icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

olinecka22
17. jan 2012

@renca31 no moja sa este len uci na flasku takze toho vipije malicko.a tvoja mala uz ma tuhu stolicu?

lutia
17. jan 2012

ahojky, my sme boli dnes na 6mesačnej kontrole a dopadli sme takto: 68cm a 8kg 🙂 k tomu novú mastičku na líčko, kvapky do kúpeľa (lebo sa mu na koži niečo objavilo - niečo také na dotyk drapľavé oproti detskej pokožke) a aj na líčko, kvapky proti svrbeniu (líčko) a tiež sa nám vytvára fliačik na hlavičke ( 0,5cm)

lemge
17. jan 2012

@zora256 moj maly mal v sobotu 38,1,v nedelu 37,6,a v pondelok teplotu nemal,akurat ze sa vyhadzal.takze uz je purpurovy 3 den.dnes aj na hlavicke 😒 .zajtra ideme na krv,ale to kvoli inemu problemu,tak som zvedava co na to povie moja dr.
mrzuty je vyse tyzdna 😖 on mi cez den spi doobeda niekedy aj 3 hod-v kocari,a poobede tak hodinku.no a v noci zacal vystrajat.ja ho este dojcim,budi sa tak 10 krat za noc ☹ -no keby len to,tak sa to da celkom vydrzat..no ak sa odlepi od prsa,a dam ho do postielky-kriky velikeeee 😒 chudaci susedia 😀
inac jeho to nesvrbi,ale neviem mozno je mrzuty aj z toho-ved predsa len je to viroza...

ellenie
17. jan 2012

@janicka83 v cechach sa ockuje trocha inak ako na SK 🙂 Tu sa ockuje 3x za sebou s rozostupom jeden mesiac 🙂 nasa bola ockovana ako 4 mesacna, potom 5 mesacna a teraz tretia davka na pol roka, ktory mala 5.1.:-)

zora256
17. jan 2012

@lemge Ahoj!
Tak nášmu to už prešlo,ale zato dnes dvakrát mal behom 10min.riedku stolicu žltú,ale zrejme od zubov a tento týždeň mi ponovom spí aj 4krát cez deň dokopy aj 4hodky a to mi spával 3krát min. týždeň a spolu len 2hodky,tak ja neviem,budúci týždeň vo štvrtok sa chystám ísť sním do poradne lebo sa môže len utorok,alebo vo štvrtok a máme ísť ku koncu mesiaca,a už posledný utorok mi muž bude na rannej,preto chcem ísť budúci týždeň,lebo bude na poobednej tak mi sním tršku pomôže a ešte ktomu ráno medzi 7-8,tak som zvedavá,že čo ale ak sa zhorší to kakanie,alebo niečo sa pridruží,nedajbože,tak idem ešte tento týždeňk nemu,veľmi dúfam,a verím,že sú to len zúbky 😔 .

zora256
17. jan 2012

@renca31 Ahoj!
Myslíš niečo ako lupiny,také bielo-žlté,čo sa odlupuje z hlávky?Také mal aj náš a stačí olejček pre bábätká po kúpaní ním natrieť to zmäkčí a pri česaní mäkkou kefkou pekne zíde dole.

karin1234
18. jan 2012

ahojte maminky, ja mam tiež syna narodeneho v júli, chcem sa vás opýtať či kojite ešte alebo dávate UM. ja mám teraz dosť problém s kojenim (problem s prsnikom) v noci bol zvyknutý sa budiť 3-krát na kojenie, iba sa napil a spinkal dalej. ako to robite v noci ak dávate UM, teda ak vám deti v noci este piju mliečko? lebo ja ked dám flasu tak sa zobudí a už nechce spať,bol zvyknutý na to kojenie. a kolko vám detičky ta vypiju cez den aj v noci mliečka? adamka uz prikrmujem. dakujem pekne za každu reakciu a prajem vám pekný dnik

sliver
18. jan 2012

@karin1234 - ja ešte stale kojím... síce ako už davam prikrmy tak je to menej a menej... tak ti s flaškou neporadím 😒

karin1234
18. jan 2012

@sliver a cez den prosim ta ako casto kojis este?

