Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
Prosim vas je lepsie ist na matersku 6, alebo 8 tyzdnov pred porodom... uplne nerozumiem tej materskej 🙂 vsade pisu, za materska je 6 mesiacov, t.j. 34 tyzdnov, ale 6x4 je 24 🙂 poradite mi prosim vas 🙂
@farebnymotylik ak to zvladas v praci alebo si na PN tak ti je lepsie ist 6 tyzdnov pred.. dlzka materskej je 34tyzdnov od vzniku naroku,cize 8,5 mesiaca...ked zacnes skor,tak skor aj skoncis.. v maji sa bude preratavat materska,takze z hladiska penazi ti je lepsie ist neskor
@nivea777 ďakujem za vysvetlenie 🙂 ano som PN 🙂
@farebnymotylik za malinko
@farebnymotylik mne vravela moja doktorka,že keď som PN vraj sa už neda ísť skôr na matersku,ale neviem či je to naisto pravda.
A najlepšie je ist posledný den v mesiaci,vtedy Ti vyplatia akoby si cely ten mesiac bola.na.materskej,teda lepsie ist 30.3,ako 1.4.
@fatimuska to platí až pri rodicaku..Materská je na dni..Takže ak rozmýšľame takto dopredu treba si vyrátať nástup na md tak aby koniec MD pripadol na predposledny deň mesiaca a za ten jeden deň vznikne nárok na rodičák,cize +213€.. ale to je len plus na jeden mesiac.. koniec rd záleží od narodenia baba.
Dobrý deň. Som študentkou medicíny a pred pár mesiacmi som sem pridávala dotazník týkajúci sa vplyvu autoimunitných chorôb na plodnosť u žien. Vďaka Vám sa mi podarilo nazbierať vyše 140 odpovedí, za čo Vám chcem veľmi pekne poďakovať. Avšak odpovede mám najmä od zdravých žien a preto ich nemám s čím porovnať. Tak by som Vás ešte raz chcela poprosiť, či by ženy trpiace akoukoľvek autoimunitnou chorobou boli ochotné mi dotazník k diplomovej práci vyplniť. Všetko je anonymné a zaberie to menej ako 5 minút. Veľmi by mi to pomohlo. Vopred ĎAKUJEM 🙂 http://www.survio.com/survey/d/X5R5R6M8N2S1I1X3P
Presne 80 dni do pôrodu 🙂
Baby, uz ste aj pobalene do porodnice? Ako pozeram fotky chytam paniku ze este nic nemam nachystane.
@daakotaa este nieeee😉
@daakotaa ja tiež ešte nič, chcela som aspoň postieľku poskladať,že dám do nej veci pomaly čo vyperiem a dám na nich plachtu,no muž že to sa stíha,že najprv chce maľovať. A ja mu,že len aby sme to stihli, lebo zákon schválenia ti funguje,tak on s ľadovým pokojom či nevie prať,že to stíha aj keby som bola v pôrodnici.
No ja ešte nie som zbalena, ale už sa nad tým zamyšlam🙂 33 týžden, pohodička pohodaaa
@pininka keď len maľovať to máš dobre. Môj chce (respektíve musí) stihnúť spraviť celkom zásadné zmeny v byte (elektrika v celom + maľovanie, podlahy)... Podľa mňa to nestíhame, on je spoko že v marci máme hotovo. A ja sa každý deň hryziem do jazyka 😀
Už by som najradšej postieľku chystala, tiež chcem veci pomaly prať.... Joj šľak ma z chlapov dakedy triafa 🙂
Nechcem si ani predstaviť, že to na mňa príde skôr ako mám predpokladaný termín.
@threetail mám tie isté pocity ako ty, navyše presne mojej susede sa stalo,že nečakane porodila skôr a doma ešte katastrofa,lebo prerábali a jej muž furt že stíhajú,lebo ešte pár týždňov. Nakoniec musela ísť s malým k mame, našťastie mala takú možnosť. Ja neviem kde by som išla, asi pod most 😂
:D my sme tiez v plnom prude prerabok, prerabame podkrovie na chate, aby sme sa tam cela rodina pomestili a zaroven sme zacali aj s bytom, lebo mame malo ulozneho priestoru, tak som si navrhla 2 vstavane skrine, dame koberce do obyvacky a spalne a kuchynu vymalujeme, a to ani nehovorim, ze do toho mi dnes pride podtielka s vybavenim a kocik nemame este objednany... tesim sa na skrine, lebo malemu nemam kde veci odkladat a uz ich je hodne... mame vsetko z velkosti do 1 roka tak to mam v 4 krabiciach, ktore som si pekne pooznacovala a ked daco pribudne, tak ti doplnim do tej kde to patri... 🙂 neviete ozaj kde sostat take male vesiaky na detske vecicky na dupacky a tak???

@jollinka22 mne vravel môj pôrodník že z veľkej časti sa stane že epiduralka zaberie zle, teda buď odvozneje alebo tak zbytočne predĺži pôrod,že ozaj odporúča len ženám ktoré veľmi zle znášajú bolesť a mohli by kolabovat.