Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@nivea777 ani sa necudujem ze popri malom nestihas nic. Nerozmyslala si nad laktacnou poradkynou? Alebo ak budes mat trosicku cas kukni na stranku mamila.sk. ale inak ja som prveho kojila len 6 tyzdnov a to bolo tak trapenie ze az, muz mi povedal ze nech to necham tak,ze nemoze pozerat ako sa trapim a maleho aj tak dokrmujem. Zial je to tak,ze kojenie vobec nejde len tak, je to hotova veda. Poznam pritom zeny co si prilozili decko a ficali tri roky.
Ja som dnes bola v poradni u mojej doktorky a malá stále nezrotovala hlavičkou do panvy, je stále vysoko. Vraj nie je nútená, nič ju netlačí, lebo mám širokú panvu. Zatiaľčo môj pôrodník ma už de facto objednal na pondelok, 17.4 na vyvolanie pôrodu (má vtedy službu a vraj bude pokoj lebo sú sviatky), moja gynekologička mi to nedoporučuje. Podľa nej ak hlavička dobre nezostúpi, môže sa zaseknúť v panve a zvrhne sa to na cisársky. Ona je vo veku mojej mamy, dokonca sú kamošky a doslova mi povedala, že keby som bola jej dcéra, tak by mi odporučila počkať na prirodzený začiatok pôrodu. Ja teraz neviem. Náš malý bude mať 22.4 narodeniny, rada by som bola dovtedy doma z pôrodnice. Na druhú stranu, nechcem tým zbytočných náhlením fakt nič pokaziť. Čo by ste robili vy? Vďaka za každú radu.
@extempore niekde som citala ze na to zostupenie dietata nizsie pomaha hupat sa na fitlopte, alebo sa dat do macacen polohy a pohybovat sa hore dolu. Ak mas siroku panvu ako sa ti tam dieta moze zaseknut? To si samo odporuje. Nemam vobec nic proti doktorom vo veku nasich mam, ale niektore nazory maju este z cias minulych. Mojej mame tvrdila nasa znama lekarka co je v jej veku, ze ako mi mohli dovolit otehotniet,ze sa nesmu viac ako dva cisarske, ale pritom je to uz davno prezitok.
@pininka hej, panva je široká, ale ten otvor v nej je nejakého tvaru a hlavička tiež určitého tvaru. Doktorka mi to ukazovala na modeli panvy a bábätka, ktorý má v ambulancii. Ja jej celkom verím, určite mi chce dobre. Ale dobre mi asi chce aj môj pôrodník. Ono faktom je, že termín je až 21.4, čiže by sa tomu ešte mohol dať čas...
@pininka juj, a ešte k tej fitlopte. Nemám s ňou dobré skúsenosti. Keď som bola tehotná so synom, tak presne na zvare praskla rovno keď som na nej sedela. Ja som sa tak strašne zľakla, že som si myslela, že porodím v 7. mesiaci. A to bola lopta s nosnosťou 120 kg:D
Ale tú mačaciu polohu by som skúsiť mohla, to je dobrý nápad.
@extempore ja by som počkala kým sa bábo samo vypýta. Ak teda sú prietoky ok, aj ty si ok, a ani bábätku nie je zle... Mne moja gynekologička sama povedala, nech si z nálezu vôbec nerobím hlavu. Keď sa dieťatko rozhodne že ide, tak ide.
Ak ale chceš pôrod nejak prirodzene posúriť je na to viac možností, od milovania, po ricínový koktail. Inak súhlasím s @pininka ak máš panvu širokú, ako by sa dieťatko mohlo zaseknúť ? Jedine mi to vychádza tak, že ak by pôrodné cesty neboli dozreté a mala by si vyvolávaný pôrod. Možno tak to myslela dr. No pozerám, že si 39tt, tak nie kam sa lekár ponáhľa. Ak bude všetko s vami ok do 42tt môžete byť v celosti.
Inak aj ja som v 39tt termín mám presne o dva týždne. Nález ešte netuším. Uvidím čo povie dr zajtra na poradni.
@extempore urcite ma kazdy svoju cast pravdy, mne moj povedal teraz v utorok je je super ze sme vydrzali do 38tt, ze to bolo podstatne, ale nechal ma az na nedelu lebo ze ani plucka ani crievka nie su esten100%, takze svoje opodstatnenie to ma,ze sa este caka, v podsate mas rovnaky termin ako ja, tak ten tyzden nemoze az tak markantne zavazit.
