Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@barcelona94901 tu mam pocit ze kocurkovo je suviks proti slovenskym uradom
@os moja,ved vravím,že majú doslovne ZAKÁZANÉ na sociálke radit od vrchnosti/to mám od známej,ktorá tam robí/....aby sme náhodou nedostali o euríčko viac....u nás v Pd sú samé také svinuchy na sociálke...velakrát som išla s tadial rozčarovanááá...keby tam robím ja,tak mamičkám všetko vykvákam...aj hocikomu..invalidom atd...ved predsa,ked máš nárok,tak máš nárok a hotovo!!!
dnes som kúpila deku.fajnovú hrubú,za 27 e...bude do postielky a potom,ked nebude už fusak,tak do kočíka na jar🙂
tak som sa potešila a všetkému ostatnému som odolala🙂
@kazunomiya nemusíš dat ani muku,aale velmi rýchlo sa zje🙂...ja sa chystám spravit tú zamatovú roládu...tiež je to niečo podobné...tak dobrú chut 😎
pomooc ja mam nadchu a zacina ma boliet hrdlo co si mozem dat ake cajiky poradte??? ak sa mi to zhorsi kam mam ist vk dr? na gyndu alebo k obvodnemu????
@aplless podla mna asi k obvodnej ked tak...skus oscillococcinum, mne paradne zabralo a k tomu som si davala lyzicku nastruhaneho zazvoru s celym vyzmychanym citronom zaliat horucou vodou, nechat chvilku tak a pridat med a vypit a veeeela teplych tekutin, nejaky ovocny cajik skus a urcite zaberie, ked budes mat horucku, tak si daj paralen 😉 a na cumlanie mozeme septisan 😉 a do nosa som si davala tu morsku vodu, mne pomohla ale mala som kupeny aj muconasal, ten sa nesmie iba v prvom trimestri, ale pre istotu som si ho nedavala 🙂 nebolo treba 🙂 vela stastia, nech si cim skor fit 😉
ahojte, mam termin porodu 16.2 a caka ma cisarsky rez, planovany, kedze som 2 krat rodila akutnou sekciou. Chcem sa spytat ak ste uz niektora mala planovany cisarak, ako skoro pred terminom ste isli, alebo vam ho lekar naplanoval az na termin?
Baby, od vcera mam taky blby poct v okoli pupka, tahanie a celkom ma to boli, hlavne ak sa mam toho miesta dotknut, ani lezat som pohodlne v noci nemohla, nestava sa vam to???? Priatel ma donutil, nech si to nakremujem, tak somho skoro potom zabila, ked sa mi tricko prilepilo na brucho a zacalo ma to tahat. . . . neviete m poradit, co s tym??? Pupok sa mi netlaci von, teda aspon zatial . . . je to nechutneee ☹
@cukrik580 aky kocik to je? Podobny sme pozerali v optime, len farba bola ina... Zatial len obkukujeme do januara chcem pockat
@biba Aj mňa zvykne bolievať okolo pupku. Tiež neviem čím to je - myslím si, že rastom bábätka a samozrejme rastom bruška, takže sa nám koža naťahuje. Ja som si to tiež nakrémovala, ale tak, aby som to mala hneď aj vstrebané. Trošku to pomohlo. Pri malom si na nič také nepamätám. Ale je to naozaj nepríjemná bolesť, taká zvláštne neopísateľná...
Asi treba len vydržať.
@petruska1212 camarelo malaga 🙂 ja ho milujem 😀
@eliska07 zajtra sa mi hadam podari nafotit 😀
baby mna boli neviem ako to vysvetlit kde...ako konci stehno a zacina suska ...ked dlho chodim je to na nevydrzanie...zacne to cca po 5 minutach chodze a je to hrozna bolest...mate to niekto? Som myslela ze jak sa vsetko roztahuje a tak ale az takto???dnes po cintorinoch a tescu sa ani pohnut neviem...
@cukrik580 krasny je ten kocik,dobre si vybrala 🙂
@cukrik580" lonová kosť",mna na pravej strane,vraj sa rozťahuje panva ..pri prvom si nič také nepamatám,teraz cca týžden ,ale u mna ,by som to prirovnala k niečomu ako "svalovka" hlavne ked sa zdvíham cítim ,ale iba na tej pravej strane,no vraj to niekoho prejde,iná ,že cíti až do konca tehu..no ja si z prvého tehu fakt ,nič takéto nevybavujem v pameti ,tak som bola prekvapená ,že čo to
@barcelona94901 aaano.tak jak svalovka ale taka brutalna...a aj ked chodim :-/ tiez napravo a tiez cca tyzden a cim dalej je to horsie...
