icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

blondi2
25. okt 2013

@os
@lucya87 dakujem baby, tak vyskusam nieco z toho.

@kazunomiya nevedela som, ze Mg sa ma koncom 3. trimestra vysadit. dobre vediet 🙂 Ja mam krce v nohach vzdy, ked sa idem zo sedu postavit. ono to ani nie su krce v pravom zmysle slova, ale skor take stuhnutie noh. mala som to aj pri prvom dietati.

os
25. okt 2013

aaaa... viete co vam poviem??? mam zravku!!! dnesna vecera: 2 kruzky chleba - hrianky a plesnivec a 2 rozky s lekvarom... a granko... to bola dnesna vecera.. a ked som dojedla.. tak... ze... a co si este dame??? stale mam "pocit hladu" alebo takeho nejakeho prazdneho zaludka.. aj vy???

a este vam skopcim nieco, na com sme sa s manzelom fest isli dosulat... mozno to poznate... 🙂

os
25. okt 2013

dennik 2rocneho chlapca : 6:13 Budim še. Super!!! 6:50 Beham nahi po baraku a rehocem še. Ocec me nahaňa. 7:05 Ocec zakopnul o nočnik, ktori zabudol večir vinesc.... 7:10 Jazdim kolo oca na motorke a pištim. 7:20 Stavame s ocom hrad pre tyranosaura. Ocec ho postavi a ja ho rozkopem. Super!!! 8:05 Ocec driemka medzi troskami hradu. Chvíľku sebe hrajem sam s tyranosaurom. Žere šmolkov. 8:06 Tyranosaurus strčil svoj chvost ocovi do nosa. Po rici dostanem ja. Revem. 8:30 Tom a Jerry v telke, nuda, ale oca to bavi. Beham dokolečka pred telkou, pokim nedzignem na žem a prasknem sebe do hlavi. 9:10 – 9:40 Revem. 10:00 Nemožem najsc tyranosaura. Ocec še mi pita, čom revem. Revem, bo neznam povedzec tyranosaurus. 10:40 Ocec mi dava po rici, žebi som mal čomu revac. Potom mi da fixky,naj sebe kreslim. 10:50 Nakreslil som abstrakciju vijadrujucu pociti dvojročnoho dzecka, keremu nikdo nechape. Ocec vivaľuje oči. 11:05 Ta na koberec še vraj nekresli. 11:45 Obed. Zaš kurča. Pľuvam to do kvetinača. 12:30 Idzem spac po obede. Ocec ma ľepšu naladu. „Ta do posteľki, ti nezbednik“ . 12:40 Ľežem pod posceľ. Ocec počita do tri. Na tri sebe tam zašeknem. Revem. 13:35 Konečne zaspavam. 14:15 Budim še. Beham zaš nahi po baraku a zaš še rehocem. Ocec mi zaš nahaňa. 14:30 Ocec zakopnul o nočnik, ktori zabudol vinesc rano. 16:00 Konečne idzeme von. Na pieskovisku mi dajaki čurak chce zobrac tyranosaura. Dzignem mu hrabličkami po gebuli. Reve. Ocec mi da po rici. Revem ja. 17:30 Požičim sebe trojkolku od dzifčatka. Reve. Mušim ju vracic. Revem ja. 18:40 Po večeri sebe hrajem. Opravujem zrkadlo. Kalapačom. Mušim prestac, ta skačem na balone, kim neprdne. 18:55 Reve ocec. Potom še ukľudni a hvari, že jutre idzem chvalabohu do školki. 19:55 V posceľke mi ocec rozprava rozpravočku. V polovičke už chrape. Chvost tyranosaura še pomali bliži k jeho nosu...

os
25. okt 2013

... pre tych co ste zo zapadnej casti slovenska.. a niecomu nerozumiete... tak prelozim 😉 😀 ... pri tom som zistila.. ze pri smiechu ma moze boliet vsetko okolo klucnych kosti... poznate to? je to jav len v tehotenstve??? 🙂

kazunomiya
26. okt 2013

@blondi2 Ja som sa docitala niekde v pribalovych letakoch alebo charakteristikach lieku (SPC) ze magnezium tym ze uvolnuje svaly, tak ku koncu tehotenstva nemusi robit dobrotu a moze ovplyvnit aj svalovy tonus babatka, takze sa narodi s nizkym. Tak preto sa v poslednych tyzdnoch uz neodporuca brat. Samozrejme ak ti ho nenaordinuje lekar z nejakeho dobreho dovodu.

