icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

karin1234
18. jan 2012

@sliver
@barca127
@gadget.tt
@renca31 vďaka kočky za odpoveď, ja tiež prikrmujem na obed dávam zeleninu, mäsko alebo zltok, desiatu ovocie a večer ryzovu kasu, celkom mu chutí papať príkrmy a tak sa mi zdalo,že malo pije mlieka cez deň, no ale v noci tiež čosi vypije tak hádam,že to stačí 😝

barca127
18. jan 2012

@karin1234 a kolko ti vecer spapa ryzovej kase?my sme len nedavno zacali tak by som chcela vediet...zeleninku davam len druhy den tak zatial nic moc

gadget.tt
18. jan 2012

@shawn7 ahoj, my sme sa narodili 13teho a vy??... mne moj dr. povedal, ked som bola na poradni a mali sme 5 mesiacov, ze uz mozem davat stavicky a, ze ked budeme pred 6 mesiacom mozeme uz zacat prikrmovat a ze ked pridem na dalsiu poradnu cize bude mat 7 mesiacov tak uz aby aj masko papal... a tiez sme dostali ten Hami letak.. a aj taky letak na prihlasenie sa do klubu, co ked posles tak ti poslu, vyzuvu podla vlastneho vyberu, nejaku kasu a frutuperu-ovocnu kasu, mne to dnes aj prislo, ale nedostala som sa k tomu, bo mi balicek pes roztrhal - menal sa s cim hrat- a obsah zozral, ostali mi iba letaky 😠 ...
k tomu prikrmovaniu... ostatne veci som si nacitala, ale v skratke je, ze asi po 3 tyzdnoch sa ide na masko - biele (kura, morka, kralik) a jeden den das zltok, bielko sa moze az od roka, nakolko je to silny alergen, tak isto aj tvaroh, ten zatazuje oblicky, takze tiez az po roku.. tiez mozes davat aj bezvajecne cestoviny-nitovky, ryzu, pohanku, ovsene vlocky... neskor aj jogurty s kulturou plnotucne... po mesiaci od prikrmovania das ovocie, najprv dusene, okrem bananu, a neskor aj surove...
a skusali sme tiez kukuricne chrumky - nesolene a tie veeelmi chutili... kludne daj aj piskotku, su tam sice vajcia, ale asi nie az v takom rozsahu aby mohli ublizit....

karin1234
18. jan 2012

@barca127 teraz som mala nutrilon kašu a tej zjedol teraz 150. ja som ho začala prikrmovať už od začiatku 5. mesiaca, dr. mi to doporučila kôli tomu,že mal reflux, aby mal v brušku hustejšiu stravu a aby sme mohli vysadiť sirup, ktorý som mu dávala na zahusťovanie mlieka. a s tou zeleninkou zo začiatku tak tej maličko spapal na obed, potom sa chcel aj napiť mlieka.a teraz už dosť spapá na obed a uplne mu to nahradilo tu obednajsiu davku mlieka.

zora256
18. jan 2012

@renca31 Ahoj!
Tak prajem,aby jej to rýchlo zmyzlo🙂

Ahojte Baby
Ja dlhú piškótu porajbem na rajbačke pre bábätká a dám ju do jednej 190ml výživy,on mi ju na 3 razy zpapá,keďže sú z vitamínom c tak sú kyslasté a to mu trošku zosladí výživu.

zora256
18. jan 2012

Ahojte baby!
Ako vás tu čítam o tom ako vaše bábätká papaú,až mi je smutno,náš nechce moc,jesť ani kaše,z tých ak pár lyžičiek nasúkam,a dosť a výživu po novom ani polovičku a mlieko max 120ml zje naraz cez deň vnoci max 150ml t je zriedka cez deň väčšinou 30-60ml proste mi akosi nechce jesť 😖 ,ale nechudne,tak zrejme má také obdobie,že radšej sa hrá,a zabáva,je len keď chce spať a to iba mlieko a tak aj výživu počas hrania mu pchám do úst,tak zje takmer polovicu a vravím na 3 razy zje jednu 190ml.

