icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

ewana
25. máj 2012

@sliver strukoviny 🙂

jajka81
25. máj 2012

@tintinamartina Ja dávam kupovane kase, ale z UM sa to robí tak, že namocis krupicu (cca 2 cajove lyzicky) na 10 min do vody(cca 150ml), uvaris na hustu kasu, ocukris a nakoniec pridas urobené mliecko (cca 50 ml). Ja planujem dať kravske mlieko až po roku, obsahuje 10nasobne viac soli než materské mlieko, takze zbytočná záťaž na oblicky...

jajka81
25. máj 2012

Baby skúšali ste už sosovicu? Ak áno, ako ju upravujete? Treba to mixovat? Nevadia detickam tie šupky? A je lepšia tá hneda sosovica alebo ruzova? Ďakujem za rady. Tiež už hľadám inspiraciu...

sliver
25. máj 2012

@jajka81 - ja som skusila tu maličkú čo maju v DMke, no malá mi to vypluvala.... tak som vobec nepochodila 😒

tintinamartina
25. máj 2012

@barca127 presne nad týmto postupom som rozmýšľala, len doma sa na mňa divne pozerali, či mi netoto 😒

tintinamartina
25. máj 2012

@jajka81 ďakujem,,,, my máme v rodine silné alergie, tak sa akosi obávam toho krávského mlieka, aj pri prvej dcére som prešla na kravské mlieko až po roku....

tintinamartina
25. máj 2012

@katren a žiadne hnačky? nič? v pohode znáša kravské mlieko?

tintinamartina
25. máj 2012

@sliver hneď kuknem 😉

katren
25. máj 2012

@jajka81 tak mojim deťom nevadí nič, zjedia všetko, čo nezje ich 😀
@tintinamartina nie, naši su v pohode, dnes ráno Dominicka nevypilla svoje kakao, tak dopil Misko 😉

barca127
25. máj 2012

@tintinamartina ved takto robia puding normalne detickam u nas na detskom oddeleni v nemocnici

rianka7
25. máj 2012

@sliver ja uz nasmu obcas davam co papame my, lebo take co varim osobitne pre neho velmi nechce. papal napr. fliacky s kapustou, zemiakove placky, fazulovu polievku ale nesolenu, nekorenenu. ale on nie je velky papkac, malinko spapa. hlavne ked prideme k svokre, ta mu da skoro zo vsetkeho ochutnat. niekedy ma tym zlosti, lebo vie, ze so vsetkym nesuhlasim. a tak aby som nevidela do neho tlaci 🙄
@jajka81 nas uz papal sosovicovu polievku. kupujem hnedu sosovicu a ja uz dlho nemixujem, niekedy ani nepucim, spapa aj vacsie kusky, a tie supky mu nevadili.

rianka7
25. máj 2012

baby a to kupujete 3,5 mlieko?

sliver
25. máj 2012

@rianka7 - jojo moji rodičia su takí žeby do nej tlačili všetko... tak som párkrát mala výstup že ona nie je prasiatko tak si zvykli a už jej nedávaju nič....
áno kupujeme 3,5mliečko

janicka83
25. máj 2012

takže včerajšie tretie očkovanie prebehlo úplne super...síce sme si u dr. poplakali, doma som jej dala hneď čipku homeopatickú a octanové obklady, všetko ako za bežného dňa prebehlo, večer sa mi zdala horúca, tak dostala sirup...ale žiadne bolesti nožičiek pri chodení, len na silnejší dotyk dala poznať, že ju to zrejme bolí...som bola až úplne prekvapená, ako to znášala, lebo pri prvej dcére to bolo strašné, boleli ju nožičky, že si nemohla ani kvoknúť, nie to ešte loziť a táto úplný opak...som sa toho bála ako čerta a ono to prešlo celkom úspešne.... 😀 jaj, hneď je krajší deň, keď dieťa nie je mrzuté a rozdáva úsmevy aj napriek očkovaniu 🙂

mitka2007
26. máj 2012

@janicka83 tak to je super,ze ste to zvladli...nas to tretie ockovanie caka az v polovicke augusta...no ved uvidime...

