Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@eliska07 Aj moja doktorka robieva len take rychle sono. By ste boli ako invazia, plna ordinacia 🙂 ale som si ista, ze v komercnych centrach si odpustia akekolvek komenty.. asi s tym aj pocitaju a mozno maju aj ordinacie lepsie prisposobene vacsiemu poctu ludi. Uplne chapem, ze je to pre manzela aj synceka velmi lakave 🙂 Veru ja obdivujem, ak sa podari vydrzat a naj prekvapko az pri porode 😕 😵 u mna to nehrozi, moznoze pri druhom, ak sa no to este niekedy dam 😅
Ahojte kočky.Takže amniocentéza nám dopadla super 😉 veľmi sa tešíme a teraz už si iba vychutnávať tehulkovanie a pekne nakupovať, lebo nemám absolutne nič kúpené, iba vecičky čo mi ostali po malom a tie už nie sú nič moc 😉 Keď pozerám, že vy už aj kočíky máte poriešené, tak začínam mať stres 😀
@danilee Manžel bol teraz na poslednom ultrazvuku so mnou, opýtala som sa doktora, či môže prísť aj on a dovolil, takže malinké videl 🙂 Len náš synátor sa stále pýta, že aj on chce ísť pozrieť bábätko, tak by sme mu to radi splnili 🙂 nech sa s nami teší 🙂 a keďže podľa mňa pri klasickom ultrazvuku by to nevedel rozlíšiť, keďže je ešte malý, to 3D mi príde také logickejšie.
@danilee dakujem, takze ak som dobre pochopila musim dokupit len tu prenosnu tasku? nevadi, ved uvidim ked ho budem mat doma 🙂
@eliska07 aj moj robi len rychle utz ale na tie velke ako nt a morfo som bola v inej ambulancii a tam vyslovene cakali aj tatina, viem ze aj synovec bol na 3d lebo chcel vidiet babo a mal z toho velky zazitok a to ma 4,5roka
@lucul Náš zatiaľ stále mení názor 🙂 Raz chce bračeka, inokedy sestričku 🙂
Veď presne o to ide, aby to dieťa pochopilo, že čo na tej obrazovke vidí - dospelý má niekedy problém to rozlíšiť a nie ešte také malé dieťa. Ale zážitok to pre ne musí byť.
Ja síce tie maminkovské časopisy nečítam a nekupujem, ale teraz som na meniny dostala ako darček v práci, tak som si ich listovala a presne tam bolo - aby sa deti zapájali do prípravy na príchod ďalšieho súrodenca a jednou z tých aktivít bolo aj to, aby sme ich my rodičia zobrali na kontrolu k doktorovi, aby videli bábätko na ultrazvuku.
@eliska07 moja nazor nemeni, ona uz pred rokom ako sa susedovcom narodila dcera, tak pisala jeziskovi ze chce bicykel, delfina a sestricku, a to hladanie pod stromcekom sestricky bolo zufale, chuda moje 😀 a od zaciatku ako sme jej povedali, ze budeme mat doma babo tak sestricka sem sestricka tam, tak si ju asi vymodlila, len moja mama sa ju snazi presvedcit, ze je to bracek, lebo nikto nevie co cakame a moja mama ma predstavu ze cakam syna lebo vestica jej raz povedala, ze druhe budem mat po svadbe syna, len ziadna svadba este nebola 😀
KKs baby, ja som uz na nervy, chytila som virozu, teplota,neteplota,choroba nechroba, no taha sa to uz dlho, dnes som sla po 5 dnoch doma do prace, lebo som to uz nemhla vydrzat a jedine co chcem,je ist domov, alebo len na prechadzku, dufala,som,ze am to do par dni prejde, ale takto dlho??? Vam s dari nadche a chorobam vyhybat?? Alebo aky mate recept na vyliecenie??? Mna asi porazi z tohoto ☹
@biba Predchádzať sa nedarí, musím si dávať na všetko pozor, na zimu, pitie, oblečenie... proste na všetko. Ale môžeš mať aj "tehotenskú nádchu" ktorá sa vraj v tehotenstve vyskytuje a je dlhodobá a často sa vracajúca. Ale ako proti nej bojovať Ti neporadím.
Ja keď som takto chorá, tak si tie tehotenské vitamíny dávam každý deň, aby malo bábo aspoň taký prístup vitamínov a nedoplácalo na môj zlý zdravotný stav. Keď mi je lepšie, tak ich už potom obmedzím.
Ale keď mi je veľmi zle, dám si už aj panadol. Kamoške dokonca predpísali aj antibiotiká v tehotenstve, ale pokiaľ sa dá vydržať bez nich, tak sa snažím prejsť to len panadol a vyležaním v posteli.
Drž sa a nech Ti to čoskoro prejde.
@biba aj ja som chora uz 2tyzdne, jeden den mi je lepsie a druhy by som najradsej nevysla z postele, malu som mala choru, mala herpeticku anginu tak mi doktorka kazala dat si vsetky Bvitaminy ako dostala ona, ale mam pocit, ze mi nezabrali, ale hrdlo ma boli len rano a teda nadchu mam, len to som mala aj pri malej cele tehu, zila som len na kvapkach mar plus, inak by som dychat nevedela
@eliska07 ja som mala atb pri malej, dostala som zapal priedusiek, inak sa nedalo a vsetko v poriadku
@biba ak je to len nadcha, tak to sa da najlepsie len vylezat a vycajickovat (pomaha napr. zazvorovy caj, len v tehotenstve sa s nim musi opatrnejsie). Trva presne 7 dni, aspon u mna vzdy. Ak to trva dlhsie, tak sa deje este nieco ine a je lepsie poradit sa s lekarom. Prechladnutie sa nelieci antibiotikami, ale kebyze mas naozaj ze teplotu alebo cojaviem, bolest na prieduskach, to je jednoznacne na navstevu lekara. Ale teda to som tymi 7 dnami chcela povedat, ze rychlejsie mi to spravidla nikdy neprejde. A to zlepsenie na ten posledny den je take dost nahle. Nie ako ked mas infekciu a po troch dnoch na antibiotikach pocitis zmenu k lepsiemu.. toto zvykne trvat dlhsie.