lutia
18. jan 2012

@renca31 ano presne tak to je, ked si to poskriabe je to cervene, draplave a hlavne je to citelne take hrubsie, ako na zaciatok sme mali krem excipial ale ten nepomahal, tak teraz nam doktor predpisal Fenistil (na svrbenie, alergie...pretoze ked sa poskrabal na tvari tak to bolo to najcastejsie miesto kde sa zaborili nechtiky a to az tak ze pyzamko mal od krvi) - to su kvapky kt mu mam davat 2xdenne a novy krem Fucidin a ten uz po jednom natreni mal belsie a vizera, ze tato masticka pomoze (ak by nepomohla tak mame prist po 10 dnoch a posle nas ku koznej) ale zatial klop klop klop to vidim ze tento kremik bude zaruceny 🙂

majkauk
18. jan 2012

ahojte moj maly je strasne zahlieneny,ale odsavame a vobec nic nejde,ja uz neviem co mam robit....poradte nieco..........a vase deticky uz sedia?.........dakujem🙂))

shawn7
18. jan 2012

@gadget.tt Ahoj, my sme sa narodili 5. Mame sviatocne dieta 🙂 a nikto sa nemoze vyhovarat, ze si nepamata, kedy ma narodeniny.
K tomu prikrmovaniu, ked som sa v novembri pytala mojej doktorky, ze teda ako a co mam robit, tak mi dala brozurku a nic mi nepovedala. v tej brozurke je nieco napisane, no nestacilo mi to. Zacala som sa pytat kamaratok, posunuli mi dake materialy, moja mama vykupila knihkupectva, a tak som studovala.
Na obed sme zacali davat zeleninu, teraz to uz je 3. tyzden. Buduci tyzden zacneme davat masko. O tom zltku som citala, no citala som ze postupne sa do masovo-zeleninoveho prikrmu pridava stipka zltka, az sa stipka stane celym zltkom a potom bude jeden obednajsi prikrm tyzdenne len zltkovo zeleninovy. mali by sme davat aj stavicky, ci vodu, no na to akosi zabudam....niekde som citala, ze mozem davat aj jeden rezanec...... takze tak si mi nazivame 🙂
Mas sikovneho psa, asi to bolo dobre papanie.

gadget.tt
19. jan 2012

@majkauk ahoj skus sirup Ambrobene - vyvoláva zvýšenú tvorbu hlienu a zároveň ho zrieďuje, podporuje pohyb riasiniek, a tým čistí sliznicu dýchacích ciest, zvyšuje odolnosť proti infekcii ... je to sirup a bezne kupis v lekarni, obsahuje ucinnu latku, nam to pomohlo a pekne vykasliaval, ked sa zriedi hlied, pojde ti to aj lepsie odsat... treba sa hlienov zbavit, aby sa mu to neusadilo na prieduskach....

gadget.tt
19. jan 2012

@shawn7 tak to mas potom riadne nastudovane, ked mas tolko publikacii... tak ako si pisala pekne pokracuj, myslim, ze nic nepokazis, a pitny rezim treba dodrziavat, bo vlastne vynechavame jednu davku mlieka, tak ju treba doplnit vodou, ci stavou, ale ja davam cajik.. a sem tam tu stavicku, mam flasku stale pri sebe aby som ju videla a ponukam mu podchvilu ...
No ten nas pes je velmi sikovny... 😒 mame malamuta ale teda myslela som si, ze ho v tej chvilke zastrelim... 🙂

shawn7
19. jan 2012

@gadget.tt hej, nastudovaneho mam dost, studovala som cele Vianoce, no v kazdej knihe pisu nieco ine, tak hladam zlatu strednu cestu, no istotu ci to robim dobre nemam. Napr v jednej knihe zacinaju na obed s ryzovo mliecnou kasou, co som hned zavrhla. v dalsej zacinaju s masovo-zelininovym prikrmom, co sa mi zdalo velmi rychlo. Az od teba som pocula ze maso az po troch tyzdnoch. MM by rad dal maso okamzite.
a tie tekutiny davas z flasky alebo z poharika? vsade sa pise ze treba skusat poharik. Svokra kupila poharik, no cestou k nam ho praskla.....bola z toho uplne znicena.

