Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@mitka2007
@gadget.tt ja som to nemyslela v zlom baby...viem, ze kopec veci je z chemie, ale nakolko sa to da obmedzit tak pre to detske telicko je mozno fajn...aj normalne bylinkove cajiky ked kupis sypane v lekarni tak sa daju...a tie stavicky su super napad...ja len ze sama mam skusenost, ked som bola mala a narastli mi uz pokazene zubky...a myslim ze to bolo z tych cukrov 🙂
@majkamrugi jasne, ze si to nemyslela v zlom, nechcela som aby si to tak pochopila, mas uplnu pravdu je tam chemia a teda aj cukor, tiez by som malemu nechcela davat min. do 3 rokov ziadne sladkosti (najlepsie vobec), aby mal pekne zubky, no uvidim, ci to babky vydrzia :D ...
no ale nieco pit musi, treba skusat co sa mu bude pacit, ja davam tie sypane caje - feniklovy, ten mu velmi chuti, sackove mi nechce a este tie stavicky, tie ma rad...
@majkamrugi viem,ze si to nemyslela zle.chystam sa kupit sunarku sypany cajik ovocny,lebo mojmu malemu uz vysli dolne zubky a nechcem aby sa mu pokazili.bude si musiet zvyknut,lebo prisladzat mu ho nebudem.aj tieto Hipp cajiky som mu nerobila podla navodu,dala som mu ho minimum.
@majkamrugi ved som skusala bez perinky kojit leziacky, ale nejaky sme boli vykriveny obaja 🙂 asi to chce prax ... pri starsom som sa to naucila nejak okolo roka tusim.... a k tomu rozpuceniu - ja som si strasieho davala medzi seba a postielku, ktoru som zvonku obalila hniezdom, aby sa neobuchal o nu 🙂 alebo aj vankus na kojenie som tam tusim mavala, ale treba mat vsetko natesno, aby sa postielka neodsunula a babo nespadlo (my tam mame zadnu stenu skrine hned za postielkou, kedze to tu mame take napratane 🙂 ) tiez my som sa bala mat maleho v tomto veku medzi nami, aj ked hovoria, ze rodicia dieta instinktivne neprilahnu....
@katkatt nas spinka medzi nami a okrem toho, ze som "utlacana" tak je to v pohode - maly sa vyvaluje ako taky papalasik na posteli 😀
@lubkasungirl to je asi o zvyku 🙂 to poznam, spanie do tvaru pismena "H" 😀 teda babo/dieta napriec medzi rodicmi, my rano niekedy sme aj styria v posteli, esteze mame sirku 180 😀
@gadget.tt ahojte! tak ja sa snažím tiež nedávať nič sladené, ale inak som čítala aj počula a aj od známych z vlastnej skúsenosti, že aj keď nedávali dieťaťu nič sladené, aj tak malo hnedé zúbky, takže to bude podľa mňa skôr genetika....to je presne to isté, že niekto si umýva zuby trikrát denne a aj tak sa mu kazia a niekto si ich umýva len ráno a nemá žiadne kazy, lebo zdedil zdravé zuby.....😀
@katkatt
@lubkasungirl heh...nam sa postielka neodsuva, lebo mame nabytok, ale v noci aj tak ju sem tam kojim z prsnika, raz jedneho, potom druheho...a manzel by aj daval pozor, ale nebudim ho zakazdym, ze mala je medzi nami 🙂 ale ked ho ovalim ked sa pretaca, tak potom uz dava pozor :DDD
@renca31 no a kto sa ma z toho teraz vysomarit :D každa mama sa snaži byt dobrou mamou a asi uzna podla svojho zvazenia...len nech su detičky zdrave 🙂 a stare mamy ustrazime velmi tazko ....🙂
Ja som malej zacala davat cajik az teraz ked som zacala prikrmovat.tak mi si nan pomalicky zvykame a zatial nam chuti hipp co sa dava pocas zavadzania prikrmov 🙂
Ahojte!
Dávno som tu nebola.
