Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@frick Ja tiez myslim, ze su to zubky. My mame zatial tri, ale teraz by dal do pusy asi vsetko, papa si vsetky prsty naraz, ako ked bol malinky, obzuva vsetky snurky, vsetkooooooo. Ved snad ich to skoro prejde. Dnes som ho dala o pol 8 spinkat a do pol 9 skakal v postielke, potom v nasej posteli, az kym nebol chudatko uplne hotovy 🙂
Baby, co davate drobcom na olovrant...mne uz nejako dochadza fantazia. Nechcem ho velmi krmit sladkym, ale skusali ste uz nejaky puding? Aky by ste odporucali?
@katulka2222 ja som puding este nedavala, tiez si necham poradit, ale asi dam BeBe kakaovy atrosku hnedeho cukru...inak mi na olovrat iba zobkame sezonne ovocie alebo piskotky ci detske susienky, pripadne chlebik alebo domaci kolacik - bublaninka...
@olinecka22 Ahoj!
Veru tie zúbky,nám tento týždeň vyšli dve a ešte jeden sa tlačí,tak dúfam,že potom ,už bude prestávka na nejaký čas 😝 ,lebo takto zaradom je to dosť aj na deti,nieto na nás...
@katulka2222 Ahoj!Náš si aj v chodúľke musí pobehať pred spaním ,a len tak lieta...čo už musia sa asi poriadne unaviť,hoc sa snažím sním vonku chodiť pešo čo najviac a aj sa pohráme a predca akoby sa dobil kým sedí vkočíku cestou domov a kúpaním,že musí aj vo flotýrových ponožkách behať v chodúľke...
@katulka2222 Ahoj!
Občas uvarím aj puding vanilkový alebo ovocný dr.oetker,a chutí mu,nuž ja dávam jednotáčik na raňajky na obed ak máme navarené tak ztoho,už aj šošovocový prívarok,slepačiu polievku,alebo zeleninovú bez vegety,alebo ak nie je navarené tak výživu buď zeleninovú,ovocnú alebo mäsové,a na večer podľatoho ako je unavený buď výživu,alebo pribináčik,zatiaľ len vanilkové dávame alebo banánové,a ak máme banán,tak ten,alebo čerešne,jahody,a ak je unavený tak Nutrilon 3 mlieko 150ml,viac mi nezje.A koláče dávame tiež kysnuté s pudingom,alebo lekvárom,aj z lístkového cesta a v cukrárni aj jahodovú tortu s tvarohom zpapá.Občas aj z našej zmrzliny dostane a kornútok.A pritom všetkom mu dávam probiotiká Nutrolin pedtabs.
tak dnesna noc bola este horsia, maly sa zas posadzal a aby nebolo malo tak sa nacahoval za svetielkom (svetlo len do zastrcky) ked som zhasla tak spustil taky krik...ze keby sme byvali v byte tak su u nas susedia...ale nechala som ho vykricat co trvalo par min a potom ked som ho ulozila po 3krat tak sa konecne upokojil a zaspali sme 🙂 tak som zvedava aka bude dnesna noc...ochhhh
baby,co davate na ranajky drobcom?juj,o chvilu uz budeme mat doma ROCNE deti....uff,ale to uteka....
@zora256 tak to super ze mate dalsie zubky.my este stale nic ☹
@lutia ahoj.no moja mal tiez podala poriadny vykon.sa zobudila o 4 rano a bola hore do 7 rana.islo ma porazit.a to som ju ale 3x uspala co uz buvala a potom sa zacala prevalovat,stavat a uz to bolo v keli.tak som ju nechala nech sa vyblazni v postielke a potom o 7 padla jak polienko a buvala do 9:30.a teraz zabuvala znovu a to som zvedava dokedy bude buvat.dufam ze aspon 2h potahne 🙂
@olinecka22 Ahoj!
To nevadí,že ešte nemá niektorým deťom idú až od 1 roka a zaradom,tak budeš mať potom zrejme dosť sňou,zatiaľ máš kľud z tejto stránky,alebo ani nezbadáš a bude mať zúbky vonku🙂
Vnoci sa náš veľa prevracal na bruško a keď už nechcel tak byť tak stále mrnčal som bola viac priňom ho otáčať na bok a prikrývať ako vo svojej posteli a spala:-/ale asi mu bolo teplo,dnes vnoci ho nechám len v body skrátkym rukávom,a snáď sa mu bude lepšie spať.Mne teraz pred pol 13 zaspal tak dúfam,že pospí si do pol 15 ako zvykne to jemax ak spí 2h.Vsával pred 8 ráno,a vnoci o trištvrte na 3 papal len lebo šiel spať o pol 10 aj smliečkom.Keby niet to mrnčanie,kvôli teplu a otáčaniu sa tak by sme celkom fajn pospali.