gadget.tt
19. jan 2012

@shawn7 daj na svoj instinkt a urobis najlepsie, vsetko postupne, ved chutatka este ani poriadne nevedia jazyk pouzivat a nevie co ma robit s tym jedlo v ustach a este sa vsetkeho najedia kopec... ja som vcera skusala polievku - karfiolova s ovsenymi vlockami, ale neuspela som, nakolko sa to nedalo do hladka rozmixovat a nevedel co ma s tym robit, ked tam boli aj kusky, tak to vypluval, vycuckal iba vodu... tak polievocku skusime neskor... a skusala si aj tie kupovane prikrmy??... ja som skusila tekvicku a ta mu celkom isla... ale chystam sa kupit masovo zeleninove - kralika bo toho u nas nikto neje a nechce sa mi s nim babrat... ostatne masko si rozdelim, asi na 40-50g kusky a dam zamrazit a postupne budem vytahovat...
ja davam cajik z flasky, ale s nadstavcom co su na poharikoch, taky klasicky cumlovy nepozna a nevie z toho ani pit... na flaske su aj rucky na uchytenie... ale mam aj poharik, ale ten zatial nepouzivam... no ono je lepsie poharik aspon sa nenauci na flasu a je to lepsie aj na zubky... ale tato flasa je praktickejsia aj na cesty,bo neviem si predstavit s poharikom chodit von 🙂, na doma je to OK... ale ak das flasu nic sa nestane...

kackacatko
19. jan 2012

@majkauk Skús kúpiť PHYSIOMER BABY, je to čistá morská voda. Nám to krásne uvoľnilo hlieny a potom sme ich poodsávali jedna radosť. Bez toho nám to tiež vôbec nešlo. A hlavne je to čistá morská voda, bez chémie.

shawn7
19. jan 2012

@gadget.tt hotove prikrmy som neskusala, aj ked som o tom silno uvazovala, lebo pisu, ze kontroluju dusicnany v zelenine. Chodim na trh a kupujem zeleninu od Madarov. Svokra byva na dedine a zhana kurence od susedov.... dokonca sa "vyhrazala", ze si zriadia chov sliepok a kralikov.... uz sa aj boli pytat na klietky na chov, ale zatial neuspeli.
No ale kurca z dediny uz mam v mrazaku a ked pride spravny cas, tak ho vytiahnem a supnem ho malej do jedla.
Poharik so sosacikom a uskami mame aj my..... uz ho len staci zacat pouzivat. Ake tekutiny pouzivas? Detsky caj? Stavy z obchodu? Take tie granulovane caje? dojcensku vodu?

shawn7
19. jan 2012

@majkauk ahoj , tiez pouzivame Physiomer baby a je to uplne super sprej. Odporucam. Otazkou je ci je tvoje babo chore akoze ma hlieny, alebo chci lebo ma v nosteku mliecko.
Nasa mala nesedi, no uz sme objavili prvy zub 🙂

gadget.tt
19. jan 2012

@shawn7 ja davam granulovane caje, sice obsahuju aj cukor, ale s vodou som neuspela a chuti nam strasne feniklovy, ale mam aj hrusku a medovku - sunarka, a davam stavu s mrkvy a jablka, domace zasoby .... takze relativne BIO... 🙂

kackacatko
19. jan 2012

@majkauk Este nesedíme, máme kopec casu na sedenie (do 8. mesiaca by deti uz mali sediet).

renca31
19. jan 2012

@majkauk ahoj! a si si istá, že je zahlienený? lebo ja som si to tiež myslela, ale tiež jej nič nešlo odsať, a nakoniec som sa dočítala na nete, že je to stridor, zašla som aj k ušno-nosno-krčnému a ten mi to potvrdil....vraj z toho vyrastie....aj teraz niekedy tak chrapčí, hlavne pri jedení alebo tesne po.....možno to máte aj vy....inak my sedíme len s pomocou, sama ešte nesedí, ale to bude vedieť až keĎ sa dokáže sama posadiť....

