Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@eliska07
@eliska07 krásne si to napísala, je úbohé a prízemné v tejto dobe samých chorôb modliť sa za pohlavie.... to nepochopím, vždy je najhlavnejšie zdravie, a nakoniec vždy všetko osud aj tak zariadi, že dieťa, ktoré žena možno ani nechcela, jej bude v živote robiť väčššiu radosť, ako to, čo si doma híčka.....môj názor
@bambulka12
@cukrik580 kocky nehnevjate sa ani vy na mna, nebolo to ani tak mierene na vas, len som tym chcela poukazat na to ,ze sa niekedy tazko orientuje tu na tejto stranke, ze ta druha sa mi zda prehladnejsia....nechcela som sa nikoho dotknut...neviem ani kto tuto stranku vedie a mozno poprosit o malicke zmeny aby to bolo prehladnejsie ak by sa dalo... 😉
@nijka perfektny je,kolko stal?
@bambulka12 baba nam ho predala za 400 eur
ahojte,ktorá ste už bola na tom gluk.teste..?idem v stredu,nech viem,čo ma čaká🙂
ách baby,včera ma začala obchádzat nejaká viroza,čo je v našom okolí,do rána bolo veselo,a dnes kedže som ležala mi je taak smutno...priatel v stredu odišiel do de pracovat a tento víkend mi je tak otupno,strašne mi chýba,prečo to tak v živote musí byt,že musí byt odlúčenie...ešte k tomu,ked zistí,že má konečne nejakého spolubývajúceho,čo vyzerá solidne,tak aj ten nakoniec húli a on to tak so sklamaním bere...zhánam mu mininotebook,a budeme písat,no najskor príde asi až za mesiac....strašne mi chýba,moja láska...predtým,kým sme nečakali to nebolo také tragické pre mna....hádam si zase zvyknem...ani mu nehovorím,že mi je až tak tazko,aby to nemal tažšie...ved uvidíme...tak to len tak🙂
Ahojte...
@matabah ...asi budeš prvá na tom teste....my ostatne sme cca 1,2,3 týždne po tebe
Ale že je to vraj v pohode...dá sa to zvládnuť....len ten čas, treba tam byt dlhšie
No s tým odlúčenim od priateľa - to nezávidím, v tomto obdobi sme citlivejšie a tá blízkosť druhého človeka je dôležitá,...ale co už tak to funguje, robiť treba, prežiť ten čas a čakať kedy sa vráti
Nech to rýchlo ubehne : 🙂
@biba už len kvôli tomuto by som si taký prístroj nekupovala, zbytočne narobia paniku a zbytočne sa moc sleduješ 😖 sleduje len pohyby a ak ich cítiš, tak je všetko ok, ostatné nechaj na odborníkov, špeci morfo ako robí napr. Holáň ti pozrie aj srdiečko a odhalil by nejakú chybu, ale popredu sa nestresuj hlavne 😉
@nijka kočík vyzerá pekne, akurtá ja by som nekupovala kočík, ktorý sa nedá zložiť nakompletku celý, u tohto zložíš len základnú konštrukciu ale veľká športová časť ti ostane nezložená a zaberá potom zbytočne miesto v kufri, mám rada kočíky, čo sa jedným klikom pekne celé zložia a zasa rozložia 😉
@matabah tak to ti verim,mne je smutno,ked mm ide len do obchodu 😀.Neboj,o chvilu ho tu mas.
baby aj vas to tak stekli ked vas drobci kopkaju? 🙂
@ivet51 no,ved som bola zvedavá,či to už náhodou niektorá z vás nepodstúpila...nebojím sa,ved aj na mail mi chodí mailík na bruško a tam píšu tiež o tom,ale osobné skúsenosti sú zaujímavejšie🙂
to otupno sa snažím prekonávat prácou,máme velký dom,tak sa mrvím po troške,no ked už vela,tak mi moje dieta klope na brucho,že už dost...to je taký dobrý budík od prírody🙂 😉 😉
@cukrik580 mner to sem-tam príde ako ked sa ti tak svaly pohýnaju...také blbé prirovnanie,ale niekedy sa mi to stáva na nohe,že sa mi tak zatrasie sval,alebo čo to je,,🙂
a naozaj niekedy ,ked už sa červík začne mrvit,tak ho musím aj krotit,lebo koncertuje o dušu a veru sa aj smejem🙂 a niekedy aj slzičky štastia vybehujú 😉 😉 😉
mne sa zvykne hlavne ráno dat do klbka rovno pod pupkom a potom tam mám takú dobrú loptičku..a niekedy sa tak schová do chrbtice,že ho vobec ešte nevidno...
teším na stredu,idem na ten guk.test a kukneme aj pohlavie opat...dufam,že už aj úspešne...ved sme zvedavíííí
Ahojte, ale ste toho zae napísali, nemám šancu prečítať... ako tak z posledného čítam, tak píšete o pohyboch :D ja mám v brušku malého futbalistu alebo futbalistku, úplne ako Leonie... neskutočné, čo tam stvára, bruško sa mi vydúva raz tam raz onam, kopance, mrvenie, no paráda... najradšej má polohu na močovom mechúre, nie je nad to, keď môžem ísť každú pol hodinku na wc :D ale nikdy nekope, keď niekto priloží ruku, vtedy akoby uťalo :( prefíkané malé :D
Baby, mrknite, čo som náhodou našla... myslím, že niektoré by to mohli mať ako výborného pomocníka, tak dávam link :D
Ahojte,
prosím vás mám na vás otázku, nestíham tiež všetko čítať a myslím, že ste to tu už spomínali. Som asi v 20. týždni, už som asi týždeň cítila pohyby - myslím si, celkom jasné a zreteľné. A od piatku mám pocit, že pohyby ustali, že bábätko skoro necítim. Možno občas, ale kým si stihnem uvedomiť, že by to mohlo byť ono, už je pohyb preč a ďalší nepríde. Dosť som bola v piatok rozbehaná, včera som samozrejme všetko upratovala, ale dnes som už mala pohodičku a stále je to rovnaké. Je to podľa vás normálne, že je to ešte také kolísavé? Už som síce raz tehotná bola, ale na toto si už vôbec nespomínam. K doktorovi idem v utorok, tak sa ho samozrejme na to opýtam, ale aj tak mám stres, či bábätku niečo nie je. Ďakujem za odpovede.
