Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@slniecka85 v tehotenstve je to normalne, ja som mala taky hrudkovy, primar mi predpisal tabletky a uz je vsetko OK. Takze ziadne strachy 😉
dnes sme mali pod tatrami krasny jesenny den.. len som vacsinu bola doma.. upratovanie a varenie... 🙂
@bambulka12 ahoj a koho si mala dokiho predtým?odišla si od starého a sa knemu vraciaš späť?no mne kamarát pri malej tvrdil,že to bude chalan jak hora,že sa ešte vživote nepomýlil,jemu to vychádza....a keď som mu z porodnice volala že som porodila a že syn sa volá Emma nechcel veriť vlastným ušiam...teraz som sním nebola ale už by som sa nespoliehala nato že to bude 100 percent..Neviem čo to bude ale má to dve nohy,dve ruky,noštek...je všetko ok takže neriešim..ale podla toho čo tu padlo by to mal byť chlapec...takže vo februári sa uvidí...🙂
@sonulka81 Chodila som ku Krjakovi,ale odisla som od neho k Hlavackovi,minule som pisala,ako sa ku mne Hlavacka skaredo choval a teraz sa naspat vraciam ku Krjakovi 🙂
@bambulka12 kvoli čomu si od neho odišla....to viem že si písala o Hlavačkovi...a Krjak ťew teda vezme späť?bez rečí?
@sonulka81 Krjak je naladovy a bala som sa,ze mi bude davat najavo moj vek ,ale to,co som zazila u Hlavacku,to bol des .Idem uz v pondelok na poradnu,tak dufam,ze mi to neda vyzrat 😀
@biba s tym cukrom pohoda ja mam termin 5.2.a na cukor idem az 7.11.spolu s poradnou 😉
A k tehu brusku baby ja este krasne tajim svoje tehu aj v uzkom obleceni a pri malej som mala to iste ked som isla rodit v 39tt tak ma na prijme ubezpecovali ze sa nemam bat ze mi tehu udrzia a ked som povedala v akom som tyzdni tak na mna pozreli sposobom ze som cakala vylozenie na psychiatrii a nie na porodnici 😀
@cukrik580
ahoj, na materskú nastupuješ v roku 2014? Ak áno, materská sa Ti bude počítať z roku 2013. Ak si PN, resp. si bola nejaké obdobie PN, to sa do materskej nepočíta- lebo vtedy vlastne neodvádzať žiadne odvody do soc. poisťovne.
Ja som tak bola PN pri prvom drobcovi a výšku materskej mi to neovplyvnilo.
@bambulka12 my chceme ten isty len bezovy 😅
@zuzanka2302 tiez rozmyslam aj nad bezovym,vraj sa da cely vyprat,tak uvidim 🙂
@os to sa vážne musí tak s tou materskou??my to máme rovnako...ja som chcela,že si dám zaplatit ešte sviatky a do konca roku vyčerpám aj dovolenku a na materskú pojdem až od 1.1.2014...fuuha,tak to som prekvapená...skúsim sa ešte opýtat Dr.,ale idem až
v novembri...ale sa to rýchlo blíži,ani sa nenazdáme..však🙂
@matabah ak pojdes oficialne od toho 1.1., tak sa ti bude pocitat MD z 2013? mozes si to takto poposuvat? ... zevraj najposlednejsi termin je 6 tyzdnov pred TP, a to mi vychadza na december. Ak pojdem neskor, nezaplatia mi december, ale netusim z coho to budu vypocitavat. Mas nejake kontakty na socialke? da sa ti to zistit?
Minulý týždeň bol veľmi "plodný" na nákupy 🙂
Kúpili sme už kočík na riadne kočíkovanie - i Candy Peach
Do neho krásny fusačík Lodger bunker - červený - jasnejší a žiarivejší ako na obrázku 🙂 A keďže stále nevieme pohlavie, rozhodli sme sa pre červený - univerzálny. Vnútornú vložku budeme používať aj do autosedačky - vajíčka. Zvnútra je krásne teplučká, kožušinková.
A tiež sme kúpili aj kočík do záhrady, resp. na dvor - "pérovací" a veľký, aby mohlo bábätko spinkať vonku na zadnom dvore a nemuseli sme prenášať kočík dopredu a dozadu 🙂
Boli sme aj na nákupoch v Poľsku (ale kvôli kytiaciam na hroby), a tam vám poviem, že je všetko rovnako drahé ako tu - možno o pár eur lacnejšie. Chcela som kúpiť matrac do cestovnej postieľky, plánujeme ju mať v obývačke ako príručnú postieľku, tak aby bábätko ležkalo na normálnom matraci a v Poľsku stál matrac s kokosom 20,- EUR, čo mi prišlo veľa. Boli aj po 10,- EUR - ale farebné, obrázkové - čo mi príde divné, keďže dám na to plachtičku a všetko mi bude presvitať a bude to vyzerať ako špinavé. Nakoniec sme našli jeden obyčajný matrac - biely s froté povrchom za 15,- EUR, tak sme ho zobrali. Ale veru neviem, či by sme ho na Slovensku nekúpili rovnako.
Oplatia sa tam asi kočíky - len tak pre zaujímavosť sme sa pýtali a išli po 250,- EUR až 350,- EUR trojkombinácie. Zimný fusak do autosedačky 20,- EUR, prebalovacia podložka 18,- EUR, oblečenie pre bábätko v rovnakých cenách ako tu na SK.
@bambulka12 Toto je veľmi pekný kočík. My sme mali kočík na štýl "golfových palíc" a boli sme s ním spokojní 🙂 Mne sa Cam kočíky páčia hlavne v hlbokej verzii, v tej športovej verzii sú už tak zvláštne dizajnovo robené. Ale tento typ kočíka je veľmi pekný aj v športovej verzii. A je hlavne skladný. Koliesok na zimu by som sa nebála, keď je veľa snehu, nedá sa dobre ísť so žiadnym kočíkom. A skladanie je super a nezaberie veľa miesta. Len s telefonovaním popri kočíkovaní je trošku problém 😉
Babyyy.tak aj my sme v sobotu boli objednat kociiik.cca o dva tyzdne by mal byt a 27.10. ideme na 3D sono 🙂 jupikyyyy 😀 a vcera som silno odolavala v obchodoch a kupila som len hrkalku 😀
ja som vcera tiez lobzovala po obchodoch... a manzela som ukecala na zaclonu do detskej.. taku macikovskuuuuu..
a este sme objavili "dvojitu" ziarovku... je to nejaka novinka.. tak sme to kupili do detskej... zapina sa na striedacku, raz normalne svetlo a raz diodove male... a robi to taky efekt "mesacneho svetla"... osvetlene to je, ale malicko...
tak sa feeeeeest vytesujem 🙂
aby ste to videli.. ze jaka kraaaasna 😀 mame zelenu izbu, cakame chlapceka... takze>
som vam chcela dat link aj na tu ziarovku... ale neviem to najst 😀 ... ak by ste naaahodou hladali osvetlenie, tak si pozrite take nieco ze>
OSRAM energy saver + led night light, 2in1
ok, a ide sa do prace 🙂
pekny dnik prajem 🙂

@biba ja tiez priberam iba na brusku a to mi dr. povedala, ze to bude baba....a zase svagrina, co si kazdy myslel, ze bude mat dievcatko (pribrala do sirky - boky, zadok), tak bude mat chlapceka 🙂 😉