icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

pininka
5. dec 2016

Ahojte, tak dnes 3D, na 100% je to dievcatko. Len paradox oproti minulemu je,ze je mensia ako by mala byt,nie co do hmotnosti, ale tie merania. Zistil,ze prietoky niesu uplne idealne,takze ma caka hematologia,ze sa mi asi zle zraza krv. Trocha som z toho taka vselijaka,tak dufam,ze bude vsetko ok. Inak mala vsetko super ako ma mat.

farebnymotylik
5. dec 2016

@pininka blahozelam 🙂 a drzim palceky 🙂 ja idem na morfo a 3D v piatok 🙂

dancura
5. dec 2016

@pininka super, ze malicka je v poriadku. Ak by ti nieco zistili na hematologii, tak s najvacsou pravdepodobnostou by ti dali injekcie. Urcite to nie je nic prijemne, si kazdy den pichat injekciu, ale na druhej strane si myslim, ze urcite lepsie- kedze si uz budes na 100% ista, ze babatko sa ma dobre. Vela zien si to musi pichat cez tehotenstvo, takze sa urcite neboj.

pininka
5. dec 2016

@dancura dakujem,sesterka to mala tiez, obidva tehu si pichala, tak som jej hned volala. Mne to samotnej nevadi,lebo nemam problem s injekciami,hlavne nech ma babo dost vyzivy.

tutu_1
5. dec 2016

@pininka gratulujem 🌸🌸🌸 a držím päste nech je všetko ok ❤️

dominini
5. dec 2016

@pininka gratulujem a budem drzat palce nech je vsetko ok ❤

dejna20
5. dec 2016

@pininka gratulujem, aspn niekto tuto, kto caka dievcatko.
Vysvetli mi ale, ze je mensia podla merani ale nie do vahy? Nechapem.
Moj dr meria obvod hlavicky, bruska a dlzku stehenej kosti a z toho sa vyrata nejaky priemer a mi to hodi aky tyzden som a tak vidim ci je oproti terminu podla ms vacsia alebo mensia.

36evina36
6. dec 2016

Dobre ranko dievcata dnes by sme mali ist podpisat kupnu.zmluvu na byt do banky , takze nase bábätko sa.uz narodi do vlastneho dufam.A este sa chcem pochvalit svojimi vytvormi

36evina36
6. dec 2016

@pininka gratulujem k dievcatku , dufam ze u nas bude tiez vsetko ok.

tutu_1
6. dec 2016

@36evina36 sikovnica 🌸🌸🌸

36evina36
6. dec 2016

@tutu_1 no skor unudena k smrti 🙂

pininka
6. dec 2016

@dejna20 no ja som z toho tiez depko, lebo v 20tt podla roznych tabuliek na nete by malo vazit 300g,nasa ma 350,cize to ke oka. Podla mna ma on mozno trocha citlivejsie pristroje,lebo tie hodnoty z ktorych to on pocita a boli oproti priemeru trocha nizsie,vo vysledkoch bola taka tabulka. Ale ked som tie hodnoty porovnala tu na nete boli uplne v poriadku,tak neviem. V pondelok mam poradnu,tam sa vsetko ppopytam mojej doki

ciernatko
6. dec 2016

@dejna20 ja som bola minuly tyzden v 18tt a dr podla merani ze je malicka ,ze to je 17tyzden max.Na koniec spravy napísal ze omyl pri zadani poslednej menstruacie.A to viem na milion percent kedy zacala presne v deň nastupu na dovolenku do Štúrova,tak len dufam ze vsetko bude fajn.Termin mi posunul na 5.5.2017

vegalogic
6. dec 2016

Aj ja sa pridavam do skupiny,ktore cakate dievcatko. 🙂Vcera utz u Holana,vsetko OK,len uz velkostny tyzdnovy naskok sa nam zmenil na 2dni pozadu(ako u @pininka je o nieco mensia).
U Holana trval utz asi25-30min,na konci to na niektorych miestach trochu viac hrialo,ale mala som skor pocit,ze tam mal malo toho gelu.
Ku glukoze-pri 2predchadzajucich teh.som ho absolvovala,ale bolo mi dost zle,dost sa mi hlava tocila ☹ .Lekarovi som povedala,ze toto vysetrenie odmietam a suhlasil,vobec mi nic nevycital.

pininka
6. dec 2016

@ciernatko podla mna si skor zacala ovulovat, lebo menzes si urcite pamatame vsetky, ale mohla nastat ovulacia skor a tym padom moze byt rozdiel tyzden. Ale ja si aj tak myslim,ze tie pristroje maju vselijaku citlivost a su tam odchylky. Sladka nevedomost nasich mam.