sliver
18. jan 2012

@karin1234 - každé 2-3 hodiny ale kedysi som kojila iba každé 3 hodiny no teraz ako keby jej už moje mlieko menej stačilo tak je častejšie hladna tak aj každé dve, na obed davam zeleninku a potom o hodinu jej dam ešte cucnuť trošku nech si doplní bruško, o 18,00 jej dam nejaku kašičku a o 19,00 nakojím a dam spinkať
tiež večer som jej začala davať viac lebo sa mi začala často budiť v noci, vždy sa budila iba raz a potom ked jej nestačilo mlieko začala sa budiť aj 3-4krat... teraz sa budí už iba raz o 3,00

barca127
18. jan 2012

@karin1234 ahoj aj ja malu este stale kojim ale od vcera som zacala so zeleninkou na obed a vecer davam flaskou ryzovu kasu bezmliecnu potom sa mi v noci este raz zobudi na kojenie

gadget.tt
18. jan 2012

@karin1234 ahoj mi sa tiez kojime ale uz aj prikmujeme... papame kazde 2-3 hodinky ... rano vstavame okolo 6:00 o pol siedmej papame mliecko, hrame sa, okolo 9:00 hod papame mliecko, ideme spat... ked sa zobudime cca okolo 11:00 chvilku sa hrame a papame zeleninku a dotlacime sa mlieckom,potom sa hrame alebo ideme von, okolo 14:00 opat papame mliecko - ideme spat.. okolo 16:00 sa budime, ideme von, o 19:00 sa kupeme a po kupani papame, v noci sme hore tak 2x na mliecko....
zatial papame iba zeleninku a od buduceho tyzdna (po 3 tyzdnoch od zavedenia prikrmu) budeme papat aj masko a zltok.. a o dalsi tyzden zacneme s vyzivami (ovocim) na desiatu, takze krmenie mlieckom ped doobednajsim spankom vynechame ...

renca31
18. jan 2012

@lutia ahoj! presne toto máme aj my na líčkach, asi tak týždeň...niekedy jej to sčervená a má to horúce, je to také drapľavé a trošičku sa na povrchu šúpe koža.....čo Vám povedal lekár, čo to je? ja som si myslela, že to prejde, že si to len vyšúchala, ale nechce to nejak zmiznúť.....vy to máte aj inde na telíčku?

renca31
18. jan 2012

@olinecka22 no podľa toho, čo papáme. Ak banán, tak má veľmi tuhú stolicu, aj ju zapeká.....a celkovo, odkedy sme začali s príkrmami, tak je oveľa tuhšia ako predtým....

renca31
18. jan 2012

@zora256 ahoj! áno, presne to myslím, aj toto s tým olejčekom som počula aj skúšala, ale vždy sa to vráti späť, takže zostáva len počkať, kým z toho vyrastie.....☹

1lussy1
18. jan 2012

ahojte ja tiež malu ešte kojím a dávame zeleninu no v noci sa mi často budí aj niekedy je hore každu hodinu ona sa zobudí aj ked si chce iba cicík podudkať ja neviem čo mám urobiť ako ju odnaučiť alebo aspon naučiť aby mi večer vypila kašičku z flašky ved ja už som taka unavena z toho nočneho vstávania niekedy nespím vnoci poriadne že nestihnem zaspať a už je hore. ☹ Čo by ste mi poradili?

zora256
18. jan 2012

@renca31 Ahoj!
Tak to mi je ľúto ☹ ,že sa vašej stále vracia.Ja som ako dieťa tiež to mala a zmyzlo to ale odkedy mám alergiu tak ju mám späť a je to hrozné volá sa to keď je voveľkom a hrubšej vrstvy seborea,a nato sú fakt veľmi drahé šampóny a málo je ho a len dovtedy pomáhajú kým ich len párkrát použiješ,stále treba meniť,až som prešla radšej na šampóny proti lupinám a tie mením,lebo zlekárne sú drahé a málo 😖 ,čo už ešte je malá tak to vyrastie horšie je v dospelosti a v puberte,ja to mám od 18-tich tedy mi zistili aj alergiu,a táto seborea ona vlastne súvisí z alergiou,nemáva Ti soplíky?Náš má už 5 mesiacov v kuse,a tak mu budú brať vo februári krv na imunitu,alergiu a krvný obraz,že zčoho má soplíky.

renca31
18. jan 2012

@karin1234 ahoj! my sa tiež ešte kojíme, ale cez deň už len veľmi málo, lebo už aj prikrmujeme. Takže ráno okolo 6-7 si dá mliečko, potom na desiatu okolo 9. Na obed máme zeleninku s maskom, na olovrant ovocie a trošku mliečka si potom zvykne cucnúť, večer máme kašu a pred spaním ešte mliečko. V noci sa budí väčšinou už len raz okolo 2-3 na mliečko.....

