icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katren
30. nov 2010

@inseka vitaj, ani ja este namam presny datum, ale bude to v juli 😉

macekova
30. nov 2010

@inseka ...aj ja som kojila do minulého štvrtku ale lekár mi našiel zrazeninu ...tak som okamžite prestala ...a čuduj sa svete ...malá to celkom dobre rozdýchala 😀 😀

inseka
30. nov 2010

@macekova Tak to ti blahozelam, mne tiez doktor povedal, ze mam prestat kojit, ale nejako ho neviem odstavit, strasny papkac je to, cez den este v pohode, ale v noci chce len cuckat...tak 2-3 krat...umele mlieko nechce... 😢

anieli_1
30. nov 2010

@danka.k no ja som bola v nejakom 11 tt a ked som dosla v popolnocnych satach tak nie ze by vsetci ze krasne saty atd ale jej jake krasne brusko:DDa to som nemala nejak moc obtiahnute saty

@inseka a ani ja sa ebojim praveze tiez sa bojim a to som sa chcela spytat na to kojenie lebo este aj ja kojim a d to nedoporucuju ale citala som ze sa moze len musi sa pridavat viac vyzivy lebo najskor si ziviny bere babo potom mlieko a az potom nakoniec maminka takze zrat zrat a zrat:DD

macekova
30. nov 2010

@inseka ... no mne malá nezje nič mliečne ..a tobôž nie mlieko z flašky ... mne cez deň málokedy mlieko pila ...tiež sme sa len v noci kojili ....no povedala som si že v záujme nášho bábinka prestanem ...tak som zo dna na deň malej prestala dávať v noci ...síce si v noci trieska hlavu o tyčky ... ale má smolu ...a prvá noc katastrofa ...od druhej spala medzi nami a bila nás čo sa dožadovala ...ale zo dňa na deň je to lepšie a lepšie 😎 😎 ...aspoň nám to klaplo tak super rýchlo ...som to ani nečakala ...lebo ona bola taký cuckáčik ...si to v noci doslova užívala 😀 😀

anieli_1
30. nov 2010

@macekova no ja si neviem predstavit maleho ho odstavit na noc mi flasku nechce ani vidiet a on by mal este mlieko tak ani moc nechcem ho odstavovat mozno neskor

macekova
30. nov 2010

@anieli_1 ... no ono nejde ani tak o výživu ako o to že kojenie vyvoláva sťahy maternice a to môže viesť k potratu ...ale samozrejme nemusí 😀 😀 😀 ...len u mňa to je znásobené tou zrazeninou 😖 😖

macekova
30. nov 2010

@anieli_1 .... no mne malá nezje ani jogurt ..ani kašu ani nič ...ja to chcem riešiť nejakými vápnikovými tabletkami ...a v noci jediné čo odo mňa dostane je voda 😀 😀 😀

anieli_1
30. nov 2010

@macekova aha..........to viem ze po porode je to take automaticke ze ked sa koji sa zmensuje maternica ale potom som myslela ze to ustupi alebo co.........no ved uvidime co bude ale neviem si fakt predstavit maleho dostavit od mlieka jemu to nevysvtelim ☹

danka.k
30. nov 2010

@macekova moj maly tiez nechce moc jogury. jedine ak tak vanilkovy maskrtnicek, ale uz ani ten moc nie, ale jedine co zje aj na kila su tie cokoladove pudingy od danone. skus jej dat tie 😉

inseka
30. nov 2010

Budem to musiet takto radikalne riesit asi aj ja, len sa musim odhodlat... to nocne vstavanie a vyberanie z postielky mi ubera sily a som potom dost vycerpana...