@pininka o to sa nebojím, lebo syn sa narodil 38+3tt, podľa ovulácie vlastne len 37+3 a mal 3,35 kg a pľúca ako operný spevák. Lenže pôrod sa spustil sám.Teraz sa bojím, že nebudú pôrodné cesty zrelé, tak sa naozaj niečo zasekne a rada by som sa vyhla sekcii. Doktorka ma naozaj dokonala vyšetrila aj zdola -vnútorne aj na lehátku zvonku mi prehmatala bruško a ešte aj sono. A tiež ma odrádza to, že vyvolávaný pôrod je vraj bolestivejší. OPtimálne by bolo, keby sa to do toho pondelka spustilo samo 🙂
@pininka ja som mala vyvolávaný pôrod a teda žiadna lahoda to nebola. Keď som dule hovorila, že neviem či to dám, tak ma iba upokojila, že pôrodné bolesti sú rozhodne menšie, ako tie po vyvolávaní (zažila aj taký pôrod, aj normálny). Fakt baby ak sa dá bez vyvolávania, z vlastnej skúsenosti radšej to, alebo ak sa nedá, radšej hneď sekciu.
@tutu_1 ako vravim, kazdy organizmus je iny, mojej sesterke tri dni vyvolavali, mala vybavenu kamosku porodnu asistentku, uz fakt mysleli ze cisarak a nakoniec v pohode porodila sama viac ako tyzden po termine. Druhu jej uz nevyvolavali a vravela ze bolesti horsie aj tazsi porod, tak neviem.
@pininka môže byť, ale toto je skôr výnimka si myslím. Záleží aj čím vyvolávali, lebo ak len prostaglandínovými čípkami, tak to nie je až takéhrozné. To sa predýchať ešte dá, ale ak ti namiešajú oxytocín, buscopan, a čo ja viem čo ešte. OMG to je čistá katastrofa. Vážne.
@extempore indikácia sa nájde ak sa chce. Moja švagriná mala paniku z bolesti a z pôrodu, doslova. Spravili jej sekciu. Veľmi záleží od lekára. Ale nezúfaj. Možno sa maličká rozmyslí sama a pôjde. Aj keď ja tiež podlieham miuernej panike, že budem snáď tehotná večnosť 😂 . Dnes si idem spraviť čajík zo zázvoru, dám troišku škorice, pomaranča a klinčekov. Mňam teším sa na to 🙂
Babule,nechodite niektora do poradne na Antolsku???
@mata128 ahoj, ja chodim 🙂
@farebnymotylik prosim ta,ktory den a ktorej lekarke???ja som pri synovi pred piatimi rokmi chodila Filkaszovej,bola perfektna 🙂
@extempore ja by som pockala na prirodzeny porod ak sa da.Predsa mas este trosku casu.Ja verim ze nic netreba silit ak je este cas.A vyvolavacka je teda hardcore,keby som mohla tak by som sa tomu tentokrat vyhla. Mozno sa ti to naozaj samo spusti.
Baby ja uz som vyskusala vsetko a nic nepomaha.😒
@farebnymotylik teraz sme sice 24.tyzden,tak este mame cas,len zistujem zatial,kedy ma ktory lekar poradnu 🙂
Poslala som muža predsa len kúpiť fitloptu. Budem poctivo cvičiť, dúfam, že malá zlezie dole. Už jej tak dohováram - raz po dobrom, že už sa všetci tešíme, nech už príde na svet. Raz po zlom, že ak bude hnevať, tak na ňu pošlem ocina :D :D :D
A stále nič. Tvrdohlavé to bude po otcovi, inak to nevidím...
@extempore jaaj moja,som sa zasmiala teraz, ze ako jej dohovaras. Mna mama dnes hresila ze nech uz nic nerobim, lebo sa mi to ozaj spusti, ale teraz uz mi je to jedno, verim ze tie 4 dni potiahneme. Dnes som volala detskej lekarke,sestricka bola taka zlata,ze ako mi drzia palce,ze nech sa potom ozvem. Fakt sa jej uz neviem dockat.
@pininka ja mam to iste. By si povedala, ze co sa ondi, ze ma velku rit. Ale holt prva sekcia bola kvoli uzkej panve a velky plod. Proste on sa nevedel navrtat do porodnycb ciest. Mal aj vacsiu hlavicku, aj vahu statnu. Na mna tsk 3,5kg babo ale kedze zapomen, zase bude megana ideme sekciou.

@pininka to ja budem urcite ako sova celu noc😂