icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

frick
28. feb 2012

tak cestovinu my papáme tiež aj piškótky asi mesiac a s krupicou som váhala ale keď vás tu tak čítam ideme na to aj my 🙂 A chcem sa vás spýtať koľko vaše deti ešte cez deň spávajú.U nás to boli 2 hoďky doobeda a aj poobede ale teraz zrazu 1x 30 min. a druhý krát 2 hoďky tak som z toho v pomykove

barca127
28. feb 2012

@frick ahoj tak my spavame doobeda zvycajne pol hodinku ak sa postasti tak hodinku a poobede v kociku ak je dobra tak dve hodiny ale ak vystraja tak menej

jajka81
29. feb 2012

My spime asi 2x denne po 1 hodine + 1x 30 minút. Ale mení sa to, občas viac, občas menej. Ale v noci spime stabilne 9 hodín vkuse.

sliver
29. feb 2012

@heluienka - netráp sa tým, ešte je maličký aby si riešila ako chodí a či sa stavia správne... uvidíš ked začne chodiť...

sliver
29. feb 2012

@frick - aj u nás sa to v poslednej dobe zmenilo, predtým tiež spávala 2 doobeda a 2 poobede... no teraz to je tak hodka až 1,5 doobeda a poobede iba polhodka max. hodka

frick
29. feb 2012

@barca127@jajka81
@sliver ďakujem vám baby tak to máte s tým spánkom podobné som pokojnejšia 🙂

mirkaradko
29. feb 2012

ahojte dievcata, potrebuje radu...mala ma hrcky na hlavicke - uzlinky. boli sme aj u dr. zobrali jej krv ale ze vysledky dobre...tak nas poslala domov, ze o 3 tyzdne...lenze tie uzlinky sa jej zvacsili a aj ju bolia nechce spat na hlavicke...nemate s tym niektora skusenosti?

olinecka22
29. feb 2012

@barca127 ahoj!tak nakoniec sme objednali romer king plus evolva a sme ju objednali s nemecka za 157e 😀

barca127
29. feb 2012

@olinecka22 tak dufam ze budete spokojny....je to parada ked si clovek moze apson takto zo zahranicia objednat za lepsiu cenu mi sme objednali duo plus isofix za 150 co u nas stoji okolo 290

olinecka22
29. feb 2012

@barca127 sak sme to haldali na nete 2 dni ze kde su ake ceny

barca127
29. feb 2012

@olinecka22 hlavne ze si clovek pomoze lebo u nas to je hruza male platy vysoke ceny

olinecka22
29. feb 2012

@barca127 presne tak

sliver
29. feb 2012

@barca127 @olinecka22
kočky odkial ste nakoniec objednali tie autosedačky?

barca127
29. feb 2012

@sliver ja som objednavala cez angllicky ebay

olinecka22
1. mar 2012

@sliver muz ju objednal s nemecka

sliver
1. mar 2012

@olinecka22 z akej stránky?

akinorev30
2. mar 2012

Ahojte baby, ako sú na tom Vaše detičky s otáčaním na bruško a naopak? Nemám pocit, že by moja malá bola málo pohyblivá, ale vôbec sa neotáča.....maximálne na bok. Hovorila som to aj doktorke a ona povedala, že nevadí, chce to čas. Aj keď ju dám pásť koníky tak síce hlavu drží pekne ale len tak balansuje na rukách-nedrží sa pekne na predlaktiach. Viem, že každé dieťa sa vyvíja inak ale veď naša moja bude mať za 10 dní 8 mesiacov tak neviem, či je iba taká lenivá alebo je problém inde. Inak mi už sedí krásne bez pomoci. Už ma aj napadlo, či jej nevadia látkové plienky, tým že sú objemnejšie. Budem rada ak mi napíšete Vašu skúsenosť.

janicka83
2. mar 2012

@akinorev30 ahoj, tak naša s týmto nemá problém, ja ju nemôžem večer ani prebaliť a do pyžama dostať, lebo sa mi neustále otáča na brucho a hneď štvornožkuje preč...ale keď sme boli tento týždeň v poradni a dr. som vravela, čo všetko už dokáže, sama sa postaví v postielke, chodí ako vrtuľa v bežke a pod....tak mi povedala dr. že to je hlavne kvôli tomu, že je taká ľahká...má 6,5 kg a 66 cm a to teda budúci týždeň bude mať 8 mesiacov....si myslím,že je všetko individi...keď píšeš, že ti pekne sedí, tak si myslím, že by nemal byť nejaký problém...keby nesedela, iba by ti na chrbte stále ležala a úplne málinko sa hýbala, to by som už riešila, možno sa jej len na brušku nepáči.... 😉

akinorev30
2. mar 2012

@janicka83 Tak moja Lenka má 8,5 kg.......je to malá tučina a ide jej to ťažšie. Inak mám pocit, že je v pohode. Ako píšeš neleží bez pohybu len na chrbáte a v bežke tiež lieta 🙂. Inak mám kamošku, a tiež ma jej malinká 9 mesiacov a nemá ani 7 kg. No ale čo tá dokáže 🙂, presne ako píšeš- pohybovo maximálne zdatná 🙂. Ďakujem za odpoveď.

