icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sisanka
30. jan 2012

@lubkasungirl moj starsi syn ma za chvilku 4 roky a musim si k nemu kazdy den lahat aby zaspal...a do nedavna sa budil v noci aj 3krat...cize ja uz toto zazivat znova nechcem...lasku mu mozem prejavovat aj inak,nie s nim kazdy den poskakovat na rukach a nemoct ist ani na wc 🙂 moje deticky su pre mna vsetkym ale potrebujem aj ja niekedy chvilku pre seba...uz len preto aby som sa nezblaznila z toho stereotypu 😀

katren
30. jan 2012

@lubkasungirl never tomu, ze ked bude starsi, tak ta tolko nebude chciet.....to je totalna hlupost 😕
@sisanka my sme s Dominikou zaspavali na hojdacom kresle, mne na rukach...ale ako som ostala tehu a brusko rastlo, uz to nebolo take lahke a naucili sme ju na to, ze zaspava v nasej posteli vedla jedneho z nas.....tiez hlupost, lebo potom ju musime prehadzovat do postielky....tak sa teraz ucime tak, ze sice potrebuje jedneho z nas, ale zaspava v postielke a cez mriezku jej hladkame ruku pokym nezaspi....ale ked nie je mm doma, tak nema na vyber a zaspava aj sama, bo ja musim byt s Miskom......sice neplace, pomrnka, ale zaspi.....no ked je mm doma, neexistuje 😠

sisanka
30. jan 2012

@katren pri prvom dietati to tak byva,nenechat plakat,utisovat,atd...teda aspon u nas to tak bolo 😀 a teraz je rozmaznany ako neviem co,no co je to moja vina.priznam si to 😠
preto teraz Oliverka chcem aspon a nto spinkanie naucit nech si zvykne a celkom to zvlada...dnes doobeda zaspal sam za 4.minuty 🙂

renca31
30. jan 2012

@sisanka tak celkom dobre na prvýkrát, nie? a muža si nevšímaj, muži sú už raz takí, veď nie oni musia vstávať k deťom každú hodinu a pravdaže, už aj to naruší ich pokoj, keď to dieťa trošku plače. Ja si myslím, že 8 min. vôbec nie je veľa a len toľko Ti plakal, nie? Držím palce, nech sa Vám darí aj naďalej....inak koľkokrát sa Ti potom v noci zobudil?

sisanka
30. jan 2012

@renca31 na prvykrat celkom ok...zobudil sa asi 3krat....ale to som ho nakojila,v noci tuto metodu nechcem praktizovat..by vsetkych pobudil...
strasne somrada ze som to vyskusala...aj doobeda aj teraz poobede zaspinkal sam pekne...teraz to sice trvalo asi 2Omin ale neplakal moc,iba mrnkal tak som knemu ani nechodila...a spinka aj na brusku co som rada lebo ma trosku hlavicku vylezanu a nechce spinkat na druhej strane... 🙂
aspon tu ma niekto podpori ked doma nie 😀

renca31
30. jan 2012

@sisanka presne aj Renatka začala spávať odvtedy na bruchu, čo sme začali s touto metódou....😀 a sa mi zdá, že sa jej tak aj lepšie spí,nebudí sa tak často, predtým sa ručičkami zvykla zobudiť......😀 neboj, keď to takto pôjde ďalej, tak bude ešte manžel rád, že si sa na to dala....😀

sisanka
30. jan 2012

@renca31 ved ja viem ze bude rad,aj ked stale mi hovori ze nema dobry pocit z toho 😀 a o mesiac ideme na tri dni do terchovej tak myslim ze vsetci budu spokojni ked maleho bude stacit len ulozit 😉
mne starsi spaval na brusku,uplne od malicka a myslim ze sa mu tak spinkalo dobre...a teraz som chcela aby aj mladsi tak spinkal ale ten nechcel,az teraz 😀

