Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@olinecka22 ahoj! no mne moja malá nikdy ešte nevytiahla všetko mlieko z prsa. Vždy mi tam niečo zostane......a to kojím naraz len z jedného....takže podľa mňa sa to môže stať, prečo sa pýtaš?
@lutia jaj,o rucickach ani nehovor.sibrinkuje s nimi jedna radost.a ochvilu bude poletovat po izbe 😀 .musim mu ich viazat ked ide spinkat.nedaju mu pokoj.chi a tu malu prdelu ked vypuci ako sa snazi,by som mu do nej zahryzla. 😀 .neboj,ani sa nenazdame a budu chodit.to len bude o drzku.este by sme si to mali uzit ze nemusime za nimi stale behat.
no nas sa uz otaca ako vrtula - niekedy ma to stve, ked sa zasekne medzi vankusmi a musim ho otacat 😀 a inak uz chce straaaasne sediet,normalne sa dviha a puci, ked ho v polovici hodi nazad na chrbatik 😉
@zora256 - no ty si tých príchutí už vyskušala, teda asi všetko 😉
@mitka2007 - ako mu viažeš ručičky? ta naša robí tiež inu neplechu...
naša princezna ma 66cm a 7kg, pretača sa na bruško a dnes objavila že sa viem točiť dokola na mieste, normalne leží na brušku a točí sa dokola ako hodinky 😀 naramne ju to baví 😀 😀 😀
mame dva zubky a hryzieme všetko čo nam príde do úst, teda pod ruky a už je to v ústach 😀
kočky mate už zubky?
@renca31 lebo mam na boku taku tvrdu hrcku.mam tam zrazene mlieko a ma to aj boli a mala mi to nemoze vytiahnut
@mitka2007 - a uspavaš či ho iba takto položíš do postielky?
lebo naša tiež strašne beťari a teraz budem vyzerať trapne ale naša zaspava v zavinovačke preto že je v nej taka pevna a ona je istejšia, od narodenia ju nemožem od nej odnaučiť... ona ked je taka volna tak robí beťáriny a nie a nie zaspať, v tej zavinovačke je taka pokojna a kludna... my sme normalne že rarita na slovensku 😀 😀 😀 polročne dieťa zaspava stale v zavinovačke 😀 😀 😀
@olinecka22 - nechceš s tým skočiť k dr.? ja by som sa asi bala... može sa to zapaliť a čo ak dostaneš horučky... kamoška tak prestala kojiť že mala viac mliečka, urobili sa jej hrčky a potom teploty a bolo po kojení...
@sliver ahojte trochu sa sem votrem, moji malí sa narodili v 30. júla, ale mali sme termín v auguste.
môj malý tiež zaspáva so zaviazanými rukami, ale už nie v zavinovačke ale schovám mu ich do spacieho vaku. inak si stále vyberá dudlík z pusinky a jeduje sa. malá ta zas zaspí pekne sama, až sa čudujem lebo cez deň vystrája pri zaspávaní, ale keďže sú dvaja, tak ich nechám trochu v postielke vyplakať a potom zaspia, čičikať ich nechcem aby nežiarlili.
@sliver ja uz som raz zapal prsnika mala a to som mala strasne tvrdy prsnik a som mala aj teploty a to som mala aj atb,ale toto je ine.ja praveze ju kojim nadalej aby mi to vytahala a dala som si hrucu sprchu a som vystriekala co sa dalo a sa mi to pomohlo.a teraz som davala aj malej papat a uz tam tu hrcku nemam.len ma to este boli ked taha-ak ma to neprestane dozajtra boliet tak pojdem urcite k doktorovi s tym
@sliver ahoj! my máme vonku dva spodné predné zúbky, zatiaľ len kúsok, vykukli 28. decembra! 🙂 a točí sa na penovom puzzle ostošesť, nikdy jej nestačí miesto, ktoré má a neustále si trieska hlavičku o parkety, čo sa z bruška pretočí späť na chrbát, tak vtedy neudrží hlavičku a nechá ju dopadnúť na zem.....a stále sa posúva ručičkami dozadu, takže je schopná prejsť pekné vzdialenosti ani neviem ako, lebo tak loziť ešte nevie....
@olinecka22 ja som zvykla na bokoch cítiť také hrčky, keď som už dlhšie nekojila, ale vždy zmizli, keď sa malá napapala....trošičku aj pobolievali, ale našťastie sa vždy vytratili po kojení....skús rozmasírovať, alebo sa odporúča aj teplá sprcha pred kojením....
