icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
3. okt 2013

@eliska07 ja ani neviem ako to bolo doteraz lebo vcera tam bola sestricka ktora zastupovala... mozno som mala cukor aj predtym ale malo a sestricka to ignorovala automaticky. ale akoze doteraz vsetko v poriadku. mne to vcera ani nezapisali do knizky, lebo povedali ze sa to neda vyhodnotit ked som predtym jedla.

bambulka12
3. okt 2013

No baby,dnes som bola u svojho SKVELEHO (v uvodzovkach,ktore neviem najst na klavesnici 😀 ),lebo mi dost tvrdne brusko,ale az tak,ze som sa zlakla,tak som isla k nemu.Vysetril ma,krcok sa mi neskracuje,neotvaram sa,tak sa tesim,ale musim mat kludovy rezim.No a teraz perlicka.V tehotenskom preukaze mam napisane placenta preavia centralis,napisala mi to tam dr.pred tym ,ako som isla na odber,robila mi sono a pekne mi vysvetlila,co to znamena a ake su rizika.Dnes som sa na to pytala svojho SKVELEHO lekara,ci sa mi nahodou neposunula a teda,ze co to pre mna znamena.Jeho odpoved :NIE SME NA BESEDE,ABY SOM VAM VYSVETLOVAL VECI,CO SA VAS NETYKAJU 😀 .

lucul
3. okt 2013

@bambulka12 skvely doktor, by som ho nakopala niekam 😠 nieco podobne som mala kedysi aj ja a som jej "vdacna" za iste veci 😠 😠 😠

bambulka12
3. okt 2013

@lucul ved ja sa uz zacinam bat,ze nie je ani ako odbornik dobry a ze mi velmi nepomoze ☹ .Povedal mi,ze magnezko mi len uvolni svaly,ale ze nezabrani tomu,aby som sa otvarala,ale nie som si tymto ista,lebo ked zoberu babu do nemocky,ktorej tvrdne brusko,tak automaticky jej davaju vysoke davky magnezia.A este jedna vec,vcera,aj predvcerom som mala vytok,ale len taky vodovy,celu vlozku mokru som mala,co sa mi pred tym nestavalo a on mi na to povedal,ze nemam nosit tie vlozky,lebo ze tam je igelit a neviem co,ze vlastne to mam kvoli nim.Ja neviem,chcem ho vymenit,ale zatial som u neho len tri mesiace a neviem,ci sa neda az po pol roku

ifkael
3. okt 2013

@bambulka12 to bol aky doktor prosim Ta? 😕 aj si mu nato nieco povedala?

lucul
3. okt 2013

@bambulka12 to co je za hovadinu 😠 mne ked som bola u doktora, ze mam pocit slabsich kontrakcii, okamzite monitor a megadavka magnezia a kamoska to iste mala a mesiac lezala

bambulka12
3. okt 2013

@lucul presne tak a ja uz neviem,co si mam o nom mysliet,on proste ani tu moju vcestnu placentu neberie nejako vazne a to som este po myomektomii.

kazunomiya
3. okt 2013

@bambulka12 no moje nervy, z takeho doktora by som mala dost.
a urcite by som si naordinovala magnezium aj sama. vlastne ja som to urobila a doktor mi to len potvrdil.

bambulka12
3. okt 2013

@ifkael ja som taka papulnata,ale pri nom nenachadzam slov,stale ma len uraza a snazim sa to predychat.Ja som k nemu prestupila,lebo vsetky baby z NR su z neho hotove,ale ja som velmi sklamana ☹

bambulka12
3. okt 2013

@kazunomiya aj ja beriem 3 x denne a ked mam velke tvrdnutie,tak si dam 3x 1000 mg,to mi poradila znama,ona je tiez gynekologicka

ifkael
3. okt 2013

@bambulka12 ja chodim v NR Ravingerovi a super. konecne normalny doktor

eliska07
3. okt 2013

@bambulka12 Určite by som na Tvojom mieste zvolila - presne kľudový režim, veľa ležať a určite by som si dala aj magnézium ako ti napísala @kazunomiya

Uškodiť ti nemôže a pomôcť pomôže určite. Neviem na čo všetko má magnézium slúžiť, mne ho pri prvom tehotenstve doktor dal kvôli kŕčom v nohách, teraz som problémy nemala a dal mi ho hneď automaticky, dokonca po minulej návšteve mi zvýšil už dávku z jedného magnézia denne na dve magnéziá denne. U mňa teda MagneB6, nie čisté magnézium.

Výmenu doktora by som skúsila poriešiť, neviem, či sa dá meniť aj skôr - to neviem ako je dané, ale zdravie môjho dieťaťa by mi bolo prednejšie ako nejaké legislatívne prieťahy. Za vyskúšanie a opýtanie by si nič nedala.
Vybrala by som si doktora, ktorého by som mala odporúčaného, resp. s dobrým hodnotením o jeho kvalitách a skúsila by som mu zatelefonovať a prezistiť si, ako postupovať, keď by som chcela chodiť ku nemu.

