icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

rosinka
11. jan 2012

@barca127 pred očkovaním asi nie, ale po očkovaní môžeš dať preventívne
@sliver marína sa super rýchlo rozpustí, pri piškótach som dlho čakala, dnes chcem skúsiť rozmixovať banán s mliekom, hádam ich to nezapečie

barca127
11. jan 2012

@sliver ahoj my ideme preto len teraz na prve,lebo sa nam po ockovani na TBC zapalilo ramienko a zvacsili uzlinky natolko ze sme museli niekolko mesiacov brat lieky a teda nemohli nas ockovat kym sa uzlinky nezmensili...ja sa nebojim ani tak tych teplot ako toho ze sa nam vratia zas uzlinky a zahnisanie co je velmi pravdepodobne

majkamrugi
11. jan 2012

@1lussy1 ahojky...a preco jej davas cajik?skus s lyzickou, alebo normalne z maleho poharika....a nic si nerob z toho- nasa sa tiez nepretaca,ta by hned chcela sediet🙂

1lussy1
11. jan 2012

@majkamrugi no moja doktorka mi kázala aby som jej už začala dávať aj čajík ked už začíname prikrmovať 🙂

sliver
11. jan 2012

aj ja som čítala že s prikrmovaním treba davať aj čajík....

majkamrugi
11. jan 2012

@sliver jej, aj my zaspavame v zavinovacke 🙂 teraz som prave citala knihu, ze to je dobre 🙂 ale nozicky sa nam tam nezmestia, tak jej len rucicky zaviazem, ale ona si ich aj tak vytiahne a ked spinka tak vyzera tak zlato s tymi rucickami hore...horsie, ze nozicky nevieme spacifikovat a uz sa stalo, ze rano bola odkopkana🙂

majkamrugi
11. jan 2012

@olinecka22 skus si to sama rucne rozmasirovat a poodsavat, aby sa ti to nezapalilo....alebo najprv si odsaj mliecko a potom daj malej tahat, ale trosku jej dopomoz a ked bude tahat tak masiruj...uvidis, ci sa strati...

majkamrugi
11. jan 2012

@sliver
@1lussy1 to som sa prave dnes doktorky pytala na prikrmovanie a toto mi nepovedala....to aby nezapekalo?

majkauk
11. jan 2012

baby a davate vigantol?

sliver
11. jan 2012

@majkauk - ano ešte stale ale akurat buduci týžden sa cchem spýtať na poradni že dokedy ale mne sa zda že mi hned na začiatku hovorila že sa to dava do jedneho roka....

@majkamrugi - to vážne??? som myslela že sme divne... len mamina ma utešovala že nech noa čo nech si spinka v zavinovačke ved to ma to svoje od narodenia a ona ju miluje proste... normalne je zviazana a nohy jej dole trčia tak som jej začala prehadzovať deku cez ne, aj ona si v noci vytiahne ruky a ma ich celu noc nad hlavou 😀 😀 😀
počkaj ma napadlo že som ju aj fotila, len fotka je ešte z novembra tak teraz jej viac trčia nožičky 😀 😀 😀 😀

sliver
11. jan 2012

@majkamrugi - ja som to čítala aj v knižke aj na nete že treba davať čajík... asi kvoli zapekaniu a tiež už ma asi menej tekutín ked pije menej mliečka.... že detičky začnu byť smedne....

gadget.tt
11. jan 2012

@majkauk ano ja este davam, a mam ho davat do roka... tak mi povedal dr.

barca127
11. jan 2012

@majkauk ahoj ja tiez stale davam vigantol dve kvapky denne minule som sa o tom bavila s doktorkou tak povedala ze do jedneho roka by sa mal davat a hlavne teraz v zimnych mesiacoch ked nie je tolko slniecka

janula18
11. jan 2012

@barca127 ty dávaš malej dve krapky toho vigantolu, mne dr kázal po jednej ale mne má jeden veľmi velkú tu fontanelu

janula18
11. jan 2012

@rosinka ahoj moja, ako sa vám darí, už som o tebe dávno nič nepočula.

barca127
11. jan 2012

@janula18 ano davam dve akurat o tom som sa bavila s doktorkou ze znama dava iba jednu tak ona povedala ze to zalezi od doktora ze ako povie ze jedny su za dve ini sa jednu 🙂

janula18
11. jan 2012

@barca127 tak to mu začnem dávať asi radšej dve, aby sa mu konečne začala hlávka zrastať

rosinka
11. jan 2012

@janula18 ahojky, no držíme sa a rastieme, pomaly zavádzame príkrmy a už máme aj nejaký režim, len čo ma hnevá je ich spánok cez deň 😠 , nebola som na to zvyknutá od prvej, no ale každé dieťa je iné. a vy ako? inak ja chodím často do PD, tak by sme mohli dať stretko ak by si chcela

olinecka22
11. jan 2012

od zajtra sa chystam prikrmovat.aky bol vas 1den prikrmovania babeny?