@bambulka12 dakujeeem 🙂 nebola si okolo 4 v tescu?
baby aj ja idem cisarskym rezom a chcem sa opitat tiez ci sa to planuje alebo mi to urobia na termin
@cukrik580 jj,tak to je vončo ..jo je to nepríjemné ,ja dufam,že to nebudeme mať teda dlho..ja sa niekedy otáčam jak tulen 😝
@cukrik580 ano,boli sme v tescu,aj ty si bola?
@bambulka12 anooo aj s muzom a maminou a ocinom 😀 a ked sme odchadzali tak som ta videla len som si nebola ista ci si to ty 😀 vies podla coho som ta spoznala? Podla bruska 😀
@barcelona94901 ja uz aj chodim jak tulen...viacmenej sa len v bolesti presuvam :-/ dufam ze to prejde ale kvoli samkovi vydrzim cokolvek len nech ma on pohodlie a je vporiadku 🙂
Baby,neuverite,boli sme dnes po obchodoch s kocikmi,aby sme si uz ujednotili a aspon tusili co vlastne budeme hladat,boli sme v jednej predajni,dostali sme tam kopec info ohladom pegperega gt3 a sli sme prec,navrhla som aby sme sa sli este raz pozriet do inej predajne kde som si pamatala,ze tam mali quinnyho speedy sx a chcela som aby sme si ho vyskusali a pamatali si ten rozdiel, kocik mali v akcii ako set s hlbokou vanickou (co mi v pripade kupy tohoto kocika nepotrebujeme lebo po bratovi mame autosedacku a hlboku vanicku) cena bola okolo 470€ a videli sme,iba sportiak stal cca 320€ bol inak v takej,podla mna horcicovej,podla draheho zlatavej farbe. Tak som strelia pred predavacom,ze keby nam ho dali iba v tej sportovej verzii,tak ho asi vezmeme,a oni zavolali veducej,ze ci to mozu predat bez vanicky (evidentne im na predajni dlho lezal) a neuverite,dali nam ho,takze mame kocik v komplet verzii za 320€,parada,uz len niekde objednam tasku a fusak a som vybavena 🙂 v tejto situacii som ochotna prekusnut aj tu farbu 😀
@cukrik580 faaakt si ma videla?ja odpadnem a co si ma nekopla 😀 ?Inak isla som do Tesca so zatatymi zubami,stale mi tvrdlo brusko,ale kupila som malej teplaciky a dvoje leginky za 3,60, no nekup to 😀.A chcem si objednat ten set do postielky,co si dala link,super cena,vdaka 🙂.A nabuduce,ked ma uvidis,tak ma potiahni aspon za cop 😀
@bambulka12 som si nebola ista ci si to ty 😀 ja uz som sa od bolesti len kotulala, uz som nemala sil ta ani kopnut 😀 a este ma tie svinuchy nechali tlacit aj kosik, ale aspon som sa opierala, ked uz nic ine 😀 dnes som znova hotova...som upratala cely vrch, dala prat, varila som polievku taku fajnu, ze zemiak mrkva cibulka cesnak karfiol rozmixovat bujon, plus potom na kusocky karfiol a male halusticky krupicove, je to mnam a robila som vysmazany karfiol a zemiaky s vnatkou, pustila som mycku, no ale ledva stojim, krize v zadku...a to este planujem spodok upratat, ale uz to neni jak zamlada...
ja som chcela kupit mikinku Samkovi , Kompanko by sa aj dal nahovorit, aj ked stala 9 e, mali modru 62 a oranzovu 68...strasne bola krasna ta oranzova, ale pacila sa mi aj modra, nevedela som sa rozhodnut a ocino ma zrusil, ze sak kym sa narodi tak takych este budeeee 😀
aj mne sa paci ten set 😀
@cukrik580 mame to tazke,my zeny,ani ja som sa od rana nezastavila a robili sme pizzu.A zajtra aky obed budeme mat,ze kacku,kapusticku a lokse,v zivote som nic z toho nerobila okrem kapusty,tak dufam,ze nebudeme hladovat 😀.
