Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ano, chodim k Raucinovi, podla mna je to super lekar, postupne k nemu presli viacere moje kolegyne aj teta aj mamka, vsetky su spokojne, k porodu by som ho chcela, no je to dost drahe, takze si ho platit nebudem... ale teraz si myslim, ze na porodnici su vsetci lekari dobri, tak to nechame na nahodu ako pri dcerke... ty mas ale tiez dobreho lekara, tiez len dobre veci nanho som pocula 😉
@os ja som pri malej v tehotenstve aj 2x lezala v nemocnici, tak som sa stretla s viacerymi lekarmi a mala som len dobre skusenosti, takze som sa vobec nebala ist rodit k hocikomu, su tam viaceri mladi lekari, aj mne bola na porode mlada lekarka, sice v nemocnici robila uz dlhsie co viem, no na ten uplny koniec ked slo do tuheho prisla este aj skusena Fathiova a len dozerala... a to som rodila v sobotu doobeda, myslim, ze cez tyzden je tam urcite vzdy aj primar, alebo zastupca Raucina, tak keby bol nejaky problem urcite ich zavolaju
@os a tiez som si hovorila, ze castokrat aj tak pri porode pomahaju dokonca len sestricky, ze lekar nestihne ani dobehnut a tiez sa stava, ze zeny porodia hocikde, bez odbornikov a vsetko je ok, tak len treba verit, ze bude dobre... ten personal nemocnice je posledne roky kompletne vymeneny a fakt su tam ti lekari zlati, samozrejme sa moze stat, ze natrafis na niekoho, kto ma blby den, ale vsetci sme len ludia... a aj sestricky su velmi zlate, mile....
@bambulka12 Videla som tento kočík aj naživo, v hlbokej verzii je krásny 🙂 vyzerá v nej fakt úžasne, ale tá športová verzia mi príde úplne nepraktická, malá strieška, nie normálne madlo, ale len také mini - dieťa musí byť vždy pripútané, aby nevypadlo. A čo som si všimla tieto kočíky v bazáre, vyzerá to tak, že ich po použití hlbokej verzie rýchlo predávajú. Podľa mňa sa v šporťáku neosvedčil, ale to je len môj názor, nie reálne vyskúšanie.
Ale v tej hlbokej verzii je fakt super. Len neviem, či za tie peniaze sa oplatí ho kupovať len ako hlboký kočík.
@bambulka12 tak ja už aspon vnímam v okolí kočíky,pozrela som aj pár stránok,aj tu som si prečítala pár diskusii o kočíkoch..aby som mala aspon aku, taku predstavu ,ale jediné čo mám je zmatok a pocit,že ja asi zatvorím oči a prstom ukážem,tento a ide sa... 😝 a to platí aj na ostatné veci,ja fakt neviem..
@eliska07 toto je z bazaru kocik a za fakt super cenu,ale presne ako ty pises,ta sportova verzia sa mi ani velmi nepaci a tiez mi pripada taka neprakticka,tak neviem,uz som z toho zufala,lebo v podstate uz pozeram len kociky na bazare a je ich strasne vela,co sa mi pacia 😉 .Este som nasla tento,co hovoris nan?
@barcelona94901 no ved aj ja,cim viac pozeram,tym viac neviem,ktory si mam vybrat,lebo na kazdom su nejake plusy,aj minusy a ako som uz pisala,tak vacsinou z bazariku a to zas nemozem pochodit cele Slovensko 😀 .
@bambulka12 ako eliska vravi hlboka cast fajn ale sportova mi pride nedomyslena, deti sa radi vyklanaju zboku a pri nepriputanom dietati hrozi ze vypadne a ak budes mat babo ktore bude nervne priputane alebo sikovne sa vyvliekajuce tak neviem
@lucul no ved toto presne iste aj mna odradza od toho kocika.Ja som ho nevidela nazivo,len na videu som pozerala,ta hlboka,aj s vajickom uplne nadherne,ale ten sportiak vyzera velmi zvlastne,nie pekne a na ten,co som dala teraz foto,co vravis?
@bambulka12 som cez mobil a nevidim dobre, to je piere cardin? Ak ano tak v obchodoch nam ho absolutne neodporucali ked sme pri malej riesili kociky, vraj je vela reklamacii na podvozok ale ci sa za tie tri roky neposunuli netusim
@lucul ano,je to on, citam teraz aj ja,same zle recenzie ☹ .No mna uz asi poraziiiii ☹ .Asi nakoniec zoberiem ten Cam a hotovo,lebo uz som zufala
@bambulka12 Presne tak, ako píše @lucul . Je to Pierre Cardin, dizajnovo veľmi pekný kočík, ale kvalitatívne neviem posúdiť. Videla som ho aj naživo a vyzerá dobre.
Aký máš cenový strop na kočík? Podľa toho by som Ti vedela poradiť možno nejaký kočík 🙂
Takze,glukozovy test mam uspesne za sebou 🙂 .Rano som si zarobila glukozu,cely citron som si do nej vyzmykala,potom som si lahla,pospala a o dve hodky som sa hlasila u Dr.zobrali mi krv a isla som domov.A v pohode sa to dalo vypit,ale samozrejme s tym citronom 🙂
@eliska07 chcela by som tak okolo 300,max.350,viem,ze je to malo,ale ak mi poradis nejaky fajn,za co budem velmi vdacna,tak ja si ho pohladam na bazare 😀 .Dakujeem
@bambulka12 Napr. pri cenovej relácii od 300,- - 400,- EUR by som ja pozerala používané kočíky tieto:
Concord Fusion - vynikajúci kočík, ľahký, spratný, priestranný, perfektne ovládateľný (nevýhoda je len v tom, že dieťa môže byť v športovej verzii otočené len smerom od maminky) - ale kvalitatívne vynikajúci kočík. Concord neo by som neriešila, ten mi príde menej kvalitný, rýchlo rozkývaný, športová verzia oničom.