renca31
18. jan 2012

@1lussy1 no u nás to bolo to isté, malá spala pri mne a niekedy sa budila aj každú hodinu len preto, aby si cucla a spala ďalej, inokedy si zmyslela, a nezaspala späť, ale bola hore aj dve hodiny. Takže ja som minulý týždeń začala dosť drasticky večer ukladať do postieľky. Samozrejme, bol veľký plač, ako keby ju z kože drali, ale vydržali sme, išla som ju upokojiť po 3 min., potom po 5min. a potom každých 7 minút. Ale nevyberala som ju, len som ju pohladkala, prihovárala sa jej, že je všetko v poriadku, že sme tu, nech pekne spinká....horko-ťažko vyčerpaná z plaču zaspala a hneď prvú noc spala celkom dobre, asi 2-3 krát skúšala, či ju vyberiem, ale nevybrala som ju. Keď začala v noci plakať, tiež som ju len chodila upokojovať a nakoniec zaspala. Cicík som jej dala až okolo 3-4 nadránom......no a takto sme pokračovali každý večer, a každým dňom to bolo ľahšie.....takže teraz aj keĎ sa v noci v postieľke zobudí, tak už vie, že zbytočne bude plakať, trošku zamrnčí, porozpráva si a potom zase zaspí. Vyberám ju len nadránom na kojenie.....tak neviem, nie každý je za túto metódu, ale ja som už bola fakt na konci s nervami aj so silami a keĎ som si pomyslela, že od marca budem vstávať do roboty o šiestej, nevedela som si predstaviť, ako budem vyzerať po prebdenej noci a to ešte človek má podať nejaký výkon aj v práci.....takže som sa rozhodla to vyskúšať a vôbec neľutujem....polročné dieťa už nepotrebuje v noci jesť, oni nie sú hladní, budia sa len zo zvyku......tak keď myslíš, vyskúšaj, držím palce!!!!!

renca31
18. jan 2012

@zora256 no my to už máme oveľa lepšie, ako po narodení, ono sa to postupne zmenšuje, takže ja som si istá, že z toho vyrastie. Našťastie my nie sme náchylní na alergie, ani ja, ani manžel, takže ani malá by nemala mať predpoklady na to. Ani soplíky nemá, dúfam, že to tak aj zostane.....inak používame taký šampón z lekárne, máš pravdu, je maličký a stál vyše 8 €, ale tak pre malé bábo stačí použiť máličko, takže dlho vydrží.....😀

pimma
18. jan 2012

ahoj 🙂 chcem sa vas opytat, kedy zavadzate lepok u kojenych deti? a v akej forme?( kasa, piskotka) tu piskotku mi radila dr. dat do caju. moj maly papa uz asi 2tyzdne zeleninku a asi o tyzden mu dam masko a potom ovocie. neviem,kedy mam zaviest ten lepok.

barca127
18. jan 2012

@pimma ahoj tak ohladom toho lepku to je tazka otazka pretoze ani doktori v tomto nie su jednotny a neostava ti nic ine iba doverovat tomu svojmu,nam doktorka kazala uz po stvrtom mesiaci velmi pomalicky po 1/4 piskoty dvakrat tyzdenne,ja som jej ju dala do svojho oddstriekaneho mliecka a pekne to spapkala lyzickou.

pimma
18. jan 2012

@barca127 ano, citala som o tom, ze uz sa necaka az do 7-8 mesiaca. takze uz by som asi mohla zacat,maly uz mal 6mes. a stale si na tej spominanej davke?

barca127
18. jan 2012

@pimma hej hej stale len tak malicko doktorka hovorila ze viac este netreba,ono urob ako to citis ty 🙂

pimma
18. jan 2012

@barca127 a davas obycajne piskotky, ci nejake specialne detske?

gadget.tt
18. jan 2012

@pimma my tiez davame piskotku cuckat.. ja ju nijako nerozpustam, len si pekne cucka,,, tak davam aj korku z chlebika - ma to ako zabavu.... a do polievocky zavaram krupicu asi 3g .... ono sa odporuca zacinat pod ochranou dojcenia, niekedy odporucali az po ukoncenom 7 mesiaci, ale dnes hovoria ze kludne skor... takze 6,5 mesiaca je tak akurat 🙂

pimma
18. jan 2012

@gadget.tt super,takze dnes zaciname 🙂

sliver
18. jan 2012

aj ja davam cuckať piškotku, normalne piškotky čo som kupila v obchode, držím jej ju, ona si ju cucle a potom ked tak polovičku zcucle a ja ju už nemožem držať tak jej ju po kuštičkoch dam spapať
a chutia veľmi 😉

shawn7
18. jan 2012

@gadget.tt Ahoj, mame skoro rovnako stare deturence 🙂 len my mame princeznu.... mame skoro taky isty denny harmonogram, len to vstavanie sa nam akosi posuva.
Chcem sa opytat, to o tom zavadzani maska a zltka po 3 tyzdnoch od zaciatku zavadzania prikrmov mas od lekarky? Co ti este lekarka povedala?
Aby si rozumela, mne dala lekarka knizku od Hami....ziadne ine rady mi nedala, takze citam knihy.
Niekde som zachytila ze sa uz moze davat rezanec a buduci mesiac piskot, no zaroven som citala o lepku a vajecnom bielku a piskoty su predsa z vajec, no tak neviem.

barca127
18. jan 2012

@pimma davam obycajne najradsej mam opavie tie su pekne makkucke