tintinamartina
30. jan 2012

ahojte,
dlho som tu nebola, prečítala som si, že skúšate metódu uspávania podľa knižky Každé dieťa sa vie naučiť spať. mne ju odporučila moja sestra. má dvojčatá a vďaka tejto metóde naučila pekne drobcov spať večer, aj cez deň. chlapci majú dva roky a sami sa pýtajú do postielky, čo je pri dvojčatách úžasné, keďže predtým nespala cca 2 týždne, lebo deťúre nie spať naraz. my sme metódu vyskúšali a zaspávame sami aj cez deň, aj večer. večer sa naučil skôr, cez deň sem tam protestuje, ale aj tak zaspí. je to neskutočné, keďže prvá dcéra zaspávala výlučne na rukách a keď zistila, že je v postielke, tak bol hneď poplach, v roku života sa to ešte zhoršilo, spať sa naučila keď mala skoro tri roky.... bolo to strašné. takže ak aj malý zo začiatku štrajkoval, nepopustila som, čo sa mi krásne vrátilo. teraz mi už prespí celú noc bez krmenia, tiež podľa knižky. a vôbec nie je hladný, pekne priberá a ráno sa budí usmiaty... samozrejme nechať dieťa dlho v kuse plakať nemá zmysel, to len všetko zhoršuje.

olinecka22
30. jan 2012

ahojte baby!davate detickam uz žltok?ja som dala dnes 1x zltok a celkom to bolo v pohode

majkamrugi
30. jan 2012

Ahojte baby, prebehla som, čo nove vo svete polročnych babatiek 🙂 citam o tej metode, nebojite sa, že decka budu mat potom z toho tie psychologicke traumy, ci co to je? 🙂 nasa cez den zvacsa sama pekne zaspinka, parkrat sa stalo, ze nervacila, tak som ju ucicikala, ale teraz opat sama no a vecer ju nosi manzel, akoby sa nevedela ulozit...da sa ta kniha stiahnut aj z netu?
my sme uz zacali od vcera prikrmovat, teda len mrkvicku, ale nejak nechutila...tak ju z nej napinalo...a dnes mi nechcela otvorit pusu...ale cosi som do nej dala 🙂

monram
30. jan 2012

prosím autora tej knihy čo odporučaš, funguje to?
@tintinamartina

renca31
30. jan 2012

@majkamrugi a skúšala si do mrky pridať trošku mm? u nás to zabralo, hneď mi všetko spapala.....psycho traumu by som mala skôr ja z toľkých nevyspatých nocí, deťom nič nebude, len sa trošku naučia, že nemusí byť všetko podľa ich predstáv....😀

sisanka
30. jan 2012

@majkamrugi
ja vrelo odporucam tu metodu!!!! 😀 vecer som maleho ulozila a do minutky spinkal 😉 cize u nas to pekne funguje..a to som len vcera zacala,snad to bude stale len lepsie a lepsie 😉
a preco by mal mat traumu?ved ked bude silno plakat tak mozes hocikedy prestat a o par dni to skusit znova 😉

majkamrugi
31. jan 2012

@sisanka nečitala som tu knihu, tak neviem proti nazor. Raz som citala v jednej knihe o neurotickom rozvoji dietata, ze ak velmi dlho place, resp. velmi upenlivo, tak sa mu moze narusiť neurologicky vyvoj, pretože sa pocas placu vylucuju nejake hormony, tak ako aj pocas smiechu...a v tomto obdobi, resp. aj mesiac neskor deti zacinaju prave nadvazovat vztahy, a najvacsi ma prirodzene s matkou...ta ked ho necha plakat, t.z. ked ju vola o pomoc a nepride, tak po par dnoch pochopi, ze to nema cenu a prestane plakat a to sa vraj premietne vo vztahoch v dospelosti...no ako hovorim, necitala som tuto knihu a chapem tiez, ze nie je asi dobre zaspavat na rukach, ale najst zdravy stred...tak ak by ste mali link, please, napiste mi do ip 🙂
@renca31 neskusala, ale dnes skusime 🙂 vdaka..no krajcek chleba prvykrat tiez nechutil, a vcera ho uplne dozuzlala 🙂

sisanka
31. jan 2012

@majkamrugi ja to beriem tak ze pokial moj starsi syn nemal naruseny neurologicky vyvoj po jeho placoch tak teraz Oliverko pri tom mrnkani uz vobec nemoze mat nic narusene 😀 a nikto nevravi ze ho necham neprestajne hodinu revat 😉 poslem ti tu knizku v IP,precitaj a mozno ti nieco pomoze... 🙂

kackacatko
31. jan 2012

Vdaka tej knihe sme sa naucili krasne zaspavat cez den, aj vecer. Idem si ešte raz prečítať odúčanie od nočného kojenia a ideme na to. Držte palce (budem to potrebovať, keďže v noci papkáme aj trikrát).

