icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katren
18. apr 2012

@janula18
@mj30 ja som bola tyzden pred skoncenim materskej a teta ma sfukla, ze mi nemoze dat este potvrdenie, ze co keby sa este daco stalo.....no proste nevybavila ma....musela som ist o tyzden zas... 🙄

mj30
18. apr 2012

@janula18 nie ja som isla na socialku a dali mi ho a potom som isla na UP

jajka81
18. apr 2012

@daduska881 Nam doktorka povedala, že kanavit len prvé 2 mesiace u kojenych deti...

jajka81
18. apr 2012

@olinecka22 Ja už len roztlacam vidličkou, aj zeleninu aj mäso a Risko si zvykol. Najprv ho napinalo a väčšie kúsky vypluval, ale časom si zvykol a teraz má praveze najradšej tie väčšie kúsky a baví ho prezuvat.

jajka81
18. apr 2012

@janula18 Mne materská koncila v januári a rodičovský som si vybavovala začiatkom decembra a bolo to v pohode, potvrdenie mi normálne dali.

janicka83
18. apr 2012

@janula18 ja som si bola vybavovať rodičák o mesiac neskôr ... chcela som mať 2 rodičáky spolu, aby to nebol veľký skok z materskej na rodičák... 😀

lutia
18. apr 2012

@janula18 ja som bola az ked mi materska koncila - tak mi povedali na upsvar a nakoniec som zistila ze som prisla aj tak o tyzden neskor...a myslim ze spatne sa moze vyplacat pol roka - ale s tymto som si neni na100pro ista

ewana
19. apr 2012

@janula18 v Prievidzi na UP mi žiadosť o rodičovský nepodtvrdili skôr, než mi skončila materská, tak tiež som musela ísť dvakrát. Ale čas na vybavenie rodičovského je pol roka po skončení materskej, tak máš časuuuuu 🙂

janula18
19. apr 2012

@ewana dik evka. Len peniažky treba tak to chcem vybaviť čo najskôr aby mi následne po materskej išla rodičovská. Tak dúfam že sa tam na budúci týžden dostanem nech to mám už vybavené a z krku. A ako Samko,však keď prídeš do PD tak sa ozvy, môžme sa stretnúť

ewana
19. apr 2012

🙂 joooj no minulý týždeň som bola celý v PD, ale inak moc nechodím, lebo naši sú v Anglicku, tak len keď prídu. Najbližšie asi až v auguste. Inak Samko v pohode, len treba dávať naňho veľký pozor, lebo všade sa chce postaviť, tak už popri ňom toľko nestíham ako doteraz 🙂 No a Ty to musíš mať teda fakt riadne dohliadať teraz na dvoch 🙂))

frick
19. apr 2012

baby keď už ste pri tom rodičáku tak ako je to s tou ohlasovacou povinnosťou na zdravotke.Už ste boli niektoré? čo k tomu treba?

sliver
19. apr 2012

@frick - to je čo?

kočky čo piju vaše detičky? čajík alebo vodičku???

janicka83
19. apr 2012

@frick aj mňa by zaujímalo čo to je???
@sliver moja malá pije feniklový čaj buď teplý alebo aj studený, keď sa mi ho nechce zarábať, tak jej dávam vodu, dokonca keď ma zbadá, že ja pijem z pohára, tak chce aj ona a celkom sa jej darí...zatiaľ som jej ani neskúšala dávať tie ovocné šťavy, ktoré sú dokonca vhodné od 4.mesiaca

sliver
19. apr 2012

@janicka83 - moja pije čajík hipp, fest ho miluje ale je sladký a rada by osm ju naučila na čistu vodičku no netuším ako 😒 😒

ewana
19. apr 2012

@sliver čože?? o tom ani neviem 😲oo

ewana
19. apr 2012

@sliver môj pije nesladené čaje Leros (majú v Tescu medzi bábätkovskými vecami, aj vodičku. Striedam mu to že jeden deň čaj a druhý vodičku 🙂 Ešte pred 2 mesiacmi mi nechcel piť vodu, a čaj len ten Hipp granulovaný, ale tam je aj cukor, tak som mu ho dávala len tak trošilinka... a potom sa už naučil aj nesladené,a teraz toho vypije až moc 🙂 Neviete teda koľko by za deň malo takéto dieťatko vypiť?

frick
19. apr 2012

@sliver
@janicka83
@ewana tak teraz ste ma zaskočili. Švagriná robí na sociálke a tá mi povedala že už po skončení materskej nieje zamestnávateľ povinný oznámiť to na zdravotnú poisťovňu ale my.Lebo on už za nás neplatí ale štát.Viac o tom neviem preto sa pýtam vás či neviete.A jedna známa mala s tým teraz problémy lebo jej zamestnávateľ to neoznámil a a zrazu musí dokladovať kedy bola na MD a RD ......tak som v pomykove teraz

sliver
19. apr 2012

@frick 😕 😕 😕 čoooo ved ja som od januára...

