icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

pininka
13. feb 2017

@dejna20 myslela som v druhom tehu ako to bolo,ale ja dúfam,že môj dokonca bude robiť na zelený štvrtok, teda 13.4, to je 10 dní pred termínom, dohodnem sa s ním asi tento týždeň.

pininka
13. feb 2017

@nivea777
@kachita ja by som nikdy dobrovoľné nešla na cisársky, a tiež mi už stíska ritku. A keďže zbadám veľmi zle narkozu určite idem opäť do spinalky. Pre mňa to bol obrovský rozdiel keďže prvý pôrod som mala v celkovej a bola to jedna hrôza. Ale tak to nemusí byť u každej.

nivea777
13. feb 2017

@pininka vieš čo,bola som raz na operacii-maly zákrok ale uspali má..Všetci ma strašili že po intubacii mi dodzubu hrdlo,že mi bude z narkozy zle a budem grckat,vtedy som mala asi 13 rokov a akoze mala som dosť :D a mne po prebratí nakoniec nič nebolo :D Len som celý pobyt nič nejedla lebo v jedení som ako mačka,nezjem hocičo.. Som zvedavá aka strava bude na gyn :D na chirurgii to vtedy bola hrôza

pininka
13. feb 2017

@nivea777 mne sa zas mama smiala že som jediná pacientka čo normálne je v nemocnici, u nás to také hrozné nebolo. Ja som po každej Markíze veľmi grcala a každý pokus ma postaviť a chodiť skončil odpadnutim, mala som neskutočne závraty, proste min tri dni som bola total mimo. Ale po spinalke na druhý deň ok,jasné brucho bolelo,ale inak mi nič nebolo.

pininka
13. feb 2017

Joj toto prepisovanie čo mi robí mobil mi lezie riadne na nervy, miesto narkózy mi napíše Markíza,to čo už je za blbosť.

nivea777
13. feb 2017

@pininka ja pevne verím,že pôjdem normálne.. samozrejme,pripravujem sa psychicky aj na sekciu..Neviem či by som spinal zvládla keby ich počujem a som pri vedomí..Na druhej strane by som bola neskutočne nespokojná keby neviem,či je moje bábo zdravé a v poriadku.. uvidíme čo bude už sa to blíži..Baba s rovnakým termínom ako ja už ide rodiť dnes tak to pomaly dolieha na mna

tutu_1
13. feb 2017

@pininka Spinalna anestéza ma este jednu výhodu. Úkažu ti hneď babatko ❤️. A mozno by ho dali aj tatinovi na ruky po základných vyšetreniach 😊.
Hm ako tak pozerám uz sa nam to kráti 🌷

pininka
13. feb 2017

@nivea777 fúha,tak tej babe to závidím, už aj ja by som išla, ale pre bábo je ešte veľmi skoro, musíme vydržať nejako, marec bude zabijak určite. My sme sa na sále smiali, veľmi dobrá atmosféra bola, dokonca sme zistili že anestéziológ je mužov spolužiak,tak sme debatovali. Malého mi hneď ukázali,všetko mi to prišlo veľmi rýchle. Presne že pri prvom neviem čo bolo,že vraj som stratila veľa krvi,ale neviem prečo a pri druhom sa ma aj lekár pýtal či boli nejaké komplikácie lebo že ten prvý rez je vedený neobvykle,že tak sa to nerobí,ale ja som mu nevedela odpovedať.

kachita
13. feb 2017

@nivea777 mna desi i spinal, ja sa hned kvoli vsetkemu vystrasim a mna desi predstava "mat umrtvenu, teda necitlivu cast tela" a hysacit tam, ze nic necitim, hoci je to logicke a normalne.

pininka
13. feb 2017

@kachita aj ja som sa toho strašne bála,ale ja som nemala ten pocit že nohy vôbec necítim, skôr že ich cítim niekde úplne vzdialené,ale cítim a keď ma doniesli na izbu,do pol hodiny som si už citila prsty na nohach normálne a tak to išlo vyššie a vyššie.

kvetakinderko
13. feb 2017

Baby ake latkove plienky ste kupili, alebo idete kupovat? Ja som kupila balik tychto a som dost sklamana 😖 https://www.feedo.sk/t-tomi-latkove-tetra-plien... Oprala som ich na 90 stupnov a drolili sa z nich ako keby take gulicky pri suseni aj zehleni. Vobec mi nepridu take makke a pevne, ako by som cakala, na to, ze maju jednu z najvyssich gramazi.. Do tych bio a bambusovych sa mi nechce, tri plienky za 15 eur...? 😒

tutu_1
13. feb 2017

@kvetakinderko ja som kupila Kikko staré časy. Farebne z DM a nebielené z eshopu. Este som ich neprala ale majú vysokú gramáž, takze žiadna gáza, maminy co latkuju si ich chvália. Prať ich vobec nemusíš na 90tke. Stačí na 60tke (tak som prala aj latkovky určené na zadoček, na plienkovanie, čas od času som pridala sanytol do prania), aj tak pozehlíš. Mna vyšli tie nebielené cca do 10 € 5 ks. Keď operiem dám ti vedieť ako sme dopadli. Sama som zvedavá, lebo mam aj po prvom take obyckové a tie su zazmolkovane.

