Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
tak buďte rady, tie, čo máte také deti, že Vám samé zaspia po zhasnutí......u nás to nezaberalo ani na začiatku ani teraz, darmo to skúšam. Vydrží revať aj dve hodiny a to tak, že to uši trhá, až kým sa nepovracia, ale aj tak nezaspí....takže všetky deti sú rôzne, na každé zaberá niečo iné....my sme od nového roka aj cez deň na tom hrozne, malá je umrnčaná, skoro nič nechce zjesť, len by sa kojila, ale to jej už nestačí a plače.....ale keď jej ponúknem niečo iné, tak ani za svet. A z ničoho nič mi hocikedy spustí taký rev, že neviem, čo s ňou. Asi to budú ďalšie zúbky, lebo mala aj dva dni horúčku, lekárka jej nič nezistila, ani dýchacie cesty nie sú zahlienené, ani hrdielko červené, proste len horúčka a hotovo.....takže zatiaľ nám to nezáčina dobre......☹
nas maly cez den skoro vobec nic nepospi, nechapem to ☹ a niekedy je az taky mrzuty, ze neviem co s nim. chvalabohu, ze sa aspon vyspi cez noc. aj ked posledne dni chodi spat neskor...
@renca31 no naša malá je na tom podobne ako vaša...cez deň neustále umrnčaná, keď si trošku pospí, tak je dobrá chvíľu, potom neustále iba vyvreskuje, ani sedieť ani ležať, najlepšie keď niekto s ňou chodí (myslím, že ju nosí) a keď ju človek položí, tak nie ... nie že by plakala, ale doslova vrieska a vynúti si zasa niekoho, kto bude pri nej sedieť a robiť jej opičky...dokonca v posledných dňoch, keď ju idem brať, že ju chcem posadiť, tak rovno na nohy a stáť a stáť a keď ju chcem znovu posadiť, tak si radšej ľahne, lebo nohy nie a nie pokrčiť, aby sedela...teraz už začala sama pekne sedávať, ale to jej vydrží len chvíľu, keď ju dám na bruško, zasa sa nervuje, že ešte nevie loziť, aj keď to už skúša ale akosi sa posúva dozadu 🙂 tak to ju na chvíľu zabaví, ale inak...no veru som tuším rýchlo zabudla na to, aké to bolo pri prvej, ale táto si začína vydobíjať svoje už v takomto malom veku...tiež by najradšej sa iba kojila a nejako menej sa mi robí mliečka, takže to ma akurát tak možno zasýtenie na 1/2 hodinku...výživu mi nejako nechce, včera som jej ju dokonca zohrievala, potom mi ju spapala, zeleninu ako tak zje a večer jej dávam kašu, aby bola sýtejšia, potom samozrejme ešte aj nakojím...a ako tak vydrží niekedy aj 7 hodín spať, niekedy iba 3...niekedy kojím 4x za noc, niekedy iba 2x....takže nie si sama, kto má také dieťa 🙂
@janicka83 tak nehovorím, že je to útecha, ale je mi trošku lepšie...😀 my sa v noci kojíme tak 3-4 krát....🙂 a tiež to lozenie dozadu poznám, takže už ani na zemi ju samu nemôžem nechať, lebo sa presunie ku skrini a potom si zmyslí, že sa z bruška pretočí na chrbátik, ale hlavičku si, samozrejme, nedrží, takže si ju otrieska o skriňu, alebo o parkety....😀
ahojte babule maly dotaz: este stale vozievate svoje ratolesti vo vanicke alebo ste uz presedlali na sportiaky??????
@barca127 my davame do sportiaka uz dva mesiace,lebo sa nam nezmestil do vanicky :P
baby poradťe mala je kojená a doteraz nechcela flašu a ked jej chcem dať čajík tak ona nevie piť z fľašky ako ste to vyriešili niektoré ak máte taký problém?
a ešte jedna otázočka už sa vám asi všetky bábetka pretáčajú čo lebo mojej sa ešte nechce vôbec pretočiť na bok sa dá ale potom ani za svet sa pretočiť
Ahojte mamicky.....Opat prosim o radu.... Potrebujem zacat davat malemu UM aspon na noc lebo bohuzial mlieka ubuda a uz nezvladam cele noci kojit.....Ale moj Simon ma dilataciu lavej oblicky 1,stupna do 0,8 mm. Poradte akym Um zacat ktore co najmenej zatazi oblicky?