kazunomiya
26. okt 2013

@os mne sa tiez casto stava ze tak 5 minut po jedle sa znova citim hladna 😀

petulka28
26. okt 2013

@os ja som tiez par poslednych dni castejsie hladna. Doteraz taka normalka, az mi to prislo divne, hlavne oproti prvemu tehu, ale teraz po chvilke co dojem sa prichytim pritom, ze rozmyslam nad niecim dalsim 😀

barcelona94901
26. okt 2013

pridávam sa k tým žravým 😀

bambulka12
26. okt 2013

@barcelona94901
@petulka28
@kazunomiya
@os ja vam tak zavidim,tiez by som chcela byt zrava,ale nejako to nejde,asi moja Miska si chce drzat liniu,alebo co 😀

biba
26. okt 2013

Baby,je to tam. . . vcera sme boli na 3D a videli sme tam takeho cvajlaka ako hrom, ach jaaaj, rozplynuli sa nase predstavy o druzicke a mame velku dylemu o mene pre chlapca, urcite ho lubime rovnako, ale 6 mesacov mame lilku a teraz. . . trochu to musime stravit, ale inak vsetko v poriadku,dve nohy,ruky, hlava, krasne ustocka a vsetko chytame, mamkame snuru a kopeme o 100/600 🙂

ivet51
26. okt 2013

@biba
My sme na tom tak isto... Tiež sme boli nastavení na dievčatko, aj sme to tak pociťovali... Až kým som nebola na UZV a videli chlapčenske príslušenstvo..... Ale to je jedno....len nech je zdravučky
Moja svagrina robí v lekárni a asi v 12 tt mi doniesla z lekárne test na určenie pohlavia.... Vyšla mi úplne ruzovucka farba- čiste dievčatko / robí sa od 10 tt/
Po UZV sme sa smiali, ze nech to zo sortimentu vyhodia a nech to radšej nepredávajú. Test garantoval úspešnosť 99,9%
Takze tak....

barcelona94901
26. okt 2013

@biba my tak máme ten "pracovný názov" Eliška,ale ešte nevieme pohlavie,dufam,že už teraz na sone to bude vidieť 😀 a ked nie tak budeme mať prekvápko ,dve mená,univerzálne oblečko,čo už.. 😀

baby v bille maju mandarinky po 0,99,-kg a pomaranče 2kg za 0,99,-

lucul
26. okt 2013

@barcelona94901 to mi az teraz hovoris ked chlap dosiel odtadial 😀 😀 😀 ja len na tom ficim

@biba gratulujem, a presne ako vravis, hlavne, ze je zdravy 😉

petulka28
26. okt 2013

@bambulka12 my sme zacali byt az teraz hladosi 🙂 do konca stvrteho mesiaca mi bolo zle len som na nieco kukla 🙂)
@biba moj manzel aj s dcerou boli od zaciatku nastaveni na dievatko, tak vela som sa napocuvala o sestricke, no od zaciatku som mala pocit na chlapca 🙂 tak aj bolo, ked nam to lekarka potvrdila, tak som mala chvilkovy pocit sklamania z ich strany, lebo boli taki presvedceni, ale dcerka to vyriesila velmi rychlo vetou: mama, tak dobre, moze byt aj bracek 😀 a manzel teraz chodi, tak spokojne, ze bude mat aj syna, ze som to az necakala 😀 len teda s menom mame tiez problem, pre dievca sme mali jednoznacne vybrate, pri chlapcenskych je to narocnejsie 😀 ale ako tu uz zaznelo, najdolezitejsie je zdravie 😀

bambulka12
26. okt 2013

@petulka28 ja som bola pri prvom taka pazroska,ale teraz mi to je cudne,ze stale nic neprichadza a to uz koncim 6. mesiac

