Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte, ja som ekzemova (deti nastastie zatial nie, ale preventivne davam pozor na stravu aj na kozmetiku, prasky a tak) a v tehotenstve som to mala v zime velmi zhorsene (mne vadia hlavne mrazy a potom saponaty a tak) a nechcela som vtedy brat kortikoidy, tak som skusala alternativy, excipial mastny krem velmi nezaberal, ale celkom dobre boli taky krem od A-derm s ovsom a od Cutishelp taky Konopny krem. Vsetko to je aj pre babatka vhodne. Momentalne len casto premastujem bambuckym maslom a je to ok. Inak je tu aj tema na koniku o atopickom ekzeme.
@zora256 - jojo som dosť unavená niekedy... niekedy si musím poobede s nou lahnuť lebo ináč by som sa asi zložila.... tiež som sama s maličkou, mm chodí večer ked si malá už ide lahnuť noa cez víkend sa snažíme niekam vypadnuť nech nie som stále zatvorená doma... staré mamy nepomáhaju 😒 vobec... niekedy mám nervy a depky ale čo už to asi patrí k tomu, potom sa ten moj krpček na mna zaškerí a už mi to nevadí....
@sliver Ahoj!
Tak ja sa aj rozkryčím aj na mm a aj namalého občas,keď stále hádže hračky na zem,a stý krát musím vstať z postele a dvíhať ich a ak si chvíľku ľahnem na posteľ že sa natiahnem tak rukami máva aby som ho vzala na ruky z chodúľky a mrnčí,a ani s hračkami sa pri mne nechce hrať len by šiel von stále niekam,a ja sa cítim ako mŕtvola už,ach jaj,a ak sa rozbehne sám,tak sa nabehám za ním,lebo behá aj tak keď ho držíme za ruky,proste neposedko 😅 .Tak tie naše starké mi psychicky len pridávajú,oni to tak robili,a nie tak atď,a oni boli tiež samé a na dve deti atď,no a to mi vôbec nepomôže,tak mám občas radosť keď som sama na malého a občas poteší keď prídu hoc len na 30-60min.A to nič svokor knám ani nechodí a tvrdí,že som lenivá,lebo nevarím denne,ale na viac dní,a že nemám stále poriadok keď svokra príde,zato ja nemôžem,keď upratať nie vždy sa mi dá pri malom,väčšinou len keď spí,čo už zrejme to tak býva u každej maminy na plnom úväzku 😀
@zora256 - netráp sa a kašli na to... u nás je to presne tak isto!!!
upracem ked stíham, varím na dva-tri dni... tak nech nechodia ako sa nervovať z nich
to robím hrdinku ale niekedy mi to príde luto ked vidím kamošku kde jej svokra príde denne pre malu a zoberie ju von a ona si može robiť čo chce dve hodiny.... ale nevadí, budeme na seba HRDÉ ako to zvládame...
ved to robíme pre načich krpcov 😉
zora256 ahoj, nikdy by som nedávala svojej dcére niečo čo by jej mohlo škodiť. po každom novom pokrme, ktorý som jej zaviedla do stravy som si odsledovala, či jej robí nejaký problém. malinká mala ekzém už ovleľa skôr ako som jej začala dávať kravské mliečko.
@sliver Presne ako píšeš🙂 Mňa už susedia aj majú za hrdinku,hoc ma ľutujú,že som sama s malým,keďže mm stále robí,buď v práci alebo doma,na pár sekúnd alebo min.je smalým,ak musím ísť na wc keď je doma a ak nie tak malý mi sedí v stoličke na kŕmenie v kuchyni alebo na koberci v kúpelni pri mne,podľa času,či je unavený alebo sa zahrá sám pri stole.Ale aspoň sa nestarajú do výchovy.Hoc ako píšeš,aj ja mám známu ktorej tiež svokra vezme malú aj na 2h a ona si robí čo chce alebo druhá ktorá malého vezme,len aby ona s jej synom boli sami spolu 😝 ,kiežby sme my mohli čo len pol h byť sami spolu 😅 ,aj keď spí mm radšej robí niečo v záhrade a okolo zvierat,než by sa kumne pritúlil,čo už chlapi 😔
@minaz Ahoj!