@1lussy1 my máme ten istý problém, malú stále kojím a odmieta piť vodu aj čaj, tiež som si myslela, že z fľaše piť nevie, už som vymenila rôzne druhy fliaš a nič nepomohlo a minule v noci sa mi zobudila na kojenie a skúsila som jej dať fľašu s čajom a ťahala o stošesť, potom si všimla, že to nie je mlieko a prestala, takže ony podľa mňa ťahať vedia ale nechcú :( a s tým pretáčaním sme na tom podobne, pretáčala sa asi 2dni z chrbátika na brušku a potom prestala a tiež sa dá teraz len na bok a to je všetko, ale z bruška na chrbátik sa už pretáčame, asi to chce čas, každé dieťa je úplne iné
@1lussy1 ahoj, mozem ta upokojit, my sme starsi a teda sa nepretacame, ani na bok sa nam nechce, iba ak si chyti nozicky a podari sa mu prevalit... ked uz je naboku tak sa krasne otoci, zato zdvyha uz ritku a dava si kolienka pod seba, takze to chce asi len cas... my sme malo aktivny, tak mozno to je aj preto, ze mu vyhovuje byt iba na chrbate, aj tak spava...
ja som teraz zacala davat cajik, sice z flase, ale nie s klasickym cumlom, ale s takym co je na hrncekoch od AVENTu, skor to kuse, ale aj pekne vypije denne asi deci, sklus zmenit aj cajik, bo mi mame teraz hrusku s medovkou, ale to sa mu moc nepaci, ale dali sme feniklovy a ten vycucal na jeden sup... cajik mu davam iba cez den,....
@1lussy1 Aj moja je kojena a tiez nevie pit z flase, teda aj potiahne ale jej to vyteka pusy, ale nieco aj prehltne...ale ja som davala len kasu cez flasku, caj nedavam vobec.tak jej skus davat striekackou alebo lyzickou, ked chces, aby pila caj...a moja sa pretocila prvy krat 1.12 a odvtedy sa malokedy pretoci, niekedy za den raz, inokedy vobec...ukazala, ze vie, ale viac sa jej nechce 🙂 ..ale aj som rada...jej sestricka, ked sa naucila pretacat tiez v tom istom veku, tak som ju aj v noci musela otacat aj 100 krat, lebo sa pretocila v spanku na brusko a plakala, tak som ju vzdy musela otocit spat. 🙄 🙄 ..takze ja som spokojna ze to sice vie, ale nerobi 😀
@barca127 moja mala sa zatial este v pohode zmesti do vanicky.tak zakial sa zmesti do vanicky tak jej ju necham 🙂
baby tie co uz prikrmujete davate za kazdym prikrmenim MM?
@olinecka22 nie, na obed sa celkom pekne napráska zeleninkou, takže vtedy zapíjame len vodičkou, olovrant - výživa, tak z toho si dáva pomenej, vtedy jej ponúknem aj MM, no a na večer po kaši nepije MM, lebo potom pred spaním si dá....no a samozrejme v noci si dáva teda dosť často....😀 ale cez deň už skoro vôbec....
@olinecka22 tak moja je asi závislák na MM...cez obed spapá dosť zeleniny, ale aj tak max. po hodinke jej dávam MM, aj po výžive, večer dávam kašu a tiež pred spaním ešte MM, doobeda je viac-menej na MM alebo jej dám tiež ovocnú výživu
baby davate uz aj ovocie? aku zeleninku ste uz dali a ako casto do dna prikrmujete?zaujimaju ma tie,ktore koja ako ja,lebo s UM to ide rychlejsie,nie?
@lubkasungirl ahoj my sme zacali od 1.1. a doteraz sme boli iba na MM, uz sme vyskusali mrkvu, zemiak a kalerab, zajtra ideme na brokolicku, potom karfiol, spenat a potom na masko a ryzu, pohanku... davam zatial iba na obed inak stale iba MM, asi po mesiaci zacnem s ovocim ako desiatu a olovrant, ranajky bude stale MM, desiata ovocie, obed zeleninka, olovrant ovocie/kasa/jogurt a vecer MM a ked bude mat 8 mesiacov tak uz aj vecer budem davat kasu
@gadget.tt a davas zeleninku v ryzovej kasi,ako ja? alebo ako ju pripravujes?
@lubkasungirl nie ja davam cisto iba zeleninku uvarenu v pare a nasledne rozmixovanu s troskou vody v ktorej sa parila...vytvori sa take pyre .... kasu som este neskusala.... dnes a zajtra bude mat cistu brokolicku (asi 2 ruzicky), aby si osvojil chut a na treti a stvrty den mu ju skombinujem s tym co uz pozna napr. zemiak/mrkva...

@kackacatko to iste sme zistili aj my 🙂 ze ked sme mu dali papat tak pekne ulozit do postielky, pohladkat, dat cumlik a hlavne zhasnut....lebo sme zistili tiez, ze pri svetielku tak lahko ocka nezavrie (zo zaciatku som to robila - teda nezhasinala z dovodu, aby sa nebal tmy...ale teraz uz viem, ze mu tma nerobi problem)