Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
aspon dlhsie vydrzia, ze baby 😀
@mata455 my máme za týždeň 8 mes. a zubov tiež stále nikde.Už ani nehladám.Však hádam vylezú.aLe nechce mi zase nič jesť tak asi ho zase trápia.Body máva zaslintané až na brušku furt sa prezliekame.Ale takto to trvá aj už dlho s prestávkami.
čo sa týka hovädzieho dávam aj ja lebo my pijeme kravské mliečko tak nech nemá stratu železa
@jajka81 - a to vám len tak preventívne robili odber krvi? lebo toto aj mna zaujalo,.... doteraz jej nebrali krv a neviem ako by sme prišli na to že niečo nie je ok....
tak ja teraz neviem s tou hovädzinkou.... ešte aj všetky recepty čo mám v knižkách tak tam nikde nie je žiaden recept s tým.... ako to pripravujete?
nam sa tlaci von uz v poradi siesty zub!!!!
@sliver Nam preventívne brali krvicku z prsta keď mal Risko 1 mesiac. A kvôli tej chudokrvnosti mu potom robili kontrolný odber ešte ďalšie 4 razy. Poslednýkrát z hhlavicky :((((
Hovadzinku nakrajam na tenucke platky a dám variť do vody spolu so zeleninou cca 1,5 hodiny. Potom roztlacim vidličkou a trochu zriedim vyvarom. Maly to veľmi lubi.
nemame ani jedneho zuba! 😀
@sliver nam brali krv z prsta dvakrat. prvykrat sme boli asi len preventivne a druhykrat preto, lebo sa doktorke zdal maly bledy. vysledky mal v norme, no na spodnej hranici, cize ja nieco beriem. a teraz co sme boli na poradni, tak pozerala do papierov, ze kedy sme boli poslednykrat na odber, tak nam kazala znova ist. mozno ak deti nemaju ziadne problemy, tak neposielaju, skus sa spytat doktorky ak ta to zaujima. ale zase preventivne by mozno mali raz za cas poslat...
@sliver ja mám zase zamrazené kocky hovädzieho v mrazáku vždy si vyberiem a keď sa troška rozmrzne posekám na drobno na troške oleja osmahnem a pridám zeleninku trošku majoránky a podlejem a tak to ešte dusím a podlievam .Je to mäkučké.A k tomu už dorobím hocičo zemiak alebo ryžu abo cestovinu.
aj my sme zatial bez zúbkov 😉
@sliver aj mne pediatrička odporučila najmä hovädzie mäso kvôli železu, a som sa jej pýtala aj na paradajky, lebo ma rozčuľovalo, že som čítala, že by ich mali až od roka a skoro vo všetkých kupovaných príkrmoch je pretlak, tak mi povedala, že tepelne upravené kľudne môžeme, vraj varené zemiačky s hovädzím mäskom a paradajkovým pretlakom je veľmi obľúbené jedlo bábätiek......tak plánujeme vyskúšať aj to....hovädzie normálne varím v Lucke a potom ho rozmixuje so zeleninou......
@renca31 - ináč to som sa aj ja rozčulovala že som čítala že paradajky nie ale kupila som príkrmy a tam boli ... tak som ostala taká zaskočená či jej ho mám dať....
tak skusime tento týžden hovädzinku 😉 tešíííím sa, zase niečo nové....
ináč ten náš maličký blbúch sa začal jašiť a dokáže aj hodinu hopsať na nožičkách, boli sme u kamošky a ona zase že idem hopsať, mna už ruky boleli a kamoška že požičiam ti hopsadlo na zárubnu, no iná bomba, väčšiu radosť som jej nemohla urobiť!!! a tiež mojim rukám 😉 😉 😉
@sliver aj ja by som chcela dat malej zajtra hovedzinku.tak som zvedava ako jej bude chutit.a mam to stastie ze mame domacu hovedzinku a aj zeleninku domacu 😀
ahoj babule, tak u nas novy problem....mala si zmyslela posledne tri dni ze nebude pit z flasky ani keby neviem co bolo...predtym mi sice moc cajik z flasky nechcela ale kasu pred spanim pekne vytahala a teraz ani za svet ...musim ju krmit lyzickou....kojim uz len dva az tri kkrat denne ale mliecka ubuda tak sa bojim ze ako ejj budem davat mliecko potom...rano ked vstane nemam mliecko tak by som jej chcela dat nutrilon ale ona ani za pana to pit z flase jedine cim uspejem je rozrobiz v tom mlieku piskoty a sup lyzickou...nemate s tym niektora skusenosti?
@olinecka22 ja mam domacu hydinu,hovadzinku aj kralika a zeleninu 😉 jedine co som kupovala bola ta telacinka..je fajn aspon trosku zdraveho dat malemu,aj ked chemia je uz vsade,tej sa nevyhneme... 🙄
@barca127 mne maly papal vecernu kasu lyzickou a v poslednej dobe mu viac vyhovuje vypit z flasky,musim sa priznat ze to viac vyhovuje aj mne 😀 a caj jej ako davas?ten vypije z flase?ponukaj jej flasu aj nadalej,mozno jej idu zubky a nerobi jej ta flasa dobre,myslim ten cumlik...a ked si zvykne z ema nieco nove v puse tak sa aj napije... 🙂 drzim palce...
Baby a my sme dnes už druhý deň kakali do nocnika 🙂)))
@barca127 toto máme my stále. Proste raz jeden raz druhý ma obdobie kedy nechce piť mlieko z flaše, hlavne ked boli chorí. Tak tiež som ho dávala lyžičkou, dala som mu do mlieka sušienku, alebo aj trochu cukru, aj ked by sa nemal dávať. Proste aby mu to zachutilo. Po pár dnoch niekedy aj týžden a upravilo sa to same. Proste deti majú obdobia kedy nechcú niečo jesť alebo piť a potom to prejde. Len treba byť trpezlivý.
Inak im chutia veľmi sušienky Plasmon v mlieku, iné sa nejak dobre nerozpustia
ahojky....dnes sme boli na 8-mesačnej kontrole a dopadli sme takto- vaha 8,9kg a meriame 71cm 🙂)
Baby prosím vás, keď dávate detickam na desiatu ovocie, to koľko dávate? Lebo ja mu dávam 200ml a on si za tým pýta ešte aj mlieko (ešte ho kojim). Je to v pohode? Lebo zase nechcem ho precpavat....

@ninan2 To mu zistili pri preventivnom odbere krvi. Príznaky nemá vôbec žiadne, je to živé, vesele cervenolice bábätko 🙂))