Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@mysiatko no, ja som isla do druheho s plnym vedomim ze horsie to byt uz nemoze 😀 a keby aj bolo tak prezijeme 😉 malinka je super sestricka , skoro ziadna ziarlivost, pomocnica nenormalna... zabavi, postrazi maleho a hlavne ho straaaaaasne lubi - ona ho dlho musela cakat, lebo malinky sa narodil predcasne, lezal na jis kvoli apnoe pauzam a hypotonii... doteraz je hypotonicky tak mu vela pomaha, je to fakt zlaticko 🙂
taketo deti urcite potrebuju surodenca - uplne pri nom rozkvitnu... nasa je teda poriadne vodcovska povaha - ale taka prirodzena, deticky jednoducho za nou idu, lebo je hlasna, ma obrovsku fantaziu, vymysla hry, rozprava pribehy, pusa sa jej nezastavi ( rozprava plynule od 16-tich mesiacov 🙂 ) - taketo dieta je sice strasna namaha na zaciatku ale nenormalne ti vsetko vrati co si do neho investovala - ver mi 😉
@dai mno ja som bola dnes s malou von tak opat strasny rev po polhodinke len co sme zastali pred obchodom (ale ved nakupit sa musi) ale jacala ako o zivot potom rychlo k hlavnej ceste a drnkotat s nou hore dole ale nakoniec sa mi ju podarilo zaspat teda....len mam pocit ze dnes to bolo z bruska alebo co lebo plac bol taky bolestivy....dnes som jej totiz z obedom nedala sab simplex ako obycajne,neviem kedy uz konecne si odvykne od tych kvapiek....normalne som myslela ze uz sa rozrevem od zlosti ze oipat ked idem ja tak narieka,lebo ked ide manzel tak vacsinou mu pekne spinka aj dve hodinky
@barca127 davas este sab simplex? myslis ze to naozaj zabera? ☹ ako ja som to malej tiez davala, lebo mala koliky a bola to taka utecha pre mna, ale mam pocit ze to nic neprinasalo... mozno sa nevedela vykakuskat - moj vtedy tak bolestivo placka...
neboj barca, to sa zlepsi ked zacne chodit uz to bude parada - my sme boli bez kocika od roku a pol - mala behala ako strela, nie zeby jej to nejak zobralo z enrgie - tej ma doteraz na rozdavanie mala duracelka, ale aspon sme mohli zacat chodit na dlhsie vychadzky - tiez pomohlo ked uz sme boli v sportovom a dokazala byt hore a vnimat....
@dai hej davame este lebo my sme tiez mali strasne koliky a ked sme presli na prikrmy tak som jej nechala aspoin k obedu tak neviem ci to bola dnes len nahoda....jej ja uz sa tesim ked bude chodit a bude vacsia a hlavne na to teplo ze ju budem aj moct vytiahnut z kociarika von....my mame uz teraz sportovu cast ale ani ked ju dam vyssie aby mohla pozerat ani tak sa jej nepaci
@barca127 Ahoj, my zažívame presne to isté, malá taaak reve, že už s ňou radšej vždy utekám aspoň pri činžiak, lebo neviem, či sa mi ju podarí uspať. Práve týmto behom som sa dopracovala k zápalu priedušiek, lebo minulý týždeň mi to robila každý deň. Ona sa jednoducho neviem preniesť do tvrdej časti spánku. Ja si myslím, že to nemala z bruška, ale podobne ako naša sa nevedela uložiť k spaniu. Ja už som u mojej Lenky vylúčila všetky príčiny, robí to už od narodenia, aj keď bolo teplo, aj zima aj keď jedla iba mlieko a aj keď už papá príkrmy, aj keď bola, či nebola vykakaná a aj keď ležala alebo sedí v šporťáku. Som už z toho dosť na nervy, lebo keď ručí tak na celé sídlisko a ja s ňou idem ako taká matka roka domov ☹. Takže neboj, nie si jediná 🙂 .
ahojte baby čo dávate papať už vašim detičkám?
@karin1234 môj pije 3x denne mlieko, a 11:00 mu varím rôzne kombinácie zeleniny (mrkva, petržlen, zemiak, kaleráb, brokolica, karfiol, pór) a niekedy do toho pridám červenú šošovicu. A o 18:00 mu zas striedam rôzne druhy kaší (pohánková, pšenová, kukuričná, ryžová z bielej ryže, ryžová z hnedej ryže a ovsená) a do toho jablčko alebo banán. A ešte mu dávam sem-tam tie chrumky... Môj je strašný žrút, úplne všetko mu chutí. Raz som mu dala len tak zo srandy cuckať horký grep, a ani brvou nepohol, cuckal ako besný 🙂
@ewana ahoj,to aj môjmu Adamovi som raz dala stručik pomaranča a išiel sa zblázniť tak mu to chutilo 😀 a tie kaše kupuješ alebo doma varíš? ja robim tak na večeru, že uvarím ryžu, pomixujem a dám tiež nejaké ovocie. na desiatu dávam presnidavky ale najnovšie ich začal pľuť 😠 a keď raňajkujeme my dospeláci tak by nám najradšej uchmatol rožok so šunkou 😀
🙂)) tie kaše som zatiaľ len kupovala instantné nemliečne bez cukru, z každej po jednej krabici, ale keď ich miniem, tak budem ich už normálne variť z ryže, pšena, pohánky, a tak... teda ak sa k tomu dokopem :-P Ešte som inak zabudla, že tak dvakrát týždenne mu dávam žltok, a už som začala aj s bielym jogurtom, ale zatiaľ len raz jednu lyžicu do kaše... A Vy čo ešte papáte?
