne.

sandy5
18. dec 2011

@sliver ahoj tak nam na to pohlo dat trochu slivkovej hippky. neviem teda ci uz prikrmujes ale skus. ale ked ju bude po tom mliekau stale zapekat, tak mozno treba zmenit znacku. drzim palce

ewana
18. dec 2011

@gadget.tt a to naozaj spí celú noc tak, že aj Ty spíš? Lebo síce ja vravím, že môj malý od 2 mesiacov spí celú noc, tj. naje sa o 21:00 a potom papá až tak 6-7-8:00, a potom ešte spí do deviatej - desiatej.... Lenže ja sa budím na každý jeho zvuk, takže aj tak som minimálne dvakrát za noc hore, buď mu treba dať dudlík alebo zmeniť mu polohu... Aj Vy to tak máte?...

gadget.tt
18. dec 2011

@ewana no ked vydava zvuky tak tie pocujem a zobudim sa na ne, ale z postele nevstavam, takze sa uplne nepreberiem a pokracujem v spanku... my zaspavame bez dudla a polohu mu nemenim, bo na brusku nechce spavat, tak spinka iba na chrbatiku...

lusinda24
18. dec 2011

@gadget.tt no mi tiež máme vaničku na tesno, ale malej to nevadí (možno má pocit istoty a bezpečia) a aspoň jej je teplúčko...ale už v januári chcem dať aj ja šporťák lebo už teraz neprespí celú prechádzku a chce pozerať a v šporťáku to bude mať lepšie, keď bude spať dám ju naležato a keď bude hore tak jej to spravím na sedenie aby pekne videla...no veď uvidím...My sme tú autosedačku už dali do auta 🙂 To s tou prácou máš veľmi blbé...veď ako sme sa rozprávali je to ťažko ☹ Čo sa týka malej tak tiež dúfam, že keď začne pevnejšia strava tak bude viac nasýtenejšia a možno aj viac prespí ale s tým zaspávaním bezomňa to bude ťažké, ale asi to necháme až po sviatkoch nech sú pokojné bez plaču 🙂 Príkrmy ešte nedávame doktorka nám zakázala, že až do ďalšej poradne (9.1.) nedávať nič...ale nevedela som, že sa dá dať iba šťava a nie husté...a to je nejaká kupovaná, alebo mu to vyrábate priamo doma?

gadget.tt
19. dec 2011

@lusinda24 luci ja som tiez nevedela o stave, mne len dr. povedal, ze stavu uz mozem davat, ze je to zmena chute a nech si pomaly zvyka... ja som mrkvu nastruhala a cez gazu vytlacila, aby bola iba cista stava, to iste sa da robit aj s jablckom... z obchodu by som nedavala, bo tam davaju konzervanty, bo mrkva aj jablko vydrzi max. 48 hodin, potom zacne kvasit... a autosedacku uz maate vyyskusanu??? pacilo sa malej??... my cakame az do Vianoc, nech je nieco pod stromcekom, aj ked jemu to bude teraz jedno, no aspon rodicia sa potesia :D
A vam preco dr. zakazala davat uz prikrm?,... a vy ako casto chodite na poradnu, bo mi uz len kazde 2 mesiace... teraz sme boli a dalsia je az ked bude mat 7 mesiacov... a aj predtym sme boli ako 3 mesacny na ockovanie a dalsia bola ako 5mesacny na preockovanie...

olinecka22
19. dec 2011

@gadget.tt mne doktorka povedala na poslednej poradni ze ak by som chcela tak uz mozem tiez pomalicky zacat prikrmovat aby si pomalicky zvykala na inu potravu ako je mliecko,ale kedze ma moja mala uz 8120g tak ze mozem do 6mesiaca kojit ze ked jej to staci

