Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@minaz mno ja naozaj neviem preco ma taky odmietvy postoj,pritom malu strasne miluje...sam je z troch deti...ja len strasne dufam ze sa to zmeni ved mat surodenca je na nezaplatenie ja som strasne rada ze mam surodencov ze sa mozeme jeden na druheho kedykolvek obratit a nechcela by som nasu bambulku o to pripravit...snazim sa ho neustale presviedcat o tom ze je dobre aby dietatko nebolo samo ,hovoria mu to vsetci naokolo ale s nim to ani nepohne :((ja len dufam ze len stale je hootvy z malej a ze sa to casom utrasie a on zatuzi aj po druhom
Baby taká som rada že nie som sama s tým jedením.Môj už sa tiež nenaje bez toho aby bežala reklama alebo najnovšie musí jesť len keď beží máša a medveď. tú miluje ale len tie časti kde sa spieva ale vytáča ma to lebo pri prvom som nebola zvyknutá na takéto maniere. Ale keď nič nepustím tak mi síce ústa otvorí ale vypľuje to.
@barca127 neboj on sa tomu poddá možno má len strach a skús ho stým otravovať neskôr aby sa ti nestalo že sa zatne úplne a už nepovolí do môjho muža som hučala tiež a to po 6 rokoch ale u nás to bolo skôr kvôli financiám bál sa či to zvládneme ale ja som už čakať nechcela.
@barca127 ja si myslím, že on sa musí len z toho všetkého spamätať a potom aj sám navrhne druhé bábo. veď keď je hrdým tatom dcérky, tak možno zatúži byť aj hrdým tatom synčeka. ja s mojím manželom sa momentálne ani tak nerozprávame o druhom bábätku, ale on vie, že máme stop na dva roky, tak aj preto to nerieši. ale ja viem, že určite túži mať aj syna. bo už keď sme si začali plánovať spoločnú budúcnosť, tak sme vždy hovorili o tom, že chceme mať minimálne dve deti. (a to ja som tvrdila, že chcem mať dve deti, chlapca a dievča a ešte aj naraz 😀) manžel je z piatich detí a ja z troch a tiež oceňujeme, keď sa môžeme na nich obrátiť.
@barca127 ahoj noo u nas je to presne naopak,manzel by chcel uz aj hned druhe babo,ale ja som po sekcii a tiez nechcem nic riskovat,strasne tuzim este po jednom dietatku,mame pomaly rocneho chlapceka a chceli by sme dievcatko,ale nezalezi na pohlavi,hlavne nech je zdrave a nech nie je dominik sam,po piatich rokov snazenia a jednom neuspesnom umelom oplodneni nechcem ostat len pri jednom,ale este pockam aspon pol roka,to uz bude mat maly rok a pol a vtedy sa zacneme snazit,noo ja si myslim ze sa nam to hned nepodari,len dufam ze na druhe babo nebudeme tak dlho cakat ako na prve.
@majkauk
@minaz
@frick dakujem bab za odpoved....ved ja vobec na neho netlaim ani sa o tom nebavime ,uzavreli sme to pre casom s tym ze nechame to ako sa to vyvinie...ale v poslednej dobe opat ked sa tato tema objavi(svokrovci alebo nasi ju vtiahnu) tak je opat zarito proti....alebo stale huci do mna preco neprťedam niektore veci po malej a ked mu poviem ze to nechavam pre druhe ze to znova kupovat nemienit tak mi len odvrkne ze ake druhe ..
@zora256 preeeesne ako u nas 🙂 nikto nechapal, ked som s nim chcela byt sama, ked isiel papat, iba manzel. Proste ked tam bol este niekto iny, tak sa len za nim obzeral, vsetko ine ho zaujimalo, len nie jedenie. A tak je to doteraz, ked tu niekto je, tak nepapa. Proste sa s nim musim zavriet sama, ked mame navstevu,aby sa mi napapal 😒 je to na nerv. Vcera na obed mi zjedol pol taniera polievocky bez hraciek, ale potom som ich uz musela pekne vytiahnut a tak to pekne dopapal. Musim mu ich proste dat, ak chcem aby nieco zjedol... ☹
@minaz Ahoj!