mata455
26. máj 2012

Dnes sme sa konecne pohli dopredu naucili sme sa lozit po styroch doteraz sa posuvala stale do zadu a dnes jej to uz islo aj nakolenach od dnes musime davat vačši pozor uz sa dostaneme kde chceme 😵

lutia
27. máj 2012

uz skoro 3 dni sa vieme krasne posadit sami 🙂) jednym rychlym pohybom z leho do sedu....uz zacina tazsie uspavanie 🙂 :( a aj vyska postielky sa posunula o jeden stupienok nizsie a este k tomu sme sa aj snazili postavit na nozky 🙂 uz sa to bliziiiiiiiii

ewana
27. máj 2012

@lutia jooj tak to máš dobré že až teraz... náš stojí už 2 mesiace, takže pred každým spaním sa najprv 27-krát postaví v postieľke kým konečne zaspí 🙂 Aj tak raz za noc sa v postieľke postaví, a ráno tiež - najprv sa postaví a až potom zobudí 🙂)

lutia
27. máj 2012

@ewana ja si to uvedomujem, ze mam to "stasticko" 😀 ze sa maly az teraz posadil lebo potom nasleduje stavanie na nozicky a potom si len uzijem behanie za jeho ritusou 😀

olinecka22
27. máj 2012

@lutia moja mala sa sama postavi uz asi 2 tyzdne.tak sa teraz vsade stava a 4-nozkuje jak dabel.a za 2 rucky ide uz tiez jak dabel 😀

danka.k
27. máj 2012

baby len sa este vytesujte, ze sa vam len stavaju.. my za nasim uz mesiac behame 😀 😀 😀

frick
27. máj 2012

@ewana my sme na tom podobne už mesiac.to uspávanie je katastrofa lebo keď ho dám po stý krát ľahnúť strašná sranda 😀

minaz
27. máj 2012

ahojte, uz par mesiacov navstevujem tuto diskusiu, citam ako rastu vase deticky a ake pokroky robia. az teraz som sa rozhodla tiez prispiet. mam tiez julove dietatko resp. dievcatko Kristinku. je to nase prve dietatko a tak vsetko prezivame velmi intenzivne. preto som rada, ze existuje takato stranka, na ktoru si mozem chodit po rady. citam tu ako vase deticky zacinajú lozit a stavajú sa na nozky. 🙂 no moja mala uz pomaly zacina chodit sama. par krokov uz bezproblemov urobi bez nasej pomoci a velice ju to tesi. keby mohla chodila by stale....len my akosi za nou nestacime 😝 netusim, kde tak male dieta berie tolko energie 🙂

katkatt
27. máj 2012

@jajka81 ja varim zatial tu cervenu sosovicu, vacsinou so zemiakom, niekedy aj uvareny zltok nakoniec pridam. Zje, ale menej ako masovo-zeleninoveho prikrmu. Sosovicu s masom som este neskusala. 🙂 Ta cervena je aj skor uvarena.

lutia
28. máj 2012

@danka.k mas pravdu viem ze sa mozem zatial len vytesovat a ze mam este "volno" od nahanaciek 🙂

sliver
28. máj 2012

kočky dokedy sa používa detský prášok?
ináč aj vy máte bodyčka samý fľak? ide ma z toho prcnuť....

janula18
28. máj 2012

@sliver detský prášok podla toho ako je tvoje dieťa citlivé, skús dať obyčajný a uvidíš. Naši majú citlivú pokožku veľmi, znesú len jeden tekutý prášok, tak zatial nebudem meniť, a ja ho používam aj na svoju spodnú bielizen lebo tiež tam iné neznesiem.
Inak body som mala tiež samý flak tak som ich namočila cez noc do vanishu, potom som ich prepláchala a dala prať

danka.k
28. máj 2012

@sliver ja som nikdy nepoužívala detský prášok a pohoda

frick
28. máj 2012

@sliver Taktiež som nepoužívala nikdy detský prášok ani pri prvom ani pri druhom synovi 🙂

minaz
28. máj 2012

@sliver ja som používala detský prášok ale občas som prala aj v normalnom. teraz už aj na detske veci použivam normalny prášok - väčšinou lanzu. malinka mi má atopický ekzem, ale nepozorujem, že by jej to robilo problemy.