macekova
30. nov 2010

@anieli_1 .... ja ti rozumiem že je to ťažké ...ale pokiaľ je všetko v poriadku ...tak možno budeš môcť kojiť aj naďalej ....len ja som sa ráno zobúdzala s tým, že by mohla byť ešte jedna noc ...stráááášne ma to vyčerpávalo ....ale som šťastná že to dopadlo tak ako dopadlo ....držím päste aby všetko bolo podľa tvojich predstáv a aby sa im drobec prispôsobil 😀 😀

macekova
30. nov 2010

@danka.k ...ďakujem za radu ...no ja som skúšala už asi všetko ...ono to má asi počiatok v tom že som asi okolo polroka došla na to že je alergická na tú kravskú bilekovinu ...a asi vie že jej to mlieko nerobí dobre ...tak ho zásadne odmieta 😖 😖

inseka
30. nov 2010

@macekova mne nastastie kase papa...aj mliecne aj nemliecne...zarabam mu s nutrilonom...ale same mlieko nevypije, len v kasi...vyskusam dnes v noci mu dat caj...uvidim co bude...drzte palec..

katkatt
30. nov 2010

aj ja este kojim a zvazujem kedy prestat, este par mesiacov by som chcela, u nas to bude tiez boj -predpokladam, maly je poriadny cuckacik, hlavne v noci. Su na to rozne nazory, doktori odporucaju prestat do urciteho tyzdna/ mesiaca, ale da sa to poriesit aj takto:
https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/kojit-prve-dieta-po-narodeni-druheho-skusenosti-a-rady/
mne napr. doktor hovoril pri zapale prsnika, ze nad 38 stupnov teploty nekojit, ale laktacne poradkyne maju iny nazor a nakoniec aj detska doktorka mi dala za pravdu, ze dobre, ze som neposluchla... maly mal mesiac, lahko by si zvykol na flasu a to by bol asi koniec....
treba doverovat doktorom, ale v dnesnej dobe musi mat clovek aj svoj nazor na vec obcas...

danka.k
30. nov 2010

@macekova a nevypije ti ani tie ochutene mlieka?? myslim napr. nutrilon ten vanilkovy alebo bananovy, tusim aj sunar je s nejakou prichutou....

katren
30. nov 2010

@macekova my sme vyskusali Hami take krabicky hotoe mliecko...su rozne ochutene a to jej zachutilo a hotovo....uz moze aj normalne UM, davame hami 3

rianka7
30. nov 2010

konecne som aj ja dnes videla nasho drobceka 😵 takze som velmi stastna. mame aj fotku, a teh. knizku 🙂 zmenila som lekarku za lekara, tak uvidime ci som spravila dobre. ale ked ta moja ani ultrazvuk nemala, a bola taka divna... dnes som skusala prve tehu nohavice 😀

@aniicka24 verim ti, ze sa nevies dockat. bola som na tom podobne. na kontrolu som mala ist az 7.12, ale nakoniec som bola uz dnes.

anieli_1
30. nov 2010

@macekova mne maly papa aj jogurty ja mu kupujem od nestle co su od 8 mesiaca a aj kasu spapa len na noc chce prsko a rano tiez.............idem baby uz kukat tv papa

zuzula221
30. nov 2010

babenky aj ja som bola dnes na kontrole a tiez nasmu drobcekovi bije srdiecko ostosest 😀 aj fotecku som dostala od mojej doktorky... vraj ako darcek 😀 ... hned som ju odfotila a poslala muzickovi mms-kou... 😅

zuzula221
30. nov 2010

@gebriela zatial sa mi to velmi vyborne dari... az na to, ze som bleda ako stena a nechuti mi jest, co im je trosku divne, ale zatial to pripisuju k tomu, ze mozno na mna nieco lezie ( 😀 uz vyliezlo v oktobri 😀 )... a ked sa vrati manzel z prace, t.j. okolo 15.12., tak musim nieco vymysliet, aby som ho presvedcila nech uz tych par dni vydrzi do vianoc... brusko si myslim, ze este nebude vidno... aspon pri malom mi ho bolo vidiet az okolo 17tt... tak uvidime 😉
@asandys gratulujem k srdiecku... je to uzasny pohlad na taku malu skvrnku, v ktorej blika malinke svetielko - srdiecko 🙂
@ivulik20 neviem, podla mna by si mala ist cim skor k lekarovi, aj ked nakoniec to nebude mozno nic vazne, ale budes kludnejsia... ja by som sa bala, pretoze uz mam za sebou zlu skusenost s potratom... drzim palceky, aby bolo vsetko OK
@petra53 jeeej krasna torticka mnam mnam... a este krajsi oslavenec... prajem mu vsetko naj 🙂
@gebriela @katren pri prvom som bola velmi zvedava, ale teraz sa asi necham prekvapit... neviem ci to ale vydrzim 😅

