Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@rianka7 Pri kúpaní sme mali tiež také obdobie.Asi keď mal pol roka tak zrazu pre nič za nič začal strašne plakať keď som ho dala do vane. Tak som ho týždeň len umývala mokrou plienkou lebo aj sprchy sa bál a potom som ho skúsila dať zase do vane. Znova plakal ale skúsila som ho zabaviť s hračkami a blázniť sa sním a prešlo to.Ale stále sa kúpe v malej vaničke do veľkej ani za svet nechce.Totálna panika.Ani so starším bratom ani s tatom ani so mnou.
@frick Ahoj!
A nezľakol sa niekedy,že sa pošmykol vo vaničke?Mne minule som ho chcela dať na ležato ale spoopieraním hlávky,že mu zmyjem šampón,a nepáčilo sa mu to vo veľkej vaničky a pritom,už vnej bol aj predtým,ale asi len lýhať nechce,ináč vodu miluje hockde uvidí,v krhle a už sa namáča😀
@zora256 nie nie ale myslím že sa zľakol sprchy preto sa bál aj v malej ale vo veľkej bol len asi 2x a vždy so strašným revom najskôr bol so synom a potom som ho zobrala ja ale nepomohlo. asi sa v nej necíti bezpečne neviem ale neriešim to zatiaľ sa posediačky zmestí a hádam ho to prejde. Dôležité je že sa prestal báť kúpania a teraz už postupne aj spršku slabú na neho pustím a tomu sa rehoce lebo ho to šteklí tak si myslím že potrebuje čas. Inak on je taký bojko všetkého nového sa bojí ale zároveň sa to snaží aj vyskúšať a postupne naberá odvahu 🙂
ja som malu chcela predvcerom ze ju iba osprsim ale ona sa tej sprchy normalne bala tak som jej musela napustit vanu a trosku pomrnkavala ale potom bola uz v pohode. 😀
my mame radi sprchu...rad je ked na neho namierim hlavicu na tvaricku - az tak vyvadza ze ho manzel drzi aby si neublizil - vykrikuje, smeje sa a santiiiii....vana mu vobec nevadi a nech si uzije (prerabame a bude len sprcha a preto som rada ze mu neva sprchovanie) maly sa zatial nicoho neboji, travu vytrhava, na deke sediet nechce resp, vzdy sa odporuci a radsej si sadne na zem...ked je nieco nove tak natiahne rucky a tak "hrabka" ked si ohmata danu vec a ked je oki tak chmatne a nik nevezme 🙂 co sa tyka bazenika - najprv sme kupili vacsi a ja ze bude sa bat a on - ten tam stvornochoval a santil..kazdu chvilku v inom kute a skero maly 🙂)
a nehody uz mate nejake za sebou? mne sa prvy raz stalo tento tyzden - popravovala som mu v postielke a maly sa zatial tahal z postele na postielku a co cert nechcel tak v momente ked som ho chcela do postielky dat tak ma predbehol - naklonil sa ze mi ide pomoct a sup uz bol v postielke ale nastastie bez nasledkov
@frick Ahoj!
Tak to je zvláštne ako Monk😀,snáď len nemá strach zo špiny🙂Mali by ste ho snáď povzbudzovať,a vyvestiť mu čo to je a načo je,aby nemal strach.
@lutia Tak nám padá,keď sa ma pustí a rozbehne,ešte nevie poriadne udržať rovnováhu,a tak by aj viac ráz padol,ale musím stále mať ruky pri bokoch ak by sa naklonil na jednu či druhú stranu aby som ho zachytila,nuž raz si tak buchol hlávku ako spadol na chrbát a raz líčko:-/preto ho nerada púšťam samého,lebo sa rozbehne,pekne pomali nechce sám,len utekať a nevládzem stále sa hrbiť a ruky mať prichystané pri jeho behu,čo už dúfam,že sa čoskoro naučí pekne sám chodiť,že bude stačiť za ním ísť alebo dobehnúť ho,predca nehrbiť sa🙂
@lutia inak v skutočnosti mi to vôbec nie je smiešne, sa bojím, či to nebude mať nejaké následky v budúcnosti, to padanie na hlavu... Ale tak to by som mu musela 24 hodín chodiť za zadkom, a to teda nie, proste neustrážiš každý okamih... Na betóne ešte nepadol, väčšinou na koberec, a zo dvakrát u dedkovcov na dlaždičky...
