Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@renca31 aha tak to je potom iné, ale smutné je to že je taká doba, že človek musí dieťa "odložiť" aby mohol mať peniažky a bývanie...☹ ja budem doma celé 3roky a keď bude mať malá ale 2roky tak sa posnažíme o súrodenca 🙂 stavať by sme chceli až tak ale o 10rokov lebo nechcem ísť na dedinu chcem zostať v trnave a tu u nás stojí len 5árový pozemok 60000eur teraz nám 3izbák stačí...a o tých 10 rokov uvidíme či na to budeme mať...Dík inak za info o tej knižke skúsim pozrieť na nete...
@lusinda24 - tu je ta knižka o spaní, odporučania mam asi od 5 kočiek a fakt všetkým pomohla...
ja zatial nečítam ani nepraktizujem lebo si hovorím že ma ešte len 4 mesiaciky že ešte počkam ale isto mam v plane sa riadiť podla nej, držím prsty nech ti isto pomože!!!
dnesna poradna....30.12. mame 6 mesiacikov.....vaha 6860g a 66.5cm.....ake velke su vase deticky? 🙂
@danka.k super moj maly ma asi este co dohanat 🙂 .....ale nie,zda sa mi ze mi pribera dost a dieta by v pol roku malo mat dvojnasobnu vahu svojej porodnej,moj mal 3540g ked sa narodil,cize v 6.mesiacoch by mal mat 7080g,tak dufam ze za tie 2 tyzdne tych 220g este priberie..........ale to su len cisla a kazde dieta je ine a pribera inym tempom,hlavne nech su tie nase ratolesti zdrave a nech im chuti papat 🙂
@majkauk my sme boli na poradni niekedy v novembri a najbližšie máme ísť až vo februári, doma sa sem-tam postavíme na váhu s malou, tak naposledy mala po odrátaní mojej váhy 8,1 kg ale aj so šatami a plienkou a číslo 68 je nám už malé, takže začíname nosiť 74, odhadujem ju tak na nejakých 68-69 cm......my budeme mať 6 mesiacov až 8.1., papáme zeleninku s mäskom a kaše.....
@majkauk my mame 5mesiacov a na poslednej poradni 13.12 sme mali 8120g a 64cm 🙂
Ahojte baby!
Bola som tu dávno,v poslednom čase je malý hrozne nervózny,krúti hlavou,lebo ho až tak znervózňujú ďasná hrýzol by všetko,a často má takmer 38 stupňové teploty,a na kakanie sú mu fajn jablčné výživy,lebo mi zriedka kaká,tak mu každý 2-3 deň dám jablkovú výživu,hoci jedáva aj broskiňové,a marhuľové,občas banánik ale len polku,a semtam polku dlhej piškóty porajbanú,a papá mi Nutrilon Ha 1,hoci veľmi mi mlieko nechce,rád je lyžičkou,mlieko väčšinou,len keď je už veľmi hladný 150ml.Sedieť sám nesedí,ťahať sa ťahá do sedu,a dvíha hlavičku a rúčky na chrbte,má mi 9kg,do športového ho plánujem dávať až okolo februára,zatiaľ sa mi zmestí do vaničky vpohode,nosí mi už veci pre 9 mesačné a 80 veľkosť.Spáva mi noci už celú noc od 23 tej do 8-8:30,ale od zúbkov mi už raz vstane v noci naje sa a spinká okolo medzi 3-6 vstane jesť raz a potom o pol 9 vstávame.Zaspí sám v postieľke keď stojím pri ňom. A cez deň mi max 3 hodiny dokopy spí,von chodíme v každom počasí raz za deň tak mi spí max 1,5-2 hodinky ale kočík musí byť v pohybe a vnútri na posteli 20-40min kuse.
@ellenie aj moju este prirdziavam pri sedkani ali sem-tam sa jej podari nachvilocku sa udrzat a sa potom prekotula na brusko
@majkauk ahojky, tak to mate take pekne klbicko...naša tiež priberala za mesiac takych 600-640, čo podla tabuliek bolo o d200g menej, tak som sa pytala lekarky a mi povedala, že ona stale rovnako pribera a že vobec neposobi podvyzivene - coho som sa bala :Dteraz neviem kolko vazi, ale tiez bude hadam okolo 7 kg a oblecko jej davam 68 , takze ma nejak tak- mozno cm hore dole.)
@zora256 a nezahusťuje mu tu stolicu aj bananik?
ahojte,vcera na poradni sme mali 8840 g a 69 cm, akurat sme oslavili 5 mesiacov 🙂
@majkamrugi Ahoj!