sliver
2. mar 2012

@akinorev30 - latkovými plienkami to nebude, lebo tie mám aj ja a moja lozí ako divá, tento týžden prišla nato že ked ju posadím tak sa vie hodiť na brucho a už jej nie je.... má 8,5kg a 7mes.
ona sa otáčala sama, no v poslednej dobe trošku zlenivela... ale netráp sa tým každé bábo je iné, kamoškina dcerka má 10mesiacov a nepretáča sa riadne, tak s nou stále cvičí, u vás je isto ešte čas... každé babatko je iné....

gadget.tt
2. mar 2012

@akinorev30 Ahoj my mame 9,1kg a tiez sa neotacame na brusko, iba sa tak prehybame do obluku, alebo nabok...inak sa mu na brusku nechce, tuto polohu ani nema rad, na brusku vydrzi chvilku a hned mrnci... sedi bez opory uz mesiac, tiez som to hovorila Dr. a ten iba, ze tucnejsie babatka su pohodlnejsie a nemusi sa mu chciet pretacat, my mame aj dost velke busko, niktore nohavice musime mat aj odopnute aby netlacili...mozno je too aj preto, ale neznepokojuj a mam kamosku ktora ma rocneho chlapca a este len v roku sa zacal plazit, boli aj na vysetreniach a vsetko bolo OK, no mame pohodlne deticky, nic viac, ja uz som sa s tym zmierila... my este ani jedneho zuba nemame ale zato na nohy sa stavia nenormalne aj ked klaci na kolienkach tak hned sa stavia bez pomoci...

olinecka22
2. mar 2012

@akinorev30 ahoj!moja mala ma okolo 9,2kg a pretacat sa mi zacala len nedavno.sedka mi krasne sama.a na nozky zatial len s pomocou.sama sa mi este nepostavi.ale ked sa pretoci na brusko tak sa jej to moc nelubi.a na stvornozkovanie to u nas este nevyzera.

akinorev30
2. mar 2012

@olinecka22
@gadget.tt
@sliver Babule ďakujem za odpoveď, skúšam jej teraz hračky dávať viac ďalej, aby im musela dočiahnuť tak uvidíme či sa rozhýbe 🙂.

frick
2. mar 2012

@akinorev30 ahoj tak náš má 7,5 mesiaca a otočí sa len na bruško.Váži 7800 ale nejak tiež to neznáša na brušku.Ale robím to tak že keď je v dobrej nálade nedám ho hneď sedieť ale nechám nech sa pretočí a dám mu hračky.Až po chvíli si uvedomí že je na bruchu a keď už mrnčí až potom ho posadím a hrá sa ďalej.Z bruška sa nevie otočiť na chrbátik ale sedí sám.Na štyri by rád ale nevie ako na to no zatial to nehrozí 🙂 Prvý syn bol tučko 😀 a tomu všetko dlho trvalo.

katkatt
2. mar 2012

@janicka83 @akinorev30 s tou motorikou je to naozaj individualne, starsi lozil od 8 mesiacov a vobec sa neplazil, tento nas maly sa zas zacal teraz v 7 mesiacoch plazit - sa smejem, ze ma tazky zadok (ma cez 10 kg), tak mu nic ine nezostava 🙂 inak som si tiez myslela, ze cim tazsie dieta, tym tarbavejsie a pohyb obmedzenejsi, ale kamoskin maly ma 8 mes. a 11 kg a od 6 mes. lozi a teraz v 8 mes. chodi (!) okolo stola tak ze sa pridrza a urobil uz asi 3 samostatne kroky, takze ako vo vsetkom, aj pri motorike je fakt individualne.... treba ich nechat, nech si idu svojou cestou...

katkatt
2. mar 2012

a teda nas tucko nesedi este, hned by sa prevratil (je aj dlhy)

lubkasungirl
2. mar 2012

ahojte,chcem vyvratit famu,ze tuckovia su menej pohyblivi - nas maly ma cez 10 kg, otaca sa ako vrtula,plazi, stavia na styri, beha v chodaku ako o dusu :D

jamocka4
2. mar 2012

@lubkasungirl Aj my sme na tom podobne, máme 7 mesiacov a necelých10 kg a pretáčame sa jedna radosť. Kotúľa sa cez celú izbu alebo sa začína plaziť dozadu, nevydrží na jednom mieste.

majkauk
2. mar 2012

ahojte baby moj maly ma 8 mesiacov a 7860g,pretaca sa na brusko a potom na chrbatik,ked ho polozim na chrbatik za sekundu je na brusku,len nedavno zacal sediet bez opory,ale este sa neplazi a ani na kolienka nejde ked je na brusku,cize si myslim ze stvornozkovat tak skoro este nebude,ale nejak to este neriesim,ono to pride samo,z dna na den si myslim a ani zubok nemame este ani jeden........a chcem sa spytat davate uz papat nejake ryby??

nika1987
3. mar 2012

ahojte maminky...davate drobcov este do fusaku? simon to neznasa vkuse kope nozickami.nepaci sa mu v nom byt...somz ke a teraz tu je okolo 10 stupnov cez den...myslite ze nestaci hruby overalik a nanoznik? dakujem za rady 🙂