icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

olinecka22
22. mar 2012

baby moja mala sa mi dnes 1x vycikala a aj vykakala do nocnicka 😀 😀 😀 😀

jajka81
22. mar 2012

@olinecka22 Gratulujem 🙂

lutia
22. mar 2012

ja som akurat vcera malemu kupovala topanocky a cislo 19 a ako som sa teraz docitala tak ze by mali byt vyssie (a este k tomu ta medzera - no isto tam nemame medzeru na prst ale maly sa nestazoval ze ho to tlaci a 20-ky sa mi zdali az prilis velke)...no ja som kupila botaskove boty a prave nizsie kvoli obuvaniu aby som sa naucila a nneublizila mu ked mu budem po prvy, druhy a atd krat obuvat topanocku a dodavam k tomu ze mi este nechodime a kupila som ich kvoli tomu ze je teplo a aby som ho nemusela mat stale zabalene do fusaku ak budeme na prechadzke

katkatt
22. mar 2012

@lutia tlacit ho nebudu,len zachvilu dorastie nozicka a bude treba vacsie. Do kocika na sedenie/lezanie je to uplne jedno, my nosime len capacky zatial.

lutia
22. mar 2012

@katkatt my mame tiez take ustrikovane botenky co mu ustrikovala teta....ake nakolko je to len z hrubsej vlny tak som chcela nieco menej prevzdusnujuce aby mohli byt nozky aj "vonku" vede uvidim ako rychlo mu budu rast nozicky a kolko nam vydrzia...tak to bol prvy nakup topanociek a neviem im odolat a este k tomu som kupila dvoje 🙂 uvidimeee

karin1234
22. mar 2012

ahojte kočky, chcela by som sa vás opýtať aký máte názor na podávanie kravskeho mlieka, ja dávam UM nutrilon, no a neviem či môžem použiť kravské na prípravu pokrmov alebo radšej počkať kým bude starší. niektoré maminy používajú a niektoré sú zásadne proti. dakujem za každú odpoveď.

barca127
22. mar 2012

@karin1234 ahoj tak myslim ze rozhodnutie je len a len na tebe ....ja som uz vyssie pisala ze ja uz kravske plnotucne na pripravu pouzivam,radila mi to aj doktorka a myslim ze je dobre si v malych mnozstvach pomaly na vsetko zvykat

karin1234
22. mar 2012

@barca127 tak to dávaš do jedál iba?

ellenie
22. mar 2012

babenky, daváte svojim drobcom topánočky??? Lebo dnes ma predavačka v obchode s detskou obuvou prekvapila a povedala, ze pokial mala sama nechodi, nemam jej davat topanky. No ale videla som spustu mamiciek, co dali svojim detom na nozky uz botasocky alebo ine topanocky a pritom este nechodia. Tak nechapem, mozem jej topanky davat alebo nie?

katren
22. mar 2012

@ellenie my tiez este nedavame....dvojo ponoziek a ficime 😉

zora256
22. mar 2012

@karin1234 Ahoj!
Ja som utorok začala dať na noc,keď ho ukladám spať dávať kravské bio,chodí u nás mliečny exspres,tak z farmy nosia autom mlieko.A celkom mu chutí,tak mi moc teraz už ani nechce Ha Nutrilon z obchodu mu dávať nechcem,lebo sú vňom konzervanty a je aj drahšie,a toto som prevarila a je ok.Keďže nie je alergik,tak som sa rozhodla prestať dávať Ha mlieka,a tak prejdem zrejme na kravské a ďalšie mliečne výrobky.

zora256
22. mar 2012

@ellenie Ahoj!
Ja som kúpila domácu obuv,tie aké sa nosievajú aj vškôlkach až nato,že nie je s gumou ale so šnúrkami,kvôli chodúľke ale aj do kočíka mu dám,aby mu na nožička nebola zima a aj sa stavia na nôžky,tak aj vonku na dvor keď vijdeme tak ho sem-tam dám na nôžky,a v nútri pri hraní a papaní mu ich vyzujem a aj keď ho dám spať počas dňa,náš zatiaľ nosí 12a1/2.Capačky som nedostala tuná nikde☹jedny mi sesternica dala k Vianociam štrikované s nešmýkacou podošvou sú super ale ich vyrástol 😔 ,tak preto som tie zdravotné tenisky kúpila,aj klenbu v podošve majú a aj sú vysoké,a krásne máme ich medzi fotkami v albume s chodúľkou.

katkatt
22. mar 2012

@ellenie ano, staci az ked chodi. Je to len moda, vyfesakovat dieta, ale uplna zbytocnost. 😉 Proti zime netreba botasky do kocika, ani topanky.