cavte... jaky ste mali vikend??? 🙂
my fest bohaty...
... v sobotu sme si dali celorocne upratovanie.. okna... atd.... od rana doo noci... a dosla nam v noci navsteva...
a dnes to pokracovalo dalsou navstevou (rodinkou s malinkym) od 10tej... takze som ceeele doobedu stravila v kuchyni, obed... obcas rozhovory ked za mnou niekto prisiel z obyvacky 🙂 ... a po obede prechadzka... potom odisli
... potom mi manzel nastruhal mrkvu na salatik.. lebo som mala straaaaaaaasnu chut... takze kym som spratavala hrnce som mala aj nacistenu mrkvicku...
a teraz oddychujeme.. a cakame dalsiu navstevu 😀
celkom perne.. a maximalne vyuzity cas.. nemyslite? 🙂
Ďakujem vám za povzbudenie. Nič ma nebolí, to je pravda. Len mi to príde také divné, že nič necítim, keď som už cítila. Pevne verím, že je všetko v poriadku. Bruško mám zatiaľ podľa mňa malé na to, že som už polovici a tak sa mi dá veľakrát urobi pohyb, ktorý by som už možno nemala, tak aj preto mám strach. Napr. pri upratovaní som sa zohla, akoby som "kvočala" a potom som si uvedomila, či v takej polohe nemôžem bábätko akoby pripučiť. Kebyže mám väčšie bruško, tak mi je jasné, že ma to už nepustí, ale takto si to často vôbec neuvedomujem.
@os ja som si dnes robila mrkvový šalát,aj som si domov dovliekla domácu mrkvu,ma nabalili vitamínovo 🙂
kopec zeleniny som si nahádzala do polievky ,tiež okolo hrncov doobeda som sa točila ,pretože zajtra chcem pozbierať hrozno,nebude čas a u našich som si dala jablčník ,na večeru asi 10 mandariniek..už cca dva týždne ,možno aj viac
mi chutia mandarinky,pomaranče,mrkva ,v každej možnej kombinácii 😝
som sa prave vazila... 69,1 z povodnej 62,daco... takze mozno ani nie celych 7kg...
inak.. na ten glukozovy test ... nikto mi este nic nehovoril... mam ist v utorok na poradnu.. a nepovedali mi minule, ze mam ist nalacno... takze sa normalne najem.. a ked budu chciet robit test.. tak si ma este musia zavolat... aby som sa viac poflakala z prace 😀 .. Pcka by mi kludne aj viac davat.. vsak som tehulka, nie??? 😀 .. mozno mi to nepovedali kvoli prekysleniu co som mala.. hm... neviem... to len tak rozmyslam 🙂
@barcelona94901 hroznooooooo... fest chut som nanho dostalaaaaaaa 😀 .. asi skrachujeme pri mojich chutiach 🙂 .. teda.. skrachovali by sme.. keby ze si za tym stojim 🙂 ... ale som dost "setriaca" .. uvidime ci sa to casom zmeni 😀
Baby tak sa hlasim pred poradnou...stres z vahy ustal vcera vahe asi preskocilo tak mam opat hore za mesiac len 2 kg.dokopy teda 6 :D dufam ze ma moc nezvozi a drobcek sa nam ukaze 😀 samozrejme podam hlasenie co a ako.drzte palce 😉 mm ide so mnou 🙂
Ahojte,
Inak zdravím a pozdravujem všetky. Až dnes som si všimla túto tému. Tiež nás to čaká vo februári a dnes ideme na sono v 20-21. týždni, tak verím, že je všetko ok a dozvieme sa aj čo to bude (okrem toho, že dieťatko 🙂).
Chcela by som sa spýtať, kedy začínate kupovať vecičky do výbavy?
Díky
@eliska07 Ja tiez babo necitim furt sa hybat, alebo niektore dni malo. Viac je ho citit, ked som v nejakej polohe co je pren trosku stiesnenejsia - sedenie v kresle, lezanie na chrbte, ale aj ine... ked som sa chcela ubezpecit, ze je tam, tak som sa dala do takej polohy v akej ho viac citim. Nerobim si z toho vycitky, myslim, ze ked ho nepripucis nejak velmi prudko alebo neudries, tak sa mu nic nestane.
Tento vikend som bola cely na jednom skoleni, zvladla som to, ale poriadne ma kopalo, lebo som vacsinou sedela v kresle, tam je clovek taky viac schuleny. Ako zacinaju tie pohyby byt omnoho vyraznejsie, su obcas az neprijemne.

@bambulka12
@cukrik580 a ja vam dakujem aspon som sa pobavila a ten recept na buchty si prosiiiiim 😀