Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@miskadusko no dala som uz v bdelosti do postielky - neviem ci vecer lepsie, ale uz asi to nebudem skusat...
@lubkasungirl asi ho treba ist aj sem tam upokojit...ale nie uspat na rukach..trosku ho polaskat a tak...my sme teraz chorucky ale potom chcem aj ja zacat ucit ho zaspavat sameho 🙂
@lubkasungirl skus vecer, ako baby hovoria, babo to inak vnima, my zaspavame bez jedneho problemu vecer, nakoji sa poviem uspavanku polozim do postielky a on si sam zaspi, uz ho idem len za 30 min. prikryt... cez den je to horsie, zaspava s mrncanim a to ho idem asi 15x pomojkat ako pise sisanka, ale nevyberam z postielky-zasadne, a ak place stale, tak ho vyberiem a ideme sa hrat bez spanku a poobede to skusam opat... su dni ked spi bez jedineho problemu dokonca aj u mamy a svokry, ale niekedy je to o hubu, musis skusat a hlavne vydrzat !!...
@gadget.tt no to plakanie bolo fakt brutalne - az sa spotil a triasol sa, tak som ho vzala na ruky a aj tak sa nemohol upokojit, az pri prsniku...
@lubkasungirl presne takéto hysáky zvykla chytať aj Renatka, ak sme ju nechali dlho plakať v postielke. Potom sa už tak rozčertila, že ju nešlo upokojiť. Ale ja som začala túto metódu skúšať po večeroch, keď už bola fakt unavená a to nestihla chytiť hysák, lebo dovtedy od únavy zaspala....ale je pravda, že najprv si musíš byť ty sama istá, že to chceš skúsiť, lebo inak to dieťa vycíti, ak máš aj ty pochybnosti. Ja som sa tiež prvý deň bála, že jej už niečo bude z toho veľkého plaču a práve som sa ju chystala už vybrať a nechať to celé tak, keď mi zrazu zaspala....a potom ďalšie dni to už bolo stále lepšie....ale je to na Tebe, ak máš pocit, že mu to fakt nerobí dobre, tak to nechaj radšej tak....alebo skúste trošku neskôr....
ahojte dievcata...takze som sa rozhodla!!!od pondelka zaciname...mlady pan si tuto noc zmyslel ze chce pit-teda si len pocmulat....ked som k nemu vstavala uz 7.krat tak som to vzdala a bol pri mne v posteli....a tam sa zobudil do rana este 4krat....ja som vobec nespala....musim uz konecne docitat tu knihu o spani a v pondelok zaciname a raz mi mm povie daco nech ho nenecham plakat..on k nemu vstavat nemusi....som v koncoch po dnesnej noci....toto sa nam este nestalo...vecer nie a nie zaspat...striedavo na rukach a na prsniku....dufam ze to bolo len tou chorobou,aj ked teplotu uz nema.... 😔
@sisanka ahoj ja mám toto presne iste mala je skoro stále v noci hore aby si iba pocuckala sme hore aj okolo 5krát leží s nami v posteli a sama v postielke nie a nie zaspať ona vlastne zaspí len na cicíku, skúsila som ju minule nechať v postielke nech zaspí ale bez úspechu plakala od 19.30 do 21.00 ☹
už som z toho fakt zúfala no uvidíme čo bude držím ti palce aj ja to skúsim len neviem kedy nemám na to síl v noci ju nechat plakať ked manžel ide ráno do práce a staršia do školky
@1lussy1 no my nastastie problem so zaspavanim nemame.ja som si uz od malicka naucila tak ze ked sa v noci zobudi tak prebalim, dam papat,dam odgrgnut a sup do postielky a zachvilku uz aj buva.a zatial nam to tak funguje doteraz.a malokedy ju uspavam na rukach 🙂
@olinecka22
@1lussy1 nam sa toto stalo prvykrat...predvcerom trosku strajkoval vecer ale v noci spal pekne no a dnesna noc katastrfoa...dufam ze to bolo len tou chorobou.... 😖
moj mm sa vadi ked ho nechavam plakat...ale ako inak ho naucit aby si zvykol???