barca127
23. mar 2012

@karin1234 ano robim z neho krupicu, zemiacky na obed a tak dalej

ewana
23. mar 2012

@ellenie ja tiež nedávam, lebo aj tak mám asi len také, že kým mu obujem druhú, tak tú prvú si vyzuje 🙂)

frick
23. mar 2012

ja dávam občas capačky len aby bol feši 😀 keď ideme na návštevu ale inak máme napletené ponožky aj so šnúrkami okolo členku a zaväzujem mu ich lebo všetky ponožky vždy vyzul 🙂

gadget.tt
23. mar 2012

@ellenie ja topanocky davam odkedy nie je v overaly - asi od polky januara.. inak by mu nozky omrzli, mam klasicke celokozenne od Batu s pevnou podrazkou a na bezkanie mame tenisky-capacky, nakolko sa tiez stavia na nozky a skackame aj vonku na chodniku... mame nozku 11 cm velku a velkost topanociek je 19 - 12cm a uz mam aj kupenie velkost c.20 12,5cm...ale tie 19tky nam budu dobre asi aj do rocka, velkost 20 je tak na 12-18, ale je to individualne... myslim si, ze ponozky by boli asi malo, nakolko my uz nepouzivame ani deku ani nanoznik, uz len sedkame v kociku ako sme obleceny...

lutia
23. mar 2012

@ellenie ja som tiez ako som uz pisala kupila tento tyzden topanocky aj ked nechodime a to len z toho dovodu, ze ked uz nebudeme v overali tak aby mu nebola zimka na nozky a dat len hrubsie ponozky sa mi zda pomerne malo ked ich nema zakryte...

janula18
23. mar 2012

@ellenie no von je to zbytočné ked sedí len v kočíku, a na doma ak sa už postaví tak treba aby mala pevnú nôžku. Naši doma chodia v kožených sandálkach s plnou pätou, lebo sa už hocikde postavia tak aby mali stabilitu

katuska169
23. mar 2012

uz sa mi zacina moja mala pustat chodit,konecne 🙂

maruska.s
23. mar 2012

@karin1234 mne povedal nas doktor detsky, ze od 10.teho mesiaca kravske mlieko...tak neviem

karin1234
24. mar 2012

@maruska.s ahoj, môj drobec dostal horúčky, zvracal, dostalal nejakú virozu, tak som bola s nim u dr. a aj som sa jej pýtala na to, mne povedala, že keď máme v rodine alergiu tak kôli tomu nech počkám do roka. ale tiež si myslím, že ak niekto nemá alergie v rodine tak by som dala už aj skorej.

frick
24. mar 2012

@karin1234 môj už KM pije kukni o 1 str.do zadu. 🙂

daduska881
24. mar 2012

@frick ahoj a kupujes KM normalne s obchodu 3,5%?a kolko ti asi vypije za den,tiež som nad tym už rozmyšlala,ale nieje ešte skoro?

maruska.s
24. mar 2012

@karin1234 my davame zatial UM, uvime, asi pockam do toho 10.mes. Tak skore uzdravenie prajeme, my uz mame virozu par tyzdnov za sebou. Trvala jeden den na druhy uz bolo dobre.drzkajte sa 😉

frick
24. mar 2012

@daduska881 Kupujem to 21 dňové.Vyrába ho Rajo a ano 3,5 %.Ja to poviem tak. keď som dávala UM vypil málinko.Teraz pije na jednu dávku 210 ml 3až 4x za deň ako kedy.keby bolo sáčkové 3,5 kupujem to ale u nás je len 1,5%.A keby máme automatové tak určite dávam to.Či je skoro to ti neviem povedať.Ono sa odporúča v neskoršom veku hlavne pre to lebo dieťa už papá viac príkrmov a tým pádom dostáva v strave viac železa.To je dôležité pri zavedení mliečnych výrobkov.Keď sa začne dávať skôr napr.4-5 mesiac dieťa ešte len príkrmy ochutnáva takže toho železa moc neprijíma.I keď ja som začala medzi 6-7 mesiacom snažím sa mu variť tak aby toho železa v strave mal dostatok.A ešte je dôležité aby dieťa dostávalo aj céčko to zase zabraňuje aby sa z tela to železo vyplavilo.či začneš teraz alebo neskôr to už je na tebe. 🙂

karin1234
25. mar 2012

@maruska.s ahoj, ďakujem pekne, už je na tom lepšie teploty už nemá a už aj čosi papá, len zase čosi lezie na mňa 🙄 asi ma porazi 😖

daduska881
25. mar 2012

@frick Dakujem 🙂 tak uvidíme,možno ešte nejaky ten mesiac počkame alebo ked dopapa UM čo máme otvorene tak mu možno skusim dať take plnotučne a uvidime 🙂 bo na krupičku a do varenia použivam to plnotučne mliečko a nič mu stoho nieje 😉

maruska.s
25. mar 2012

@karin1234 ach jo, furt cosi... 😒 to pozname, ked to preslo malemu, tak o dva dni ja s manzelom...a tak furt dokola ☹ drzkaj sa, skore uzdravenie, aspon to pocasie nas teraz tesi 😉

ewana
26. mar 2012

je tu ešte nejaké dieťa čo neštvornožkuje ani nesedí? Náš malý sa plazí po dome ako blesk, aj sa dáva na štyri a rozčuľuje sa že sa neviem pohnúť, ale proste nevie na to prísť...