icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

rianka7
22. jún 2012

@zora256 ja som najprv nevedela, ze sa daju roztrhat 😅 mal ich len zoparkrat a to len cez den.

zora256
22. jún 2012

@rianka7 Ja som onich len počula,ešte som nemala šťastie sa snimi stretnúť🙂 A tvoje bábo má koľko kg?

lutia
23. jún 2012

@zora256 to ani neviem ze take cosi existuje, viem ze plienky ako na plavaren na kupanie ale ze aj normal...no musim to pozriet 🙂)

lutia
23. jún 2012

@olinecka22 to s tym mliekom asik tiez moze, to mi totiz povedal aj mudr ked mi hovoril ze mu mozem davat pudincek alebo kasu krupicovu tak povedal ze z toho mlieka ktore aj my pijeme a krupicu mal vcera a v pohodke

rianka7
23. jún 2012

@zora256 maly ma 10kg 🙂

zora256
23. jún 2012

@lutia Ahoj!
Existuje od Haggies a Pampers možno aj iná firma má,nuž Haggies vraj má pre obe pohlavia jedny a Pampers má osobitne pre chlapčekov vpredu vatu a pre dievčatká v strede.Nuž len som sa snimi ešte nestretla na živo,len cez net tu na Bazáre a z počutia viem onich🙂

Baby a mliečko len plnotučné sa smie deťom dávať ale ako samotné mlieko by sa mohlo len od 1roka do 3rokoch vraj musia piť len plnotučné lebo vtých tukoch sú nejaké vitamíny,a do 1 roka pudingy,kaše a jedlá sa smú,lebo tie sú varené.A až po 3 rokoch môže byť 1,5 percentné mlieko,aleže najlepšie je rastúcim deťom len plnotučné.

zora256
23. jún 2012

@rianka7 Ahoj!
A s koľkými sa narodil?Môj 3500g mal a proste veľa ani neje,a predca má stehienka poriadne a aj bruško,nechápem,či si všetko ukladá do zásoby 😅

rianka7
23. jún 2012

@zora256 mal 3650g, moj tiez nechce vela papat, niekedy som az zufala... ale nevyzera chudo, niektori vravia, ze aky buclaty 😀

zora256
23. jún 2012

@rianka7 Ahoj!
To isté počúvam aj ja stále,čo už zrejme si ukladajú zásoby na chudobu,ktorá asi bude časom:-/

mitka2007
23. jún 2012

@zora256
@rianka7 Ahojte...moj mal pri narodeni 3740 gramov....jedenie je u nas boj...ja niekedy placem,maly sa rehoce,nervy v kybli....stehna mame vazne tucnucke a liciska...vsetci vravia,ze ich ma ako syslik...

rianka7
23. jún 2012

baby nas drobec zacal posledne dni vymyslat. vobec sa nechce kupat, ked ho dam do vody, hned vyskakuje a vrieska, nechapem, doteraz mal vodu rad. a tiez ma problem zaspinkat sam. predtym som mu len dala flasu s mliekom, odisla, a sam zaspal. no teraz ked dopije mlieko, len reve reve reve 😠 musim ho teda uspavat v nasej posteli. ale nechcem aby sa naucil na moje zaspavanie...

frick
23. jún 2012

no a keď ste už teda pri tých mierkach tak dajte váhu a výšku. Ja mám pocit že náš drobec je stále malinký a naša doktorka že aký je dlhý že nás prerastie. Teraz má 11 mes. a meria len 75 cm.Mne sa to zdá fakt málo a váži 9260 to tiež nič extrémne ale tiež nieje veľký papáč no stehienka má pekné tučnučké. Inak výšku nemá po kom mať ja mám len 151,5 cm 😀 😀 ale porovnávam to so starším ten bol golem oproti tomuto drobátku 🙂

rianka7
23. jún 2012

@frick my sme boli na poradni 5.6 a mal 74,5 alebo 75,5cm, nepamatam presne. a doma som ho nemerala 🙂

lutia
23. jún 2012

@frick my sme mali pri 11m kontrole tiez len 74cm a vazili sme 9,9kg ( co ked som videla chlapca o 2mesiace mladsieho tak ten bol aj omnoho dlhsi a tak som kukla na maleho a pomyslela som si ze akeho spunta mam) a pritom meriam 173cm 🙂) mozno sa dotiahneme neskor ale na kontrole mi mudr povedal ze ma miery ako rocny...