pininka
6. dec 2016

@vegalogic tak to sme na tom rovnako, ja som vcera bola z toho taka mimo, vecer s dve hodiny lustila tie hodnoty a porovnavala a nakoniec si hovorim,ze koniec, len sa zbytocne stresujem,aby nam zas o mesiac nepovedali, ze su obrie.

dejna20
6. dec 2016

@vegalogic no len u tebs ked je cela mensia, tak je proste mensia, asi aj vahovo je mensia aj tie rozmery hlavy, brucha, noh. Tyzdnovy rozdiel je v podstate do normy, ved babatka sa nerodia vswtkyy robnake
Ale u
@pininka nechapem ze co mala vlastne mensie, ked mala vahu ok az vacsiu? Hlavu? Nohy?
Moj prvy nikdy nemal pri tych meranich hlavu zodpodvwdajucu dzlke noh dla tyzdnov. Hlavu mal vacsiu 😂 a teda ma tku vacsiu hlavu po mne 😜 a krtsie nohy. Ale nie ze nejsk postihnuto. Len proste su ludia dlhonohi a kratkonohi. Tak to treba brat asi z rezervoi.

pininka
6. dec 2016

@dejna20 urcite to treba brat s rezervou, som si potom spomenula ze povedal ze vzhladom na genetiku je mensia, takze kebyze nemam 178cm tak je asi v pohode. Uvidim co mi povie moja doki.

tutu_1
6. dec 2016

Baby netrápte sa, ono to utz je také všelijaké. Mne týždeň pred pôrodom spravili odhad 3,5kg a malý mal 4,5kg. Takže ak sa vedia pomýliť o 1kg, tak o tých pár gramov sa seknúť tiež môžu. A čo sa týka menzesu, to vážne pobavilo. Veď snáď toto vieme lepšie, ako pán doktor od stola, že kedy sme ho mali 😀
@vegalogic ja tiež zvažujem odmietnutie glukózového záťažového testu. Pri synovi to so mnou skoro seklo v čakárni, a keď som šla domov tak som stála každých 10 krokov a držala sa niečoho aby ma nevyvrátilo na zem. Alebo sa budem tváriť, že som glukózu vypila a pôjdem vedľa do cukrárne na dva veterníky 😀😀😀

nacrenyx
6. dec 2016

@vegalogic @tutu_1 vy ma teda strasite s tym glukozovym testom 🙂 je tu aj niekto taky komu potom nebolo spatne??

dejna20
6. dec 2016

@nacrenyx mne bolo tiez spatne 😂
Akoze vodicka sladka s citronom sa dala vypit. Ale po 10min taky rampas party v hlave, ze som myslela ze sintam zalahnes na lavicku v nemocnici ako tehotna bezdacka.

pininka
6. dec 2016

@nacrenyx mne bolo zle len pri prvom,lebo som netusila ze sa moze doniest citron, pri druhom to uz bola fajna citronada. Myslim ze celkovo ti moze byt zle preto,ze tam ides na lacno a musis tam trcat dve hodky. Mna vcera rozosmiala ked som sa objednavala na hematologiu, ze pridte 9.15 nalacno,sak do vtedy umriem. Rano vstavam o 6.15.

dejna20
6. dec 2016

@pininka 😁 ja by som skor umrela vstavat 6.15. 😂

pininka
6. dec 2016

@dejna20 tha ked musis vyprevadit deti do skoly a skolky,inak to nejde

tutu_1
6. dec 2016

@pininka Aj ja mam budík nastavený na 6:10 ale vykotulam sa niekedy aj o 7:00 😝

pininka
6. dec 2016

@tutu_1 no ka kedze nemam auto, o siedmej uz odchadzam z domu

lilith111
6. dec 2016

@pininka dufam ze budete ok. ja som si este do minuleho mesiaca pichala clexan. nic prijemne, ale ked to ma pomoct babetku tak by som urobila cokolvek. da sa to zvladnut. drzim palceky

tutu_1
6. dec 2016

@pininka Ani ja nemam auto a ani vodicak, ale naštastie maly nema ďaleko školu a ja prácu tak sa to sem tam da. Ale bolo uz aj tak ze som do prace vstávala pred piatou co bol pre mna masaker 😓

dancura
6. dec 2016

Zienky uz teraz mam strach z toho glukozoveho testu.V tehotenstve nejem ziadne sladke, kedze mi je z neho zle. A plus mam gastritidu a tym padom mi vela sladkeho robi fakt zle.Sladke jem len ovocie.No zase chcem ist na ten test...predsa len moja maminka ma nabeh na cukrovku,tak nech mi to radsej skontroluju.Teda neviem ako to prezijem...

fatimuska
6. dec 2016

@dancura držím silno palce..a pre istotu..po ruke sacik