Malý mi má akési fliačiky červené ako po výseve,ale sú hladké,na hlavičke mal aj vyrážky ale počas dňa mu zmyzli,môže to byť aj z ferrumphosphoricum?Dala som mu do čajíka,lebo mi mal zapálené trošku hrdlo a pokašliaval,ako keby sa dusil,ale prešlo ho to.Včera mi jedol len polku výživy marhuľovú a tú mi zvykol aj predtýma nič mu doteraz nebolo,a trošku ryžovo-banánovú kašu sunarku,nemal moc chuť včera jesť,a na ráno mal tie fliačky a aj poriadne naplnenú lpienku redšej stolice,od vtedy nič,a akoby mu to prechádzalo,dnes som mu len čistý čajík medovkovo-jablkový Hipp ten mu dávam od 5 mesiacov a mlieko Nutrilon Ha 1.ďakujem vopred za info. 😉
@zora256 ahoj,mne mal maly 2dni teploty a na treti (vcera)sa vyhadzal.tiez hladke,take ruzovkaste fliaciky.mal cele brucho a chrbat vysypany.vyzeralo to ako rubeola.ja som si myslela ze to ma alerg.reakciu na nieco co zjedol(zacali sme prikrmovat)...no boli sme vcera s tym radsej na pohotovosti.a doktor povedal-vase dietatko ma šiestu chorobu,ale nebojte sa nic to nieje-ako prislo tak aj odide 😉 tvoj nemal teploty?
ahojte babenky, dost dlho som tu nebola 😀 To preto, lebo som bola na sviatky doma na SK, a viete ako to byva, ked zijete niekde inde a po dlhej dobe pridete domov 😀 Kazdy vas chce vidiet, same navstevy, k tomu este vianoce a silvester, ufff, dalo to zabrat 😀 Nasa Sarlot uz ma dva zubky, dole, vysli jej prave ked sme boli na SK😀 Pekne nam pribera a pozajtra nas caka posledne tretie ockovanie 🙂 Prikrmujeme vo velkom, zemiaciky, mrkvicka, kasicky, bananik, krupicka atd, atd 🙂
@lemge Ahoj!
Veru tak som rada,že to nesvrbelo a už je to lepšie omnoho menej vidno.A vám?Dúfam,že tiež sa aj vášmu polepšilo 😉 .A váš mal aké vysoké teploty?Náš 38stupňov mal piatok,a potom už keď mal bolesti a bol urevaný hneď som mu dala panadol a nemerala som,odvtedy ale tak teplotu nemá posledné dni,zrejme som si tie fliačky nevšimla piatok,len na hlavičke mal vtedy v sobotu a viac potom v nedeľu a ako som ho včera kúpala takmer som onemela,keď som videla všade na chrbátiku plno a na brušku menej a na nôžkach mal najmenej,no ale ten pohľad 😕 to som nemala slov,ale tak ráno som ho prezrela a už je to fakt len ako nádych,tak dúfam a verím že zajtra už nič nebude.Aj tvoj je akosi často mrzutý a ospalý?Mne ponovom včera už takmer 4hodky spal dokopy a to posledný týždeň min.mi spával dokopy len 2hodky.
baby moja mala ma na hlavicke lupienky.cim jej to mam vycesat?vzdy ked ju okupem tak jej to natriem olejcekom olivovym a vycesem jej to tou detskou kefkou ale aj tak ich tam stale ma tie lupienky.
@ellenie to nejako skoro budete mat tretie očkovanie?? my sme boli očkované dosť skoro podľa očkovacieho kalendára, prvá dávka bola v 3tom mesiaci nie ukončenom, o mesiac bola druhá dávka a teraz posledná nás čaká až koncom apríla, to mi povedala lekárka na poslednej poradni...tuším medzi druhou a treťou dávkou je rozdiel 1/2 roka..