Tak lepšie počkať ako mať potom ťažkosti,neboj vydržíš🙂A Mne sa pekne prisal tiež len nemala som dosť času aby som sa najedla a pila dostatok tekutín a tak malý nepriberal ale chudol z mojho mliečka tak som ho musela prikrmovať a potom ma už hrýzol a nevedela sa prisať a odmietal prsníky,tak preto som ho prestal kojiť a kým som mala mlieko tak som odsávala čo som vládala a dala do um a tak aj tých pár kvapiek vypil,a vždy bolo menej,max čo som odsala bolo 15ml,takže málo:-/ale čo už ohlade som ho nechať nemohla a teraz na 10 a pol mesačného má 11kg a 73cm čo je dosť z 3500g a 49cm😀
@maruska.s Presne ako u nás hoc ja sa sním nezavieram,lebo ani to by nepomohlo:-/tak ho nechám tak nak im mrnčí,veď to nie je moja chyba,že je hladný a chce sa snimi zabávať,naraz sa všetko nedá,nechápem prečo nevedia zavolať pred príchodom,či môžu prísť alebo nie 😠 ,a ak je naozaj hladný veľmi tak by sa malo dieťa naučiť uprednostniť jedenie a potom sa zabávať,tak časom sa to snáď naučia,že im nič neutečie,kým sa najedia,a ak nie tak nak si mrnčí pri zábave,keďže iným jesť nechce,len mne a ockovi.
@barca127
@minaz
@majkauk Ahojte baby§
Tak ako aj vy aj ja som toho názoru,že treba aby bábo malo súrodenca a že mať ho je obrovským darom,hoc nie každé súrodenecké vzťahy sú dobré ale aj zo zlých sa dá veľa naučiť.Ja mám tiež dvoch súrodencov a nedala by som ich za nič.A ani môj muž nie je nadšený tým že ja narok chcem už rodiť☹čo už a zvisť ho je oto horšie,ždy vtedy chce keď ja nechcem,vraj určite preo chcem,lebo vtedy by som otehotnela a tak ďalej,nuž ani neviem presne kedy môžem otehotnieť,len proste mám občas hroznú chuť,ale čo už a byť odmietnutá je pre nás ženy horšie ako rodenie si myslím,nuž pre mňa asi hej...hoc rodenie nebolo najpríjemnejší zážitok ale netrvalo dlho,ako každodené odmietanie sexu a výhovorky je pozde skoro musím vstávať som unavený ,malý je ešte hore,atď.Čo už neviem kedy ho to prejde...
@barca127 Ozaj a počas tehu nemal odmietavý postoj k sexu?Možno to ho odrádza.Môj je si toho vedomí,on už od 7 mesiaca nechcel sex sotva 2 za mesiac sme mali a od 8 mesiaca vôbec,tak asi preto nechcú,aby sme boli tehotné,hoc myslia len na seba,som mu aj povedala,že ja myslím namalého aby nebol sám,a mal sa ským hrať.
@zora256 mno on nemal pocas tehu odmietavy postoj k sexu len prve mesiace sme skoro vobec nemali pretoze sme sa bli a hlavne on ale potom to bolo ok mozno aj castejsie ako predtym 🙂 takze tym to istotne nebude...on mi casto hovori ze je to na neho strasna psychycka zataz ten strach o malu ze on to nezvladne este raz
@barca127 Ahoj!
Tak to je zvláštne,že sa tak bojí od teba a aj o malú a drobčeka,môj ma nešetril ani vtedy keď som v 7 mesiaci okopávala a to som sa už od 32tt otvárala aj v nemocnici som 2x ležala týždeň,on sa proste bojí,že kým budem v pôrodnici musí dávať pozor na malého:-/,že ostane na jeho zodpovednosti.čo už každý chlap je iný,aký príklad mali počas dospievania taký si nesú do manželstva...
@barca127 my 2 babo az ked si poriesime samostatne byvanie pretoze byvame u svokrovcov a mame 1 izbu a neviem si momentalne predstavit ze keby som zostala 2x tehotna ako by sme sa pomestili,ale ked uz budeme mat samostatne byvanie co uz daco riesime tak dufam ze nam to vyde.a potom chcem ist do roboty aspon tak na 2r alebo 1,5r a potom 2 babo alebo az ked pojde mala do 1 triedy by som chcela 2.
@zora256 ahoj, myslím, že nie je dôležité koľko si ho kojila, ale že si urobila všetko preto aby si ho vôbec kojila. veď je už z neho riadny valibuk 😀 moja malinká má v 11mesiacoch 9900g a 77 cm a keď sa narodila tak mala 2970g a 50 cm. 🙂 ako doktorka povedala, bola len samá ruka samá noha 😀 😀
@zora256 tak u nás je to asi tak, že môj muž má viac chuť ako ja na sex. ale keď ja stále niečo riešim, keď nie malú, tak školu, keď nie školu, tak prácu a zase dookola to isté. a okrem toho som prišla na to, že ma aj antikoncepcia dosť ovplyvňuje. 😒 ale dúfam, že keď už budem mať po skúškach tak sa to trošku zlepší. 🙂
@zora256 ja ani neviem ako tento rok ubehol. na materskú som z práce odchádzala s plačom bo som si nevedela predstaviť čo ja budem doma celé dni robiť 😀 ale teraz si neviem predstaviť, že by som mala ísť na celý deň do práce. už to je pre mňa dosť, keď musím ísť na celý deň do školy 😒 a byť bez malej.