Držím palčeky, aby bolo všetko v poriadku 🙂

bambulka12
3. okt 2013

@ifkael kde ma ambulanciu?

bambulka12
3. okt 2013

@eliska07 dakujem 🙂.Vies,ked to je tak,ze som si ho vybrala na odporucania kociek z MK,su s nim spokojne,ale ja s nim naozaj nemam ziadnu dobru skusenost.Budem musiet nieco vymysliet,lebo do januara je este daleko a keby nemam problemy,tak ok,ale ak mam k nemu chodievat castejsie,tak to asi nie,na to nemam nervy ☹

stanka810
3. okt 2013

@bambulka12 to co je za debila doktora!!! ze na besede a teba sa to netyka! posledny raz by som bola u neho

ifkael
3. okt 2013

@bambulka12 na klokocine

bambulka12
3. okt 2013

@stanka810 no ved idem hladat nejakeho schopneho,len to musim obtelefonovat,ci ma zoberie niekto,lebo pred tromi mesiacmi som prestupovala k tomuto 🙂

kazunomiya
3. okt 2013

@bambulka12 to je slusna davka, to by mohlo celkom stacit. Pomaha? Lebo mne pomohlo magnezium velmi 🙂 len som asi nemala az take velke problemy, obcas ma bolelo brucho a obcas krce v nohach...

stanka810
3. okt 2013

baby a to magnezium ake si kupujete? lebo ja mavam strasne krce a trpnutie ruk a noh rano....nemozem vstat z postele...mne doky povedal nech kupim magne B6....vy mate co?

bambulka12
3. okt 2013

@kazunomiya mne zacalo tvrdnut brusko asi pred tromi tyzdnami,vtedy mi magnezko dost pomohlo, ale teraz od utorku mi velmi stuhne,uplne stvrdne a az sa mi zacne tazko dychat,trva to sice len kratko,ale mam to viac krat za den,ked sa pohybujem,ked lezim,tak ani velmi nie

bambulka12
3. okt 2013

@stanka810 ja mam klasicke magnezium 500 mg,lebo vraj magne B6 mozes len dve tabletky denne,ale neviem,ci to je pravda 🙂

bambulka12
3. okt 2013

@ifkael idem pozriet recenzie na neho a asi tam zavolam.Takze ty si s nim uplne spokojna?Je asi starsi,ze?

bambulka12
3. okt 2013

@ifkael prosim ta,mohla by si mi dat cislo na neho?Dakujem 🙂

lucul
3. okt 2013

@bambulka12 klasicke magnezium si daj, ja ked som si dala magneB6 tak mi doktor povedal ze to nic nie je, podloz zadok nohy hore a kludovy rezim a volaj druhemu doktorovi, povedz mu otvorene aky mas problem a kasli na ine, hlavne je tvoje tehu a babo 😉

ifkael
3. okt 2013

@bambulka12 037/6521752 v pondelok, stredu a piatok su tam doobeda a poobede.. a stvrtok a v utorok od nejakej 13tej - 14:00 poobede do vecera robia.

kazunomiya
3. okt 2013

@stanka810 ja som si kupila najprv ciste magnezium, tabletky, 200mg, nie sumive (lebo v tych su umele sladidla a tie sa nemaju v tehotenstve...) a potom mi lekar povedal ze magne b6 lenze to je len 100mg v jednej tablete.
Magnezium sa v pohode moze vo vacsom davkovani, len by sa nemalo brat s vapnikom lebo sa navzajom rusia. B6 je v magne B6 tusim 2mg, co je dost nizka davka (ked si kupis pyridoxin, tak tam mas 20mg v tablete). Sice je to denna odporucana davka, ale B6 mozes brat kludne aj 100mg denne, viac radsej nie, od 200mg a viac moze mat uz negativne ucinky na nervovu sustavu. Ja som si kdesi zohnala Magne B6 premium, tam je 10mg B6 a beriem ho kolko potrebujem... Ale toto vsetko som si tak sama nastudovala...

kazunomiya
3. okt 2013

@bambulka12 to je to sumive tych 500mg, ze? to si netrufam kvoli sladidlam. Mne o Magne B6 lekar povedal ze do 4 tablety denne, ale to je spolu len 400mg a nemusi to stacit, takze si asi kupim znova ciste Mg vo vacsom davkovani, ak bude treba...

bambulka12
3. okt 2013

@kazunomiya 500 mg nie su sumive,ale mne sa tak tazko prehltaju,fuj,v poslednej dobe ma z nich napina 😕 .250mg su sumive,ale to je zas pre mna slabe 🙂 .
Baby a uz ste sa objednavali na ten glukozovy test?

ania4
3. okt 2013

@matuskova003 aj ja poprosim pridat ma do sukromky

kazunomiya
3. okt 2013

@bambulka12 aha 🙂 inak este je take ze Magnerot, to sa odporuca v tehotenstve, je to nejaka forma co by sa mala lahsie vstrebavat, ale neviem, ze ci sa to da volne kupit v lekarni.. ale snad by sa malo dat. To je tusim skoro 1000mg.
Na OGTT sa objednam na buduci tyzden ked budem sestricke volat kvoli vysledkom z morfologickeho USG. Objednali by ma urcite aj vcera ale sestricka zrovna vcera bola chora, tak pockam do toho buduceho tyzdna. Len lekar hovoril ze posielaju kdesi inam, tak som zvedava co mi vlastne povie.