Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@miskadusko tak to ma tesi ze aspon niekto este nesedi...lebo co citam ze po pol roku skoro vsetky uz sedia,aspon nie sme sami 🙂
nas na to prisiel len vcera ze sa moze pohupovat a teraz to robi stale 😀
@sisanka ahojky, ani my nesedime...ono vraj je babatkam lahsie sediet ako si sadnut...ze vraj sa naucia sadnut az neskor, lebo nejake svaly sa tam vyvijaju neskor...nasa by sedela jedna radost, ale este ju velmi nedavame, ale aj tak sa pritahuje 🙂 ved hadam sa to casom naucia 🙂))
inac, vecer zaspavame bez problemov sami, ale aj tak sa v noci casto budi, niekedy aj 4-5 krat...trosku si cucne a spinka dalej...niekedy uz som z toho unavena...
@ellenie no ja som chlebik nedavala a ani mi to doktor nehovoril...ja este len idem na polievocky a masko kuracie a sliziky a to az ked budeme mat 7m (ja sa s tym neponahlam...aj som citala ze zas vela moze uskodit, ved nech si brusko a zazivanie zvyka pomaly ako keby mal v starsom veku problem s jedenim) kazdi ma svoj nazor, svoje stravovanie takze ako maminka si sama musis zvolit co je podla teba naj pre tvoje babatko 🙂) a inak sa netrapim ked mi niekto povie co vsetko uz papali - ved nech 🙂) nemozme byt vsetci rovnaki a vsade sa pise alebo hovori nieco ine tak uz je len jedine - JE TO LEN A LEN NA TEBE
@sisanka my este sami nesedkame a jedine co robime je ze ked sedime tak sa vieme natiahnut dopredu, do boku za predmetom ktorý nas zaujima 🙂) ale tak neva ved vidim ze chrbatik a svaly su pevnejsie...ked niekedy lezi v sikmejsej polohe (nie rovno) tak sa sam vytiahne do sedu a takto sa pomaly pripravujeme na sedenie (ale do nicoho ho nenutim - myslim tym natahovanie sa a zdvihanie atd. vzdy to chce sam a niekedy sa certi ze mu to nejde 🙂) )
@ewana môžem Ti poslať link, ale toto plávanie je v maďarsku, vyhovuje Ti to aj tak? http://www.renus.hu/babauszas/
za 10500 HUF máš permanentku na 5 plávaní a môžeš ísť hocikedy, keď je výuka, stačí sa cez rozvrh hodín prihlásiť na internete.....😀
@ellenie aj ja som tak počula, že sa môže dávať chlieb, lebo je to vlastne v rámci zavádzania lepku do stravy....určite je to lepšie, ako piškoty, lebo tie obsahujú aj vajcia, a bielok by teda ešte nemali jesť.....ale ja jej ešte chlieb nedávam, lebo si napchá také kusy do úst, že sa bojím, že sa mi zadusí, tak ešte chvíľu čakáme....ale maslo by som zatiaľ asi nedávala....ale poznám maminy, ktoré už dávajú chleba s maslom aj so salámou a pekne si odhryznúť...no my to ešte nedokážeme, a myslím, že máme na to ešte čas......
@sisanka - ani my nesedíme a nikam sa nenáhlim... má čas... keby to bolo v 9.mesiaci že nesedí tak to treba riešiť... teraz ešte nie...
@lutia - moja je presný opak, ručučky má asi silnejšie, na tých sa ťahá a neštvornožkuje ale ručkuje, na rukách už prejde kus tak musím dávať bacha kde je, nohy ťahá za sebou 😀 😀 😀
@sliver no mne sa zda ze ma aj rucky dost silne na to aby sa zdvihol, lebo ked lezi na mne tak sa vzdy zaprie ruckami aby mohol na mna vidiet 🙂 nechce uz lezat na maminke :( tak preto nechapem ze ked lezi na brusku tak rucky vzdy ma "prilepene" na zemi alebo ako som uz pisala ako tucnak - lezi na brusku a nohy a ruky vo vzduchu 🙂
@sisanka náš neurolog povedal : to nevadí že nesedí, hlavne ju nenutte a v žiadnom prípade nedávať do pavúka... to už je na tebe či dáš alebo nie...
@ellenie moja svagrina ma o 2 tyzdne starsieho chlapceka, a tiez mu dava uz chlieb s maslom, pribinacik, a neviem co este...
baby vy uz davate nejake jogurty? a ak nie, odkedy budete davat a tiez odkedy maslo? a s tym pribinacikom je to vlastne ako? ved aj na MK su nato rozne nazory.
@sisanka nas drobec este tiez dobre nesedi, len do sikma. ked ho skusim podlozit vankusmi, tak vsetko skope, len sa vypuli, a je na brusku. on je radsej v pohybe. aj ked je v sedacke, tak s nozkami musi kopat a kopat. skoro stale je na brusku, na chrbatiku nedokaze dlho zostat. tiez sa zacal skor pohupovat, a teraz pekne stvornozkuje. ja by som aj bola rada, keby uz sedel, aspon by bol chvilu v klude. lebo ked nie je v postielke, treba ho nahanat. lozi z izby do izby, ked ma naladu.