matabah
26. okt 2013

@os ja spávam super,lahnem a hotovo,ale dnes v noci som mala taký nepokoj,furt som sa mrvila z jedného boku na fruhý...velakrát sa idem prevrátit na brucho a potom ma trkne,že to nejde...a dnes ma potom celý den bolela hlava,až teraz to prechádza a to som ešte 3 hodiny cez obed spala so synovcom...na to som sa tešila už od pol10,ked som "ráno" vstávala🙂..takže prvá noc bola taká na figu,,,a dúfam aj posledná🙂...ale neporadím ti,ako to robím...som stále v pohybe,niekedy si aj nadávam,no a potom spím ako medved... 😎

matabah
26. okt 2013

@os ja tiež žeriem už druhý den... 😕 😕 😕 to bude asi počasím🙂

bambulka12
26. okt 2013

Babyyy,musim vam napisat,sestru mam v porodnici,tak do rana by sa mi mala narodit neterkaaa!!!Ja sa tak tesiiim 😀

cukrik580
27. okt 2013

@barcelona94901 v hypernove su mandarinky po 79 centov a su geniaaaaaalne, v piatok som kupila dve a pol kila a uz mam len 4 😀
juj baby, preco sa ten cas menil...ja akoze budem teraz vstavat o siestej????? toto neeeeeeeeeeeeeeeee, pomooooooc, co budem robit tak dlho hore 😀
v piatok sme si priniesli domov kociiiik , v stredu pridam foto, lebo sme tam museli nechat konstrukciu, lebo na rucke bola v kozenke dierka, tak mi ju poslu v stredu kurierom 🙂 a uz mame zlozenu aj postielku, je krajsia ako som si predstavovala 😀 tak sme sa vytesovali, vcera sme boli pozriet spoluziacku, ze tak na hodinku na dve, isto nebudeme viac, ved nedavno prisla z nemocky, otvarala sa, tak ju napichali magnezkom a nastastie pomohlo, takze je ok, len sa nesmie vobec namahat... ze nebudeme otravovat, noooooo urciteeee, tak sme sa rozkecali, ze sme tam boli od tretej do desiatej 😀 moj muz uz si myslel, ze sme isli na pivo 😀
a dnes ideme o tretej na 3D tak nam drzte pasticky, nech je vsetko vporiadku a nech sa nam to drobatko nase ukaze 🙂 baby mi vcera predpovedali Misicku, tak som zvedava ci im to vyslo 😀

cukrik580
27. okt 2013

@bambulka12 tak uz predsa??? no jupiiii 🙂

bambulka12
27. okt 2013

@cukrik580 anoooo,narodila sa o jednej v noci a je nadherna a dnes idem za nou,uz sa neviem dockat 🙂.
Ty daj hned vediet,ci to bude Misicka a drzim palce 🙂

cukrik580
27. okt 2013

@bambulka12 ano ano, hned napisem 🙂

a gratulujeeeeeeem k neterke 🙂

lucul
27. okt 2013

@cukrik580 no halooo tak ako? Cely den smirujem ci tie mandarinky su znak ze aj u vas to bude dievcatko 😀

os
27. okt 2013

kus som pokaslala dnesny obed... 😀 ... "ucim" sa robit maso.. a vymyslela som si recept.. a nie a nie to dochutit... este to bolo aj husteeeeeee 😀 ... bravcove na smotane... len tak podusene a smotana s mukou... ... ale tak.. nemozem byt "dokonala".. nech sa manzel aj na nieco stazuje 😀 (hahaha)

nijka
27. okt 2013

@os ja som dnes zapekala kare so smotanovu a bryndzovu a bola to mňamka, vyskúšaj 😉

lucul
27. okt 2013

@nijka to si surove zaliala a dala piect?

nijka
27. okt 2013

@lucul áno surové plátky asi cca 1cm hrubé,nenaklepane, sol, korenie čierne, pečene bravčové, posypala bryndzovu, zaliala smotanou s trochou čierneho korenia a sup do truby. Zapekala som to v skle a ku koncu odokryla. Mali sme k tomu zemiakovú kašu. Mm sa este aj po večeri olizoval 😀

nijka
27. okt 2013

@cukrik580 takze chlapček? 🙂

lucul
27. okt 2013

@nijka dakujeeeem skusim, bryndzu mame radi len to bravcove bude problem to u nas nejde ale snad kuracim pripadne morcacim nic nepokazim 😅

nijka
27. okt 2013

@lucul ja bravčové neznášam ale mali pekne tak som pre zmenu kupila a ti poviem pochytila som si. Vôbec to nemalo tu bravčovú pachuť