@olinecka22 to uz sme boli tuto noc o troska lepsi, uz ked som zaregistrovala ze zacina mrncat tak som mu skontrolovala ci ma dudusku a hladila ho aby sa upokojil...co bolo asik 4krat a to vsetko sa odohrava do 2rana a potom ako keby utal a je oki 🙂)
ahojte babule tak mi este zatial mame iba jeden zubok stale aj to hore 🙂 druhy asi ide tiez kedze noci su nepokojnejsie ako byvali ale celkom v pohodesa to da zvladnut vacsinou jej len dam cumlik prinajhorsiom si ju zoberieme k nam do postele....najvacsi problem u nas je pitie...nasa bambula nam vobec nic nechce pit...skusali sme vsetko mozne mame doma riadny arzenal flasiek ale nepomaha nic...vypije tak maximalne 100 ml denne aj to ked je lepsi den...ak mame nejake rady tak sem s nimi 🙂)
@barca127 To pitoe je problem aj u nas, mne doktorka vravela, ze mam skusat lyzicku, alebo aby videl, ze pijeme my...no ale ved nie je hlupucky. On ked nechce, nepije. Musi byt vonku fakt teplo a musi byt velmi smadny, aby pil. A tiez len 100 ml. Ja to uz neriesim, ked chce pije, ked nie, tak nie. Este som skusila ovocne napoje od Hipp, jablkovy nechcel, ale slivkovy vypil cely. Tak uz neviem 🙂
@mitka2007 Ja davam pecivko s maslom. Malemu by sa uz ani neratalo rano, bez chlebika alebo rozteka. Uz je to taky ritual a samozrejme mliecko, ale toho v poslednej dobe nechce vela.
@katulka2222 mno tak po lyzickach davame aj mi ale nie je toho vela tak snad to tym nasim drobcom nechyba, ja sa len bojim co to bude v horucavach v lete a hlavne sa bojim dovolenky snad sa deturence umudria 🙂)
@barca127 ahoj, aj mne maly vypije tak flasku ak je dobry den co je tiez okolo 120ml, a ked je zly tak vypil len cosik do 50ml...ja to tiez neriesim ze tolko malo lebo vidim ze ked je smadny tak vypije kolko potrebuje...a cajik mu podavam pred spanim a vtedy vypije dost a na to aj caka ze dostane flastenku 🙂 ale skus mu davat flasku ked ste vonku (ale ja mu davam caj poleziacky lebo ked sedi moc sa mu pit nechce a ked lezi flasku si drzi sam) a osvedcilo sa
@barca127
@katulka2222 no ked citam kolko vypiju vase deticky , tak mam doma riadneho ochlastu 😀 bezne denne vypije pol litra cajiku , uz mu to striedam aj s vodou..musi ho mat na stole vo flasticke a hoc kedy si ho pride zobrat a pije ...a to by aj viac ale to mu uz nedam , sa mi to vidi vela , popritom samozrejme este aj polievocku , ale ma rad hustejsie , do riedkych fuuuuka 😀 a samozrejme aj mliecko , tak 2 flasky denne + na vecer este riedka kasa do flasky ...
@barca127 ahoj u nas to bol rovnaky problem ledvaj deci vypil (mali sme flasku od Aventu so sosacikom) potom sme kupili so slamkou a vypil hned viac a teraz mame dospelacky hrncek od Avent a to sa mu velmi paci, nakolko vidi, ze aj my tak pijeme... a stale sa kojime, takze vypije dost, nakolko na didiku je nalepeny skoro stale... 😉
@barca127 ahoj v týchto teplách mu ponúkam vodu sirupovú alebo čaj v tom čase keď by mal už jesť a viem že je hladný vtedy mi vypije dosť od hladu A jedenie mu posuniem o pol hoďky Samozrejme kvalitný sirup kupujem jemu.Viem že je to sladké ale mám zručné že sa napije keby do neho tlačím čistú vodu tak mám smolu.Nechcel mi ju piť ani keď bol malinký.A potom ešte pred spaním keď už je unavený tak mu dám fľašu a tým sa aj upokojí.nechcem urobiť tú istú chybu ako pri prvom synovi.Tomu som ponúkala len čistú vodu a do teraz sa nenaučil na tekutiny.Niekedy sa nenapije aj celý deň.Myslím že keď sú horúčavy sú tekutiny dôležitejšie ako samotné jedlo.a deťuchy stále niečo zobkajú či piškotu alebo chrumku okrem teda normálneho jedla takže hladné až tak nie sú.
1 ROCIK
ahojte kočky, čo plánujete kupovať svojim detičkom na prvé narodeniny?
potrebujem inšpiráciu 😉 lebo sa aj starí rodičia vypytujú čo treba....
@barca127 Asi som prisla na to, ako dostanem do maleho tekutiny. Kupila som slivkovy napoj Hipp (alebo Hamanek). Dala som mu najskor ochutnat a ked chutilo, tak som mu to spravila do flasky zriedene s vodou asi 1:3. Zabralo... do desiatej mi vypil 250 ml. Je to sice sladsie, ale aspon sa nemusim bat, ze nebude mat tekutiny. Postupne sa chystam davat viac vody ako toho napoja. Tak drzim palce aj vam 🙂
@sliver ja som povedala vsetkym nech daju peniaze a my jej chceme kupit trojkolku a od mojej tety uz dostala nejeka oblecko
och,ja som to tak neznasala....mesiac dopredu a to mas k narodeninam....svojmu dietatu to robit urcite nebudem!!!!
radšej vec ktoru potrebuje a mesiac vopred ako vec ktoru nepotrebuje a mesiac po.....

@olinecka22 tak ja si nemyslim ze to z nasej strany boli zubky...len mal nocnu sichtu 🙂)