Tak náš malý nekaká tvrdé,kašovité,odkedy mu dávam aj šťavu z mandarinky cuckať,len málo kaká,ale tak aj málo papá,za deň mi zje a dvarazy jednu 190g výživu,a po 80-100ml mlieka asi zo 2 razy,a večer 2 krát zje 120-150ml mlieka a to je všetko čo zje,veľmi mi mlieko nechce,a cez deň je len keď je veľmi hladný,ale tak od 3 rána mi neje nič,to mu preto dávam o 9 ráno polku výživy aby aspoň niečo mal v brušku,lebo sa chce hrať,a to ho viac zaujíma ako hlad 😒 ,tak ho naúčam,nato že raňajkovať treba,a potom sa hrať. 😅
ahojte baby, jak pozeram vy mate peknych bambuliacikov doma.... my vazime 6,5 kg ale tak papame pekne stale dojcim rano spapame kasicku medzi tym ju nakojim na obed nejaku zeleninku zase kojime do tej 4 a este pred spanim nieco spapka a v noci MM...
@mirkaradko Ahoj. No to mate este dost, moja mala v 4,5 mesiaci 5920 😅 , ale zatial len kojim, no idem jej pomaly zavadzat aj prikrmy...nechapem, niektore deti su fakt kojene 5 krat za 24 hod a priberu 1,20 kg mesacne....ja kojim 8-9 krat a priberame ani nie 500 g za mesiac ....
@stanusa999 tak ani my nepatrime medzi tie "velke deti"presne v 5mesiacoch sme mali 6150 a to tiez len kojim a to niekedy aj kazdu hodinu az hodinu a pol ked je hore 🙂. Ale tak do pol roka maju zdvojnasobit svoju porodnu vahu a to snad stihneme a aspon nemusime nosit tazke deti 🙂 Inak ja uz som zacala so zeleninkou, nasa detska vravi, ze od ukonceneho 4.mesiaca
@stanusa999 ani my nie sme velke baby, tento tyzden sme boli na poradni a vazime 5900 g a meriame 65 cm...sice sme narastli za mesiac skoro 6 cm, ale priberame tak 1/2 kg mesacne a teda nevyzerame podvyzivene, papame aj zeleninku, aj kase, ale zasa ked nespime, tak je neustale v pohybe, nozickami kope, alebo sa gula po posteli...take mali šidlo 😉
@kristinka681 No moja dr sa k nicomu co sa tyka stravy nevyjadruje, len sa opyta, ci kojim a to je vsetko, o prikrmovani este nic nehovorila, ale bereim to tak, ze je to moje 2. dieta, tak si mysli, ze vsetko viem...a keby aj nieco povedala, aj tak si urobim po svojom 🙂
@janicka83 Aj moja Nina je skor taka dlhsia, ale tak ma byt po kom 🙂 a tiez je v neustalom pohybe, vkuse kopka nozickami a vrti sa, ale ked na nu pozriem, nie je chuda, je taka akurat, ma aj zahybceky 😵 Aj starsia dcera Nela ma 3 roky a vazi 15 kg a meria 103 cm 😉 Budu asi vysoke a stihle, uvidime 😵
@janicka83 no tak toto iste mam doma :D
@mirkaradko bud rada, uz si to odnasa moja krcna chrbtica a krize, ked nosim tych 10 kil 😀 (9 a nieco plus oblecko)
Babenky, dnes cestujeme na sviatky k svokrovcom, tak chcem aj každej mamičke a jej rodinke zaželať krásne a veselé Vianoce, plné lásky a pokoja ( aj keď máme milé šidielka, ale to sa predsa nevylučuje 🙂, akoby sa práve narodilo dieťatko v každej rodine 🙂 ale to sa teraz nenosí, tak samozrejme aj veeeeeeeeeeľa darčekov :D
@majkamrugi Ďakujem pekne! A tiež prajem Tebe aj všetkým maminám spokojné sviatky strávené v kruhu svojich najbližších.....😀
http://static0.asmira.com/photo/36/428336/album... stastne a vesele vianoce prajeme vsetkym 😀
Ahojte moja Nelka mala 13 decembra 5 mesiacov a vazila presne 8 kil a 65 cm... 🙂 Je kojena ale uz sme zacali aj zeleninku papat... 🙂

@lusinda24 tú knihu som sťahovala z netu, ale už neviem presne, z akého linku. Skús si názov nahodiť do Googla....no ja som pred materskou pracovala 60km z domu a dochádzala som každý deň autom. A teraz sa uvoľnilo rovnaké miesto 15 km od nás s tým, že najviac do marca na mňa počkajú, viac nie. Takže ak s ňou chcem byť aj v budúcnosti čo najviac, tak som to zobrala, pretože keby som potom toľko cestovala, tak s ňou nemám kedy byť. A aj tam by som sa bola musela vrátiť na budúcu jeseň, lebo finančne by nám môj plat chýbal hneď ako sa skončí materská a chceme čo najskôr začať stavať, lebo sa tu nepomestíme a keď chceme do štyridsiatky stihnúť aj bračeka, tak je načase začať aspoň so stavbou....takže asi tak....