ada222
31. jan 2012

tu knihu mozem tiez len odporucit, vdaka nej mi mala sama vecer zaspava uplne bez placu od nejakeho 4.-5. mesiaca aj aj prespi celu noc bez kojenia od 5. mesiaca, cez den trochu pomrnci no tiez zaspi v postielke uplne sama 😉 budi sa spokojna, usmiata ako najspokojnejsie babatko na svete, takmer vobec nam neplace

lutia
31. jan 2012

@sisanka mozes aj mne poslat tu knizku, zatial nemame problem so samostatnym zaspavanim ale ak nahodou aby som mala nieco po ruke na pomoc 🙂 dik

majkamrugi
31. jan 2012

baby vďaka...idem čítať k obedu kym mala spi🙂

janicka83
31. jan 2012

@sisanka ja by som tiez poprosila o poslanie, nejde mi tak o zaspavanie ale o nocne papanie, stale 4x v noci papame a to je podla mna vela ... uz by si to mohla zredukovat na max 2 papania v noci ☹

tintinamartina
31. jan 2012

@monram segre pri dvoch deťom funguje a mne pri polročnom synovi tiež. 😀 😀

janicka83
31. jan 2012

@sisanka ďakujeeeem 😉

lutia
31. jan 2012

@sisanka dakujem 🙂

sisanka
1. feb 2012

@lutia
@janicka83 nemate za co dievata..hlavne nech dobre sluzi...u nas to zabralo skoro okamzite 😉

atemi
Odpoveď bola odstránená
nika1985
1. feb 2012

ahojte aj my mame julovciatko citala som ze ucite deti spat stiahla som si aj ja tu knihu lebo u nas je to stale horsie a horsie chcem sa ale spytat tie ktore to skusate treba aby dieta spalo vylucne v postielke lebo napr. na jediny spanok ktory ma nasa dobry je na obed v kociku sice niekedy protestuje ale aspon tie 2hodky je tu ticho.ci aj ten treba robit v postielke a potom ked sa nam to podari naucit ju to mozem jej ho zas dat do kocika ako doteraz. Dakujem pekne

sisanka
1. feb 2012

@nika1985 ahoj myslim ze kludne mozete ist aj do kocika...v knizke je pisane ze ked napr idete na dovolenku-zmena prostredia tak sa ta metoda ma zacat min 2tyzdne pred tou dovolenkou...
a musim povedat ze tato metoda u nas zabrala na 100% a to sme zacali len v nedelu...

renca31
1. feb 2012

@nika1985 aj my tak spíme, že cez deň doobeda pol hodka v postielke a večer v postielke, po obede spávame v kočíku a zhruba to funguje aj takto, takže kľudne cez deń nechaj v kočíku, podstatné je aj tak to večerné zaspávanie a nočné spanie....veľa úspechov a hlavne pevné nervy a čo najmenej slzičiek....😀

nika1985
1. feb 2012

@renca31
@sisanka dakujem pekne tych slz bude asi dost mi mame strasnu nervacku dneska v noci sme ju 2hodiny uspavali od 3-5 a potom spala do 6 a to mame tak pravidelne 2x do tyzdna a ked nie toto tak ju kojim kazdu hodinu az 2 alebo iba vrieska proste nervak ktory si vie vydobit svoje teraz chodime na plavanie dovod bol ze zacne lepsie spavat ale nepomaha dokoncime kurz na dalsi uz nepojde a ideme nato.

sisanka
1. feb 2012

@nika1985 ked je taka nervacka tak vam prajem az to vydrzite...ide hlavne o to aby rodicia boli obaja za tuto metodu...lebo ide o to ze ju nechas vyplakat a ked ona takto nervaci tak tebe prajem pevne nervy,musis vydrzat jej rev...je este mala,zvykne si a rychlo zabudne ze plakavala a vydobijala si pozornost...
nas nejako extra neplakal,je take kludne mile babo len vecer si zvykol zaspavat na prsniku a ked som hopolozila v tom momente hned zacal plakat,preto u nas to zabralo celkom rychlo...u vas to bude asi trvat dlshie ale myslim ze za taky tyzden by sa to mohlo upravit,drzim palce!!! 😉