sliver
11. jan 2012

@olinecka22 - ja pomaličky ešte stále začínam 😀 😀 😀
postupne som skusila už mrkvu, zemiak, jablko a zajtra mame hrušku...
vyzera to zatial stale rovnako len na obed dam par lyžičiek nejakej zeleninky uvarenej, netreba sa ponahlať, pomaličky, už mi postupne spapa viac a viac... zo začiatku sa len učila papať z lyžičky... no a potom ešte davam mliečko... normlane ako doteraz len pred kojením jej dam nejaku dobrotku 😀

katkatt
11. jan 2012

@sliver zlatucka je 🙂 aj nas starsi spaval v zavinovacke, az do nejakeho 8.mes., ale jemu trcali nohy podstatne viac 😀 a presne, tiez som mu deku prehadzovala cez ne 😉 ked im to vyhovuje, preco nie? Ja som ho vlastne tak davala, lebo som mala zavinovacku s kokosovou vystuzou na chrbatiku a ked som ho prenasala po kojeni do postielky, tak sa mi tak nebudil ako bez perinky.

lutia
11. jan 2012

keď sa už začala troška spomínať téma prikrmovanie (viem, že pri deťoch čo sú na UM je to od ukončeného 4mesiaca) chcela by som vedieť ako dlho ste čakali na možné reakcie z nového príkrmu, pýtam sa preto lebo my sme už na UM dávnejšie a prikrmovať som začala od ukončeného 4mesiaca a to ovocím (mudr.povedal, že mám začať tým) banánik, jabĺčko a potom zeleninkou....ja čakávam den (napr.v pondelok dám niečo nové a to len poobede, v utorok nedám nič a v stredu dám to isté alebo niečo na čo sme zvyknutí a viem, že nám to problém nerobí).... je to pridlho? poradte

gadget.tt
11. jan 2012

@lutia ahoj tak ja davam dva dni po sebe to iste a dalsie dva dni s niecim co uz sme davali... nar. brokolicu a potom pridam zemiak... je to kvoli vyprazdnovaniu a alergii ...zatial sme davali iba zeleninku... takto by sa malo postupovat pri zavadzani novej chute resp. druhu ovocia ci zeleniny..

mitka2007
11. jan 2012

@lutia ahoj,malo by sa cakat tri dni na alergicku reakciu z jedla.a ked sa nic neprejavi tak dalsiu zeleninku.ovocim by sa nemalo zacinat,lebo je sladke a moze sa stat ze ti potom bude odmietat zeleninku,lebo ta uz taka sladka nie je.bananik by sa mal po pol roku,ale ked su aj tie kasicky bananikove.....no a vyznaj sa v tom 😅

sliver
12. jan 2012

@katkatt - presne ako píšeš... no aj nam trčia nožičky o kus viac lebo toto je fotka ešte z 2.11. 😀
aj my tam mame tu výpln a ked ju uspavam a zaspí tak ju možem preložiť hocikde a vobec sa nezobudí lebo je pevne v nej... ako sa odnaučil?

nika1987
12. jan 2012

Ahojte maminky.ako vam ide prikrmovanie? Moj simono nechce nic...spapa mi dve lyzicky a.vac nechce ani za 😖 .svet...pretacame sa uz z jednej strany na druhu😉 zuby zatial nemame... Ako to ide vam s prikrmovanim? 🙂 davate niekto uz na noc kasicky?

janula18
12. jan 2012

@rosinka no ja som zaviedla režim už ked mali 3 mesiace, aj ked je to niekedy s revom hlavne u marcela, aj ked ten je celkovo veľmi urevaný.A ty ešte kojíš? @nika1987 no my sme s kríkrmami dobre, niekedy by aj mlieko najradšej jedli lyžičkou. ráno vypijú mlieko a dostanú výživu, na obed je zeleninka, mäsko, a potom mlieko, olovrant je mlieko a na večer do mlieka dám trošu kaše teraz. Skúšala som aj surové jablčko a banán, veľmi im to chutí aj ked miloško sa potom dogrcá trochu. Neviem prečo. Inak kúpila som im v lekárni také sušienky od 4mes. bez lepku a vajec a asi z toho miloško dostal taký egzém na ruku chúda moje. Aj zo sušienok sunarka sa mu to spravilo ale tie už mali lepok.
@rosinka to stetko by bolo super. Inak neviem či vieš v júni je celosvetolé stretko dvojičiek, Si na FB?

sliver
12. jan 2012

kočky čo je to tá výživa čo davate detičkam?

janula18
12. jan 2012

@rosinka čo ti veľa alebo málo spia cez den

@sliver detská ovocná výžica, bývajú rôzne jablčkové, marhulové, banánové, proste rôzne ovocie dostaneš to v každom obchode. Určite to poznáš

gadget.tt
12. jan 2012

@sliver výživa, sú tie kupované ovocné príkrmy ....