ewana
19. apr 2012

no mňa šibne, tak to tu teraz čítam, čo všetko ešte treba vybaviť, a ja že už mám všetko v poriadku ☹
http://baby-web.topky.sk/clanky/a3696-Prechod-z...

sliver
19. apr 2012

@ewana - normálne som v šoku...
ako v januári mi mm vybavoval rodičovský ked mi skončila materská ale žiadne potvrdenie mi nedoniesol... som maďar z tých vecí... to tam musím ísť teraz zase?
je tu niekto kto sa vyzná v týchto veciach???
pomôžte nám...

janicka83
19. apr 2012

@ewana no ja som pri prvej dcere ani jednu z tychto veci neurobila...jedine na Socialke som vsetky tie papiere, aj tie pri prechode z materskej na rodicovsku vyplnala s ostatnymi, ktore som vyplnala, ked sa dcery narodili...ale zdravotnu poistovnu som neriesila....asi si zajtra zavolam do prace, ci nahodou nenahlasovali prechod z materskej na rodicovsku, inak budem musiet ist vybavovat ☹

lutia
19. apr 2012

@frick som rada ze si sa tu o niecom takom zmienila a tak nam ostatnym napomohla aby sme mali vsetko oki 🙂)

frick
19. apr 2012

@sliver no veď ja tiež od januára a dozvedela som sa to nedávno tak som nevedela že čo stým len dúfam že nebudú za to nejaké penále
@ewana dík že si tu dala tú adresu
@lutia keď tí úradníci nám nič nepovedia tak si to musíme aspoň takto porozširovať 🙂
@janicka83 radšej si to over aj na zdravotke lebo tú moju známu naháňali po 9 rokoch lebo jej zamestnávateľ to vtedy neurobil a to ani vtedy nebola jej povinnosť to je vraj len teraz novinka od min.roku.a mala tam vraj pre to 500 e sekeru musela nanovo zháňať všetky potvrdenia

jamocka4
19. apr 2012

Naša malá začala pri kúpaní tak vyvádzať =( Doteraz vodu a kúpeľ milovala...

frick
19. apr 2012

@jamocka4 mne to začal drobec robiť pred týždňom ja už tiež neviem čo sním strašne plače len čo vojdeme do kúpelne.Tak ho od pondelka umývam len mokrou osuškou a uvidím v pondelok ho skúsim znova okúpať či sa to nezlepší.A ešte mi radili aby som do vaničky dala plienku a na nej ho skúsila okúpať vraj to zaberá ale myslím že asi pri menších deťoch.

lutia
20. apr 2012

@jamocka4 ja som sa tiez bala co bude maly robit ked ho dam po prvy krat do vane sa kupat...ale celkom v pohode, pozeral ze kde je a potom hor sa do kupania jeho sposobom - kopanie noziciek 🙂) a zatial v pohode a to som ho vcera aj osprsila aby som zmyla z neho penu a aj na hlavicku som mu osprsila a v pohode 🙂) tak uvidime do kym....
takyto pripad sa stal aj mojej sestre, maly sa rad kupaval a nemal problem s umyvanim hlavy - samponovanim a naraz z nicoho nic sa mu nesmel nikto chytit hlavy pri kupani - teda vlasky umyt a vzdy ked sa isiel kupat tak hovoril ze vlasky nie ...ale nastastie po niekolkych tyzdnoch sa to urovnalo a je vse oki....
nezmenili ste prostredie kde ste predtym kupali?

janicka83
20. apr 2012

@frick overené...mám teda zrejme zodpovedného zamestnávateľa, resp. mzdárku, nakoľko to mám nahlásené a nič nemusím naháňať 😵

renca31
20. apr 2012

@sliver ahoj! my pijeme vodu odzačiatku....skúšala som šťavy,lebo pije dosť málo, ale ani z tých nechcela viac, tak sme zostali pri vode...

majkauk
20. apr 2012

ahojte baby je tu nejake dietatko ktore sa nestavia na nozicky?moj maly ma 9 mesiace a 3 tyzdne,nestvornozkuje ani sa neplazi,z toho si velku hlavu nerobim,niektore deticky tiez nestvornozkovali a hned zacali chodit,ale mojho dam do chodacky a v pohode stoji,aj dozadu ide,ale ako nahle ho davam na nozicky bez nej ta sa nepostavi,hned krci nozicky a chce si sadnut,bojim sa aby to nebolo nic vazne,myslim si ze nema tie nozky pevne,ze su slabe,alebo ja neviem.....myslim ze v jeho veku uz by mal pekne na pevno stat,hoci len trosku.........mozno by som s nim mala nejako cvicit,neviete mi poradit?

olinecka22
21. apr 2012

@majkauk ahoj!moja mala sa postavi sama iba ked jej podam rucky tak sa vytiahne hore,ale samam odseba sa este nepostavi.a sa iba plazi dozadu a na 4 sa dava ale iba sa trepe dozadu a dopredu este sa nepohne.a ked ju postavim ja na nozky tak uz stoji sama celkom pekne