@olinecka22 no podla mna to robis spravne, ale ak sa toho nevies zbavit, tak radsej behni lekarke, mozno ti da na to nejaky krem, jedna baba u nas mala tiez s tymto problem u 9mesacnej dcery, nemohli sa toho klasickym sposobom zbavit, nakoniec sla k pediatricke a dala jej na to krem, ktory zabral 😉
@olinecka22 ahoj aj my mame lupienky na hlavke a aj mastim a aj vycesavam, bola som aj u koznej, dala taky olejcek, s tym ked jej to mastim, tak je OK, akonahle prestanem, zase sa mu to vrati... a povedala mi, ze to moze mat do roka a potom sa mu to vytrati.... ak by si isla k dr. a nieco ti na to predpisala, tak daj vediet..dikes...
ahojte "cajickove mamicky", clovek sa tu pomaly citi ako menejcenna matka, ked nedava cajik 😀 😀 nic v zlom 🙂 😉 nech sa nikto neurazi, ved kazda robime to, co povazujeme za to najlepsie pre dietatko 🙂 niekto dava, niekto nedava a aj pediatri sa nezhodnu ... nas maly ma 6 mesiacov buduci tyzden a vtedy aj zaciname s prikrmami, este cajik nepil a ani mu nemienim davat,. Ked sa rozpapka, tak zacneme s vodickou - po lyzickach alebo poharikom s naustkom alebo poharikom rovno. Cajik az casom, nesladeny ovocny, ked nebude chutit, tak voda.
@olinecka22 ahoj! aj my máme tú mliečnu chrastu, mne na to dala lekárnička šampón, tak jej umývame každý deň hlávku a pekne sa to zmenšuje, ale veľmi pomaly, už asi dva mesiace ho používame. Vraj to ale zmizne aj samé a že radšej tie krémy, čo na to lekári predpisujú nedávať, lebo obsahujú nejaké také látky, čo by sa bábätkám veľmi ešte nemali dávať.....veď ich to ani nesvrbí, je to len taká estetická chybička, a my máme už také háro, že nám ich ani nevidieť.....
@katkatt ahoj! to je super, že ste tak dlho vydržali len kojiť.....😀 máš pravdu, dovtedy, kým sa kojíte, je zbytočné dávať hocijaké iné tekutiny....ale keď začnete prikrmovať, tak už to bude dôležité, ale veď to ty vieš, máš viac skúseností....😀 my sme tiež dovtedy nepili nič iné, len MM a teraz sme väčšinou na vode, sem-tam ovocný nesladený čaj, všetko z pohárika s náustkom (hlavne, že v skrini mi stojí asi 5 rôznych fľašiek, z ktorých som ani jednu nepoužila, nebolo to potrebné, našťastie)...a dnes som sa nechala uniesť v DM a kúpila som ovocné šťavy - mrkvovú a jablkovú s fenyklom - babylove. Boli za dobrú cenu a navyše vraj úplne bio a nesladené, tak dúfam, že aspoň sčasti je to pravda. Len neviem, či jej to vôbec dať, možno jej to tak zachutí, že vodu už nebude chcieť....asi to rozriedim vodou, aby tá chuť nebola až taká intenzívna...
@gadget.tt mam ist do poradne ale az 21.2 a ak jej to dovtedy nezmizne tak sa nato popytam
@katkatt aj ja som do 6mesiacov cisto len kojila.a ked mala 6mesiacov tak v ten den som zacala prikrmovat a cajik som zacala davat az o 2dni neskor,ale davam jej ho len trosicku a to vetsinou spapame coto s prikrmu
@olinecka22 no baby, čajík alebo vodička, to je jedno, ale piť by sa malo dosť, okolo 150-200 ml denne teda to ešte navyše, okrem mlieka. My toho síce toľko nevypijeme, ale snažím sa jej ponúkať vodu vždy po každom jedle a aj počas dňa, a som si všimla, že keď malá menej vypije, tak má problém aj s kakaním, ťažko sa jej tlačí a má veľmi tvrdú stolicu....

@mitka2007 ja davam tiez cajik a neriesim ci je to chemia, alebo nie, ved vsetko okolo nas je chcemia, ci oblecenie a cokolvek co kupujeme... ved aj zeleninku ak nemate to stastie a nemate v rodine niekoho kto pestuje, tak cokolvek co kupite v obchode je chemicky upravene,... a aj to povestne BIO, neverim tomu, ze je to bez chemie... kludne davaj cajik ak prevarenu vodicku nechce, alebo skus stavicku, mrvovu, jablckovu, mozno to mu bude smakovat - nam to chuti ... 🙂