icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

maruska.s
11. jún 2012

@zora256 v to dufam, ze sa to upravi, ze bude lepsie papat casom, alebo ze sa dovtedy nauci sam, ako vravis, aj ked moc ruzovo to s nim v tomto nevidim ☹ vasi uz papaju nieco sami? lebo nas teda nie

jajka81
11. jún 2012

Ahojte baby. No my by sme mohli o trucovani napísať knihu :( A viem, že je to moja chyba, lebo som mu doteraz všetko dovolovala...ale teraz to už Risko trochu prehana a budem to musieť stopnut. Vždy keď niečo nedostane začne hrozne plakať a vrestat a sa metať. A poviem Vám, je pekelne vytrvaly. Asi skúsim začať praktizovat ten uprety pohľad a zvýšený hlas. Bitie u nás asi fungovať nebude, kedže Riso má rad keď ho bacame po plienke 🙂

jajka81
11. jún 2012

@maruska.s Moj maly papa sám len chrumky a rozok. Som rozmýšľala, že by sa mal už sám začať učiť papat, ale zatiaľ sme to neskusali. On je taký bordelar, že to by som ho musela krmit asi vo vani 🙂

minaz
11. jún 2012

@maruska.s tak to si dobre na tom 🙂 no moja malá dnes stále len že "ham, ham" a keď som jej priložila lyžičku k puse tak sa mi odvrátila 😒 horko-ťažko som do nej niečo dostala ☹

zora256
11. jún 2012

@maruska.s Ahoj!
Tak 10 mesačný určite sám nepapá,a viac detí nemám,zatiaľ.Tak verím,že by sa rád naučil sám papať,ale ja nechcem všetko čistiť po ňom,keďže si dosť nepresne trafí do úst aj to všeliako,len nie tak ako sa má🙂Prázdnou lyžičkou ovšem skúša😀

katren
11. jún 2012

@maruska.s nas iba rohlik a chrumky a tak...Dominicka sa naucila cca v 15 mesiacoch sama, teraz skusa uz aj nozikom krajat 😉

lubkasungirl
12. jún 2012

nas papa sam syr,chrumky,piskoty,chlieb-kusky,sunku - on chce sam :D

mitka2007
12. jún 2012

moj papat sam nechce...raz si z toho odhryzne a hodi to na zem...

maruska.s
12. jún 2012

@jajka81 u nas je to podobne a teraz sa naucil mi vypluvat...napr. dnes mam celu ohradku z cokoladoveho pudingu a to bola len tretia lyzka 😠 uz nikdy viac papanie v ohradke

maruska.s
12. jún 2012

@minaz vies co, nas ma tiez dnes biedny den na papanie, rano o 6tej mliecko, od vtedy mozno tri odhryznutia kinder mliecny rez a par lyziciek cestovin s omackou. to je vsetko ☹

maruska.s
12. jún 2012

@zora256 vidis, to je dobry napad, musim mu dat skusat aspon prazdnou lyzickou, nech sa uci 😉 inak je taky pohodlny, vsak mama mu vsetko podrzi pekne tak, ako potrebuje, tak naco by si tu chrumku drzal sam, no nie 🙂

maruska.s
12. jún 2012

@katren joooj, to by som bola rada, keby aspon ten rozok sa snazil...musim ho asi viac nechavat skusat.. len ked on sa s tym len hra a trusi a tak ☹

monram
12. jún 2012

dnes očkovanie v 11.mesiaci za nami,trochu plaču,zatiaľ bez teploty,2 hodinový spánok....