@mitka2007 nuž ja študujem externe a občas to bolo aj tak, že som ráno na deviatu mala byť už v škole a končiť sme mali až o 20,00......a to ešte hodina cesty ta a hodina naspäť. ale nikdy som nebola až tak dlho, vždy som sa snažila byť aspoň do kúpania doma. ale vďaka bohu bolo to len pár krát.
ahojte, my papavame v obyvacke pri telke a z dovodu ze radio nemame a ticho mi vadi a stolicku mavam v obyvke lebo sa mi tam zmesti 🙂 a papanie trva niekedy dlhsie a niekedy sup a uz nie je 🙂 ale tiez ma rad svoje reklamy - vtedy v ohradke sa prestane hrat a pozera 🙂) my sa uz stverame tiez..uz v ohradke sa sam stavia ci uz na hrazdicku alebo za okraje...a tie urazy - no tym sa nevyhneme aj ked...klop klop klop este neboli a ako tak pisete o druhom potomkovi - tak ja som len za jedneho...aj ked aj tento prvy bol nahodou (chcela som si este rok uzit volnomanzelstva)
@minaz Ahoj!
Tak mne po vyše 3mesiacoch z Hak bolo na nič,preto som aj prestala brať Hak,ajtak sex máme max 6x za mesiac,a v poslednom čase menej 3-4x za mesiac a zbytočne by som vyhadzovala peniaze na ne a ničilo mi to žalúdok.Keďže mám PCo,tak mi je lepšie bez nej,a aj tak je otázne že či budem môcť vôbec otehotnieť spontáne,aj z Duphastonom,keďže mi v lani pri prventívke povedal gynda,že je to horšie než pred tehotenstvom,tak uvidím.V septembri čo mi povie na preventívke,hoc dúfam,že už budem tehu a povie mi tú krásnu novinku a ukáže 😔 ,to by bola najsuper preventívka v mojom živote🙂
@lutia Ahoj!
Práve dnes som pozerala reláciu 9 mesiacov a tam gyndoš odporučuje aby deti mali súrodencov lebo jenináčikovia sú náchylný na chorobnosť,depresie a ťažšie sa zoznamujú a prispôsobujú v kolektívoch.Keďže dve deti sa dohadujú a dohodnú,aj pobyjú a naučia sa deliť,nie so egoistické atď.Proste veľa proti je byť jedináčikom,porozmýšľaj nad tým.A mimichodom,aj náš má rád reklamy a papáva aj v stoličke,aj na posteli,či vlone.A štveria sa v postieľke zatiaľ len do kľaku,keďže má 11kg,tak mu to ide ťažšie.
@zora256 no jo, je to veru tezke niekedy...este nas je taky, ze on mi neotvori usta, pokym nedozuje uuuuplne do konca susto co mal v puse 😒 uz som z toho niekedy na nervy ☹ niekedy ho krmim aj tristvrte hodiny. A toho sa velmi bojim, ze tak bude papat stale, Ked budeme mat druhe, tak neviem, ako to budem stihat...
@zora256 ahoj, tak možno teraz otehotnieš ani nebudeš vedieť ako 🙂 a dozvieš sa to až na tej preventívke. bolo by to pekné, keby to tak bolo 😉 ja som pred otehotnením nemala žiadne poroblémy ani s "mrchou" a ani HAK (okrem tej zníženej chuti na sex). skôr teraz pociťujem, že je to nejaké čudné so mnou, ale dúfam, že sa to upravý do stavu, aký bol predtým. 😒
@minaz chi-chi a nas je teda opacny extrem-aj ked ma 6 zubov, no vsetko pazravo hned zhltne az nestiham mu naberat z taniera :D
@lubkasungirl možno sa bojí, aby mu to niekto nezjedol....ak mu mamka z toho ujedá?! 😀 😀 😀

@barca127 ahoj, prečo má tvoj manžel taký odmietavý postoj k ďalšiemu bábätku? veď to je to najkrajšie čo človek môže v živote mať? musíš ho nejako spracovať 🙂