@zora256 😀 ovládače fičia aj u nás a telefóny káble nabíjačky a najradšej ma pc myš. 😀
Baby my ešte chodíme len za ruky a popri nábytku ale včera mi krpec malý vyliezol na gauč sám aj na posteľ v izbe. z toho mám nervy. A dnes som ho vymákla len tak tak už liezol z gauča na konferenčný stolík.Aj vaši sú taký horolezci? Tu už sa tých úrazov aj bojím.
@frick Ahoj!
Tak všetko to isté má aj náš rád,ale tak na postele nevylezie a ani nezlezie,hoc som ho učila,lebo párkrát sa snažil liež hlavou dolu,nuž tak som ho otočila a hovorila mu aby liezol riťulkov dole skôr,aby mal nožičky naskôr na zemi.Len čas ukáže či pochopil 😕 .A štvornožkovať len vtedy keď on chce,a nie vždy je nadšený,radšej by šil na nohách a za jednu ruku behá,ale sú situácie,keď ma pustí a rozbehne sa,nuž ak by som sa neponáhľala s roztvorenými rukami za ním už by bol veľakrát spadol na bruško:-/A rád behá okolo mňa a niekedy nestíham ruky prekladať a tak si sadne,a pár krát aj padne.Čo už naučiť sa raz musia nie len chodiť ale aj padať🙂
@barca127 Tak môj tiež moc nechcel ani prvé a teraz by ho za nič nedal,a druhému má taký istý postoj,ale ak som tehu už teraz tak nie je proti povedal🙂raz treba aj druhé a takto by spolu vyrástli a pozdejšie si budeme môcť robiť aj výlety,lebo pri malinkých je to ťažké toľko vecí pobrať a dávať na nepozor,preto tento rok ani na kúpalisko sa nechystáme,až narok ak nebude ďalšie a ak bude tak počkáme kým bude mať 2roky a potom pôjdeme na výlet,spolu ako rodinka🙂Už sa neviem dočkať,lebo malinké ztoho ešte nemá taký zážitok ako už chodiace rečniace dieťa🙂
ahoj máte nejaky typ na zaujimavý darček k 1. roku?čo tak odrážadlo ,nieje to skoro ešte?
@zora256 asik mas pravdu...aspon ho ako mladeho pana nebudem vela nutit aby mal izbu upratanu 🙂) a ked tak este zamyslam tak ma napada ze on mi rad upratuje aj veci co su na operadle gauca (veci maleho co pouzivam) a vzdy sa postavi a zacne ich vyhadzovat a ked ich tam ulozim a zisti to tak automatika uz sa tam taha.....moj pracant
@zora256 tak mne sa tiez paci mensi vekovy rozdiel presne ako sme boli my so segrou (2 roky) teraz si super rozumieme aj ked sme boli deti sme sa pekne spolu hravali 🙂) ale otehotniet bez vedomia manzela do toho sa urcite nechcem pustat,pripadalo by mi to voci nemu nefer neviem....on tvrdi v poslednom case ze ok ze druhe bude a pristupil aj na moznost mat ho vtedy ak budete tehotna moja segra aby sme v tom boli spolu 🙂) ale teda ak ona nebude este par rockov tak mne sa tak dlho cakat zas nechce :(

@rianka7 aj my sme mali obdobie, že pri kúpaní hrozne vyvádzala, po nejakých 3-4 týždňoch to samo prešlo a zas má vodu rada