zabka12
13. feb 2017

@kvetakinderko tiez odporucam kikko;) uz su oprate na 60 a pozehlene a super,ani sa nazrazili dako a pekne sa zehlenim vratili do povodneho stavu....;) Ostatne viacero znaciek aj "vysoko gramazne" teda hruza.. Po oprati o polovicu mensie a ani po rozzehleni nic moc a su aj take drsne...:/

dejna20
13. feb 2017

@kachita nebojim aj prvu som mala. Ale neplanovanu. Mna vic boleli kontrakcie pred ako bolesti po sekcii.

@nivea777 ja som mala lezat len 12h potom ma postavili a vankus som mala-jeden.

dejna20
13. feb 2017

@pininka potom daj vediet, ze kolko dni pred. Moj sa nejak moc dopredu nechysta 😁
@kachita ten pocit odidenych noh bol pre mna super 😂 ja som este dzigla prstom do stehna a to ako do nejakeho telacieho masa s chladnicky mi to prislo smiesne 😂 myslim ze do spinalu davaju aj nieco na lepsiu naladu, ja som bola pozitivna ako nikdy a to ja som skor traged 😂

pininka
13. feb 2017

@dejna20 tak mne to vychádza 10 dní pred oficiálnym termínom, ale len 3 dní pred termínom z 3D, takže to teoreticky môže byť aj skôr, ale radšej by som ostala pri tomto dátume.

dejna20
13. feb 2017

@pininka no ja termin z 3d neriesim. Len tp podla pm a potom zo sona v 12tt a tam bola ze o 4dni vacsia ( uz je este vacsia) ale to si myslim, ze je iba proste vacsie babo, nie ze mam zle vyratany termin.

nivea777
13. feb 2017

@dejna20 tak to este ten lepsi pripad,co som citala od bab v skupinke porodnice nasej tak pisali ze 24hodin lezali a nic pod hlavou nesmeli mat... ako tak rozmyslam,asi som padavka :D ja satam zblaznim :(

dejna20
13. feb 2017

@nivea777 to pod hlavou by mi asi nechybalo. Ale nechat lezT 24h po spinale mi moc ok nepride. Nam praveze dost prizvukovali, co najskor to rozchodit a vela chodit. Po 24h by mi sa uz asi vsetko zlepilo 😂

nivea777
13. feb 2017

@dejna20 no oni hlavne kvoli tomu az po 24h lebo vraj sa nema 24h dvihat hlava kvoli tomu spinalu,ze to pichaju do chrbtice a ja neviem co

daakotaa
13. feb 2017

Ja osobne sa bojim naviac toho spinalu...

dejna20
13. feb 2017

@nivea777
No asi podla nemocnice. V ba sa hlava nems dvihat 12h 😂

biggi014
13. feb 2017

@martinocka9 termin mam 3.4. v Trenčíne🙂

nivea777
13. feb 2017

@dejna20 zeny v ba maju asi odolnejsie hlavy :D alebo su to silnejsie osoby a viac vydrzia:D

tutu_1
13. feb 2017

Aj mna na Antolskej dvíhali po 12h po spinale. Inak ak to pichá odborník ani cítiť to nie je. Ak ste mali niektorá epidural, tak aplikácia je ta istá, do chrbtice.

pininka
13. feb 2017

@nivea777 aj u nás v KE sa po cisaraku v Markíze máš čo najskôr postaviť,ale po spinalke určite nie skôr ako po 12 hodinách, ja som nemala vankúš, ale dvihli mi trocha posteľ a ja sama som sa asi po hodine pretočila na bok, lebo ma strašne bolel chrbát, a sestrička tiež,že to ste nemala,ale som jej povedala,že ma to bolí,tak ma nechala tak a už som sa potom pomaličky otacala.

pininka
13. feb 2017

@dejna20 mne povedal môj porodnik,že najspolahlivejsi dátum pôrodu je podľa utz v 12 TT, že už to majú overené, takže u mňa by to malo byť 16.4.

dejna20
13. feb 2017

@pininka sno sj mne. V 12tt som mala odchylku 4dni ze je vacsia oproti tp tsk aj tak chce sekciu, ze skor nie. Ak nebude problem

dejna20
13. feb 2017

@nivea777 no veru a v zahranici dvihaju este skor 😂 cim viac na zapad cim odolnejsie, na ukrajine mozno 36h lezis 😂

martinocka9
13. feb 2017

@biggi014 ja mam 7.4. v Martine