olinecka22
12. jún 2012

ahojte baby!co mate nove?moja mala 4-nozkuje jako dabel,stava sa vsade a uz ide krasne za jednu rucku a uz sem tam urobi aj sama par krockov 😀

minaz
12. jún 2012

@monram ahoj, tak nás očkovali včera a malinká bola veľmi statočná. trošku plakala, ale len kým ju držali. Aj my sme zatial boli bez teploty a spinkala v pohode. len dnes po obednajšom spánku nechcela papať a trošku bola nekludná. tak som jej dala trošku nurofénu a od vtedy bola OK a aj sa poriadne napapala. trošku ešte mrnčí, keď jej to prelepujem octanovým obkladom, bo to má trošku opuchnuté a zapálené. ale inak je úplne v pohode. 🙂

zora256
12. jún 2012

@maruska.s Ahoj!
Tak robil aj môj zo začiatku,ale tak som mu to dala do rúčky a sám triafal aj s chrumkou do úst a teraz si už sám berie a papá,hoc piškóty nechce sotva oslintá a zahodí,chrumku aj odhryzne.A fľašku si nechce držať,len vtedy drží,keď chce cumeľ hrýzť na nej,piť iba ak ja držím,asi ju nevládze zdvihnúť:-/ale časom neboj sa naučia🙂Veď nikto učený nepadol z neba😀

zora256
12. jún 2012

@olinecka22 AhoJ!
Náš sa ešte len učí štvornožkovať,a za jednu rúčku behá a občas ho pustím na pár krôčkou,ináč by spadol,lebo neudrží ešte rovnováhu dlho ani v stoji,len na pár sekúnd.A vyšiel nám 4 zúbok,a ktomu predbehol ten ktorý bolo vidno skôr,hore na ľavo má 1 a 2 vonku a na pravo sa belie 2 ale ešte nie je vonku,len presvitá,aj na ľavo najskôr vyšla 2 a dnes 1,spodné má obe 1-tky vonku.

monram
12. jún 2012

@minaz Ahoj večer bola umrnčaná tiež ,navyše nám idu horné zuby asi 3 naraz!potom pekne zaspala ,uvidíme zajtra,boli ste aj vonku?

minaz
12. jún 2012

@monram boli sme aj vonku.....malinká si priam vyžaduje ísť von....ona by bola vkuse vonku, keby mohla 🙂

olinecka22
13. jún 2012

@zora256 my mame zatial 2 spodne zubky ale idu jej asi dalsie lebo v noci sa budi s placom a zasa zabuva bud len na rukach alebo na mlieku mm

zora256
13. jún 2012

@olinecka22 Ahoj!
Nám včera vyšiel 4 zúbok,ale vidno mu ďalší hore.A o 2 ráno sa posádza a nechce zaspť potom cez deň chodí skôr spať a večer medzi 7-8 už zaspí:-/potom skoro vstáva ráno po tom ranom icidente o 2 ráno vposlednom čase sa zobudí a nie an nie spať,len sedí aj hodinu a mrnčí,a reční darmo ho aj zo 3x dám na ležato aj um,či čaj,proste ho nechám potom buď v tme sedieť alebo pri nočnej lampe,a ja si pospím,kým si to rozmyslí a mrnčí viac,od únavy a potom spí,max do 7 rána:-/Neviem prečo začal takto vystrájať,od min.výkendu.Toto nerobieval a dnes už aj stál vpostieľke ráno.Už sa postavý aj pri našej posteli,keď ho posadím na koberec k hračkám,neposedný je.

lutia
13. jún 2012

ahojte, ja som uz mala modrinu na ruke co sa tak maly hyboce ked ho drzim ze ideme po vonku...dnes sa predviedol...babka ho mala na starost a on ju uplne znicil a aj on sam seba aj ked pohybmi to nedal najavo ale tym ze zacala byt z nicoho nic zly co uz bol unaveny a zaspal v postielke priebehu par min...tak uvidim kolko si pospi...aj my sme boli vcera vonku zakrytý deckou a sme si aj pospali ale dnes to v ziadnom pripade stale len prsi...a tymto prsanim si zvyka na plastenku na kociku 🙂 ale s tym malym otvorom sa mu to nejak nepozdava ale nemrnci len to natahuje 🙂)