@renca31 uz som si to rozmasivovala a dala aj horucu sprchu a mi to nastastie povolilo,ale davala som pred pol hodkou malej papat a ma to bolelo.ja som sa bala aby som nemala zasa zapal prsnika
ahojte baby,moj maly sa uz asi 2 tyzdne pretaca z chrbatika na brusko a stale si lavu rucicku zabudne pod brusko,musim mu ju zakazdym vyberat a ked ho idem prebalovat aj vtedy to robi,ale naspat na chrbatik sa neotoci 🙂 my papame okolo 6.00 rano 150ml mliecka,okolo 9.00-10.00 opat mliecko ale to uz asi len 90-100ml,potom o 2h od mliecka mu davam nejaku zeleninku s maskom,mojemu lepsie chutia kupovane vyzivky,spapa aj zemiacik s brokolicou ked mu spravim ale velmi nechce to co mu uvarim,to ide po tom obediku spinkat,ked sa zobudi spapa asi 120ml mliecka a potom zasa o 2h mu dam nejaku ovocnu vyzivku,najviac mu chuti mango,tie vyzivky su 125ml a on vacsinou spapa vsetko,malokedy sa stane ze nieco necha,potom zase spinkame a ked vstane tak papa kasicku a trosku mliecka...... cize...... UM,UM,zeleninka a masko,UM,ovocna vyzivka a kasa s UM 🙂...............aj moj vypije uz menej mliecka ako predtym,ved vtedy vypil 180ml a teraz malokedy 150ml......urcite je to tym,ze uz ich prikrmujeme,ale my sme presli uz na mliecko od 6 mesiacov tak urcite aj to je sytejsie ako to predtym.
my zaspavame tak,ze ho dam do postielky,otocim na bok,jednou rukou drzim rucicky a druhou ho potlapkavam po zadocku a on zaspi s dudlikom a ked ho sam vypluje tak to uz spinka,niekedy len do polovice vypluje,to mu ho pekne vyberiem a spinka celu noc....klop klop klop aby som to nezakrikla,zaspava medzi 19-20.00h a zobudi sa okolo 5.30-6.00h rano,niekedy aj skor okolo 4.30h,to sa napapa,niekedy zaspi hned po prebaleni a ulozeni,ale inokedy az o hodinku,hodinku a pol a spinka tak cca hodinku,hodinku a pol 🙂 asi to komplikovane pisem 🙂 lenze ked sme u sestry tak nezaspi len tak na posteli,musim ho uspat na rukach,on asi vie,ze nie je doma 🙂 lenze moj maly cez den spinka po pol hodinke,ked cez den spinka hodinku tak to je uz vela,asi preto spinka celu noc,len sa bojim ze ked budu ist zubky tak to sa asi casto bude budit v noci.........my este zubky nemame,ale presli sme si aj hnackami,aj soplikmi.......akurat dnes mal teplotu 37.4 a zase sopliky,tak neviem ci je to od zubkov alebo nedaj boze choroba...:(
@majkauk ahoj! aj my sme tak začínali s pretáčaním, že najprv len na bruško a späť na chrbátik to nešlo a ručička zostávala uviaznutá pod telíčkom, ono to príde samo, že si ju dokáže sám aj vytiahnuť, uvidíš. A potom sa začne pretáčať aj späť z bruška na chrbátik......to chce len čas......😀
@majkauk - ty mas doma iný poklad 😉
ja musím uspavať na fitlopte a budí sa mi v noci dvakrat... už kedysi prespala aj celu noc ale ako jej išli zuby tak sa začala budiť 2-3krat... ja by som tak velmi chcela aby zaspavala sama, božinku to je asi najkrajší sen, našťastie v noci ked kojím tak pritom zaspí,, cez den spí v kočíku von tak vlasnte uspavam iba večer....
@renca31 - aj naša sa točí na penovom puzzle 😀 😀 😀 len sa ešte nepohybuje ani dopredu ani dozadu...
a tiež sa ešte nepretočí naspať na chrbat...
kočky ale je radosť sledovať tie naše ratolesti, že?? každý den sledujem a čakam čo urobí niečo nove 😀 😀 😀 😀
@sliver Ahoj!