Jané - kočíky rovnako, myslím si, že sú dosť dobré a kvalitné
Teutonia - veľmi kvalitné nemecké kočíky, dá sa kúpiť aj za takúto cenu z bazáru
Gesslein - nemecký kvalitný kočík, väčšinou je hlboká verzia robená ako fusako-taška, niekomu to vadí, niekomu nie. Ale kvalitou sú super.
Hartan - rovnako nemecký kočík, veľmi dobrá kvalita.
Casualplay - kvalitné kočíky, sú ťažšie, ale dobré. Rovnaká nevýhoda ako pri concord fusion.
X Lander - poľský kočík, ale z tých kvalitnejších. Mala som aj osobne a bola som veľmi spokojná. Dokonca som pre naše krstniatko našla X Lander, trojkombináciu za 200,- EUR - kočík je krásny a dobrý, všetci im ho chvália. Dajú sa kúpiť aj za menej ako 300,- EUR.
Cam - kočíky sú tiež veľmi dobré, dizajnovo mi na nich vadí tá športová verzia - ale to je o dizajne, nie o kvalite.
Bugaboo - aj tieto kočíky sa dajú kúpiť do 400,- EUR. Sú to veľmi kvalitné, myslím americké kočíky. Vanička obrovská, naozaj tam dieťa, keď chce ležkať, vydrží aj do 8-9 mesiacov. Predné kolieska majú menšie, ale dajú sa kúpiť zimné kolesá, ktoré do terénu vymeníš. Všetko bez problémov dostaneš aj z bazáru.
Peg Perego GT3 - veľký, kvalitný a stabilný kočík, napriek tomu, že je trojkolesový.
Veľmi dobré kočíky sú aj Quinny a Maxi Cosi.
Treba si určiť cenovú reláciu, a základné body čo od kočíka čakáš, čo chceš, z čoho si ochotná upustiť. Pri bazárových kočíkoch by som do poľských nešla (s výnimkou X Landera), neprídu mi kvalitné za tú cenu. A značkové, kvalitné kočíky kúpiš aj za menej ako polovicu.
@bambulka12 skus popozerat casual, jane, brio, neviem ako ide teutonia teraz v bazari ale pozor nie trojkolka, pripadne ten cam a aj bugaboo sa da zohnat za super cenu cez bazar 😉
@eliska07 dakujem ti,si zlata,hned si to skopirujem a idem hladat 🙂 .Mozno je to blbe,ze hladam taky lacny kocik,ale kedze sme sa nedavno stahovali do domceka,tak vsetky prasule idu tam a este kopu veci nam chyba,takze musime setrit,kde sa da 😉
@bambulka12 Pošlem Ti pár linkov - len sa držím ceny, neviem presne tvoju predstavu 🙂
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/bekq/ko...
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/8ucv/co...
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/kdwv/ko...
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/u0kl/po...
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/mrew/ko...
Ked ti mam pravdu povedat ja mam po malej teutoniu mistral s a uzasny kocik, ona je oktobrova a vsetci mi vraveli v rodine ze v januari ju do vanicky nedam, ona je opticky malinka ale v obchode sme merali s pp gt3 a teda je vacsia a malu som v nej mala do augusta na spanie 😀 a to mala rezervu este
@bambulka12 Blbé to nie je, my sme pri malom kupovali lacný kočík, pretože manžel 2 mesiace pred pôrodom prišiel o prácu ☹ A preto teraz, keďže obaja pracujeme, sme sa z kočíka vytešili. Ale kebyže hľadám lacnejší kočík, určite idem do bazárového kočíka. Ináč, moja sestra nedostatkom peňazí netrpí, myslím to v dobrom, a nemala problém si pri druhom dieťatku tiež kúpiť kočík z bazáru, takže to nie je o peniazoch, ale o prioritách v živote 🙂
Ináč, skús si pozrieť kočík nielen tu na MK, ale otvor si aj stránku bazos.sk, nájdi si kočíky, daj si svoje PSČ a počet kilometrov v okolí (do koľko si ochotná si ísť kočík vyzdvihnúť), môžeš si určiť aj maximálny limit a vyfiltruje Ti tam všetky kočíky v tej danej oblasti. Na bazoši je veľa kočíkov, ktoré tu nie sú. Tam som našla napr. aj ten kočík pre krstniatko. Na tejto stránke vôbec nebol.
Veľa šťastia pri hľadaní. Škrabance na konštrukcii sú bežné (my sme kúpili nový a už teraz ich má - asi manipuláciou pri preprave, resp. ukazovaní v obchode - keďže bol vystavený) a zodraté kolieska tiež nevadia - to sa zoderú rýchlo pri bežnom používaní. Dôležité je, aby sa dobre skladal, nevŕzgal, nešli kolieska do strán.

@os ahoj a kde si bola na ten glukozovy test? ja idem zajtra ku Kosikovej 😉