majkamrugi
19. dec 2011

@lusinda24 Ahojky, tak čítam, že to mate poriadne vedele doma 🙂 Ja som takisto dosť schudla, a to sa snažím mať pravidelne stravu 🙂 Naša malinká si zvykla na režim, alebo resp. ja som si zvykla na jej a nejak samo sa to vykryštalizovalo kedy ide spinkať, aj ked sa tto postupne trošku posuva...Skus to aj ty pomaly a ono si zvykne...ešte nie je take veľke, aby sa nedalo...keď sa rano zobudi, tak hodku, max. hodku a pol je hore, tak okolo desiatej, pol desiatej potom zdriemne na pol hodku, niekedy aj na hodku...(stalo sa, že spinkala aj dve, ale to ju nebudim, stavajusa vykyvy...) ale tu hodku sa hrame, prebalim ju, ponatahujeme sa a potom ju nakojim, dam do postielky a teraz uz aj sama zaspinka..niekedy nervačila, tak som skusala vsetko možne...ale nevydržala som ju nechat plačkať v postielke a podla mna to ani nema zmysel..tak som jej zapla rybičky nad postielkou, alebo chytila za ručičku a sa na nu usmievala a rozpravala, pripadne som spievala s rybičkami- zabudla na plač, upokojila sa a začala podriemkavať...a postupne to išlo a teraz ked spinka tak ranajkujem 🙂 na obed davam o dvanastej- zvykneme ist von, prespi aj tri hodky, tak si aspon povybavujem, co sa da🙂ale ked sme domka, tak spinka, niekedy sa zobudi aj po hodke uz, niekedy ked ju prilozim tak opat zaspinka a potom ked sa zobudi, tak je strasne zlata vyspinkana...a nakoniec podla toho kedy vstane, tak ide spinkat zase po hodke a pol na chvilu...a potom okolo siedmej kupkanie, niekedy o pol osmej a o osmej ju dame do postielky...posledne dni sa zobudi po pol hodke a nervaci niekedy aj do desiatej, tak som ju z nej vytiahla zase sme sa hrali chvilku aby sa trosku unavila a potom prsnik, alebo nosili na rukach kym nezaspala...a sa to upravuje a vcera uz zaspinkala o deviatej- sama v postielke- sme boli pri nej, mame totiz vedla postielky postel, sme sa pomodlili, a čitali jej, sa ukludnila a zaspinkala, trosku sa zobudila, tak som ju prilozila na ukludnenie a pekne spinkala...v noci sa mi budi dvakrat zvacsa kazde tri hodky...som sa dost rozpisala, ale pises, ze si zmoli ocka a nespi...ked bola mensia tak robila to iste a som si myslela, ze ani nechce spat...ale som srpavilia chybu, lebo ona potrebuje len som nevedela akym systemom ju uspinkat,...možno som ti nijako nepomohla, ale skus niečo vyskúšať, možno sa mu zapáči a tebe sa to uľahčí trošku 🙂 a hlavne vela trpezlivosti 🙂 a podla mna, take male babo ked velmi place, tak to neznamena, že trucuje, ale že niečo mu nevyhovuje...niekedy len potrebuje cíťiť, že nie je samo...ináč, neskúšala si babyšatku, alebo nosič? držím prsty 🙂

majkamrugi
19. dec 2011

@olinecka22
@ellenie baby, naša sa tiež stašne chce zdvíhať a stačí chvíľka nepozornosti a už mi chytá vlasy, alebo čo sa jej dostane pod ruky, aby sedela 🙂a tak sa snaží chúďa, niekedy len hlavičku má zdvihnutú a niekedy mi nedá a dám jej pršteky a sama si sadne...strašne sa jej to páči- iný pohľad na svet :D ale veľmi ju nedávam, lebo ešte majú makké platničky aj kostičky a môžu mať pokrivené chrbtičky a zaseknuté vraj...že až keď si samo dokáže sadnúť...ale na brušku veľmi nechce byť a ani sa nevie prekotúľať...:(

lusinda24
19. dec 2011

@gadget.tt a to v akom množstve a ako často mu dávaš tú šťavu? nám zakázala príkrmy, že jej stačí moje mliečko lebo pekne priberá, že tak je zbytočné ju učiť na niečo iné vopred...Autosedačku sme skúšali len doma, sedela na nej na gauči ako v kresle 🙂 pozerala TV a bola spokojná...čiže by sa jej malo páčiť podľa všetkého aj potom v aute...najbližšie budeme v aute skúšať na Štedrý deň..Na tie kontroly tiež chodíme každý 2mesiac...naposledy sme boli 14.11. a ideme zas 9.1. čiže takmer 2mesiace...

