Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@daduska881 Nam doktorka povedala, že kanavit len prvé 2 mesiace u kojenych deti...
@olinecka22 Ja už len roztlacam vidličkou, aj zeleninu aj mäso a Risko si zvykol. Najprv ho napinalo a väčšie kúsky vypluval, ale časom si zvykol a teraz má praveze najradšej tie väčšie kúsky a baví ho prezuvat.
🙂 joooj no minulý týždeň som bola celý v PD, ale inak moc nechodím, lebo naši sú v Anglicku, tak len keď prídu. Najbližšie asi až v auguste. Inak Samko v pohode, len treba dávať naňho veľký pozor, lebo všade sa chce postaviť, tak už popri ňom toľko nestíham ako doteraz 🙂 No a Ty to musíš mať teda fakt riadne dohliadať teraz na dvoch 🙂))
baby keď už ste pri tom rodičáku tak ako je to s tou ohlasovacou povinnosťou na zdravotke.Už ste boli niektoré? čo k tomu treba?
@frick aj mňa by zaujímalo čo to je???
@sliver moja malá pije feniklový čaj buď teplý alebo aj studený, keď sa mi ho nechce zarábať, tak jej dávam vodu, dokonca keď ma zbadá, že ja pijem z pohára, tak chce aj ona a celkom sa jej darí...zatiaľ som jej ani neskúšala dávať tie ovocné šťavy, ktoré sú dokonca vhodné od 4.mesiaca
@sliver môj pije nesladené čaje Leros (majú v Tescu medzi bábätkovskými vecami, aj vodičku. Striedam mu to že jeden deň čaj a druhý vodičku 🙂 Ešte pred 2 mesiacmi mi nechcel piť vodu, a čaj len ten Hipp granulovaný, ale tam je aj cukor, tak som mu ho dávala len tak trošilinka... a potom sa už naučil aj nesladené,a teraz toho vypije až moc 🙂 Neviete teda koľko by za deň malo takéto dieťatko vypiť?
@sliver
@janicka83
@ewana tak teraz ste ma zaskočili. Švagriná robí na sociálke a tá mi povedala že už po skončení materskej nieje zamestnávateľ povinný oznámiť to na zdravotnú poisťovňu ale my.Lebo on už za nás neplatí ale štát.Viac o tom neviem preto sa pýtam vás či neviete.A jedna známa mala s tým teraz problémy lebo jej zamestnávateľ to neoznámil a a zrazu musí dokladovať kedy bola na MD a RD ......tak som v pomykove teraz
no mňa šibne, tak to tu teraz čítam, čo všetko ešte treba vybaviť, a ja že už mám všetko v poriadku ☹
http://baby-web.topky.sk/clanky/a3696-Prechod-z...
@ewana no ja som pri prvej dcere ani jednu z tychto veci neurobila...jedine na Socialke som vsetky tie papiere, aj tie pri prechode z materskej na rodicovsku vyplnala s ostatnymi, ktore som vyplnala, ked sa dcery narodili...ale zdravotnu poistovnu som neriesila....asi si zajtra zavolam do prace, ci nahodou nenahlasovali prechod z materskej na rodicovsku, inak budem musiet ist vybavovat ☹
@sliver no veď ja tiež od januára a dozvedela som sa to nedávno tak som nevedela že čo stým len dúfam že nebudú za to nejaké penále
@ewana dík že si tu dala tú adresu
@lutia keď tí úradníci nám nič nepovedia tak si to musíme aspoň takto porozširovať 🙂
@janicka83 radšej si to over aj na zdravotke lebo tú moju známu naháňali po 9 rokoch lebo jej zamestnávateľ to vtedy neurobil a to ani vtedy nebola jej povinnosť to je vraj len teraz novinka od min.roku.a mala tam vraj pre to 500 e sekeru musela nanovo zháňať všetky potvrdenia
Naša malá začala pri kúpaní tak vyvádzať =( Doteraz vodu a kúpeľ milovala...
@jamocka4 mne to začal drobec robiť pred týždňom ja už tiež neviem čo sním strašne plače len čo vojdeme do kúpelne.Tak ho od pondelka umývam len mokrou osuškou a uvidím v pondelok ho skúsim znova okúpať či sa to nezlepší.A ešte mi radili aby som do vaničky dala plienku a na nej ho skúsila okúpať vraj to zaberá ale myslím že asi pri menších deťoch.
@jamocka4 ja som sa tiez bala co bude maly robit ked ho dam po prvy krat do vane sa kupat...ale celkom v pohode, pozeral ze kde je a potom hor sa do kupania jeho sposobom - kopanie noziciek 🙂) a zatial v pohode a to som ho vcera aj osprsila aby som zmyla z neho penu a aj na hlavicku som mu osprsila a v pohode 🙂) tak uvidime do kym....
takyto pripad sa stal aj mojej sestre, maly sa rad kupaval a nemal problem s umyvanim hlavy - samponovanim a naraz z nicoho nic sa mu nesmel nikto chytit hlavy pri kupani - teda vlasky umyt a vzdy ked sa isiel kupat tak hovoril ze vlasky nie ...ale nastastie po niekolkych tyzdnoch sa to urovnalo a je vse oki....
nezmenili ste prostredie kde ste predtym kupali?
ahojte baby je tu nejake dietatko ktore sa nestavia na nozicky?moj maly ma 9 mesiace a 3 tyzdne,nestvornozkuje ani sa neplazi,z toho si velku hlavu nerobim,niektore deticky tiez nestvornozkovali a hned zacali chodit,ale mojho dam do chodacky a v pohode stoji,aj dozadu ide,ale ako nahle ho davam na nozicky bez nej ta sa nepostavi,hned krci nozicky a chce si sadnut,bojim sa aby to nebolo nic vazne,myslim si ze nema tie nozky pevne,ze su slabe,alebo ja neviem.....myslim ze v jeho veku uz by mal pekne na pevno stat,hoci len trosku.........mozno by som s nim mala nejako cvicit,neviete mi poradit?
@majkauk ahoj!moja mala sa postavi sama iba ked jej podam rucky tak sa vytiahne hore,ale samam odseba sa este nepostavi.a sa iba plazi dozadu a na 4 sa dava ale iba sa trepe dozadu a dopredu este sa nepohne.a ked ju postavim ja na nozky tak uz stoji sama celkom pekne

@janula18
@mj30 ja som bola tyzden pred skoncenim materskej a teta ma sfukla, ze mi nemoze dat este potvrdenie, ze co keby sa este daco stalo.....no proste nevybavila ma....musela som ist o tyzden zas... 🙄