Tak zrejme má citlivú pokožku,netvrdím,že to musí byť mlieko,len že alergia sa môže krýžiť aj s potravinou.A detská alebo alergologička Ti určite vedia pomôcť s ekzémom,to môže mať veľa príčin. A sú rôzne ekzémy,je aj chronický a atopický.Ako píše katkatt tu na Mk sa píše o atopickom ekzéme,tak pozri,možno dostaneš tam odpoveď čo stým,mne našťastie advantan pomohol od alergologičky pred tehotenstvom,a od vtedy ho nemám.Ale tak deti to majú iné,citlivejšiu majú pokožku a tenšiu.Prajem skoré vymyznutie 😉
@minaz Ahoj my mame tiez ekzem, mame ho od cca 1,5 mesiaca a tiez sa nam to zacalo robit na lickach, ked boli tie horucavy ... pouzivali sme Holtov krem aj pomohol, no neskor uz nie, pediater nam dal tiez Excipial, no zhorsilo to, tak som isla ku koznej a ta ma teda nepotesila, nakolko je to atopicky ekzem a ten uz bude mat do konca zivota (mame to na ramienkach a stehnach, take drobne pupaciky, ako krupica - ostatne telicko mame ciste)... pouzivame na premastovanie kyselinu mliecnu - rano a vecer a kupeme sa v hypermangane (vodu zafarbi na ruzovo az cyklamenovo) to je na dezinfekciu a tiez mame chtiol pastu, ta je ked sa objavia fliacky pod krkom, kolienkom...dostali sme aj kortikoidy, ale tie obmedzujem na minimum... inak nam dr. povedala, ze stav sa bude iba zhorsovat alebo zlepsovat, ze sa toho uz nezbavime... teraz to mame celkom pekne a papali sme aj jahody (co by sme nemali), ale nezhorsilo sa to... myslim si, ze z mlieka to rozhodne nie je, my sme kravske este nepili stale sme kojeni...
@gadget.tt my sme boli pri kožnej ked mal pol roka a mal nejaký ekzem, a povedala nám ze atopicky ekzem sa dá určiť až od 3 rokov! Skôr sa to len mysli ale vôbec to atopicky nemusí byť. Nám dala nejaké maste, ktoré prd zabrali, kúpila som konopnu masť a tou som ho ponatierala a zabrala mu pekne. Ak máš možnosť kúpiť tak ju vyskúšaj.
dneska sme sa za pomoci nabytku postavili 🙂 a to bolo na navsteve rep. u babky 🙂 a ked som chcela zaznamenat videom tak sa mu uz nechcelo :( 🙂 a skusali sme melonik
@gadget.tt ahoj, tak my sme tiež na holtov krem a excipial reagovali podobne ako vy. kožná doktorka nám dala olejček do kúpela balneum hermal a masť afloderm a ešte nám odporučila natierať po kúpaní panenským olivovým olejom. malinkú som od narodenia iným olejom ani nenatierala. potom mi detská doktorka poradila obyčajnú modrú indulonu a tá sa nám osvedčila najviac. momentálne sme natom asi tak, že už máme len strácajúce sa ložisko na predlaktí jednej rúčky a počas tohto tepla sa jej objavilo ďalšie na druhej rúčke v lakťovej jamke. ale aj to už mizne. dúfam, že aj vám to pôjde už len k lepšiemu. ja malinkú tiež ešte stále kojím, ale asi od polovice drujého mesiaca som ju musela začať aj prikrmovať Nutrilonom, nakoľko som nemala dostatok mliečka. preto som začala aj s podávaním kravského mliečka skôr ako odporúčajú, a teda už od ukončeného štvrtého mesiaca. ale len preto, že kravičky chovajú moji rodičia a tak viem, že je to zdravé biomliečko. kupované a upravované mlieko by som jej určite nedávala. teraz malinkú kojím už len večer, v noci a ráno.
Ahojte kocky 🙂 trosku od veci....ale chcem sa s Vami podelit 🙂 cakame druhe babatko 🙂 mam aj obavy ako to zvladnem, aj sa tesim....ale s Bozou pomocu to urcite pojde.

@zora256 ano mas pravdu. je to moje dieta a ked vidim, ze mu nejaka vec nerobi zle, tak preco mu ju nedat. ja mu sice mlieko pit nedavam este, ale ked robim kasu tam ho dam, do omacok ho tiez davam a nic sa mu nerobi