lutia
23. jún 2012

@rianka7 my mame to revanie pri prezliekani plienky a od vcerajska aj po cely den....z nicoho nic pusti taky krik a to dnes v obchode hruza (co byval v pohodke a teraz sa skoro hodil o zem a oznamoval ze sme tam) tak mozno ze zubky lebo dnes som mu potierala a nahmatala som ze su uz dasienka ostre...uvidime
a to plakanie pri kupani - aj sestre sa to stalo, trvalo to urcity cas ale preslo to (tiez sme nevedeli z akeho dovodu sa tatko otocil)

frick
23. jún 2012

@rianka7
@lutia tak pozerám že tá mierka je teda ok keď aj vy meriate podobne tak som troška kľudná

rianka7
23. jún 2012

@lutia aj nas niekedy krici ked nie je po nom... 😒

lutia
23. jún 2012

@zora256 aj som ich dnes v obchode pozerala ale nenasla som ich (nohavickove plienky) a co sa tyka mlieka mne mudr povedal ze mam davat take mlieko ake pijeme doma a tak som mu aj kasicku dala z 1,5...

lutia
23. jún 2012

@frick to sa netreba kvoli tomu trapit, ja som bola az do zaklady na telesnej medzi najmensimi a na strednej medzi najvyssimi...oni nam dorastia a vieme ze to neovplyvnime - je to genetika 🙂)

lutia
23. jún 2012

@rianka7 to sa dnes predviedol a nik nevedel ze z coho a to sme kludne dieta (alebo boli sme 🙂 ) ... proste neviem co mam robit, tak ho necham sa vyrevat a cakam lebo ukludnovanie spusti vacsi ramus

rianka7
23. jún 2012

@lutia no asi len vyrevat, alebo ja nasho zoberiem na ine miesto.

zora256
23. jún 2012

@frick
@rianka7 Tak my sme boli na poradni v máji a mal 11kg a 73cm,takže náš je potom naozaj buchtička,oproti vašim😀,lebo tak náš je nižší a má aj viac kg než vaši,a nechápem z čoho?Veď neje veľa,v poslednom čase je pravda,že je už takmer všetko čo my,ovocné koláče,palacinky aj knedle,hoc len pár lyžičiek,a termixi,jogurty,pudingy,a aj polievku slepačiu a zeleninovú,prívarky,rezance,chlebík,ryžové chrumky.
@lutia Tak lekári každý ináč vravia,mne povedala naša,že mu mám dávať práškové do 3rokov,nuž to určite nebude,veď je drahé,a v časopisoch aj v jednotárskom je písané,že deťom od 1 roka sa má dávať plnotučné mlieko,lebo ich ochudobníme o veľa vitamínov,ak nedáme plnotučné,najmä v období rastu,tak keď si to ta väzmeme aj termixi a smotanové jogurty sú plnotučné mliečne výrobky.Ale tak do 1 roka vpohode 1,5 polotučné stačí na varenie,tak my tiež pudingy a prívarky robíme len z 1,5 mlieka.
A cirkusy hodí aj náš,najmä ak nie je po jeho vôli,ale tak si musí zvykať,že všetko nebude tak akosi oni zmyslia🙂,tak stačí zaujať ich niečím iným.A do ochodu,len pešo a na rukách je schopný absolvovať v golfáči reve,čo už tak nechodíme často sním dnu do obchodu,len jeden znás zbehne a druhý čaká z malým vonku,lebo by nám ruky odpadli ho vláčiť,lebo ho všetko zaujíma, vobchode😀Ako deti🙂

