Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@nivea777 ja to mam rovnako s nosenim... Sestra si vsetky 3deti naucila na nosenie v satkach a ide si ucit aj stvrte, niekedy aj dvoch naraz mala a ked odisla niekam a potrebovala nechat krpcov u nas tak ani za svet zaspat inak. A moj otec ma problem s krizami a ked chcel uspat krpca tak sa to nedalo, uviazat ho nan ?? Ved lepsie by bolo keby ho mohol pokocikovat.. Nie som velky zastanca satkovania, budem si urcite kupovat ergonosic ale nakolko byvam v dome tak najviac by som chcela aby male zaspavalo pekne na vzduchu v kocarku pocas dna. Citala som nazor ze chciet od dietata ktore zena nosila pod srdcom 9mesiacov aby spalo na inom mieste ako na maminkynich prsiach je chore.. ale ja sa s tym nestotoznujem, ved dieta budem mat pri sebe hladkat ho mojkat ho milovat ho aj ked ho nebudem mat cele dni uviazane na sebe, tot moj nazor 😃
@nikolienko no mm ma chrbticu v prdeli tak u nas nosic nehrozi lebo by som potom nemohla nikde ,lebo mm by ho nevedel uspat a ukludnit
@nivea777 no tak to urcite nie, moj muz tam vobec nechodi, takze ani netusi,ake ma heslo, zriadila som mu profil ja,lebo byvali spoluziaci a deti ktore tre oval sa s nim chceli spojit a nevedeli ako a trocha aj treba ist s dobou, tak mu len potom citam,ze kto sa mu ozval a tak. Ale inak si ani do mobilov ani do mailov nechodime. Nieje to na nic dobre.
@nikolienko ja som si tiez kupila ergonosic cez aliexpres, ale satku nechcem urcite. Ja sa potrebujem po dome hybat, pratat,varit a tak a moj chrbat by to s dietatom tazko zvladal. Moje deti spali v kociary,resp v postielke a boli nauceni aj na ohradku,ktoru som mala dole, aby sa naucili zahrat sa aj same. Segra mala deti v kuse na ociach, nepohla sa od nicj, stale sa s nimi hrala a teraz ma nervy, ze nevedia byt ani chvilu same a zahrat sa. Podla mna v dnesnej dobe treba deti vychovavat hlavne k samostatnosti.
@nivea777 u nas sa nekonal žiadny takýto scenár. My sme nosili hlavne kvôli refluxu, lebo po leziacky mi maly nespal vracalo sa mu spať mliecko. A potom klbiky. Museli sme ísť viac krát na sono. Tam nas pán doktor pochválil ako pekne sa nám dávaju do poriadku. Potom pozeral ako viažem malého obzeral.... Pýtal sa ako často nosím a vyjadril sa ze aj toto iste malo svoj vplyv. Moj drobec je samostatný od malinka. Nikoho sa nestranil a ani v škôlke neplakal vždy sa tešil. Ale zas ja som ho takto dávala do nosiču potom aj bratovi a švagrinej a tak. A chrbát ma konečne po 100 rokoch nebolel lebo som konečne chodila vystretá. Mne sa to veľmi páčilo, lebo som nemusela nikam trepať nemotorný kočiar keď som niekde šla, doma som si všetko v klude porobila, aj som takto nakojila. Nám takto bolo super, ale nikomu to nevnucujem. Neviem my sme prestali nosiť až keď som nevládala. Potom sme dali kocik a bolo. Žiadne hysaky ani nic. Nedajbože nesamostatne dieťa. Ono švagriná ma malého, nosila len sem tam a maly je mamin cecok. Si myslim ze nosenie s tým nic nemá. Aj kočíkova mamina vie vychovať absolútne nesamostatne dieťa. Nosenie nie je rozmaznávanie. Ale nepresviedčam každý môže mat svoj názor, píšem len z vlastných skusenosti.
@pininka
Baby moze mi z unavy tvrdnut brucho , boli sme dnes na dlhsiej prechadzke a uz po ceste som mala pocit ze ma boli chvilami brucho a ked som si doma lahla mala som uplne tvrde podbrusko po chvilke to preslo
@tutu_1 urcite si nemyslim ze kto satkuje tak rozmaznava,kazdy mame svoj pristup a ja som pri prvom skusala, isla som do mesta bez kociara a vratila som sa ako zbity pes,mne to proste nevyhovuje, ak som niekde potrebovala ist bez kocika, isiel so mnou muz alebo kamoska a oni kocikovali dookola. Ja poznam vela bab ktore satkuju a tie deti sa od nich nikam nepohnu, a nosit v kuse dvorocne dieta,lebo ono chce byt len pri mame je uz dost narocne,ale ako vravim, ked to niekomu vyhovuje,tak kludne.
@pininka veď jasne kto sa načo cíti. U nas to bola z núdze cnosť kedže inak by maly vďaka rafluxu vyvracal všetko co spapal. S nesamostatnymi satkovanymi deťmi som sa nemala možnosť stretnúť jednak tie maminy co satkovali a poznala som ich nemali taký problem, a jednak v tej dobe toľko mamin ani nesatkovalo. Ono ja si neviem predstaviť nesamostatne dieťa v roku ci dvoch. My sme vždy robili všetko spolu a mna to nijak neobtazovalo. Občas keď toho bolo veľa nám ho postrazili a išlo sa ďalej. Tak ja neviem ze ako nesamostatne. Samé o sebe by som tak malé dieťa nechať nevedela. Priznám sa ze trochu nerozumiem
😇
A zas od rana vracam uz nech je april
@36evina36 ja som bola ako tak v pohode, dala som si pred hodinou a jogurt a teraz som veru aj ja letela.... naposledy mi bolo zle pred viac ako tyzdnom lebo som bola v meste veci vybavovat a vsade to straaaasne dlho trvalo a ja som uz bola neskutocne hladnaaa tak som si kupila v 2sisky v lidly... prisla som autom domov a sisky sli von...
@tutu_1 jasne ze som nemyslela,ze ho posles na nakup,alebo nechas doma tri hodiny. Mam dve kamosky, ktore ked ideme kamkolvek, alebo sme aj u nich doma, to dieta si vyzaduje,aby ho mama nosila v kuse, mimo satky je tak mozno 20 minut a odmieta byt aj s ocom, ci babkou, chce byt len s mamou, co chapem, ale je to dost narocne. Ja som myslela samostatnost v tom,ze ked sme doma,tak sa vie dieta samo chvilu pohrat bez mojej pozornosti, v ohradke, alebo len tak v mojej blizkosti,ale dokaze to same. Ze dokazem robim bezne cinnosti bez toho aby bolo na mne,ze vie ist s ocom na prechadzku aj bezo mna, co nap u tych kamosiek nieje mozne. Ta matka si tam ani minutu neoddychne,a to ani nehovorim o zaspavani. Byt matkou je narocne,ale urcite nesuhlasim s tym aby bola matka otrok dietata. Nato sme rodicia,aby sme sa vedeli podelit,samozrejme mimo kojenia.
@36evina36
@nikolienko baby aj mne je dnes zle,v aute sa mi vsetko vratilo nazad do hrdla a teraz to citim este furt

@tutu_1 u nas bude kocik plne vyuzity... asi som divna ale neviem si predstavit ze by som nosila dieta v satke alebo tak.. kamaratka si tak naucila syna ze ho stale nosila a potom jej nechcel spavat v postielke,ani v kociku byt,ani na wcko bez neho nemohla..radsej by som ho dala do postielky alebo pri seba do postele ked sa budem ucit