icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

jajka81
17. mar 2012

@ellenie My sme boli vonku v tenkej capicke a iba v hrubej mikine a bolo mu fajn.

gadget.tt
17. mar 2012

@ellenie Ahoj my sme tiez mali 20 st. a boli sme vonku v teplakovej suprave + vesta a mal tensiu ciapocku.. a zima mu urcite nebola...

ewana
17. mar 2012

@ellenie ja som malému už ani čiapočku nedala, a len body s krátkym rukávom a hrubú mikinu, tenké punčošky a tepláčky. Ja celkovo nie som za babušenie, a malý vôbec nebýva chorý, iba raz bol v novembri keď ocko doniesol domov nejakú nádchu, to sme boli všetci nachladnutí 🙂

sliver
17. mar 2012

@jajka81 - no vidíš, mne zase dr. povedala že ju mám večer nakojiť aj kašičku dať nech je riadne napapaná a vydrží v noci čo najdlhšie....
na tuhe jedlo papaná s rodičmi cca ked budu mať detičky rok ;) nechceš skusiť to kojenie ešte? prečo chceš UM? aj mne ide ťažšie ale ide a Sonka neplačká žeby nestačilo... začala som zase piť čajík pre kojacie mamičky a Vineu ;o) presne to čo som robila ked som mala laktačné krízy... a ak ti ide menej skus častejšie prikladať, aj ked si cucne iba trošku a uvidíš po troch dnoch či sa rozbehne...

@ellenie - ja dávam aj čiapočku aj punčochy, lebo síce je 20 ale od zeme je ešte zima a tu ked fukne tak to nie je sranda 😀 aj sme sa s kamoškou ročulovali že ked človek stojí na slniečku a nefuka tak fest teplo ale že to je veľmi zradné a zubaté slniečko....

renca31
17. mar 2012

@ellenie ahoj! my sme dnes boli vonku vo svetríku a bundičke bez rukávov, mali sme takú tenkú čiapočku. Pod riflami sme mali ešte pančušky....a bolo nám super......😀 u nás v byte máme celú zimu nastavenú teplotu na 21,5 a vonku bolo dnes ešte teplejšie, tak som si povedala, že aj tak má toho na sebe viac ako máva vo vnútri, tak to musí stačiť.....

renca31
17. mar 2012

@lutia jasné, keby nám doktorka dala antibiotiká, tiež by sme ich brali, oni predsa vedia, čo treba...😀

olinecka22
17. mar 2012

@ellenie ahoj.ja som malej dnes dala body s dlhym,tenku mikunku,tenku bundicku,pancusky a riflicky a tenku capicku a bolo jej fajn a ked sme sli na vecer este dne von tak o 17:00 tak som jej dala pre istotu aj fusak.

olinecka22
17. mar 2012

@sliver ahoj!ja pijem caj pre kojacie mamicky od narodenia malej a pijem tekane a je super 😀

ellenie
17. mar 2012

Tak my sme dnes v Prahe mali rekordnych 24,2 stupna, takze nakoniec mala moja bobinka na sebe iba bodiky, mikinku, puncosky a rifliky, a na hlavku som jej vzala klobucik, ale ten si stale davala dole 😀 Bolo fakt strasne horuco, ludia chodili v kratkych nohaviciach a trickach a deticky to iste 🙂

lutia
17. mar 2012

@ellenie my sme dnes boli v dlhom bodenu, teplejsich nohaviciach a bundicke (take na prechodne obdobie) a bolo nam hej 🙂) este k tomu aj tensia ciapocka so siltom (aspon mu ocka chranilo)

ewana
17. mar 2012

baby umývate svojím deťom zúbky? Mne sa to zdá divné, lebo kedysi sa to asi vôbec nerobilo, ale všade čítam, že by sa to malo začať už od prvých zúbkov... logiku to má, no neviem... Aj som v DM-ke dostala zadarmo kefku pre bábätká, aj vzorku zubnej pasty Elmex ktorá sa môže prehĺtať...

katkatt
18. mar 2012

@ewana ja sa musim priznat,ze este som nezacala, aj ked by som uz mala,uz sa dlhsie na to chystam, ma 2 zuby, dokonca sa maju aj dasienka cistit, ked este dieta nema zuby -pretriet vlhkou gazou alebo plienkou - hovorila zubna lekarka. Okrem kefiek na prve zubky existuju aj take silikonove naprstky (pre rodica) s jemnymi stetinkami, tym sa da dobre a rychlo vytriet pusinka. Kefka je dolezitejsia ako pasta, ja pastu zatial nebudem pouzivat a Elmexku az ked sa nauci vypluvat, co zatial nevie ani starsi.