Naša cez deň deň nespí veľa, zvyčajne len také polhodinovky dá asi 3krát a zaspí bez problémov sama. Večer je to horšie, v postieľke nechce byť, tak zaspí na posteli pri nás alebo na gauči v obývačke, tiež sama od seba, alebo keď nechce zaspať, tak ju dám na bruško a po zadočku ju jemne capkám. Lenže večer keď zaspí, tak spí zase len pol hodiny, potom sa zobudí, niekedy je hore hodinku, inokedy dlhšie a až potom zaspí a spí normálne. Neviem čím to je, či ju dám spať o ôsmej, či o desiatej, vždy je hore po polhodine spánku a až potom na druhýkrát mi zaspí. Potom už spí dobre, zvykne sa ešte raz zobudiť, niekedy dvakrát napapkať.
aj my máme už zmenený režim spánku - už to nie je hodinka spánku a hodinka bdenia, už je to pol hodinka spánku a hodinka a pol bdenia....ale rána a večery bývajú stále rovnaké - po raňajšom zobudení ideme spať po hodinke a večer ideme spať medzi 19-20hod. 🙂
baby vase deticky vam piju cajik s flasky?mojej ked idem dat cajik s flasky tak sa pri tom starsne jeduje ☹ a sa potom ani nenapije
@sisanka PRESNE!!!!!!!aj mne manzel stale prizvukoval,ze musim byt stale pri malom,ale ked som mu povedala ze to nie je dobre lebo si na to zvykne a nebude vediet byt sam tak mudroval a minule som sa vzdialila do kuchne,jasnacka ze sa maly rozmrnkal a muz mu hovori,ze ale Matko ved musis chvilu vydrzat aj sam.ma to pobavilo...
@sisanka a toto ja zazivam bezne - uz som sa nevyspala 4 mesiace... 😒
baby prosim vas poradte mi.dostala som fes nadchu a neviem ake kvapky do nosa si mozem dat kd kojim ☹
@olinecka22 ja by som si dala Muconasal, plus pridat Oscillococcinum a Coryzaliu 😉
@katren ten muconasal plus mam,ale Oscillococcinum a Coryzaliu nemam
@olinecka22 nas maly tiez nechce cajik z flase, tak mu davam lyzickou.
@sisanka prvý deň sme začali večer, tak to bolo hrozné, na druhý deň som ju už aj cez deń uložila, tiež bol plač, ale nebolo to až také hrozné ako predchádzajúci večer (asi trikrát som k nej išla, kým pochopila, že jej plač nepomôže a zaspala).....ale cez deń sa môže stať, že Ti nezaspí vôbec, ak do hodiny nezaspí, potom ho treba nechať a snažiť sa ho udržať v bdelom stave až do času ďalšieho spánku.....no niekedy to nejde, potom sa mi stalo, že zaspala počas hrania sa...😀 držím palce, nech Vám plač dlho netrvá, vraj väčšina detí do týždňa začne normálne spávať, najhoršie sú prvé noci, tak sa držte!!! 😀
@olinecka22 ahoj! my pijeme z pohárika s náustkom....
@sisanka ahoj, drzim palce a referuj, čo ako 🙂
@lubkasungirl
@renca31 baby tak dnes vecer osm zacala...a musim povedat ze som hotova..ale ani nie tak z maleho ako z mm...vedel ze ho nechce nechat plakta a tak si dal sluchatka na usi a pocuval hudbu....
maleho som ulozila,zacal plakat tak som sla k nemu po 3,potom po 5.minutach a ked som chcela uz ist aj po 7.minute tak zaspal....sem ta mrnkol a spinkal asi pol hodku...potom zase po 3.,po 5.min a po 7.spinkal...potom sa sa zase zobudil ale neplakal moc-asi ani velmi nevladal ale mm uz bol nervozny tak som ho sla nakojit...a spinka...som zvedava na zajtra...ale poviem vam ze som skor na nervy z mm.... 😒
@sisanka no to aj mm, ked som mu povedala o tejto metode - tak vravel, ze je to nenormalne nechat tolko dieta plakat... ja to zatial nechavam tak - ved mat dieta je o obete a priznam sa, ze je mi to aj mile vediet, ze ma tak potrebuje... 🙂 uz ked bude starsi - nebude ma tolko chciet

@lubkasungirl ja som to nikdy nepotrebovala lebo deti spia v pohode, ale nebolo by lepšie začať s tým večer kedy je tma a dieťa má menej podnetov na hranie a možno skôr pochopí že sa má spať ?