gebriela
1. dec 2010

@zuzula221 krásne :D ja sa už tiež teším a zároveň troška bojím kontroly, asi pôjdem zajtra alebo v pondelok. No ja som dosť chudá a to bruško stále rastie a rastie :D takže počítam,že do Vianoc bude pupík pekne vidieť :D kedy ste vedeli,čo to bude pri prvom bábenku? ja to asi chcem vedieť,aby sme sa pripravili :D

A dobré ránko všetkým 😎

macekova
1. dec 2010

@inseka ...ja som kupila tie hami kaše ...vanilkovú a malinovú ...ale je ochotná len lyžičku obliznúť a potom ju už len striasa keď si privonia .. 😖 😖
@danka.k .... skúšala som jej dať granka do mlieka ...a tiež nemalo úspech ...ešte chcem skúsiť banánový sunar alebo možno hami ...lebo banány jej moc chutia ...tak skúsim ešte to ...no vidím to ako vopred prehratý boj 😠 😠
@katren .... no vyskúšam ten banán a uvidíme .... ešte sa chcem spýtať ako zvládaš tehu aj Dominiku ...máme skoro rovnako staré ježibabky 😀 😀 ...ja som z tej mojej malej stráááášne unavená ....má ti kto s ňou pomôcť ? ...teraz sú v takom veku že ich je všade plno 😀 😀 ... mne býva aj nevoľno a som rada že žijem ...a čím mi je horšie tým viac pozornosti si vyžaduje 😀 😀
@anieli_1 jogurty u nás šancu nemajú ...ani dezerty ani pudingy 😀 😀

monilik
1. dec 2010

ahojte dievcata, pozeram ze nas tu pribuda 🙂 len tak dalej!!!
prajem krasny den a veselu naladu (ja som dnes totiz v stave niekoho zaskrtit 😠 )

danka.k
1. dec 2010

@monilik sme dve v takom stave 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

anieli_1
1. dec 2010

dobre rano kocky ja mam dnes celkom dobru naladu maly mi vstal az o 7:45 tak som sa potesila........
@macekova a aspon syry ti papa?moja neter ma 2,5 r a tiez toho nic moc neche a ze do roka tiez pila mliecko a potom jak keby utalo ale aspon syrcek si da s rozkom

ivulik20
1. dec 2010

Ahojte kočky, ako sa máte? Ja zle... 😢 Bolí ma to brucho od včerajška, dnes 10.20 mám dojsť k lekárovi, strašne sa bojím.... mám skutočne zlú predtuchu.... bojím sa.

peony
1. dec 2010

@ivulik20 drzim palce,nech vsetko dobre dopadne

adulik23
1. dec 2010

dobre rano dievcata 🙂

@ivulik20 - posielam ti pozitivnu energiu. neboj, budete ok.

ja som zase OCR. vsak co by som chcela - krpec bol uz 2 tyzdne v skolke. ☹ dufam, ze kym sa babo narodi, tak sa mu konecne poriadne nastartuje imunity, nech stale domov nenosi choroby a malicke to nechyta od neho.

inak dievcata: s tym letnym porodom. ja som rodila v auguste a bolo to fajn. sice bolo teplo, ale aspon sa lahko dalo obliekat. saty a sandale. uuuuplna radost. 🙂 jedina nevyhoda je, ze v nemockach je dovolenkove obdobie

monilik
1. dec 2010

@danka.k mali by sme cosi podniknut aby sa nam ulavilo... 😠 hihihiiii, kolegyne teste sa 😀