jajka81
18. mar 2012

@sliver Dakujem. Ja zatiaľ skusam kojit a budem skúšať kým budem mat čo len kvapku mliecka.. To som sa len pre istotu pytala na to UM. Ja tiež pijem čaj pre dojciace matky a snažím sa piť aspoň 2,5 litra tekutin denne. Ale myslím, že Risko už aj tak menej pije mliecka, takze sa aj menej tvorí a niekedy nám už nestačí, vtedy ho nachvilku oklamem s vodickou a potom mu ponuknem mliecko zase o chvíľu. Snáď sa mi postupne odstavi nejak sám bez toho, že by sme museli vymyslat s UM...

renca31
18. mar 2012

@ewana ahoj! my umývame zúbky, máme ich 2,5 😀 ale nie každý deň ma to napadne, takže je to zatiaľ dosť nepravidelné....a používame kefku z dm a tú vzorku elmexu......po umytí jej trošku vytriem pusinku vlhkým tampónom, ale aj tak väčšinu toho prehltne, ale tak zase tej pasty dávam minimum....veľmi sa to malej páči, po umytí musí mať ešte kefku v ruke a ona si sama potom umýva, aj bábätku v zrkadle stále pekne poumýva zúbky.......😀

jajka81
18. mar 2012

@ewana My Riskovi zubky umyvame odkedy sa mu prerezali. Vraj je to veľmi dôležité, jednak kvôli budovaniu návyku, ale hlavne keď už papaju večer kasu, ktorá obsahuje cukor, to mení pH a zubky sa môžu pokazit. Kým je dieťa iba dojcene, tak ich stačí len utriet po poslednom kojeni vlhkou gazou. Risko si už na to úplne zvykol a umyva si zubky rad, aj sám skúša už kefkou hýbať 🙂

lutia
18. mar 2012

@ewana my este tiez neumyvame zubky ale ked pisete ze v dm sa daju kupit tie detske zaciatocne kefky tak pojdem si aj ja kupit a zacnem tiez praktikovat ocistu zubkov

janula18
18. mar 2012

@ewana no kde ťa človek ešte nenájde

frick
19. mar 2012

Ahojte.Tie maminky ktoré už nekojíte o koľkej sa vám budia deti na prvé ranné mliečko.U nás niekedy aj o 5 -tej.Tak neviem či to mám brať ako raňajky a už potom kasika desiatu alebo kolo 8 dať ešte mlieko? Na desiatu dávam ovocie a to ho ale zase do obeda nezasýti.

karin1234
19. mar 2012

@frick ahoj, mne sa budí o pol 6. ale aj cez noc este pije 3-4krát.

ewana
19. mar 2012

@frick mne sa budí rôzne, ale je to v čase od piatej do siedmej, dám mu mliečko, a potom hneď zaspí ešte do deviatej... Ale beriem to ako raňajky. Potom mu dávam o jedenástej ďalšie jedlo...

ewana
19. mar 2012

@janula18 ja som Ťa tu našla už dávnejšie, ale nepriznala som sa 🙂

ewana
19. mar 2012

@lutia my sme tú kefku aj so vzorkou Elmexu dostali v dmke zadarmo v rámci babybonusu. Keď vyplníš prihlásku, aj Ty dostaneš 🙂

lutia
19. mar 2012

@ewana aha tak dakujem za radu 🙂

lutia
19. mar 2012

@frick nam sa maly budi od tej 6 do 7hod., mame stale medzi jedlami rozostup 3hodky a skus nieco k tomu ovociu pridat aby ho viac zasýtilo (ja napr. do presnidavky pridavam destske keksiky rozdrvene)

veroninika
19. mar 2012

my si umyvame zubky pri rannej hygiene, cize zubky, ocka, tvaricka, rucicky poumyvame, nakremikujeme, oceseme, oblecieme ...

monram
19. mar 2012

Ahojte, aký mliečny produkt dávate po prvý krát?ktorý je ten naj pre deti?

kackacatko
19. mar 2012

@jajka81 Mlieka mám dosť, veď pri takej stimulácii moje cici robia mliečko ako divé. Malá je neustále v pohybe, tak potrebuje aj viac jedla. Už to neriešim, keď chce, vždy jej dám.

katulka2222
19. mar 2012

Ahoj maminky! Pridavam sa k vam konecne uz aj aktivne, pasivne som na tychto strankach od zaciatku 🙂 Velakrat ste mi pomohli a teraz by som sa aj ja chcela byt sucastou tejto skvelej skupinky. Vsetky vas zdravim a prajem krasny vecer!

sliver
20. mar 2012

@monram - ja som začala bielou activiou, lebo mi kamošky povedali že ich detičky to lubia, lebo je sladka...

lutia
20. mar 2012

@monram ja mam ovocne jogobely