Ja mam vyhliadnutu v tescu taku rifl.koselu,ale stoji 14€ a po zlave bola okolo 10 a to je dost,ale dufam,ze ju este zlacnia na 5 😀.Nabuduce ma urcite ohlas,ak ma uvidis,chodim tam dost casto.
A uz mas ten set doma,aky je v skutocnosti?Chcela som aj s baldachynom,ale to uz je dost 😉
@bambulka12 nie nemam az ked budu peniazky, tak mozno objednam, zatial mam len to macikove, to svokra kupila v polsku 🙂 ja baldachyn nepotrebujem, lebo mame sikmu strechu, tak sa mi nezmesti a mam po probleme .-D jaaaj, ja milujem kachnuuuuuuu 😀 musim aj ja volakedy spravit 😀 raz v zivote som robila lokse, boli genialne ale toho bordeluuuu, ja robim radsej knedlu alebo lokse kupujem 🙂 kapusticku cervenu luubime 🙂 hlavne mm .-D ja budem robyt bryndzove halusky zajtra so slaninkou 😀
baby aj ja sa pochválim, dnes sme mali po dlhšej dobe kuraciu polievku a pečené kura, vyhrabala som kdesi aj slivkový kompót a zjedla som z toho kurčaťa možno polovicu. Všetkým nám veľmi chutilo (všetci = ja, manžel a môj otec, plus náš Antonko v brušku). Uvarila som to z väčšej časti sama, tak som na seba hrdá, lebo kurča nezvyknem robiť.
Ja si musím akútne zohnať kabát, ten čo som si tu kúpila v bazáriku o chvíľu na moje brucho nebude stačiť. Pozriem, aká je ponuka alebo skočím do niektorého secondhandu, ktoré mám osvedčené.
@kazunomiya sikulka 🙂
ahojte babulky všetky... dlho som sa neozvala 🙂 ako sa tu všetky mláte? dúfam, že ste všetky v poriadku a bábätká poslúchajú 🙂 nemám akosi vôbec čas na vaše reakcie... vzala som si toho na seba priveľa 🙂 ale nejak to zvládam 🙂 ako tak čítam, máte tu toho všeličoho 🙂
Ahojte babenky,
ja sa chcem opýtať - páli niektorú z vás záha??? Ak áno, čo proti tomu robíte? Je mi jasné, že by som niektoré potraviny nemala jesť, aby som si to sama vedome nezhoršovala, ale napríklad teraz, keď som chorá, tak pijem v podstate len čierny čaj s citrónom a to je hroza ako ma to neskutočne páli... ☹ Ale aj keď zjem len kúsoček sladkého.
Neviete poradiť, čím by sa to dalo zmierniť?
@bambulka12
@cukrik580
Babulky k tým setom - je krásny, len si dajte pozor na jednu vec. Či sa dá ten vrch vyzliecť a prať samostatne. My máme po malom set do postieľky Ferreti a neviem si ho vynachváliť - pretože som to často prala a to vnútro som pekne vyprala a prala som len akoby "obliečku" - dolu sa to zapínalo na zips a do obliečky sa vkladala tá výstuž. Mali sme aj jednu z poľska, ale tá po opratí úplne stratila tvar. Ja som mala potrebu to často prať, pretože som mala pocit, že na to sadá prach a malý to zvykol žužlať a obtierať sa o to tváričkou.
Ináč ani mi baldachýn mať nebudeme - tiež máme šikmú strechu 🙂

@lucul ježiši ,ved toto,to je otras,ja som neverila,že až v takom kocurkove fakt žijeme,človek kým nezažije si myslí,že to len sem-tam sa niekto sekne,ale prd .pozerám,že .čo domácnosť ,to zlá skusenosť..
mne baby raz prišla upomienka ,že máme nevyplatenu elektriku za mesiac máj..že upomienka ,blá,blá..no tak som si zavolala ,že pozerám na vyplatený šek ,ako je to možné? poslala som im ofotený šek a mne prišla dalšia upomienka,niečo ako výzva a volám zase tam,že čo sa deje?ved som im poslala predsa šek ,že to mám vyplatené..a si ma presuvali až mi nejaký chlapík sucho oznámil ,že sorry chyba v systéme ,že to mal byť preplatok ,takže mi poslali preplatok,ale keby nemám ten šek..nechaju ma platiť dva krát ,v klídku..hádam by nás aj odpojili ..