@miskadusko aj nas maly robil take pohyby 😀
@sisanka ahoj!moja mala sedi uz celkom pekne a uz inac ani byt nechce,ked lezi tak mrnci.
baby davate deticky do pavuka?ja davam lebo len tam sa mi vie celkom pekne zahrat 😀
@olinecka22 ahoj ja nasu malu davam do pavuka ale len tak ze jej nozky nevisia dole ze je tam vlastne ako v sede,necham pavuka uplne dole a natiahnem zospodu taku podlozku....tiez sa nam tam celkom pekne pohra
@olinecka22, @barca127 ahoj kočky, aj naša malá už celkom pekne sedká, aj do pavúka ju dávam, už v ňom pekne behá a keď sa ho chytí aj pekne a pevne stojí, ona mi po ležačky proste nebude a na brušku tiež nie dlho, lebo potom vracká, sice neštvornožkuje ale ak jej dám niekde hračku tak sa tam nasmeruje a proste sa tam dogúla 😀 , čo sa týka tých zákazov a príkazov lekárov, každých x rokov sa názory menia aj čo sa týka sedenia, pavúkov, jedenia, no kto sa v tom má vyznať čo je dobré a čo nie, ja si myslím, že je na nás maminkách nájsť si tú svoju zlatú strednú cestu, naša malá papá už aj pribináček a veľmi jej chutí 🙂
ahojte, my sme mali vcera narocny den... maly po obede zacal len plakat a az tak ze aj von by bolo pocut :( kedze mame uz dva zubky tak som skusala davat gelik na zubky lebo hrizatka nechce...a ked bol chvilocku tisko tak len tak sedel na sedacke a viraz tvare ako najsmutnejsi cloviecik na svete :((((( tak sa pytam ze ci to mozu byt dalsie zubky alebo....nastastie v noci pekne buval....teploty ani sopliky nemame...ani ked som si ho pritulila k sebe tak nepomahalo, spieral sa...jedine co na neho fungovalo bolo ze sa pozeral na mikrovlnku 🙂) lebo su tam tlacitka a display...uvidime ako to bude dne ale vizera to ako na vcerajsok...
ahojte moja mala pekne sedká už sama stane sa jej že sa ešte prekoprcne ale vydrží aj sedkať pol hodinku bez držania ale zase sa jej nechce pretáčať.Vobec sa nam nepretáča neviem máte s tým niekto skúsenosť?
@1lussy1
@olinecka22
@rianka7
@ewana
@sliver
@miskadusko
@lutia ahojte, tak som rada ze nie sme sami kto este nesedi 😀 nas je najradsej na brusko samotrejme,kopka si nohami,dava sa na stvornozku-ale pohybovat sa este neviem,to sa skor posunie po brusku alebo pogula 😀
korku z chlebika som mu dala asi dvakrat,celkom chutilo 😉 ale to len tak pozuzlal takze ho urcite nezjedol vela...
a co sa tyka pavuka tak ho budeme davat,ale az ked zacne sediet...teraz este nie...aj ked na nozky by sa daval ked ho drzim na rukach...
@1lussy1 Ahoj, normalne si ma "potesila", ze nie som sama co ma take lenive babo... nas tiez krasne sedi bez opory, pekne sa pohra, dociahne hracky, ale pretacat???, nehrozi... ako ho dam na chrbatik, tak ho tam aj najdem, a na brusku detto... a tiez nestvornozkujeme este ani naznak nie je.. budeme asi pomalsi, ja aj muz sme zacali chodtit v 15tich mesaicoch, tak predpokladam, ze nas nasleduje :D.... za tyzden aj pol pojdeme na poradnu, som zvedava co povie dr., ale asi, len ze sme lenivejsi a vsetko je OK...
@gadget.tt baby, čo Vám už sedia deti samé, to sa Vám aj samé vedia posadiť, alebo len ak ich Vy posadíte? lebo moja malá sa sama ešte nevie posadiť, ale keď ju posadím, tak celkom pekne sedká, ale zatiaľ len v stoličke na kŕmenie ju zvyknem dávať sedieť a tam sa hrá, keď sa jej už nechce byť na zemi....odtiaľ mi nespadne, sama sedí len tak, že sa rukami podopiera......ale pretáčame sa ostošesť a dvíha sa pekne aj na kolená a pohojdáva sa....čakám, kedy začne štvornožkovať....
Ahojte maminy...moj simon yz druhy den teplotuje. Horucka tak do39. Inak je zdravy nesopli neklasle...myslite ze tp budu zubky? Mate uz niektore za sebou siestu chorobu? Lebo aj toto ma napadlo.... Dakujem
...a začala som čitať knižku "Každé dieťa sa vie naučiť spať", lebo sa malá dosť pohoršila v nočnom spaní - je aj zo 10 ráz hore, spí vo svojej postielke, tak to značí, že k nej treba vstať, dať jej cumlík, utíšiť ju, väčšinou zaspí, ale niekedy vymýšla, tak dúfam, že kniha pomôže 😉

@sisanka ani my ešte nesedíme a nestresujem- neurolog povedal že to je v pohode... , a tiež sa prehupujeme do predu a snažíme sa štvornožkovať aked to videl sused povedal že pred nou nemáme sexovať 😀 ...