@karin1234 my sa rano kojime, potom mame ovocie, alebo jogurt alebo vyzivu.. potom obed masko + zelenina 5x do tyzdna a 2x mame bezmasite - nakyp, zelenina + zltko... olovrant kojenie, vecera vzdy kasa (medova, ryzova, ovocna, keksikova), medzitym chrumky, piskotky, ovocie a zelenina do ruky
my mame doma maleho pucka 😀 na rano sme sa len kojili ale asi pred dvoma tyzdnami som si vsimla ze zacal byt hladny tak davame rohlik s maslom,niekedy k tomu este aj uvareny zltok,trosku dzemu alebo syra...obed:masko,zelenina,zemiaky,ryza,cestoviny-obmiename to..olovrant:ovocne pyre,vyzivka,banan a k tomu piskoty..vecera:krupicova kasa...vzdy ked ideme spinkat tak sa kojime a v priebehu dna mu davamt aj cajik,kukuricne chrumky,piskoty a skusila som uz aj kusok jablcka na cumlanie... 🙂
a zacali sme davat aj jogurt,vacsinou na olovrant 🙂
@sisanka - u nás to je presne také isté až na tie ranajky, ešte sme nemali maslo, džem ani syr, ja som si tiež všimla pri rannom kojení že býva skoro hladná tak som jej začala dávať ráno jogurtík alebo ochutené mliečko alebo krupicovu kašu
ale ináč to ostatné čo si napísala tak je to také isté aj u nás
aj mys a kojíme vždy ked ideme spinkať, aj doobeda a poobede pred spánkom.... no a samo v noci...
@karin1234 ja davam 3x za den mlieko, v ranajsich hodinach presnidavku, jablkove pyre, poobede bud presnidavky - masove alebo kase a v tyzdni kuraci vyvar....pomimo kusok rozteka, detske chrumky, detske keksiky,piskoty....ale s cim mame najviac problem je stale pitie maleho mnozstva tekutin
@sisanka, môžem sa spýtať ako dávaš malému ten rožok s maslo a džemom alebo syrom ? aj ja by som už chcela len neviem ako jej to mám podať, inak tiež už papáme výživky, jogurty, príkrmy (zelenina, ryža, zemiaky, masko), krupicu, tú miluje 🙂, cestoviny ako podávaš ? nadrobno nasekamé ? lebo malá moc kúsky nechce 😠
@rainbow1 rozok nakrajam na kolieska a natrem maslom,pripadne aj troskou dzemu a pozujem mu to..viem ze vela mamiciek to odsudzuje ale nam to vyhovuje a maly je spokojny lebo je napapany,takto spapa polovicu rohlika a druhu mu dam do rucku a este aj tu si cmulinka 🙂
cestoviny uvarim normalne so zeleninou a trosku mixnem-aby mu tam aj kusky ostali...ked ti nechce kusky tak rizmixuj na kasu 😉
baby, nas dnesny meninovy oslavenec zacal lozit - ziadne plazenie uz, tesaaaam 😉
@ewana ahoj, tak my papáme presnidavky, piškoty, keksy od nestlé, banán, zeleninove polievočky na obed, pridávam aj trošku mäska alebo žĺtok, na večeru ryžovú kašu do toho nejaké ovocie. popri tom dávam UM nutrilon, už nekojim. cez deň pije málo mlieka, ale cez noc si to vynahrádza a vyžaduje si dosť piť mlieko. tak sa budí aj 3-4krát, tak závidím maminám,ktorým prespia deti celú noc 😀
@sisanka ahoj, mne tiež nechcel jest väčšie kúsky lebo polievky som mixovala. keď som dala väčšie kúsky tak ho naťahovalo na zvracanie. tak rohlik som tiež skúsila požuť a tak dať a pekne jedol. tiež som počula žeby sa to nemalo ale inak by som to do neho nedostala iba ak by som všetko mixovala na jemno.
@lubkasungirl jéééj to je ale šikovny keď už lozí. adam ešte nevie ako na to. točí sa na bruchu 😀 pri tom sa rozčuluje 😀 akosi nevie prisť ako na to 😝

@dai 🙂 je to utecha lebo starostlivost o taketo dietatko da riadne zabrat tak verim ze aj my to zurocime ked bude vacsia 🙂 uz som sa sice aj vyjadrila ze po tom co si prezivame s nou tak velmi budeme uvazovat nad druhym dietatkom ale kazdy vravi ze to druhe uz bude ine....tak uvidime ale nechcem mat jedinacika....je to nase vytuzene kuriatko tak nech je aka je vsetko zvladneme a ja ju ani v kociku nenecham vyrevuvat