renca31
19. jan 2012

@lutia Ďakujem za info. My sme ešte predtým dostali na suchú pokožku v okolí ušiek takú namiešanú masť z lekárne, tou som jej začala natierať aj líčka a pekne to pomáha, tak dúfam, že to zmizne úplne....aj Vám skoré vyzdravenie a peknú hladkú pleť! 😀

sisanka
19. jan 2012

@renca31 nas tiez chrapci...stale sa mi zda ze v nosteku ale dr nam povedala ze na hlasivkach...u usno-nosno-krcneho sme neboli...myslis ze by sme mali??

karin1234
19. jan 2012

@majkauk ahoj, mojmu drobcovi na sopliky pomohli nosne kvapky Mar plus % je to nosny sprej z morskej vody a nostek mu to uvolnilo.

renca31
19. jan 2012

@sisanka nie, asi by to bolo zbytočné, teda ja som išla, lebo som nebola pokojná, ale celé vyšetrenie bolo také, že malá spala v autosedačke, tak jej len podložil k nošteku zrkadlo. Ke´d videl, že pri obidvoch nosných dierkach sa zahmlilo, tak povedal, že to je v poriadku, že z toho vyrastie. Vraj keď veľmi chrapčí, tak ju mám zdvihnúť do zvislej polohy a to stačí....som sa bála, či sa nemôže zadusiť, ale ma ubezpečil, že nie....takže asi toľko....😀 ak Vás pediatrička neposlala, tak netreba.....

lutia
19. jan 2012

@gadget.tt ahoj, reagujem na to,co si napisala ze nechcel polievku lebo sa to nedalo dobre rozmixovat....ja som mudr. na poradni povedala ze som musela rozmixovat brokolicu lebo ked som ju rozmrvila len vydlickou tak tam boli kusocky kt maly nechcel a niekedy sa stalo ze aj zakaslal ako keby mu to nezislo dobre v hrdle a mudr. na to ze mam aj tak zeleninku len vydlickou roztlacat a davat pomaly aby sa maly naucil ako sa papa normal strava....ale taktiez sa priznavam ze ked som mu dnes dala brokolicu tak som mu ju pomixovala (ale chcem si kupit mlyncek s ktorym by som pomaly korigovala tuhost a stav podavaneho jedla-avsak neviem ci sa da nieco take kupit na male mnozstvo)

lutia
19. jan 2012

@majkauk ahoj aj my sme mali taky problem, mudr. mi predpisal tiez ten sprey na baze soli a davala som mu ho ale nakolko to mame stale tak si tiez myslim ze to je to chrapcanie kt po case prejde a ked chrapci tak skontrolujem dierocky ci tam nema susnik a ked ma tak len vyberiem tycinkou a ked nema a vidim ze ho ma cisti tak mu nechcem zbytocne zasahovat do nosteka a my pekne sedkavame na rukach ale uz sa nam celkom pekne paci aj samostatne aj ked niekedy sa skotulame lebo rovnovaha este nie je tip top :🙂

katren
19. jan 2012

@majkauk SINUPRET 😉 prirodne kvapky, paradne rozpustaju hlieny 😉 😉 😉
@renca31 nas tiez chcal, dr. nas chcela poslat aj do nemocky kvoli tomu, tiez sa jej zdal zahlieneny, ale ORL lekar povedal, ze netreba, ze este nemal nejaku klapku dorastenu a teraz nic 😉 bez problemov 😉

renca31
19. jan 2012

@katren áno, to je ten stridor, nevyvinutá klapka....😀

nika1987
19. jan 2012

Ahojte maminy.....len tak informacne vsetky ste dali ockovat prevenar+ hexa?

renca31
19. jan 2012

@lutia ahoj! ja som tiež na začiatku skúšala dávať nemixované jedlo, malú z neho napínalo až dovtedy, kým nevyvrátila všetko, čo dovtedy zjedla....odvtedy jej všetko radšej mixujem....veď má dosť času naučiť sa jesť aj väčšie kúsky, až keď bude mať viac zúbkov...😀

renca31
19. jan 2012

@nika1987 ahoj! my áno....