Všetko ani nie,viac tých čo sú od 4.mesiaca menej z 5.mesiaca,a veľakrát objavíme niečo nové zo 4.mesiaca,a málo v coop jednote supermarkete nachádzame od 5.mesiaca.doma nastúhané jablko nechce ani z piškótou,tak je to ťažšie a keďže mi má soplíky už pomaly 5 mesiacou v kuse,tak mu budú na imunológii brať krv na imunitu na alergie a krvný obraz vo februári,tak mi ani neodporúčajú prikrmovať,ale keď mi malý moc nechce jesť ráno,tak mu dávam len ráno aspoň výživu,nuž vtedy mu nedám veď tam máme byť na 7 ráno a zvykne my vstávať po 8,tak hladný ešte nebude,keďže okolo 5-6 papá mliečko,tak bude vpohode ak sa to nezmení.Tak to máte šikulku keď sa Ti tak točí,náš len na pravý bok a späť,ani zbruška sa zatiaľ netočí ešte ani nabok,ale tak má čas,nemusí sa náhliť,zato krásne sedí a dlho už sa len zriedka zvalí,na chrbte mi byť nechce dlho a takto sa aj pohrá,aj keď by ešte moc sedieť nemal,hoci mňa mama aj vankúšmi podopierala vtedy bola iná doba a predca môj chrbát je vporiadku,a nevyzerá ani na malom,že by ho bolel,alebo žeby nevládal sedieť je spokojný,tak si myslím,že je to ok. 😉 .A poznám i jednu ktorá už v kočíku mala malého posediačky od 5 mesiacov a nič mu nie je.Takže ja si myslím,že ak malým to vyhovuje tak je to ok,ak by nevládali dali by znať,že im tak nie je ok.Zato ho ešte v kočíku neposádzam len doma pri hraní sa.V kočíku až keď sa sám posadí. 😎 Už sa neviem dočkať. 😵 Ako sa bude obzerať.
ako tu čítam s tým pretáčaním, tak som rada že mám také šikovné detičky aj keď sú dve. oni sa pretočia na bruško rýchlosťou svetla, položím ich na zem a len sa otočím a už sú na bruchu, a keď počujem buchnutie tak viem že sa dali zas na chrbát, sú zlatý. a malý sa dokonca dáva už na štyri, do mesiaca bude hádam aj loziť.
no ale s prikrmovaním som mala veľké obavy, lebo som zabudla ako to bolo pri prvej. ale zatiaľ nám to ide, dokonca malý už papá pekne, zatiaľ im dávam len na obed zeleninku+UM, a potom poobede výživu s marínom keksom + UM, inak ráno po zobudením im dávam marínu aj do mlieka, aby to mali trochu hustejšie.
ahojte miminy tak nasa mala sa pretaca na brusko jedna radost vie to aj z bruska na chrbatik ale do toho sa jej moc nechce ale vzdy sa pretaca len na jednu stranu na druhu to neviem tak neviem ,je to aj u vas???my este zubky nemame a ani to nevyzera ze by sa chystali von....my amme zajtra kontrolu uzliniek a ak nebudu vacsie tak nas caka prve ockovanie aale strasne sa toho bojim najma ze sa opat zapali ramienko a zvacsia uzlinky...inac davali ste pred ockovanim preventivne nejaky sirup od teploty????
@barca127 - to až teraz ideš na prve očkovanie? to my sa už mesiac dohadujeme na druhe...
pri prvom som nedavala vopred žiadne lieky nech sa to telíčko trošku popasuje aj samo ved nemusí dostať teploty a vytvara si takto imunitu, dala som jej až ked dostala ale nebolo to nič hrozne, iba mala trošku zvýšenu a v poho sme to prežili, neboj... každý to zvladol 😉
@rosinka - takže nam spací vak nepomohol... sme to včera skusali ale kopala nohami ako diva... ona je beťar nie len s rukami ale aj s nohami... nie a nie sa ukludniť... dík za typ s marina keksami, na ti eosm uplne zabudla že existuju 🙂)) ja som jej davala len piškotky... ale prikrmujeme ešte velmi maličko, len na obed zeleninku alebo ovocie a inač stale kojím... občas jej dam trošku okoštovať bananik alebo piškotku

@mitka2007 no ja by som bola šťastná keby išiel aj dozadu 🙂) len tie ručičky keby neboli také ťažké 🙂) pohnúť s nimi