renca31
19. dec 2011

@lusinda24 ahoj! čítam, že máš podobnú potvorku doma ako ja. My tiež toho veľa nenaspíme a predtým to bolo ešte horšie, ale začala som čítať knihu Každé dieťa sa vie naučiť spať a zistila som, že cez deň spíme viac, než je to potrebné a preto sa jej v noci potom nechcelo. Takže ju cez deň budím, ak spí dlhšie, aby sme v noci nemali problém. Takže my spíme doobeda tak pol hodku, príp. hodinku, ale to málokedy, zaspáva buď na prsníku alebo na rukách, poobede v kočíku vonku spí dve hodiny, tam by potiahla aj dlhšie, ale to už ju budím....a potom už väčšinou nespí, až večer. Kúpeme o ôsmej, skúšala som aj skôr, ale nemá to význam, aj tak nezaspí skôr ako o pol deviatej až deviatej. A večer zaspáva tiež na prsníku, alebo na rukách a potom ju dávam do postieľky. Hneď po príchode z nemocnice som skúšala nechať ju zaspať v postieľke, ale vydržala revať aj dve hodiny, až kým sa nepovracala, takže táto výchovná metóda u nás zlyhala. V noci sa budí tak okolo dvanástej, potom o tretej a o šiestej. Sem-tam sa stane, že sa zobudí prvýkrát až okolo druhej-tretej, ale to je dosť zriedkavé. Po prvom prebudení ju už nechávam spať vedľa seba v posteli, takže keď začne mrnčať, hneď jej dám prsník a spíme ďalej....vstávame okolo pol osmej, až osmej......od marca ide do jasličiek, takže som musela začať skôr s prikrmovaním, aby si dovtedy pekne zvykla, že bude kojená len ráno a večer, takže teraz máme na obed zeleninku s mäsom a na večeru ryžovú kašu. Dúfala som, že ak začneme s príkrmami, že sa bude v noci menej často budiť, ale nie je to tak, niekedy mi to pripadá, že cez deň ani veľmi nechce mliečko a v noci to potom doháňa.....ale oproti začiatkom je to pokrok, lebo teraz sa zobudí len na papanie a potom pekne spinká ďalej....predtým, keď sme cez deň spávali dlhšie sa nám často stalo, že v noci sa zobudila a už sa jej nechcelo spať, takže bola hore aj dve-tri hodinky....a keď sme sa jej nevenovali, tak vrieskala....v aute nám zvykne tiež pekne zaspať, hlavne ak jej púšťame pesničky pre deti, tie má veľmi rada, to ju aj doma ukľudní, ak je veľmi nervózna. Ja mám oproti Tebe výhodu, že stačí ju kočíkovať, kým zaspí, potom už len odparkujem kočík na dvore a zapnem babyphone, takže si viem vnútri kľudne porobiť, kým ona spí. A keď prší alebo fúka, tak je kočík pod prístreškom, a ona si spokojne spinká.....ja len dúfam, že v jasliach ju naučia zaspávať v postieľke, vraj to tak bude, to mi povedali známe, ktoré dali deti do jaslí tak, že zaspávali na rukách a tam ich naučili zaspávať v postieľke....tak uvidíme, kto bude silnejší, či vychovávateľky alebo moja malá.....😀 Inak podľa tej knihy deťom od 3do 6 mesiacov stačí spať cez deň dokopy 3 hodiny a spolu za 24 hodín by mali naspať okolo 15 hod. ešte som ju neprečítala celú, som len na začiatku, takže neviem, či zaberú aj ostatné metódy.....ale bola som už taká zúfalá, že som chcela vyskúšať všetko, čo by mohlo pomôcť.....tak veľa trpezlivosti prajem a nech sa nám postupne tie deťúrence polepšia....

renca31
19. dec 2011

@sliver ahoj! nás tak minulý týždeň zapieklo z príkrmov. Neviem, či už prikrmuješ, ale ja som jej nastrúhala surovú mrkvu, ale keĎže chutila dosť biedne, tak som jej pridala trošku jablkovej výživy, dali sme si pár lyžičiek, a na druhý deň to všetko pekne vyložila a odvtedy je všetko OK! Tak držím palce, aby ste boli obidve čo najskôr fit! 😀

gadget.tt
19. dec 2011

@lusinda24 my mame takeho cudneho dr. rozmyslam aj ze ho zmeni, bo vobec sa mi nepaci jeho pristup... no my tiez priberame mame 8,200 g takze si myslim, ze mliecko mu staci, ale bola som zvedava ako bude reagovat, tak som osupala len polku mrkvicky, vyzmichala, nebolo toho vela tak zo 10 lyziciek, ale teda spraskal to zavratnou rychlostou, som bola az prekvapena... :D ... a este by si dal :D ... davam mu to tak kazdy druhy den, inak pije iba mliecko... skor je to tak od spadu, potom sa dotlaci s mlieckom...