Ja som zatial zdrava, len mam plny nos a dutiny, to pripisujem prave tehotenstvu a dufam, ze aj vydrzim zdrava.
@kazunomiya Ved totok, ze ja mam len velmi jemne upchte dutiny, takmer noobec nie, len citim unavu a mam teplotu 37.00 tak neviem. . . sem tam je vyssia a sem tam nizsia. . . v pondelok som sa citila super,vcera trochu unavenejsie a dnes som v praci a citim sa rovnako. . . len uz proste nemozem doma lezat, lebo sa zblbnem, najradsej by som sa prechadzala po cerstvom vzduchu, priserne sa mi to ziada 🙂
Dievčatá, čítam, že riešite tehotenské ťažkosti.
Ja mam taký problém, že ma bolí dole v oblasti panvových kostí, taký tlak a občas aj štípanie, najhoršie je to ked sedím. Aj na pohmat to bolí. Je to taký divný pocit tlaku.
Najprv som si myslela, že krčok a niečo okolo toho, ale minulý týžden som bola na poradni a krčok OK.
Takže je to asi rozťahovanie lonových kostí.
nepociťujete také niečo niektorá???
@ivet51 mna obcas boli lonova kost, nijak sa tym netrapim.
babyyy mam zapalene dasno...neni to take strasne, boli to len ked papam, ako mam posledny zub tak som tam mala pri nom cosi asi predvcerom a som si to chcela odtial dostat a dopadlo to tak, ze mam odcerene dasno od zubu a tam sa mi to zapalilo, bojim sa aby sa mi tam daco nedostalo a nepokazilo zub, neviete co na to zapalene? dufam, ze som to nevysvetlila ako idiot, ale nemam so zubami skusenosti 😀 zatial...som bezkazova bezplombova 😀 a hlavne bezbolestiva, takze neviem co s tym 😀
cavte... bola som na tom glukoteste 🙂 .. je to za mnou.. vodicka chutila 😀 ... a vysledky mam dobre 🙂 povedala mi to telefonicky potom sestricka... doktorka nebola, takze potvrdenie vysledkov bude az neskor, ked to ona schvali, ale je to ok, tak som rada 🙂
ste videli video toho 10 rocneho chlapca co spieval? slepeho? rumuna? ... som plakalaaaaa... 😀
Tiez mam dnes za sebou glukozovy test. Bolo treba prist rano nalacno, sestricka brala krv klasicky do skumavky (zda sa mi, ze aj na zistenie mnozstva zeleza a pripadnej anemie) a potom pichla do bruska prsta, nebolelo 🙂 potom namiesala drink z glukozy a citronu, vypit a za dve hodinky spat do ordinacie. Znova pichnutie do prsta a potom poradna, ale tentokrat zmena - bez utz, doktorka kontrolovala len srdiecko (bije strasne rychlo! 😅 ) a navyse bola kontrola "zdola". Krcok je v poriadku a vysledky krvi dostanem do konca tyzdna. Verim, ze vsetko bude dobre.
Dalsiu kontrolu mam o mesiac a doktorka povedala, ze to uz aj nachysta papiere k MD pre zamest., nech to mam vopred.
Aaaa zajtra mi zacina 25 tyzden, teda 7. lunarny mesiac. Strasne to uteka.... 😨
Baby a vsetkym, kt. glukozovy test len caka, mozem len a len odporucit vychytavku s citronom, velmi to pomohlo, skoro by som povedala ze chutna sladsia citronada 😉
@ivet51 niekedy nemožem ležat na chrbte,lebo tie lonové kosti ma tlačia...všetky tie kosti tam a aj suska🙂 ma bolí úplne,ked sedím,alebo na wc utieram a tak...v)čšinou to po 2 dnoch prejde a za čas zase,ale nemám zlý pocit,aj mi to príde,že sa to roztahuje...také prirodzené to cítim.....ale štípanie nie...neviem...ved,ked to neprejde radsej chod k Dr....
a este .. neuverite co sa mi stalo...
volal mi doktor... ze ma byt tu blizko skolenie na 3D ultrazvuk aj 4D abo co vsetko... a ze ci nemam zaujem tam ist.. ze inde sa za to plati.. a ja to budem mat zadarmo, kedze sa idu dr. na mne ucit 🙂 chapete???
.. fest sme rozmyslali ci na take nieco ideme.. nemame moc peniazky... tak sa Boh fest postaral.. parada nie? 🙂
dufam ze to vyjde 🙂 .. cisto.. ze vdaka Bohu 🙂
@os on sa vzdy stara 🙂 len netreba na to zabudat (ako ja dnes a mala som super blby den...)

@lucul Ahoj 🙂 pripajam foto z manualu robenu tel., tak sa ospravedlnujem za kvalitu. Ako Ti uz pisala eliska07, vanicka a sportova cast su dve samostatne casti. Spolocny maju podvozok, ram, kosik, striesku a drzadlo 🙂