Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@jakales mne lezi cely cas na lavom boku,neskutocne ma tam uz boli chrbat, krize. Aj slabiny ma bolia,hlavne ked idem vstat, alebo prelozit nohu cez nohu. V noci je to jedna hruza, v kuse sa budim ze mam otlaceny bok, uz nepomaha ani perina ani nic na podlozenie. Uz len vydrzat, nic ine.
Baby ja sa bojim, zacinam byt chora, zapalene hrdlo a aj teplotu zacinam mat. Mozem tym malemu uskodit v takomto neskorom stadiu alebo nebodaj vyvolat predcasny porod? Som zufala 🤒
Baby idete tu volaktora aj cisarskym?
@moskova1983 ja
@moskova1983 aj ja
mamicky, kolko vazili vase babatka v 34+0tt? Nase dievcatko ma vahu 1800g...Dr povedala, ze ked odratame 200 g co moze byt odchylka je malicka :(
@nacrenyx skús si uvariť čaj z polku citróna a ocukri si ho ako len chceš .. 🙂 chuti to ako theraflu a mne to strašne pomáhalo keď som bola asi pred mesiacom chorá ... Aj teplota síce stúpala dala som si Paralen vtedy a obklady lebo to nechcelo klesnúť ale pomohlo to .. potom už som teplotu nemala a aj ta choroba prešla behom 3 dní asi 🙂
@jakales mna to boli dakedy aj keď ležím na boku ... Mne už skôr tlačí stále na spodok ... Niekedy čakám kedy mi voda pukne čo tak zatlačí 🙂
@nivea777 nič si z toho nerob, mňa strašil, že je veľká a keď som sa odhodlala pozrieť si namerané hodnoty tak som zistila, že je tabuľková (dokonca skôr menšia ako veľká) .. Váhu mi ani nehovorí, že zbytočne mi bude hovoriť odhad keď pravda môže byť niekde inde.
Začala som tieto merania brať s rezervou.
Doktorka mi ukazovala tabulku s inymi cislami...
dnes som bola na prvej kontrole v nemocnici,na 1cm otvorena,drobec ma vraj necelych 2,4kg (36+5), mam este oddychovat a brat magnezium,ale ze keby som napr o tri dni zacala rodit ze nevadi,ze to uz sme celkom blizko terminu 🙂 mam rada tieto kontroly vzdy mi tak dobre padne pocut ze sme ok 🙂
@nivea777 alebo usg sa mýli ako väčšinou..ach jaj..mňa ccrlq poslať na tyzdrn ležať a bratbinfuzie,aby pribrala,no som s dcérkou na materskej a nemá mi s ňou kto ostať..takže pokým neide o život,nechavam to tak...dúfam,zr pánbožko to dobre zariadiť...od začiatku samy stres,uz by hádam stačilo...🙂
@larra2606 34+1 sme mali 2460g ale podla 3 lekarov co nam robili sono sme o tyzden vacssi. To sa nam drzi uz od 30 tyzdna. Nam hrozi predcasny porod tak len lezat musime.
@larra2606 malého meral 17.2 Dr a povedal že je 2tyzdne pozadu..Keď som išla o 2tyzdne k svojmu gyn,ktorý je v nemocnici považovaný za jedného z naj tak sa vyjadril,že nechápe ako bábo bolo merané pretože mu všetko pekne sedí podľa tt.. o dva týždne nato,cize tento pondelok ho meral ten istý gyn ako 17.2 ( ten čo mi povedal že malý je 2tyzdne pozadu) a zrazu je malý pozadu o 3tyzdne..Budem veriť svojmu gyn,keďže je vychvalovany
@nivea777
@larra2606 baby to je vsetko tak orientacne ze az. Niektori to meraju od buka do buka. Nasa mala v 34 2450g, ale ze nielen vaha,ale hlavne dlzka koncatin ukazuje na velky plod. Ale ja si osobne myslim,ze nebude mat nakoniec viac ako 3500g hoci vsetci mi tvrdia ze bude mat 4kg. Nechame sa prekvapit. Podstatna je dozretost organov. Moja segra rodila ako ja dva tyzdne skor,jej mala 2800g a bola uplne v poriadku. Moj ma 3350g a skoncil na JIS lebo zle dychal. Takze vaha urcite nieje az taka podstatna.
@moskova1983 zatial sme sa bavili len priblizne o termine (tyzden pred tp) ale naplanovane nie. Asi teraz v pondelok.

@fefitko ja chodim ku svojemu a vyter mi uz robil ...
A vcera z 10km prechadzky nakoniec len polovicna a aj to som ledva dosla na bus 😀
Aj vas stale boli v slabinach a spodok brucha hlavne pri vstavani a otacani?
A mala ma neskutocne tlaci do bedrovej kosti ..