katren
19. dec 2011

@sliver tiez sme raz pouzili Hipp slivkovy nektar....rano sa polefetil az na chrbat....a keby to trvalo dlhie, tak zmenim UM...my sme na Nutrilone AR, ale uzpijeme poslidnu pixlu a ideme na Hipp Bio Combiotic, je lacnejsie a su nan velmi dobre ohlasy a teda zatial som necitala, ze by drobcov zapekal...ani v jednej teme...

lusinda24
19. dec 2011

@majkamrugi ďakujem za rady a skúsenosti 🙂 Naša malá má režim pravidelný jak hodinky, vstáva o deviatej potom papá, prebaluje sa, prezlieka a hrajká, potom sa napapá a o pol dvanástej ideme von do cca pol tretej, keď prídeme domov vyzlečeme sa, napapáme, prebalíme, hrajkáme sa, potom príde o štvrtej manžel a do večera ju má on - hrajú sa, pozerajú tv, nosí ju na rukách a okolo piatej mu na nich na 15-20 minút zdriemne, potom ale o pol šiestej nakojíme a je s manželom ďalej ale už po siedmej začína byť zlá (zlá je aj v priebehu dňa vtedy keď sa jej niekto čo i len 5minút nevenuje), potom pred ôsmou sa kúpe a o ôsmej v pyžamku nakojíme a buď zaspí na prse, alebo na rukách...Toto všetko funguje pravidelne plus mínus 15minútové rozdiely...čiže režim má čo je super s tým problémy nie sú, ale s tým že keď nejdeme von tak doma nespí, nevie sa uložiť a večer zaspí len pri mne a niekedy to zaspávanie trvá aj 2hodiny...A kolotoč máme aj s premietaním na stenu ale ju vôbec nezaujíma a kebyže ju len tak položím do postieľky a držím za ručičku a spievam tak reve jak paviján a stupňuje sa to do štádia, že až začne od jedu a plaču fialovieť...jednoducho nedokáže zaspať len tak musí byť buď prso alebo na rukách...takže tak, ale ako som už tu písala po vianociach asi začnem skúšať všetko možné a nakoniec aj metódu vyplakania sa ☹ uvidím čo pomôže...alebo sa s tým budem musieť zmieriť a čakať ako sa to vyvinie vekom...

lusinda24
19. dec 2011

@gadget.tt ja neviem presne koľko vážime budem sa musieť s ňou postaviť na váhu 🙂 To s tou jablkovou šťavičkou si ma navnadila možno vyskúšam lebo máme od svokra jablká lebo on je veľký ovocinár 🙂 takže bio...Uvidím možno to vyskúšame na štedrý deň a budeme mať možno zábavu na nej celá rodina a aspoň jej chúďatku nebude ľúto, že mi niečo papáme a ona nemá...lebo už ju to ale posledný mesiac drží, že môže byť akokoľvek zlá a niekto začne jesť tak hned prestane a ho sleduje až do posledného sústa 🙂

lusinda24
19. dec 2011

@renca31 ďakujem za vyčerpávajúce info 🙂 o tej knihe som už počula ale neviem kde ju zohnať? to s tým večerným spánkom a nočným vstávaním to ako keby si hovorila o nás 🙂 my kúpeme o ôsmej potom zaspávame aj jednu až dve hodiny a prvý krát sa budí na papanie cca o dvanástej, potom o tretej a potom o šiestej a vstávame o deviatej (čiže troj hodinové intervaly) čiže skoro ako vy...a v noci mi spí zobudí sa iba s mrnkaním, že je hladná dám jej prso a spí ďalej v postielke do ďalšieho kŕmenia lebo jej postielka je pripojená o našu manželskú čiže vrchnou časťou tela vleziem do jej postielky, nakojím a vrátim sa do svojej čiže ju nehýbem 🙂 a prečo musí ísť do jasličiek? ja by som ju nedokázala dať od seba...