Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte mamicky, kolkokrat za den vam idu spinkat malicke/cki? Lebo moja mala uz par dni nechce zaspinkat rano okolo pol 10, ale predtym to nebol problem, tak neviem ci uz prechadzame na spanok iba raz za den alebo ako 🙂 Lebo mi krasne spinkala doobeda a potom este poobede okolo 15 hod isla, teraz to ma o nicom....
@ellenie nas len prednedavnom presiel z 3 (kratkych) spankov na 2, takze jeden spanok este dlho nehrozi. Ale ved vyskusaj a uvidis... ono sa to stale meni s vekom tie spankove potreby. Skus ju dat neskor doobeda a uvidis, ako sa ti to poposuva. Nas starsi zacal takto nejako spavat doobeda kratsie, len 30 min., poobede potom dlhsie a okolo roka sme presli na jeden spanok. Ale pamatam si to tazsie obdobie, ked jeden spanok bol este malo a dva uz vela. To treba nejako vydrzat 😉 resp. aj kazdy den inak som davala, ako sa mi zdal unaveny...
@katkatt
@lutia
@nika1985
mne mala zvykla spat doobeda tak 2 hodky a poobede to iste. Davala som ju vzdy medzi 9-9:30 a poobede medzi 14:30 - 15:00 hod. ale dnes napriklad vstala rano o 6 a zaspala mi az o pol 11 doobeda, vstala o 13:00 a odvtedy nic. Teraz o 7 som ju dala spinkat, tak som zvedava ci zaspi 🙂
@majkauk ahoj! naša sa včera postavila sama prvýkrát, odvtedy sa stavia neustále, akonáhle sa má čoho chytiť, hneď sa vyťahuje. Ale predtým takisto nechcela stáť, keď som ju postavila, tiež sa jej nožičky podlamovali, ako keby neboli dosť pevné...a teraz odrazu stojí pevne nohami na zemi! takže neboj, to príde a keď sa sama bude chcieť postaviť, tak to pôjde...😀
@ellenie no mne sa tiež mala posledné dva dni nejako mení v spaní...posledný týždeň si pospala 2x za deň...nakoľko ráno už má o 6 príhovor v postielke, potom unavená zaľahla o pol 10 a spala tak hodinku alebo max hodinku a 1/4 a poobede okolo 13 išla spať zasa a tiež ťahala tak hodinku, niekedy dlhšie, ale nie zasa veľa a večer o 19,30 už chodí spinkať... ale včera a dnes...doobeda tak pol hodinku a poobede včera až o 16,30 necelú hodinku, dnes doobeda 10,30 -11,00 spánok a poobede až pri prechádzke vonku o 15,45 do 16,30...a teraz už o 19,30 si išla oči vyškriabať, čo jej ten spánok chýbal....už aby si našla nejaký režim, inak je to na porazenie...prvá dcéra mi okolo roku začala spávať 1x za deň, to si potiahla min 1 hodinu, ale keď začala sama chodiť, tak sa unavila a potom ťahala aj 3 hodinky .... vše individi ..... ☹
@ellenie aj mojej malej sa to kazdy den meni.niekedy mi buva aj doobedu a niekedy ju mozem uspavat aj 2h a furt nic ako dnes som ju uspavala 2h a uz by bola aj spala a mm uz mala a furt sa nemohla ulozit.a niekdey mi buva aj 2h a niekedy mi buva ledva hodku.a vecer mi uz 19:45 buva.ale rozmyslam ze uz ju zacnem davat iba 1x denne buvat
moja sa zacala stavat achodit s drzanim za rucickami,len ona by uz chcela soma,ako ju drzim za rucky tak sa ma zacne pustat ako hrdinka,keby vedela uz sama chodit 😅 moja mala cez den sa este vypyta trikrat za den spat
my sme dnes boli na poradni a vazime 9,060 gramov a 73,5 centimetra,mame 8 zubov a tiez by sme uz najradsej chodili....
my máme 2 zuby,staviame sa o nábytok,aj štvornožkujeme,chodíme za ruky už dlhšie uf,ale toto že o nábytok je najhoršie asi....
Ahoj! V noci sa budíme 5 až 12x 😠 ! A to sme spali vždy dobre........ Vydržím, len ak by s tým ešte niekto takto bol tak nie je sám. 🙂
Ahojte, tak aj my máme v rodnom liste dátum 7/2011. Tomáško sa narodil o dva mesiace skôr a dnes má presne 9 mesiacov. Neplazíme, neštvornožkujeme, ale najradšej by rovno chodil 🙂 a Zúbkov máme tiež dosť - 7.
@zenabla ja som tiez Dominicku davala do chodaka a bez problemov sa mi sama pustila ked mala rok a 2tt, od 9 mesiacov chodila s nami za ruky.....tento druhy lenivec nie ze este neprisiel na to, na co ma nohy, on sa este len pre 2 mesiacmi zacal pretacat....kazdy ma svoje tempo.....
... a vedia Vaše deti napríklad dať pápá, alebo urobiť mooja, alebo ukázať aké budú veliké, a tak?...
@ewana my vieme davat pa pa 🙂) rucku drzi hoc jakej polohe a kyvka prstekmi 🙂) je uplne zlatucky taky na spapanie 🙂)) a vymojkovanie 😲 .....mojaaaa ho ucim ale on ma rad nausnicky takze zatial nemam sance pretoze vzdy vyhra nausnica 🙂)) a co sa tyka veliky - to spravi ked ho steklim pod bradickou 🙂)) ale par krat to ukazal babke ked ho to ucila a od vtedy na slovo velikyyyyyy - nic
@ewana moja mala vie ťap ťapušky,funet,plazit sa dozadu,papa,a ked sa niecoho drzi tak aj sama stoji a sama si vie pekne drzat flašku a sa s nej krasne napiť a dava sa na 4 😀
ahojte.takže náš drobec už štvornožkuje aj sa stavia pri nábytku a pri sedačke si aj precupká zuba ani jedného nemáme 🙂 keď ho držíme za ruky precupká celý byt vie ťap-ťap a keď sa mu chce dá aj pá-pá 😀 spánok sa nám tiež dajako mení.Spával od 9 do 11 a poobede od 14:30 do 16:30.Dneska aj včera dajako štrajkuje.takže zaspal až o 12:30.Od kedy sa stavia tak je zaspávanie a uspávanie des.stojí v postielke s hlavou opretou od únavy.Ja sa jedujem a on veľké rehoty že zase položím. 😀

@majkauk aj my patrime medzi Vas 🙂