olinecka22
13. jún 2012

@zora256 no moja mala sa zobudi v noci ale o 2 alebo nad ranom o 4 a je hore aj 2h.a zaspi potom pri nas v posteli a to ju mosim pokolisat v posteli a jej spievat a sa musi najskor aj vyjedovat a potom zaspi a buva tak do tej 7:30 a niekedy aj dlhsie

maruska.s
13. jún 2012

@zora256 vsak aj ja som uz skusala tak, ze som mu dala chrumku do ruky a tak som mu ju prilozila k ustam, aby vedel, co s tym ma robit, tak sa trosku snazil 🙂 a flasku si drzal sam, ked mal mozno len 4 mesiace a tak krasne papal a teraz sa s nou hra a rozlieva kde sa da, takze mu ju drzim sama, inak mu ju ani nedavam do ruky, lebo to by vyzeralo 🙂

renca31
13. jún 2012

Ahojte maminy! Tak my ešte stále nemáme to očkovanie za sebou, najprv sme mali soplíky a potom sme ešte počkali pre istotu a dobre sme spravili, lebo sme v jasličkách schytali nejaký dosť silný vírus, tri dni bolo veľmi zle, ale už to našťastie prešlo, len mala aj zlý krvný obraz z toho vírusu, takže budeme musieť ísť na kontrolný odber.....☹ bála som sa, lebo mali v jasličkách jedno dieťa s infekčnou mononukleózou a malá mala tiež také príznaky, ale našťastie sérologické vyšetrenie to vyvrátilo, takže to bolo niečo iné.....teraz musí byť aspoň mesiac z jaslí doma, tak sa pri nej striedame s manželom. minulý týždeň som bola ja, teraz je s ňou manžel a budúci týždeň zase ja....potom uvidíme....dúfam, že kontrolný KO bude v poriadku, vyzerá to, že je aj chudokrvná, takže asi budeme brať nejaké železo...podľa toho, ako dopadne teraz kontrolný odber.

katulka2222
14. jún 2012

@zora256, @olinecka22 Baby u nas je to tiez podobne, Tobi sa zobudi o tej 2-3 a potom hodinku nic, len sa prevaluje v nasej posteli, rozprava alebo sa posadi a chce vstat a skakat. Ja neviem, co to maju tie nase deturence za obdobie. Ale samozrejme rano najneskor 6.30 hore 🙂

zora256
14. jún 2012

@katulka2222 Ahojte!
Tak musím odklopať,klop,klop...dnes ráno sa nezobudil a nesedel,ale pekne spinkal a vstal pred 7 ráno🙂Tak dúfam,že toto obdobie je za nami 😔

frick
14. jún 2012

@katulka2222 Tak mne toto robí už mesiac s prestávkami a ráno o 5 sa zobudí naje sa už nezaspí a do 8 len mrnčí. Asi zúbky .má len 2 ale snáď už čoskoro vylezú ďalšie lebo som na prášky. Tie prvé mu tiež takto dlho liezli

lutia
15. jún 2012

dnesna noc bola nekonecna - maly sa zacal stvornochovat v postielke a aby to nestacilo tak si aj par krat sadol a co bolo naj tak sa aj postavil...a zo zaciatku v polospanku a potom ked zistil ze svietim svetielkom tak sa nacahoval za nim...az ked som mu dala podbradnik do ruky az potom zaspal....

olinecka22
15. jún 2012

@lutia moja zspala uz o 19:130 a sa zacala o 20:30 sa zacala prevalovta,potom si sadla,postavila a potom asi pol hodku len mrncala a bola hore do 22h a potom sa mi nejako podarilo uspat v nasej posteli a som ju prelozila do postielky a buvala asi tak do 3h rana,som jej dala mm a buvala do 6:30 uz bola vyspana.a potom zaspala si o 9h rano na pol hodku skoro 🙂 .ach jaj tie zubky 😀