rainbow1
23. jún 2012

my 11. mesiacov a 1. týždeň máme : 76 cm a 10kg, pri narodení 50cm a 3200g, malá je taká akurát, ani vychudnutá ani extra baculatá 😀; varíme krupicu, puding, omáčky z 1,5% mlieka a v poho 🙂 🙂

rainbow1
23. jún 2012

...a to ja mám 160cm, na základke som patrila k najväčším a potom stále menšia a menšia 😀

frick
23. jún 2012

@rainbow1 tak to ja som bola vždy najmenšia všetci sa mi smejú že aj toho 0,5 cm vždy zdôrazním 😀 😀 a na strednej som mala spolužiačku 180 cm a učka nás postavila vedľa seba tak si to viete predstaviť koľko rehotu bolo 30 cm rozdiel medzi nami 😀 😀

A čo sa týka mliečka pijeme 3,5 aj jogurty plnotučné nám dr povedala že treba dávať plnotučné aspoň do roka

barca127
24. jún 2012

@rianka7 ahoj tak s tym uspavanim je to aj u nas ,doteraz sme ju po napapani pekne polozili do posielky,pritiehla si perinku k ustam a zaspala a teraz hruza niekolkokrat sa posadi aj postavi vymysla place brble si ak je doma manzel ten ju furt vyberie a treba ju potom uspavat na nasej posteli ja ju necham si aj kus poplakat posediet a nakoniec po niekolkych pokusoch dat ju lahnut sa mi to padari a zaspi
co sa tyka vahy tak mi sme asi najmensi mame o dva dni 11 m. a 9200gr. a okolo 73 cm, pritom papa celkom pekne aj nozicky ma pekne navalane 🙂) mlieko plnotucne davam aj ja do varenia robim jej z neho krupicu,puding,kase atd...

mitka2007
24. jún 2012

@barca127 my sme boli na poslednej poradni ako 9 mesacny a vtedy sme mali 9060 gramov a 73,5 cm....dalsiu poradnu mame az v polovicke augusta...teraz moze mat takych tipujem 76 cm 10,5 kila...

barca127
24. jún 2012

@mitka2007 mno my sme taky mensi nejaky 🙂) ale sak ani nema po kom byt vysoka kedze ja mam 162 cm 🙂) ale aspon mam o nieco lahsie nosenie

mitka2007
24. jún 2012

@barca127 praveze my s manzelom tiez nie sme ktovieako vysoky...si stale robime srandu,ze nam ho vymenili v porodnici...

renca31
24. jún 2012

ahojte maminy! no my máme 11mesiacov aj 3 týždne a meriame okolo 75 cm a máme cca 10 kg. Tiež sa mi nezdá nejaká veľká, ale všetci nám hovoria, že aká je na svoj vek veľká, takže asi len nám maminám sa zdá, že sú tie deti maličké....čo sa týka jedenia, tak som si myslela, že jeme celkom dobre, aj zdravo na to, čo vidím, že jedávajú iné detičky tu u nás a predsa nám v krvnom obraze vyšlo, že je malá chudokrvná. Tak sa teraz trápime, pretože ten sirup, čo dostala Aktiferrin jej vôbec nechutí, väčšinou ho vyvracia a potom nemá vôbec chuť do jedla.....tak rozmýšľam, že jej ho nebudem dávať, skúšam teraz homeopatiká a melassu....nemáte niektorá skúsenosti s chudokrvnosťou? som z toho nešťastná, malá vôbec nevyzerá na to, že by mala byť chudokrvná, tie deti sú vraj bledé, ospalé a skôr pasívne, no naše šidlo je práve opakom toho všetkého a predsa.....taký to je zlý pocit, človek si myslí, že urobil niečo zle, alebo čo.....neviem, či to chápete.....poraďte, prosím Vás, ak niekto máte s tým skúsenosti, čo ste dávali na anémiu?